Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не им враќајте бе на постовите,нели гледате дека се праат наудрени со сила,глумат лудница,а уствари и тие самите си знаат како всушност се работите кај нив.
Така да,одјебете ги.

П

Паспарту

Гостин
Никој не негира дека Вардар со фузија остана во прва лига, но вие сте тие кои се правите наудрени и фини, а во реалноста ги поминавте истите гомна. На Вардар не му личело да прави фузија, а на МЃП и личело :pos: Мислењево е priceless :гомце:

Јас бев за тоа Вардар да игра во втора лига, но што треба да направам кога остана во прва? Можеби да го баталам онака како што го баталија т.н. "ултраси" вашиот клуб? Секоја чест за оние 8 души што останаа верни навивачи...

МЃП не беше исфрлена од лига незаконски, туку си беа запазени правилата. Исто како што се запазени во фузијата на Вардар, МЃП и Брегалница...

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Ајде се чека пролет !!! Ѓорче да си се врати кај што припаѓа !
А за дечкиве стручњаци само едно ке кажам ВАРДАР=ВМРО
И мене ми е поубаво Вардар да биде шампион наместо Шкендија , ама да бев комите ке се срамев од денешниот вардар ...
Едно име , еден клуб , Македонија Ѓорче Петров никој друг !

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Добро е што се мисли уште од сега за пролет и како да се состави екипа за 1 лига. Тоа што го говорев долго време се оствари Општината застана зад клубот на Соколе-Кучково му дојде памет со плус неколку спонзори да се направи добар буџет, правилна финансиска политика во клубот и да се вратиме таму каде што ни е местото. Не како во времето на Блашко кога се градеа куќи од трансферите што ги правеа... Такви гомна несакам да видам повеќе да се моткаат ни на трибина а камоли во управа. Полека да се вратиме каде што ни е местото... Во врвот на табелата во 1 лига и Европски амбиции !!!
И ЈАС СЕ БОРАМ ЗА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ !!!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ајде се чека пролет !!! Ѓорче да си се врати кај што припаѓа !
А за дечкиве стручњаци само едно ке кажам ВАРДАР=ВМРО
И мене ми е поубаво Вардар да биде шампион наместо Шкендија , ама да бев комите ке се срамев од денешниот вардар ...
Едно име , еден клуб , Македонија Ѓорче Петров никој друг !
Да да... стварно. Еве глеам лавчето ни стои на дресот. Ало дечко, можеш да кењаш до сабајле ако сакаш, ама едно треба да ти биде јасно: Вардар не зависи од ВМРО, ни од една од друга партија! Рејтингот на самите партии им зависи од Вардар. Вардар е градски и народен клуб, и како таков беше финансиран од градската власт и кога беа СДСМ и ЛДП со Ристо Пенов, и кога е ВМРО со Коце Трајановски. И некој трет да ја има градската власт во Скопје, ќе биде исто. Ама вие од вчера пратите фудбал, па појма немате како стојат работите.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Никој не негира дека Вардар со фузија остана во прва лига, но вие сте тие кои се правите наудрени и фини, а во реалноста ги поминавте истите гомна. На Вардар не му личело да прави фузија, а на МЃП и личело :pos: Мислењево е priceless :гомце:

Јас бев за тоа Вардар да игра во втора лига, но што треба да направам кога остана во прва? Можеби да го баталам онака како што го баталија т.н. "ултраси" вашиот клуб? Секоја чест за оние 8 души што останаа верни навивачи...

МЃП не беше исфрлена од лига незаконски, туку си беа запазени правилата. Исто како што се запазени во фузијата на Вардар, МЃП и Брегалница...
392151_291531430891808_100001048613362_919054_2052449338_n.jpg

За овие 8 души збореше така ??? :)
--- надополнето: Dec 8, 2011 10:16 PM ---
Да да... стварно. Еве глеам лавчето ни стои на дресот. Ало дечко, можеш да кењаш до сабајле ако сакаш, ама едно треба да ти биде јасно: Вардар не зависи од ВМРО, ни од една од друга партија! Рејтингот на самите партии им зависи од Вардар. Вардар е градски и народен клуб, и како таков беше финансиран од градската власт и кога беа СДСМ и ЛДП со Ристо Пенов, и кога е ВМРО со Коце Трајановски. И некој трет да ја има градската власт во Скопје, ќе биде исто. Ама вие од вчера пратите фудбал, па појма немате како стојат работите.
Хмм значи Вардар е толку моќен што може да мењава влади ко Велија исто а :pos:!!! Прича за мали деца немој молим те. А зошто Коце дозволи да испадне Вардар од прва лига па со фузии да го враќа ? Или работата беше нас Брацо ќе не спаси од испаѓање ?! Катастрофа ...

П

Паспарту

Гостин
Прегледај го приврзокот 37597

За овие 8 души збореше така ??? :)
WOW ме утепа сега!

Зборам за оние 8 души кои го бодреа клубот додека беше во гомна... Многу добро знаеш за што зборам, ама ајде да не ти го расипувам филмот за бројкава, не навлегувам како и зошто се дојдени, сепак браво, ова ви е рекорд, толку не бевте ни на финале од куп пред неколку години. Поздрав!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
WOW ме утепа сега!

Зборам за оние 8 души кои го бодреа клубот додека беше во гомна... Многу добро знаеш за што зборам, ама ајде да не ти го расипувам филмот за бројкава, не навлегувам како и зошто се дојдени, сепак браво, ова ви е рекорд, толку не бевте ни на финале од куп пред неколку години. Поздрав!
Некој не сакаше да го бодри под тоа име некој сакаше и го бодреше ..... името е вратено тие што не го бодреа под тоа име се вратија па прашај ако незнаеш што се деси у Лисиче последново коло !!! ;)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Прво и основно не мешајте некои поими без врска.
Второ и второ,не ги спомнувајте ДХ без потреба.
Трето и трето да ви појаснам некои ствари.
Значи ние на секоја утакмица си го бодревме клубот уште од кога сме основани (добро,не на секоја,на некои не не пуштаа поради безбедност).
Кога се случи клубот да биде исфрлен од лига во групата се дебатираше долго време на таа тема дали да навиваме за клубот знаејќи дека името ќе биде променето или не.
Направивме и неколку состаноци и со управата и ни беше ветено дека името ќе биде 10000000% сменето во старото и дека играчите ќе играат со старите дресови и дека клубот е во тешка финансиска состојба и дека ќе треба малку повеќе време за менување на името.
Останавме доследни и одлучивме да го бодриме клубот,што се покажа исправно.
На секоја утакмица каде што ни дозволуваа одевме и го бодревме клубот уз бакљади и кореографии до нови песни.
И не,не сме 8 души,мада јас сум повеќе за 8 верни луѓе што ќе навиваат со цело срце и имаат муда,отколку да навивам со 1500 шминкери и тешки педерчини ;)
Најлошото помина,ние истрајавме во таа борба за нашиот клуб,доаѓаат подобри времиња,а со тоа секако и бројката на навивачите ќе расте.
Рака на срце,ретко кој сака да навива во 3 лига на ниви !
Да не се правиме наудрени,на повеќето е таков менталитетот.
Како демек Комити кога му беше најтешко на Вардар доаѓаа по 10000000 души на утакмици и френетично навиваа...мај ес.
Тоа е тоа,во трета лига и не ни е загарантирана безбедноста па така и од тоа некои ликови имаа страв,од тепачки и кривични пријави.
Името се враќа,а со тоа и желбата за навивање кај другите личности.
Така да,не ликувајте многу многу за нас,молете се да не влагаме одма во Прва лига бидејќи радоста нема да ви трае долго ако влеземе ;)

Тука нека прекине оваа скапана дискусија.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Деген дај не го тапацирај тука,вие ако пиете нафта,не значи дека и цела Македонија пие.
Ај одјеби и не кур замарај.
Можат само да го шмукнат еднаш, вакви јутјуб ултрас фејкери испилени пред 2 години!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Можат само да го шмукнат еднаш, вакви јутјуб ултрас фејкери испилени пред 2 години!
Е тие во Лисиче точно пред 2 години се испилени и тоа на јутјуб :eek::D. Вас ви пречи јак клуб од Скопје со цврсто јадро на луѓе...Народов овде к*р го заболе дали е Вардар прв или што ти знам ... Да не беше градоначалник Вмро и повеќето од навивачите во Ѓорче што се со таква политичка идеологија а башка сега клубот кога е под Општината немаше да заиграте на стадион у Ѓорче ова ти го тврдам со сигурност. Молете се да не застанеме на здрави нозе уште од одма кога ќе влеземе у 1 лига !!! Ќе го папате ко оџа баклава редовно како што е години уназад :D. Догодина повторна првенствена утакмица зачинета со пеење од страна на противничките навивачи од Маџари, Ченто, Драчево, Припор, Сопиште итн. цитирам: Ѓорче е село !!! БЕСЦЕНЕТО !!! :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.069
Поени од реакции
74.744
Е тие во Лисиче точно пред 2 години се испилени и тоа на јутјуб :eek::D. Вас ви пречи јак клуб од Скопје со цврсто јадро на луѓе...Народов овде к*р го заболе дали е Вардар прв или што ти знам ... Да не беше градоначалник Вмро и повеќето од навивачите во Ѓорче што се со таква политичка идеологија а башка сега клубот кога е под Општината немаше да заиграте на стадион у Ѓорче ова ти го тврдам со сигурност. Молете се да не застанеме на здрави нозе уште од одма кога ќе влеземе у 1 лига !!! Ќе го папате ко оџа баклава редовно како што е години уназад :D. Догодина повторна првенствена утакмица зачинета со пеење од страна на противничките навивачи од Маџари, Ченто, Драчево, Припор, Сопиште итн. цитирам: Ѓорче е село !!! БЕСЦЕНЕТО !!! :pos:
Друже те поштуем ради познавања на Мак фудбал, ама кога ќе истропаш нешто така знаеш да ме насмееш, ни redblackarmy не ти е рамен во тие моменти :icon_lol:
Баш навивачите решаваат дали Вардар ќе игра таму или не :pos::pos::pos:
Зошто би ни пречел јак клуб од Скопје? Со цврсто јадро на луѓе :pos:
Ако 15-тина души се цврсто јадро на луѓе, ондак незнам што да ти кажам...
Просек на гледачи имате помал од на Металург на пример, а тука негде со Работнички, али океј не им се иде на луѓето на мечеви од втора лига, мада и прва да бидете просекот нема да ви бисде над 300 :) Тоа јадро на луѓе требаше да се покаже кога требаше, кога клубот падна (кога освне горенаведнените други не се замнараа), а не откако се ќе биде гага, кога ќе влезат спонзори ово-оно...
И очигледно те заболел курот пошто цело врме не спомнуваш, всушност народот кур го боли што се случува со Ѓорче, затоа и луѓето се чудат која екипа е Треска Шишево и немаат врска дека е устварија Македонија ЃП....
Иста маалска екипан сте ко сите други Скопски, само што имате 15-тина луѓе кои се ангажираат за екипата и стварно се грижат за неа, плус имате силна младинска школа :D.
Другите кои цело време ги спомнуваш (екипа 1060 ака Лавови - еден тип кој си остана једини на своето) ќе ти доаѓаат само за дерби и за фрки, а верувај тоа навивачи не се ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom