Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Според правилата на ФФМ, за настап во 3 Лига треба да се има оградено игралиште и соблекувални.
Фала за инфо друже , ти ги знаеш работиве . Ок фала за инфо

А во Карбинци како што знам нема ни едно ни друго.

Него пред некој ден прочитав и ми кажа еден другар дека утакмицата со Слога ке се играла во Штип ???
-Вистина е ова или само уште бламажа од страна на ФФМ ??
Кој Штип кои заебанции бе , трачарат немаат друга работа . Нема шанса да се игра во Штип . Па дај ако се плашат да не има пак инциденти , дај ако не првенствово да го преместиме у Лихтенштајн ако не . Нема теорија да се игра на неутрален

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Фала за инфо друже , ти ги знаеш работиве . Ок фала за инфо

Кој Штип кои заебанции бе , трачарат немаат друга работа . Нема шанса да се игра во Штип . Па дај ако се плашат да не има пак инциденти , дај ако не првенствово да го преместиме у Лихтенштајн ако не . Нема теорија да се игра на неутрален
Добро де така ми кажаа мене,не се пали одма :):)

Како ми кажаа така напишав...и мене не ми се верува дека ке се игра таму,нема теоретски шанси.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
MАКЕДОНИЈА Ѓ.П. В САБОТА ЈА ОЧЕКУВА МЕЃУНАРОДНА ПРОВЕРКА НА ФОРМАТА

ЛОКО СОФИЈА ЌЕ ГО ''ТЕСТИРА'' ШАМПИОНОТ

Актуелниот шампион паузата во првенството ќе ја пополни со меѓународен тест натпревар во Бугарија . Противник на ѓорчепетровци утре ќе биде бугарскиот прволигаш Локомотив Софија , екипа во која успешно настапува македонскиот интернационалец Зоран Балдовалиев . Експедицијата на Македонија Ѓ.П. по денешниот претпладневен тренинг ќе замине во Софија , а во рамките на оваа мини турнеја по средбата ѓорчепетровци ќе бидат дел од квалификацискиот дуел меѓу Бугарија и Црна Гора . Ова е четврт дуел на овие две екипи . НА премиерниот настап во Купот на УЕФА токму Локомотив од Софија беше екипата која не дозволи Лавовите да го минат првото коло . На првиот меч во Софија беше 2-0 а во Скопје 1-1 . Пред 2 години на контролен натпревар во Софија бугарскиот прволигаш победи со 2-0 . Овој натпревар ќе биде предигра за претстојниот првенствен дуел со Слога Ј. кој се игра веднаш по паузата во првенството . Вчера стадионот во Ѓорче беше резервиран за тренерите кои полагаат про-лиценца , па така ѓорчепетровци тренираа на Арената ''Филип 2 Mакедонски'' .

НАЈНОВА ВЕСТ

И уште една свежа вест . Нашиот Драг Благоја Николоски (Блашко) е официјален кандидат за претседател на ФФМ назначен од ОФС Скопје . Нека е за многу години хахахааа

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
За Блашко се знаеше дека ке се кандидира за претседател на ФФМ,беше само прашање на време кога ке се одлучи и јавно да излезе оваа вест.
Како и да е,со срека нека му е...барем ке го бутне Хари педерчето од фотеља...

За утакмицата со Локо Софија...ке излеземе најверојатно со најсилниот состав,ке биде добра проверка пред утакмицата со Слога кај нас во Ѓорче.
Па според мене можеме да ги тепаме Бугарите,имаме доста јак тим оваа сезона,можда и појак од лани,а Бугарите не се тоа што беа пред 3 години.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.050
Поени од реакции
74.582
За Блашко се знаеше дека ке се кандидира за претседател на ФФМ,беше само прашање на време кога ке се одлучи и јавно да излезе оваа вест.
Како и да е,со срека нека му е...барем ке го бутне Хари педерчето од фотеља...
Pa i ovoj starecov ne e bas nekoja kojznae kakva zamena:toe::toe:
Najdobro e uopste da ne se kandidira:pos2: tuku da ostavi prostor za nekoj kako Emil Bozinovski (iako ne veruvam deka toj povtorno ke saka da dojde vo FFM)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Najdobro e uopste da ne se kandidira:pos2: tuku da ostavi prostor za nekoj kako Emil Bozinovski (iako ne veruvam deka toj povtorno ke saka da dojde vo FFM)

Абе ке биде 100 пати боље од Хари и компанија тоа е факт !!!

А Емил ако сака ке се кандидира,не само да јаде гомна по телевизии,вака така онака,само кажува а ништо не прави.
Нека се кандидира и Емил,па кој добие добие,важно е да се бутне Хари од престолот !!

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Емил друже више нема да сака да го погледне ФФМ после сите тие глупости и бламирања што му ги направија како личност и човек кој значи нешто во фудбалот . Нека си гледа тоа Пицеријата зошто не му личи на такво име да работи со преваранти и лопови .

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
www.lavovi1992.net/2009-10sezona/vesti/10vest04-09-2009.html

ПРИЈАТЕЛСКА СО ЛОКО СОФИЈА | 04.09.2009

Уште еден пријателски натпревар за време на паузата од првенството, овој пат гостуваме кај нашиот источен сосед, каде што ќе ги одмериме силите со нашиот стар познаник Локомотив од Софија. Но сепак ова нема да биде само еден од низата пријателски натпревари, зашто овој натпревар ќе биде само дел од јубилејот 80 години ПФК Локомотив Софија.
До сега со екипата на Локомотив имаме одиграно три натпревара, два пати во Купот на Уефа, каде на првиот натпревар бевме поразени со 2:0, а на возратниот меч на Градски во Скопје одигравме нерешено 1:1, а имаме играно уште една пријателска средба во во сезоната 2007/08 во Софија каде повторно бевме поразени со идентични 2:0.
Натпреварот ќе се игра утре (5 Септември-сабота) на стадионот Локомотив кој се наоѓа во софиската населба Надежда со почеток од 17 часот

ДОСЕГАШНИ НАТПРЕВАРИ
13.07.2006 Стадион Бугарска Армија-Куп Уефа
Локомотив-Македонија Ѓ.П. 2:0 (0:0)
1:0 Иван Пасков 60' (пен.), 2:0 Калојан Караџинов 86'
27.07.2006 Градски стадион Скопје-Куп Уефа
Македонија Ѓ.П.-Локомотив 1:1 (1:0)
1:0 Исмаил Исмаили 25' / 1:1 Цветан Генков 69'
16.11.2007 Стадион Локомотив-Пријателска
1:0 Румен Рангелов 62', 2:0 Христо Златински 73

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
www.lavovi1992.net/2009-10sezona/vesti/10vest04-09-2009.html

ПРИЈАТЕЛСКА СО ЛОКО СОФИЈА | 04.09.2009

Уште еден пријателски натпревар за време на паузата од првенството, овој пат гостуваме кај нашиот источен сосед, каде што ќе ги одмериме силите со нашиот стар познаник Локомотив од Софија. Но сепак ова нема да биде само еден од низата пријателски натпревари, зашто овој натпревар ќе биде само дел од јубилејот 80 години ПФК Локомотив Софија.
До сега со екипата на Локомотив имаме одиграно три натпревара, два пати во Купот на Уефа, каде на првиот натпревар бевме поразени со 2:0, а на возратниот меч на Градски во Скопје одигравме нерешено 1:1, а имаме играно уште една пријателска средба во во сезоната 2007/08 во Софија каде повторно бевме поразени со идентични 2:0.
Натпреварот ќе се игра утре (5 Септември-сабота) на стадионот Локомотив кој се наоѓа во софиската населба Надежда со почеток од 17 часот

ДОСЕГАШНИ НАТПРЕВАРИ
13.07.2006 Стадион Бугарска Армија-Куп Уефа
1:0 Иван Пасков 60' (пен.), 2:0 Калојан Караџинов 86'
27.07.2006 Градски стадион Скопје-Куп Уефа
Македонија Ѓ.П.-Локомотив 1:1 (1:0)
1:0 Исмаил Исмаили 25' / 1:1 Цветан Генков 69'
16.11.2007 Стадион Локомотив-Пријателска
1:0 Румен Рангелов 62', 2:0 Христо Златински 73
Aли по педерска утакмица од оваа немам гледано значи . Кинев живци на телевизија кога гледав како судиите не ни дозволуваат да играме и како им помагаат во секој поглед на татарчињата . Тој пеналот кај не беше пенал па уште од кога одбрани Симов уште го врати назад пеналот за повторно да се изведе . Се кружеше моабет дека нашава тајфа таму што биле од управа му рекле на судијата да не го наведе патот да суди во МАкедонија зошто на Аеродром ќе го тепаат , нема ни до стадион да стигне хахаха. Незнам тогаш како ми преживеа дома телевизорот :pos2: . Никогаш до тогаш толку не сум се нервирал . А го памтам овој Генков тој шпицот што им беше , низок , брз а ни даде гол со глава тука за 1-1 , срамота :toe: . Ама секоја чест многу јак играч . IRON LION ZION друже имаш инфо дали уште игра во Локо Софија ???

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Генков сега игра во Динамо Москва, бар според Википедија, а тоа колку е брз доволен е податокот дека 100 метри ги трчаше под 10 секунди, и е поранешен атлетичар.
Бев и во Софија на утакмицата, и во Скопје, а при 1:0 за нас на Градски каква шанса за гол имамве, а топката го помина голманот, одеше накај гол, а Бардо сакајќи да даде гол, ја извади топката од голот. Мислам дека имам фотка од тој момент.

Локомотив 1:1 Македониja ЃП
1:0 Шпишич 26'
1:1 Бр'начевски 56'

В 40-ата минута фе'рплеј'т на пријателскија мач бе нарушен, след като без никаква видима причина Иван Пасков и Глигоровски се сбиха. Пасков бе толкова обезумјал, че се наложи Кристиан Добрев да полага сериозни усилија, за да озапти своја с'отборник.
В крајна сметка двамата футболисти получиха заслужени червени картони. Петте минути на п'рвата част бјаха доиграни в намалени с'стави, но след почивката тимовете отново излјазоха с по 11 човека.

Aли по педерска утакмица од оваа немам гледано значи . Кинев живци на телевизија кога гледав како судиите не ни дозволуваат да играме и како им помагаат во секој поглед на татарчињата . Тој пеналот кај не беше пенал па уште од кога одбрани Симов уште го врати назад пеналот за повторно да се изведе . Се кружеше моабет дека нашава тајфа таму што биле од управа му рекле на судијата да не го наведе патот да суди во МАкедонија зошто на Аеродром ќе го тепаат , нема ни до стадион да стигне хахаха. Незнам тогаш како ми преживеа дома телевизорот :pos2: . Никогаш до тогаш толку не сум се нервирал . А го памтам овој Генков тој шпицот што им беше , низок , брз а ни даде гол со глава тука за 1-1 , срамота :toe: . Ама секоја чест многу јак играч . IRON LION ZION друже имаш инфо дали уште игра во Локо Софија ???
Конечно ги најдов фоткиве од првата утакмица во Софија, ги имам околу 100, на првава е Шиш и Цветан Генков, а на вторава моментот кога судијата досуди повторно да се шутира пеналот.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Генков сега игра во Динамо Москва, бар според Википедија, а тоа колку е брз доволен е податокот дека 100 метри ги трчаше под 10 секунди, и е поранешен атлетичар.
Бев и во Софија на утакмицата, и во Скопје, а при 1:0 за нас на Градски каква шанса за гол имамве, а топката го помина голманот, одеше накај гол, а Бардо сакајќи да даде гол, ја извади топката од голот. Мислам дека имам фотка од тој момент.

Локомотив 1:1 Македониja ЃП
1:0 Шпишич 26'
1:1 Бр'начевски 56'

В 40-ата минута фе'рплеј'т на пријателскија мач бе нарушен, след като без никаква видима причина Иван Пасков и Глигоровски се сбиха. Пасков бе толкова обезумјал, че се наложи Кристиан Добрев да полага сериозни усилија, за да озапти своја с'отборник.
В крајна сметка двамата футболисти получиха заслужени червени картони. Петте минути на п'рвата част бјаха доиграни в намалени с'стави, но след почивката тимовете отново излјазоха с по 11 човека.

Конечно ги најдов фоткиве од првата утакмица во Софија, ги имам околу 100, на првава е Шиш и Цветан Генков, а на вторава моментот кога судијата досуди повторно да се шутира пеналот.

Се сеќавам на тој момент кога Бардо ја извади топката буквално од линијата на нивниот гол тогаш не ми се веруваше на тоа што го видов :toe: . А гледам дека за Локо Софија играле уште овој Пасков и Добрев мислам дека играа против нас во УЕФА (демантирај ме ако грешам не сум сигурен) . Иначе постави слободно уште некоја слика од мечот таму и тука . Ако имаш слика од ЛАВОВИ таму коа беа у Софија слободно постави ја . Иначе Фала за сите информации друже , алал нека ти е :helou: .

Kajgana Shop

На врв Bottom