Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Мy dear, optimistic colleague superstarpizza,

Мурињо ихсалхдахопхф оахфа , Мурињо оаходфхоасхфјфгбдјб , Мурињо аосјббв,мбњвоиеох!
I don't give a fuck за Мурињо.

Во што ти е поентата.... не те разбирам...... Не го сакаш Роџерс за тренер...... или го мразиш Мурињо?
A тоа значи дека не ни го мразам, уште помалку го сакам и почитувам. Роџерс - не го сакав, не ни го сакам за тренер. I don't give a fuck и за Роџерс, ама мора да коментира, кога дојде во „мојот“ клуб.

Поентата е во тоа што ми падна жал што тим како Ливерпул дојде во позиција да пофали свој тренер оти соработувал со Мурињо.

Го објаснуваш скалилото до кое е дојдено Ливерпул....... и сега што.....и тука не те разбирам.... фрустрации ?
Тоа е проблемот „и сега шо“. Сигурно и глупите амери викаат така, а исто и анвивачите го голтаат тоа. Демек, слаби сме, и сега што? YNWA, па ако сака и нека пропадне тимот. не џабе викаа дека сме искомплексирани буљаши. Имало основа и тоа изгледа.

Значи да се радувам што имаме добар перспективен човек, кој негува напгачки фудбал, блиску до оној кој што сме го играле во 80’...пасс енд мув!
А Далглиш имаше застарени тактики и не беше во тек со модерниот фудбал.

Плус, ако си го гледал Фулам во ерата на Хоџсон, ќе се подзамислиш за оваа изјава.

Нашиот сегашен менаџер доага од Свонси, фудбалски клуб кој во 2-те сезони во кои ги водеше токму Роџерс играше Фудбал на кој и најеминентните Менаџери му завиддуваа... мегу кои и Далглиш!
Па дури и за оваа.
За својата рабта добил многу признанија и пофалби......мегу кои се и пофалбите од Мурињо, еден од најдобрите Стратези на денешницава!

најбитно е тоа што ќе каже Специјалниот, веќе го утврдивме тоа.

Е сега ..... де објасними кој тоа ти сакаш да биде менаџер на Ливерпул (а патем заборавиле да те прашаат).... и кажи ја причината поради која токму тој треба да биде избран!
Некој што доликува да биде „црвен“. Или заборавивме дека не може секој да го носи црвениот дрес.

Па, изгледа може. Секој може да игра, секој може да биде тренер. не треба многу, само една препорака од Мурињо, and that's all you need.

Кога си мал, мизерен и апатичен клуб.

Како Ливерпул.

Прескокни ги фрустрациите.... и би рекол омаловажувањата на сметка на нашиот клуб.... искрено ме факаат нервози коа читам таков текст!
A ти слези од таван и не земај премогу upper-и. Не чини експлозивното расположение.

Омаловажување за наш клуб е тренер за кој ќе се пофалиме дека работел со Мурињо, оти нема со што друго да се пофалиме.

Утре што ќе биде?

Купуваме лев бек, кој е млад и перспективен, па дури две години му ги чистеше копачките на Киелини?

И сите... wow...

Нека не те фаќаат нервози. Опстанокот ни е загарантиран.

нели, таков менаџер си зедовме, што знае како да опстане.

Со pass and move football...:vozbud:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Biafran Jet Set и пак во целиот овој твој пост.... јас никаде не видов што ти сакаш, што тоа ти бараш ?

И да те прашав и ти потенцирав..... Кој тој сакаш ти да биде наш менаџер?

Кога си мал, мизерен и апатичен клуб.

Како Ливерпул.
Те молам немој со вакви испади......

Ако си ја свртил капата.... и веке не го симпатизираш Ливерпул како клуб, смени го подфорумот.... ете на пример Барселона ;)

И да уште еднаш да ти потенцирам..... НИКОЈ НЕ ГО ПРАШАЛ МУРИЊО ЗА СОВЕТ!

Кога веке ПАК го спомена Далглиш..... дали треба да те подцетам каде завршивме сезонава?

Во контекст со Хоџсон..... споредуваш менаџери кои се небо и земја во споредба со фудбалот кој го преферираат тие..... Хоџсон и Роџерс!

А сега да се вратам онаму каде те прашав.....

Го објаснуваш скалилото до кое е дојдено Ливерпул....... и сега што.....и тука не те разбирам.... фрустрации ?
Тоа е проблемот „и сега шо“. Сигурно и глупите амери викаат така, а исто и анвивачите го голтаат тоа. Демек, слаби сме, и сега што? YNWA, па ако сака и нека пропадне тимот. не џабе викаа дека сме искомплексирани буљаши. Имало основа и тоа изгледа.

Зборот “искомплексирани буљаши“ никако не можам да си го сврзам со моето ... “и сега шо“ .... ваљда си ја збркал реченицата од преголема возбуда!
Да те прашам сега пак...... И сега шо, кога сме веке паднати на такво скалило?

Еве јас од прилика да ти кажам шо...

Значи во моментов ни треба ТЕМЕЛЕН ремонт на клубот на сите основи.
После ерата на Хикс и Џилет клубот го загуби своето реноме, едноставно оние амери ни ебаа мајката.

Со доаѓањето на овие нормално е да се очекува луѓето да го средат клубот според тоа како тие го замислуваат и според тоа како тие мислат дека ке напредуваме!
Тие веке еднаш послушаа “искрени“ навивачи кои го бараа Кени...... видовме каков резултат донесе тој, видоа и тие.

Донесувањето на Роџерс внесува свежина во клубот.
Менаџер кој е млад и перспективен кој негува ПАСС ЕНД МУВ фудбал кој ке повторам сите го бараме.
Освен Роџерс се очекува пристигнувањето и на другите луге кои требаат да ги пополнат местата штос е испразнети, за кои ГАЗДИТЕ веруваат дека ке донесат напредок.

Да ти повторам пак........... РЕМОНТОТ во клубот не се случува по нарачка на Мурињо! - престани со тоа!

Поздрав

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Нарачка на Мурињо? Кој рече? тимот се фали со новата играчка оти претходно беше играчка на Мурињо. Тоа е тоа.

Изгледа сеуште не си свесен што се случува околу тимот и „ремонтот“. Ама ако, ќе бидиш, за брзо време.

Точно е тоа дека јас од вчера официјално го бојкотирам Ливерпул. Се додека РОџерс не добие клоца, јас не се навраќам на тимот. А дека ќе сменам подфорум оти тебе не ти одговара да ја увидиш вистината за дупката од тим наречена Ливерпул, тоа е твој проблем.

Можеби е подобро токму ти да идеш во Барселона фан клубот, таму ке биде оправдан твојот оптимизам. Тука, тешко.

Едина опција ти е игнор. Иако ти препорачувам да ме следиш откако Роџерс ќе добие клоца. Ако добие, веројатно ремонтот допушта и 17то место, за понатаму да има напредок во тимот.

И на крајот да ти порачам дека убаво би било за сите нас да сум тотално во криво. Камо среќа Роџерс да го препороди тимот, камо среќа да направиме нешто (не)видено во новата сезона. Меѓутоа, таквото нешто се граничи со научна фантастика, а Ливерпул ќе биде се' помизерен и помизерен.

Јас се помирив со тоа. За вас, има време.

А сад, адио.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Нарачка на Мурињо? Кој рече? тимот се фали со новата играчка оти претходно беше играчка на Мурињо. Тоа е тоа.
Неам веке коментар.... веке ти пишав за ова!

Изгледа сеуште не си свесен што се случува околу тимот и „ремонтот“. Ама ако, ќе бидиш, за брзо време.
Коа веке си даде своа прогноза за нашиот овде сакан Ливерпул а твојот бојкотиран Ливерпул.... еве и од мене истата реченица!

Точно е тоа дека јас од вчера официјално го бојкотирам Ливерпул. Се додека РОџерс не добие клоца, јас не се навраќам на тимот. А дека ќе сменам подфорум оти тебе не ти одговара да ја увидиш вистината за дупката од тим наречена Ливерпул, тоа е твој проблем.
Браво за тебе....самооо не го разбирам бојкотот.... не сме ние политичка партија!
И да ...... Онаа Вистина за која ти ја споменуваш овде, и со која ни го просветлуваш патот зачувај ја за себе, не сакам овде да читам омаловажувања на клубот за кого навивам можда више од 15 години!

Можеби е подобро токму ти да идеш во Барселона фан клубот, таму ке биде оправдан твојот оптимизам. Тука, тешко.
Не вреди за коментар!:sick:

Едина опција ти е игнор. Иако ти препорачувам да ме следиш откако Роџерс ќе добие клоца. Ако добие, веројатно ремонтот допушта и 17то место, за понатаму да има напредок во тимот.
Oh yes indeed!!! .... ;)

И на крајот да ти порачам дека убаво би било за сите нас да сум тотално во криво. Камо среќа Роџерс да го препороди тимот, камо среќа да направиме нешто (не)видено во новата сезона. Меѓутоа, таквото нешто се граничи со научна фантастика, а Ливерпул ќе биде се' помизерен и помизерен.
БОЛД... Ке видиме за оваа твоја желба....упс, мисла!

А сад игнор, упс..... адио сакав да кажам!(y)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Bianfran Jet Set навивач си на Ливерпул или не си? Оти во постовиве твој тешко да искажуваш нешто навивачко. Факт е оти сме многу назад зад Јунајтед, Сити, факт е оти тешко можиме да привлечиме менаџери како Гвардиола,Хидинг итн, но никој неможи да кажи лош збор за Роџерс. Човекот имаше две феноменални сезони со Свонси каде со просечни играчи прво ги внесе во ПЛ а после заврши 11 со истите тие играчи, се покажа како голем тактичар, плус негува напаѓачки фудбал кој навивачите на Ливерпул одамна одамна го бараат, јас не се сеќавам кога Ливерпул играше напаѓачки фудбал тоа беше одамна е од вгодина ќе имаме можност да го гледаме Ливерпул како "вези по теренот". Секако успехот неможе да дојде одма во првата сезона на Роџерс како наш менаџер, за да се залечат раните треба потребно време. ФСГ откако дојдоа направија ремонт во клубот што мене многу ме радува, покажаа оти не трпат неуспеси, се на се иднината ни е светла под Роџерс ти се допаѓало тоа или не....
Поздрав и малку подобро размисли за Роџерс....

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Дрогата е чума на 21 век, дечки.

Да ве потсетам дека до вчера не знаевте за Роџерс и за неговите две “феноменални сезони“.
Bianfran Jet Set навивач си на Ливерпул или не си? Оти во постовиве твој тешко да искажуваш нешто навивачко. ..
Не џабе не викале искомплексирани и лигуши.

Никој освен YNWA момците не гледа ко теле во шарена врата додека се растура тимот. А ние, ќе сме оделе на навивачки план, а ни носат тренери од Свонси.

Изгледа дека ливерпул си го заслужува тоа, afterall.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616

А сад, адио.

Абе ,незнаеш што значи зборот CV очигледно, ова е амерички начин и тие се кажуваат на јавноста,го презентираат максимално човекот за и таквите скептици како тебе да застанат позади него. А пошто викаш дека нема да навиваш за Ливерпул док е Роџерс тука е ,тоа е дно дна. Значи ти не навиваш за тим туку за поединци.. Навивај пример за Ибрахимович и автоматски за Ајакс,Јуве,Интер,Барса,Милан ..(продолжува) и топ ќе ти биде.Вакви сончогледи од навивачи не ни требаат во фан клубов. позз

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Абе ,незнаеш што значи зборот CV очигледно, ова е амерички начин и тие се кажуваат на јавноста,го презентираат максимално човекот за и таквите скептици како тебе да застанат позади него.
Нормално.

А пошто викаш дека нема да навиваш за Ливерпул док е Роџерс тука е ,тоа е дно дна. Значи ти не навиваш за тим туку за поединци.. Навивај пример за Ибрахимович и автоматски за Ајакс,Јуве,Интер,Барса,Милан ..(продолжува) и топ ќе ти биде.Вакви сончогледи од навивачи не ни требаат во фан клубов. позз
Точно, менувам тимови ко чорапи. Е сега, дали ретко, дали ич, дали секој ден, зависи од многу фактори.:icon_mrgr:

Една работа е многу битна и едноставна.

Ако РОџерс не успее, што е сосема нормално.
Пак Ливерпулците ќе си се тешат со YNWA транспарентот, и следното лето, место да има револуција и да се бараат промени и конечно тимот да тргне на прав пат, тие ќе се обидат да го оттргнат секој што е предавник и не гледа оптимистички на новиот менаџер. Се надевам дека тој ќе биде Алекс Меклиш.

Да сумирам и поедноставам, Ливерпул стана шега и заебанција тим. Вие, слободно бидете „зад него секогаш“, по секоја цена.

Па веројатно се гледаме во иста дивизија со мојот омилен, се до бркањето на аматерски тренери, AFC Liverpool.

:icon_mrgr:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Нормално.

Точно, менувам тимови ко чорапи. Е сега, дали ретко, дали ич, дали секој ден, зависи од многу фактори.:icon_mrgr:

Една работа е многу битна и едноставна.

Ако РОџерс не успее, што е сосема нормално.
Пак Ливерпулците ќе си се тешат со YNWA транспарентот, и следното лето, место да има револуција и да се бараат промени и конечно тимот да тргне на прав пат, тие ќе се обидат да го оттргнат секој што е предавник и не гледа оптимистички на новиот менаџер. Се надевам дека тој ќе биде Алекс Меклиш.

Да сумирам и поедноставам, Ливерпул стана шега и заебанција тим. Вие, слободно бидете „зад него секогаш“, по секоја цена.

Па веројатно се гледаме во иста дивизија со мојот омилен, се до бркањето на аматерски тренери, AFC Liverpool.

:icon_mrgr:

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Оптимисти полека смиретеја топката. Оптимисти бевте и со Хоџсон и со Далглиш, па еве и сега сте оптимисти, ама на пола сезона негде почнувате сите да плукате. Тим не се прај преку ноќ, ама тим не се прај со тренери и играчи од Свонси, Фулам, Астон Вила, Блекпул, Њукасел итн. Од 2004 Ливерпул имаше почнато со градење на тимот, и таман беше при крај изградбата, бевме во врвот на светскиот фудбал, американците ги продадоа најдобрите фудбалери и тимот се распадна. Американци не биле, не се и нема да бидат тие шо ке не извадат од калта, тие гледат само да се збогатат и покрај сето богатство шо го имат. Тие не живеат за фудбалот, и му е гајле дека пропаѓа некогаш најдобриот тим во Англија.
Друго, дај престанете со то дека ние не сме навивачи, па да си најдиме друг клуб, немојте да се понашате како мали деца. За разлика од многу "навивачи" кој навиват од 2005 година, после финалето, јас не памтам од кога навивам за Ливерпул, така сум роден со него. Мене за разлика од вас, ме боли то шо веќе не сме топ4 во англија, не сме ни топ6, титула немаме 20 години, цел сме на исмејувања од сите страни, спомни му на некој ливерпул и ќе ти се изнасмеј в лице, за разлика од пред 20 години кога се тресеа сите ко ќе требаше да играт против Ливерпул.
За Роџерс, ете ќе му дајме шанса, ама вие го проценвате преку то дека работел со Мурињо и уште полошото, дека со Свонси прво ги донесол во премиер лигата, а второ дека завршил на 11 место. Алоо бе, па Хоџсон со Фулам каква игра играше??? Стигна финале Лига европа, и тогаш викавте како тренер ауууу. Сватете дека на некои тренери толку му е силата во било кој клуб да оди, 10 место, Хоџсон со Фулам 10 место, со ВБА 10 место, со Ливерпул 10 место. За вакви екипи 10 место е успех и зато ги величат, за Ливерпул 2 место е срамота и резил.
Таква екипа се напрајвме ни еден тренер и поасолен играч неќи ни да слушни да премини во Ливерпул.
Ајде веќе еднаш нека се случи та преродба, нека се вложи во квалитетни играчи и тренери и стручни штабој, а не само да се носат просечни лица и да се надеваме и лажиме дека секоја наредна е наша.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

