Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Да кажам јас шо видов од подготовките.
Џонс - Добар голман
Гулачи - Добар голман
Мислам голманите не играт голема улога во тимот, да не се месечари само, инаку ако функционира одбраната и нападот, голманот ќе нема многу работа.
Агер - Нема шо да се кажи, цар.
Шкртел - Исто како Агер, како си ја има научено работата секоја чест. Само ми делува како да е решен да замини, играше со скиселена фаца, а како и да не биди таков, кога е меѓу најдобрите во светот во моментот, а ќе се бори за 10 место следната сезона, а и 3 уназад
Карагер - Го стигнаја годините, можи да послужи некогаш, ама поретко.
Сама - Не го видов нешто посебно, неможам да коментирам.
Виздом - Исто
Меклафлин - Добар е дечкото, во напад доста добро се снаоѓа, ама оставаше многу празнина назад. Мора да поработи на кондиција и на одбраната. Мислам има потенцијал
Вилсон - Ништо посебно, мислам дека е преценет со то шо беше најавуван како некаков си столб во одбраната на Ренџерс. Млад е, ама негледам дека можи да напредува нешто псебно.
Фланаган - Не ми се бендисва никако. Неможи да пробие во напад, греши во одбрана. Не гледам како би станал врвен десен бек
Енрике - Дефинитивно најмногу го мразам. Дрво во одбрана, дрво во напад, со некакви исклучоци, некогаш ќе му се фати на среќа, ама то не ми дава за право да го сметам за добар играч. Во напад ќе прими топка, и зема се врти околу незе и ќе му се соберат 5 души и ќе му ја земат. Немам коментар, од такт ме вади ко ќе го гледам.
Робинзон - Добро игра, има уште многу да учи, ама би го играл пред Енрике
Адам - Нема ни шут ни центар шут, каков шо имаше во Блекпул, за подвижноста и да не зборам.
Спиро - Дрво невидено, кај не го бива за напад, нема ни шут ни ништо, ами постојано греши во одбрана.
Лукас - Не ќе да е доволно залечен, ама се плашам дека ова ќе е крај за Лукас, коленото е страшна работа, тешко кој играч се вратил во форма после страшна повреда на коленото.
Адорјан - Не видов ништо посебно
Аквилани - Мразам Итаљанци, на моменти беше добар, на моменти не. Можи да послужи некогаш. Незнам, немам конкретен стаф
Џерард - Знајме сите
Хендерсон - Едно полувреме, нема да му судам
Сусо - Одличен, спретен со топка, шпанец. Ни требат поќе шпанци, тие се врвот на фудбалот. Многу ме потсеќа на Давид Силва
Шелви - Се гледа некој напредок. Не е играч да креира напад, да ја земи топката од наша половина и да ги држи конците, туку играч да проигра, да напрај вишок, да игра позади напаѓачите
Кол - Поминато му е времето на овај, ко ќе го видам после 2 мин трчање како се држи како жена со рацете на половината, ми иди да повратам
Стерлинг - Супер, млад, брз играч. Ама шут и центар шут му е нула. Мора да работи уште многу. Сепак е далеку подобро решение од многу играчи шо ги имаме во моментот
Еклстон - Ништо посебно, цело време беше претрчван, лесно му ги земаја топките. Слабо
Пачеко - Уште еден Шпанец, немам шо да коментирам, нема лош Шпанец
Даунинг - Рече коментаторот, полошо од ланскта сезона никако неможи да изигра, така да очекувам многу поќе ова сезона. И да биди исто ко лани пак не е полошо, зато шо неможи полошо. 0 голој, 0 асистенци. Мене ме бендисва шо е брз, продорен. Имам надеж за овај
Борини - Рано е да се кажи, ама Итаљанец, никако не ми прај кеф. Не очекувам ништо посебно. Вчера не ни фате топка
Керол - Нашиот ни мил преценет напаѓач. Вчера не фате топка. Лани од 50 натпревари, беше добар на едно 10 тина. Јас не би го ни купил никогаш, сега кога е тука шо сакат нека му прат.

И најмногу шо ме нервира, Роџерс, колку сака нека е добар, игра тотално промашена формација. Игра со еден шпиц и два крилни напаѓачи. Шпицот 90 минути е отсечен од двата стопери на противникот, а крилните напаѓачи никако да прообијат во напад. Ако некако пробијат, после центар шутот во шеснаесетникот имаме само еден играч, кој никако неможи да дојди во позиција да дај гол измеѓу двајца противнички играчи. Катастрофална формација. Мора да има еден полушпиц шо ќе биди во движење постојано, и ќе го навлеква барем едниот стопер на себе, а со тоа ќе му отвори позиција на шпицот да биди проигран и да се најди во ситуација еден на еден со стоперот, шо апсолутно би му ја олеснила работата. Не ни требат 3ца во средина, доволно е Џерард за напад и Лукас за одбрана, и две брзи крила шо нема да застанат со трчање. Со 3ца во средина само ќе се згусни средината и организаторот ќе нема доволно простор.

Иако мислам дека знам кај ќе бидиме сезонава, и му пресудив на Роџерс уште пред да го назначат, сепак ќе му дам први 5 кола да покажи што знае и умее.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Да кажам јас шо видов од подготовките.
Џонс - Добар голман
Гулачи - Добар голман
Мислам голманите не играт голема улога во тимот, да не се месечари само, инаку ако функционира одбраната и нападот, голманот ќе нема многу работа.
Агер - Нема шо да се кажи, цар.
Шкртел - Исто како Агер, како си ја има научено работата секоја чест. Само ми делува како да е решен да замини, играше со скиселена фаца, а како и да не биди таков, кога е меѓу најдобрите во светот во моментот, а ќе се бори за 10 место следната сезона, а и 3 уназад
Карагер - Го стигнаја годините, можи да послужи некогаш, ама поретко.
Сама - Не го видов нешто посебно, неможам да коментирам.
Виздом - Исто
Меклафлин - Добар е дечкото, во напад доста добро се снаоѓа, ама оставаше многу празнина назад. Мора да поработи на кондиција и на одбраната. Мислам има потенцијал
Вилсон - Ништо посебно, мислам дека е преценет со то шо беше најавуван како некаков си столб во одбраната на Ренџерс. Млад е, ама негледам дека можи да напредува нешто псебно.
Фланаган - Не ми се бендисва никако. Неможи да пробие во напад, греши во одбрана. Не гледам како би станал врвен десен бек
Енрике - Дефинитивно најмногу го мразам. Дрво во одбрана, дрво во напад, со некакви исклучоци, некогаш ќе му се фати на среќа, ама то не ми дава за право да го сметам за добар играч. Во напад ќе прими топка, и зема се врти околу незе и ќе му се соберат 5 души и ќе му ја земат. Немам коментар, од такт ме вади ко ќе го гледам.
Робинзон - Добро игра, има уште многу да учи, ама би го играл пред Енрике
Адам - Нема ни шут ни центар шут, каков шо имаше во Блекпул, за подвижноста и да не зборам.
Спиро - Дрво невидено, кај не го бива за напад, нема ни шут ни ништо, ами постојано греши во одбрана.
Лукас - Не ќе да е доволно залечен, ама се плашам дека ова ќе е крај за Лукас, коленото е страшна работа, тешко кој играч се вратил во форма после страшна повреда на коленото.
Адорјан - Не видов ништо посебно
Аквилани - Мразам Итаљанци, на моменти беше добар, на моменти не. Можи да послужи некогаш. Незнам, немам конкретен стаф
Џерард - Знајме сите
Хендерсон - Едно полувреме, нема да му судам
Сусо - Одличен, спретен со топка, шпанец. Ни требат поќе шпанци, тие се врвот на фудбалот. Многу ме потсеќа на Давид Силва
Шелви - Се гледа некој напредок. Не е играч да креира напад, да ја земи топката од наша половина и да ги држи конците, туку играч да проигра, да напрај вишок, да игра позади напаѓачите
Кол - Поминато му е времето на овај, ко ќе го видам после 2 мин трчање како се држи како жена со рацете на половината, ми иди да повратам
Стерлинг - Супер, млад, брз играч. Ама шут и центар шут му е нула. Мора да работи уште многу. Сепак е далеку подобро решение од многу играчи шо ги имаме во моментот
Еклстон - Ништо посебно, цело време беше претрчван, лесно му ги земаја топките. Слабо
Пачеко - Уште еден Шпанец, немам шо да коментирам, нема лош Шпанец
Даунинг - Рече коментаторот, полошо од ланскта сезона никако неможи да изигра, така да очекувам многу поќе ова сезона. И да биди исто ко лани пак не е полошо, зато шо неможи полошо. 0 голој, 0 асистенци. Мене ме бендисва шо е брз, продорен. Имам надеж за овај
Борини - Рано е да се кажи, ама Итаљанец, никако не ми прај кеф. Не очекувам ништо посебно. Вчера не ни фате топка
Керол - Нашиот ни мил преценет напаѓач. Вчера не фате топка. Лани од 50 натпревари, беше добар на едно 10 тина. Јас не би го ни купил никогаш, сега кога е тука шо сакат нека му прат.

И најмногу шо ме нервира, Роџерс, колку сака нека е добар, игра тотално промашена формација. Игра со еден шпиц и два крилни напаѓачи. Шпицот 90 минути е отсечен од двата стопери на противникот, а крилните напаѓачи никако да прообијат во напад. Ако некако пробијат, после центар шутот во шеснаесетникот имаме само еден играч, кој никако неможи да дојди во позиција да дај гол измеѓу двајца противнички играчи. Катастрофална формација. Мора да има еден полушпиц шо ќе биди во движење постојано, и ќе го навлеква барем едниот стопер на себе, а со тоа ќе му отвори позиција на шпицот да биди проигран и да се најди во ситуација еден на еден со стоперот, шо апсолутно би му ја олеснила работата. Не ни требат 3ца во средина, доволно е Џерард за напад и Лукас за одбрана, и две брзи крила шо нема да застанат со трчање. Со 3ца во средина само ќе се згусни средината и организаторот ќе нема доволно простор.

Иако мислам дека знам кај ќе бидиме сезонава, и му пресудив на Роџерс уште пред да го назначат, сепак ќе му дам први 5 кола да покажи што знае и умее.
Баш за ова зборував....оти ни треба уште еден полушпиц кој ќе игра зад напаѓачите а таков моментално се само Џерард и Шелви (за вториов не верувам оти ќе игра прв тим), и затоа ни треба играч од типот на Демпси, одлично би се снаоѓал на таа позиција зад напаѓачот
--- надополнето: 29 јули 2012 во 13:50 ---
19 дена пред почетокот на новата сезона, време е и јас да го пишам реалното мислење и очекувања за годинава.....искрено скоро не иди во обзир да се бориме за првите 4ри места...прво конкуренцијата е прејака, второ имаме нов тренер, со нови замисли кои очигледно играчите тешко ги сваќаат, така да ќе е потребно време играчите да се вклопат во системот на Брендан, секако има уште 3 натпревари до пред почетокот на новата сезона, ама она што го видов сношти беше разочарување....сепак несакам да брзам и да судам ќе видиме како ќе биди во новата сезона ама мислам оти ЛШ е скоро невозможна мисија пак за нас......
Сепак пак имаме простор за да освоиме некој трофеј, ФА или Лига Европа......

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ајде и јас да ги кажам впечатоците од турнејава.

Гулачи,Џонс ме изненадија искрено,браво за двајцата.
Карагер - Како во старите денови ,може е поспор али со искуство надополнува.
Шкртел- Некако без душа, добар е све али не се замараше.
Сама- Има надеж во детето.
Виздом- Ми остави добар впечаток, брз ,снажен .
Робинсон и Фланаган - Не ги можам по дифолт:) Се трудат али не ми се ни фаци ни материјал за ЛФЦ..
Енрике- Паднат во форма ама сепак ни е еден од подобрите леви бекови што сме ги имале во последните 3-4 години..
Агер- Не ни влезе( ако добро забележав)
Адам- спор, спор, спор..
Аква- страшлив, многу несигурен со топката
Шелви- порасна летово,зима одговорност и тоа ме радува.
Стерлинг,Сусо- двајцата со муда за фудбал,ја имаат дрскоста и квалитетот што ни фали, за некоја година треба да се смета сериозно на нив нормално ако им дадеме шанса.
Морган-Го гледам како Џокер ,нешто на Пипо, го нема го нема али влага во шанси..
Џерард - Нема потреба за коментар..
Спиринг- Офф од каде да почнам за Спиринг?? Ајде да не ја ширам за него само ќе кажам без него сме далеку подобри.
Лукас- Се враќа полека, голема помош ќе имаме за сезонава..
Борини- 20 минути изигра можеше да даде и некој гол ако имавме играч кој знае од крило да додаде точна топка на втора статива(по земја)
Даунинг- најсигурен со топка, еден од играчите на кои сметам за оваа сезона..
Кол- Квалитет има само уште да му се погоди позицијата ,како полушпиц е подобар од крило, се виде тоа со Рома..
Керол- кога ќе ми текне дека ќе го продаваме ,не ми се ни коментира.
Вилсон-Просечно
Хендо- Со срце игра дечкото,сака да се докаже ,осеќам ќе биде новиот Лукас , from zero to hero..

Е сега околу играта.. КАТАСТРОФА !!! Јас колку што пратам фудбал и колку што знам за тика-така ,знам дека се игра пред противнички шеснаесетник а не пред свој нели?? Додавањата Џонс- Карагер-Шкртел не носат ама баш ништо продуктивно туку само ги одмараме нивните одбрамбени и средни играчи ,додека со мал пресинг од противникот може да ја изгубиме топката и примиме гол..
Лани дојдоа 3-4 нови играчи па на припремите дававме и по 5-6 гола иако игравме со Малезија и компанија.. А да не зборам за првите 2-3 кола каде на противникот му правевме што сакаме, ќе го спомнам само натпреварот со Болтон ( првиот).
Роџерс( иако почнав да го поштувам ) сепак џабе му се 180 страни напишани кога гол неможеме да дадеме, т.е немавме водство на натпревар..
И една константна работа што ја гледам е тоа кога и да сме во напад, ние немаме напад..каде ли ни одат напаѓачите?? Гледав 6 играчи на Тотенхем, 6 на Рома, 6 на Торонто а 1 наш кој нешто пробува да падне или да дрибне па да шутне некако до нивниот голман,колку да се каже еве шутнав..Додека кога напаѓаа Тотенхем,гледам 3ца во бело покрај Шкртел и Кара, и 1-2 во средина кои не работат лево -десно..( Ќе сликнам следниот натпревар за сликовито да ви демонстрирам за што зборам):)

Сума сумарум, црно ни се пише. Мора брзо да се потпише со уште 1-2 играчи и тоа еден средина( каков нека е само брз да е) и едно КРИЛО !!
Кој сака нека каже застарен, ваков таков ама ДАЛГЛИШ РУЛЗ !! а богами и КЛАРК.. Тек сега гледам колку ќе ни недостигаат сезонава..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
А ако не ќе го бркаш и нов менаџер ќе најдеш? :D
--- надополнето: 29 јули 2012 во 16:48 ---
Инаку шпекулации дека Аква ќе замине за Фиорентина. Ништо за овој не би ме изненадило. Али ако го враќаме у Италија више, зашто да не им предложиме на Болоња кеш + Аква за Рамирез? Ќе заштедиме на пари, даваме играч кој не му се игра многу а зема огромна плата, а добиваме одличен проспект кој е спремен да игра за било кој врвен клуб, башка со двајца национални колеги во клубот. И онака ја повеќе Сусо би сакал да го гледам на терен него он. Па така за 10 милиони плус Аква би можеле да го добиеме Рамирез. Нормално ова е just a thought, не верувам дека би се десило.

Инаку сега Демпси супер би ни дошол, одлично ќе го освежи тој линк меѓу средината и нападот што не го видовме многу на турнејава.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Супер ќе биди барем ако се задржиме на горната половина од табелата, па в година ќе гледаме ќе прајме за да фатиме некако Лига европа...:свиркам:
Иначе годинава си заминаа Кајт и Макси кои колку толку знаеја фудбал да играт, а го донесовме страшниот италијански пастув Роки Балбоа, уствари Борини. Тој Борини е само зделка на американциве ти дај ми играч да замачкам очи дека сум купил нешто па јас ќе ти позајмам една сеозна еден безбол играч....а и Демпси ќе биди нешто слично.
Не чинеше да го вратат Бенитез или некој друг подобар менаџер шо знај шо прај, чини овај шо ни прај филмој нешто тика така кратки додавања демек Барселона ќе ја заменуваме:facepalm:
И немој да прочитам нешто од типот играчите биле глупи не знаеле кратки додавања. Сакате да кажите дека Џерард ако му речи тренерот да игра на кратки и брзи додавања тој напред ќе ја клоца ????

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
А ако не ќе го бркаш и нов менаџер ќе најдеш? :D
НЕ, туку слободно, јавно ќе му карам мајка, жена, сестра, ќерка итн... А недај боже да испадниме, тогаш ќе најдам некоја баба Ванѓа, таква клетва да му фрли, цел живот наназад да оди :D

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Супер ќе биди барем ако се задржиме на горната половина од табелата, па в година ќе гледаме ќе прајме за да фатиме некако Лига европа...:свиркам:
Иначе годинава си заминаа Кајт и Макси кои колку толку знаеја фудбал да играт, а го донесовме страшниот италијански пастув Роки Балбоа, уствари Борини. Тој Борини е само зделка на американциве ти дај ми играч да замачкам очи дека сум купил нешто па јас ќе ти позајмам една сеозна еден безбол играч....а и Демпси ќе биди нешто слично.
Не чинеше да го вратат Бенитез или некој друг подобар менаџер шо знај шо прај, чини овај шо ни прај филмој нешто тика така кратки додавања демек Барселона ќе ја заменуваме:facepalm:
И немој да прочитам нешто од типот играчите биле глупи не знаеле кратки додавања. Сакате да кажите дека Џерард ако му речи тренерот да игра на кратки и брзи додавања тој напред ќе ја клоца ????
Ти демек животен експерт си на делото на Роџерс и знаеш дека он не знае што праи и дека дојде само да не заебава нас така? Луѓе ко тебе нема ни да дадат шанса на човек да се докаже, туку ако повеќе сакале друг да биде на негово место на клада ќе го стават. После ќе биде ко за Лукас, аа добар бил овој бе, џабе викавме дека има две леви нозе, дека е пропадната инвестиција и дека крвта треба да му ја ебеме.

Ај седи малце и стрпи се, човекот не водеше на само три некомпетитивни натпревари со пола младински состав, кој си ти да кажеш дека не знае шо прави?

S

Stivie G

Гостин
Прочитав вака набрзина па имам 2 прашања?
Кој го знаеше Фергусон пред да стане менаџер на Јунајтед? Шо успех имал до тогаш?
Шо толку катастофално има направено Роџерс во неговата кариера како менаџер па уште сега пишувате дека е флоп........

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
--- надополнето: 29 јули 2012 во 19:41 ---
Кој го знаеше Фергусон пред да стане менаџер на Јунајтед? Шо успех имал до тогаш?
Шо толку катастофално има направено Роџерс во неговата кариера како менаџер па уште сега пишувате дека е флоп........
Доволно е да ти се одговори првото, што ќе каже дека Фергусон имал успех пред да дојде во Manure каков што Брендан никогаш нема да има.
Провери си.

Г

Гучи

Гостин
Па ако не ги рачунаш тему незнам колку титули у првенството у Шкотска, купови, ЛШ...никаков успех немал.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447

Тоа е таа шанса која Брендон ќе им ја пружи на млади играчи да се докажат:facepalm:

S

Stivie G

Гостин
се фативте за успехот на Фергусон а поентата шо сакам да ја кажам ја одбегнувате..Кога веќе одговорате, одговорете што толку погрешно има направено Роџерс?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
се фативте за успехот на Фергусон а поентата шо сакам да ја кажам ја одбегнувате..Кога веќе одговорате, одговорете што толку погрешно има направено Роџерс?
Роџерс не, туку Ливерпул. Тоа што стана смешен клуб. Многу посмешен од времето кога го најавив тоа, па ми беше речено “да си го сменам клубот“.

Г

Гучи

Гостин
Незнам како те служи меморијата али ти го спомна Ферги :D
Калма те порфавор ;)

Ништо интересно нема кај вас у фан клуб, па нашиот го читаш а? :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom