Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Најверојатно зошто Блашко сака да биде на место на Хари е официјален кандидат на ОФС Скопје за наследник на Хари . И колку што знам на почеток на првенство имаше 3-4 клуба кој беа против ФФМ , нели имаше некоја иницијатива за повторно заживување на здружение на прволигаши меѓу кои бевме и ние во тие 3-4 клуба . А втора варијанта е таа што е позната дека МВР има нов закон за странците во првенството . :toe:
Тука во право си,знае Хари и сам дека Блашко(читај говедото)му е најсериозен кандидат да му ја преземе функцијата,а Хари сака да си продолжи со неговата работа,да го уништува мак-фудбалот и ултра движењето во нашава земја...

Инаку за МВР,и тие се криви се да им ебам,можеа на почеток на првенство да ги кажат законите,ке имаше време за да се среди нешто,а не вака во екот на првенството кажуваат нови закони и за секунда ги спроведуваат на дело,а за поважните,ако не и најважни работи во нашава држава,ги нема ни под дрво ни под камен !!!!

П.С од кога тоа џандарите го сликаат секој што влегува на стадион :toe:

И ај нека ни е честито победата,потешка од очекувањата,но најважно тепавме :)

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Тука во право си,знае Хари и сам дека Блашко(читај говедото)му е најсериозен кандидат да му ја преземе функцијата,а Хари сака да си продолжи со неговата работа,да го уништува мак-фудбалот и ултра движењето во нашава земја...

Инаку за МВР,и тие се криви се да им ебам,можеа на почеток на првенство да ги кажат законите,ке имаше време за да се среди нешто,а не вака во екот на првенството кажуваат нови закони и за секунда ги спроведуваат на дело,а за поважните,ако не и најважни работи во нашава држава,ги нема ни под дрво ни под камен !!!!

П.С од кога тоа џандарите го сликаат секој што влегува на стадион :toe:

И ај нека ни е честито победата,потешка од очекувањата,но најважно тепавме :)
Тој законот одамна си постои, само што им текна сега сред првенство да се применува.

А не ми се верува колку голема џандарска држава сме станале.
А и против Слога кога игравме дома, џандарите ги враќаат тие што одеа на стадион, демек што бараш на стадион, па оди дома даваат англиско, ај врати се дома.....

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
1/8 ФИНАЛЕ КУП НА МАКЕДОНИЈА
РЕВАНШ НАТПРЕВАР

МАКЕДОНИЈА Ѓ.П. - СИЛЕКС 2-1

Илиевски 1-0 , Заревски 1-1 и Клечкароски 2-1

Денес во Ѓорче се играше типичен Куп дуел помеѓу прволигаши , како што доликува . Имаше многу борба на средината на теренот , прекини и дуели но сепак нашиот тим ја однесе победата . Сепак Силекс денес според мое видување се прикажа доста добро и ако погледнеме назад неколку сезони секогаѓ успевале да ни дадат гол во Ѓорче . Израмнувачкиот гол падна од лева страна на која што играше Амбурет и денес се покажа како доста слаба точка а повеќето од акциите ни одеа преку десна страна :toe: . Но што е тука е , во Недела имаме Дерби Натпревар на Градски против Работнички каде ќе се докаже кој ќе ја игра главната улога во оваа година :toe: . :helou: И за крај само да нагласам дека ама ненормално ми смета што на домашен терен играме со гостински дресови , незнам каде е кривицата .

П.С. Ирон друже играа и Пустињаковиќ и Монтенари , нели се во Србија и во Бугарија за документи ???

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
www.dnevnik.com.mk/?ItemID=A230D00C9D19D54A94DBFB2FFD2FB3AA
Амбуруе и Попол ги напуштија „лавовите“
Актуелниот фудбалски шампион Македонија ЃП остана без Жорж Амбуруе и без Бени Попол, откако тие мораа да се вратат во родниот Габон по воведувањето на строги правила на Министерството за внатрешни работи за престој на странците во македонскиот фудбал. Проблеми со обемната документација што ја бара МВР имаат и другите клубови, зашто новата сезона веќе е во тек, а не е јасно дали ќе биде даден одреден рок за регулирање на престојот. Македонија ЃП е особено погодена, зашто Амбуруе и Попол, кои важат за најдобри фудбалери од странство во редовите на првакот, доаѓаат од далечна африканска земја.

- Имаме големи тешкотии, бидејќи е потребна документација која е тешко достапна, а најблиската амбасада што може да ги застапува овие играчи е во Египет. Многу сме погодени, бидејќи Амбуруе стандардно беше еден од нашите најдобри играчи минатата сезона, а Попол само што почна да влегува во одлична форма. Тие се уште во договор со нас, но нема да можеме да сметаме на нив, бидејќи се протерани од земјава. Преодниот рок е затворен, а да знаевме за ова, ќе можевме да ќариме барем на трансфер на Амбуруе, кој е стандарден репрезентативец на Габон - изјави Илчо Ѓорѓиоски, тренерот на Македонија ЃП.

За бекот и за офанзивецот било барано дури и свидетелство за завршено средно училиште, што практично е невозможно да се набави. Од скоро, за настап на странски фудбалери во Македонија потребно е да се пријавени како вработени со платени придонеси и персонален данок, потврда од ФФМ дека се професионални играчи, потврда од Агенцијата за млади и спорт дека се занимаваат со таа дејност. Мора да биде покажан договорот од нотар дека е закупен станбен простор за нивно сместување и да имаат виза за долгорочен престој. Ова е главнината од барањата на МВР, но потребни се и други докази за престој на странските фудбалери.

Останатите интернационалци во Македонија ЃП, Данило Пустињаковиќ и Фелипе Монтанари се во Србија, односно Бугарија, каде што ги вадат визите и другите документи, а ѓорчепетровци прават напори за да ги задржат и што побргу да ги „легализираат“.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Тој законот одамна си постои, само што им текна сега сред првенство да се применува.

А не ми се верува колку голема џандарска држава сме станале.
А и против Слога кога игравме дома, џандарите ги враќаат тие што одеа на стадион, демек што бараш на стадион, па оди дома даваат англиско, ај врати се дома.....
Да знам Ирон дека одамна постои и мене ми е сумливо што го спроведуваат дури сега.

Прееска ти не беше на утакмица бе,а требаше да присустуваш затоа што на влезот на стадион,не пречекуваат џандари,едната од тие беше жена,не испосликаа како да сме на модна писта во Милано ебате.Да кажеа дека ке не сликаат,барем да се облечевме убаво,да направевме фризури и да се сликавме сите наеднаш,да не трошат многу филм прашинарите....Море мамата да им ја ебам нивна,уште ке ми кажуваат зашто ги пцујам,таа џандарката можела мајка да ми биде...да ти ебам полициската држава !!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
255
Поени од реакции
135
Да знам Ирон дека одамна постои и мене ми е сумливо што го спроведуваат дури сега.

Прееска ти не беше на утакмица бе,а требаше да присустуваш затоа што на влезот на стадион,не пречекуваат џандари,едната од тие беше жена,не испосликаа како да сме на модна писта во Милано ебате.Да кажеа дека ке не сликаат,барем да се облечевме убаво,да направевме фризури и да се сликавме сите наеднаш,да не трошат многу филм прашинарите....Море мамата да им ја ебам нивна,уште ке ми кажуваат зашто ги пцујам,таа џандарката можела мајка да ми биде...да ти ебам полициската држава !!
хаха абе мене ме сликна со A.C.A.B маица :vozbud:
ќути еј се згазиф од смеа,опасна беше таа џандарката:vozbud:

П

Паспарту

Гостин
По воведувањето на строги правила на Министерството за внатрешни работи за престој на странците во македонскиот фудбал, странските играчи се приморани да ја напуштат државата се до комплетирањето на документите. Како што пренесува „Дневник“, Македонија ЃП остана без Жорж Амбуруе и без Попол Киенде, откако тие мораа да се вратат во Габон по воведувањето на строгите правила на Министерството за внатрешни работи. Проблеми со документацијата што ја бара МВР имаат и другите клубови, но Македонија ЃП е особено погодена, зашто Амбуруе и Попол, кои важат за најдобри фудбалери од странство во редовите на првакот, доаѓаат од далечна африканска земја и најблиската амбасада што може да ги застапува овие играчи е во Египет.
За бекот и за офанзивецот било барано дури и свидетелство за завршено средно училиште, што практично е невозможно да се набави. Од скоро, за настап на странски фудбалери во Македонија потребно е да се пријавени како вработени со платени придонеси и персонален данок, потврда од ФФМ дека се професионални играчи, потврда од Агенцијата за млади и спорт дека се занимаваат со таа дејност. Мора да биде покажан договорот од нотар дека е закупен станбен простор за нивно сместување и да имаат виза за долгорочен престој. Ова е главнината од барањата на МВР, но потребни се и други докази за престој на странските фудбалери.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
ајде нека ни е честито победа и пласман во 1/4 финале:vozbud::vozbud:
П.С: Ацаб ти седи си мирен пази да не јадеш шамар:muahaha::muahaha::muahaha:

хаха абе мене ме сликна со A.C.A.B маица :vozbud:
ќути еј се згазиф од смеа,опасна беше таа џандарката:vozbud:
не си играј многу со џандарката ти пази:muahaha:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20

РАБОТНИЧКИ - МАКЕДОНИЈА Ѓ.П. !!!

ДЕРБИ НА КОЛОТО , ПОЧЕТОК 15.00 ДЕНЕС , АРЕНА ''ФИЛИП 2 ''

Градско а воедно и дерби на колото во кое нашите ќе треба да ја покажат целата моќ и капацитетот со кој располагаат оваа сезона . Овој натпревар ќе открие многу енигми како ќе се движи првенството за двете екипи . Работнички и Македонија Ѓ.П. нескриено годинава влегоа со шампионски амбиции па затоа денес на Филип 2 се очекува вистинско дерби на две скопски екипи :vozbud:. Натпреварот го играме без Попол и Амбурет кој беа протерани од државата поради строгите нови законски правила на МВР за странците во Македонија но тие се наоѓаат во Египет каде што има Габонска Амбасада за да ја добијат потребната документација :pipi: .Работнички ни се стари должници бидејќи треба да вратиме за Купот што среќно но заслужено го освоија :helou: . Лани во есенскиот дел во 2 коло изигравме 3-3 иако имавме водство во поголемиот дел од мечот со головите на Де Брито , Вашингтон :vozbud: и Илиевски . Денес играчите нека гинат за боите на нашата гордост , и нека не израдуваат со добар резултат денес . Денес нека биде ден во кој со Господ Напред ќе славиме во уште едно Градско дерби :vozbud: . Напред ЛАВОВИИИИИ :oeoeoe:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Работнички-Македонија Ѓорче Петров 1-1

Стрелец Лена :vozbud::vozbud:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Добра утакмица беше,али неможем да го сватим Клечкаровски како можеше тоа да го промаши,Ивановски и он имаше една добра шанса али Наумовски му ја одбрани и уште една когај беше оштро фаулиран од Секуловски и Мојсов што ја имаше шансата што сакаше да прае дечкото ама стварно не го разбирам сака да го погоди горниот дел од голот а има играч покрај дирекот :toe::toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom