И јас едно време мислев Хендо да е goalscoring midfelder, ама повеќе од 5-6 гола нема да даде, Брендан веројатно во текот на сите пријателски ќе го проба на заден везен пошто виде оти Ален не го бива за таму, додека сме кај Ален и тој неможе да биде играчот од кој ќе очекуваме да дава голови, тој е едноставно линкот меѓу средината и нападот и одбраната и средината.
Повеќе би сакал Ериксен да дојде т.е. отсекогаш сум сакал Ериксен да дојде па така би имале одлична напаѓачка линија и ако остане Суарез ќе имаме опција плус во напад за ротирање. Мене ме буни само десната страна и Даунинг од кој ретко кога лани имавме продуктивност, ама веројатно тој ќе биде стартер и ќе се ротира со младинциве (Стерлинг, Ајби), кои патем не би требало многу да се форсираат Стерлинг секако некако, ама Ајби мора да биде резервиста, или пак можеби таму некогаш ќе игра Аспас или Алберто. Како и да е со самото потпишување на уште еден офанзивец имаме ите како избор на добри и врни напаѓачи.
За Кели се слагам оти не е играч кој поседува техника за да игра бек, ама мислам оти Роџерс може малку од малку да му вгради во него и некое офанзивно знаење, сепак мислам оти би биле добар бек ап за Џонсон, кој по потреба при отстусво на Енрике би играл на лев бек (го заборави во твојот пост Фланаган). Виздов нема да оди никаде барем така беа зборовите на Роџерс. Со останување на Суарез и купување на Ериксен би имале одлична екипа, сепак не зависи се од нас, зависи и конкурентиве какви засилувања ќе донесат, но ние имаме еден голем плус од Арсенал, Тотенхем, не играме во Европски натпреварувања а тоа доста значи, и доста ќе дојде до израз накај Февруари месец. Но има време не очекува напната и возбудлива сезона.