А сад, адио.
Епа ај поздрав и со среќа. И сеа што било да направи Роџерс дур е на чело на Ливерпул, каков успех и да постигне, ти никогаш нема да имаш право да се радуваш на тој успех. Ако се радуваш ќе се покажеш како еден обичен пластичен фан. Тоа е тоа...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Епа дај барем не пишувај вакви работи штом не го поддржуваш Ливерпул и онака ние навивачите на Ливерпул имаме доволно проблеми со нашиов клуб....

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Епа ај поздрав и со среќа. И сеа што било да направи Роџерс дур е на чело на Ливерпул, каков успех и да постигне, ти никогаш нема да имаш право да се радуваш на тој успех. Ако се радуваш ќе се покажеш како еден обичен пластичен фан. Тоа е тоа...
Веројатно не си бил роден кога јас навивав за црвените, така да не ми пластикосувај, ок?

Епа дај барем не пишувај вакви работи штом не го поддржуваш Ливерпул и онака ние навивачите на Ливерпул имаме доволно проблеми со нашиов клуб....

Кои проблеми? Кои проблеми?

Нели го имате Роџерс, и кои се тие проблеми кои ги има „вашиот тим“?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.939
Абе сте се распишале лом сте направиле :) Не знам од кај да почнам. Ајде со ред :D

Ја ко шо знам Рамирез полушпиц/АМ игра. А Сусо никако не го даваме. Подобро он да седи така заедно со Ериксен како идни главни полушпицеви, него 20 да фрламе на Рамирез. А сега кога го имаме Роџерс мислам дека Рики ван Волфсвинкел повеќе би се вклопил во неговиот систем него Де Јонг. У право си и за Афелај, сомнителен ми е со повредите. А забораивме дека треба да гледаме некои замена деструктивец и лев бек за ефтини пари ако се најдат. Такада за мене една идеја за трансфери летово:

Ин:

Рики Ван Волфсвинкел - Бекап напаѓач/Ротација
Ериксен - Полушпиц и иден Стиви Џи
Хоилет - Десно крило, бесплатен трансфер
Адам Џонсон - Крило кој одлично би ни дошол место Кајт
Ласана Диара (?) - Ротација со Лукас, само Мурињо да не го тупи и да не бара многу за него
Нов лев бек - Немам апсолутно никаква идеја за некој добар што ќе му биде компетиција на Енрике.

Аут:

Макси - Веќе знаеме дека ќе си иде, такада нема што да го дискутираме
Кајт - Не верувам дека ќе се снајде под тактиката на Бренди, плус веќе е стар и не може да издржи
Чарли Адам - На почетокот покажа добри партии. После тоа го снема. Ако му го гледаме само перформансот во втората половина од сезоната, дефинитивно беше најголем flop на Кени. Не знам ни колку ќе се снајде под новата тактика со оглед на неговата бавност. Многу повеќе би сакал Шелви и Хендо да ги гледам на негово место
Пачеко - Мислам дека нема никогаш да го достигне бараното ниво за во Ливерпул.

Дилема:

Спиринг - Одлична замена е за Лукас против послаби тимови, али коа се работи за појаки како да се губи тој добар Спиро. Повеќе би сакал да се задржи бидејќи и онака нема некоја голема сума да добиеме за него, а не верувам и дека има голема плата. Едино би го дал ако ептен мора да се направи место за нов деструктивец.
Аквилани - Јасно е дека нејќе да игра за нас. Добро е да земеме некои милионки за него ако некој се понуди. Сеа нешто читав демек ќе праел муабет со Бренди, али веќе не знам што да мислам за овој. Повеќе би се радувал Ериксен да го гледам на негово место.
Кол - Голема дилема за овој. Од една страна многу сакам да му дадеме шанса да се покаже и мислам дека би ни се нашол во некој тежок распоред сега кога сме во ЛЕ. Од друга страна зема преголема плата и може да се донесат повеќе подобри играчи од него. Не знам стварно, па се надевам дека Бренди добра одлука ќе донесе во врска со него.

Инфо плус: Стерлинг се интегрира во првиот тим; Флано, Робинзон, Виздом, Коуди, Сусо и тн на позајмица; Дени Вилсон да го видиме во резервите како ќе се покаже, ако не и он аут.

Колку е ова реално проценете сами. Знам само дека 30 милиони не би стигнале за ова да се оствари. Сепак не верувам во тие гласини дека 30 милиони ќе има за трансфер. Мислам дека ќе има неопределен буџет, па сопствениците ќе даваат пари само ако мислат дека играчот што сака да го земе стварно вреди.
Рамирез првично е крило а игра и АМ. Но каде и да оди веројатно ќе игра крило така да неговата иднина е на крилната позиција. Само проблем е цената од 20 милиони која е превисока.
За продавање Аурелио замина и очекувам уште Макси,Кол и Аквилани да си одат. Кајт би го чувал уште една сезона ама ако репат да го продадат нека му биди. Жал ми е за играчов јбг
За купување
Напаѓач:
1.Де Јонг/Волфсвинкел/ или некој така помлад и перспективен
Крила:
1.Адам Џонсон/Рамирез/Родригез/Муниаин
2.Хоилет
3.Афелај - ако си оди Кајт. Или пак некое друго крило така поефтино можи да се земи
Средина:
1.Ериксен/Белханда или ако се решиле за Сигурдсон ок. Ама мене не ми е по ќејф
2.Диара/Диаме/Асамоа

И тоа би било тоа. Само ќесето треба да се одврзи и едно 60 милиони плус продажби да се има на располагање.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:18 ---
За Ериксен не се правејте филмови дека ќе дојде кај нас, така го спомнах некни како моо желба. Не верувам дека ќе дојде у тим шо играа Лига Европа имајки понуди од други екипи. А и как шо знам немаме никаков контакт со него.
Според мене прво засилување ќе ни биде Гулфи Сигурдсон оти оште немал потпишано договор со Свонси.
Освен кај нас,Арсенал или Јуве(се сомневам) секаде ќе биди резерва. Арсенал не дава толку пари за играч. Е сега прашањето е ние дали ќе дајме
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:19 ---
Добре дојде, мило ми е што ни се приклучуваат се повеќе и повеќе скаузери. Ти му си пријателот на Роземберг? Абе како што студирам Битола тој другар ти ќе земам и насреде широк сокак ќе му го кркнам ножот пред крк да речи :D :P
Се шалам нормално добри "форумски пријатели сме со розата"....
1) Пишувај кирилица за да те разбираме :D. Пак се зафркавам :D. пишувај кирилица бидејќи овде многу ретки се што пишуваат латиница а и глупо е малку сепак е ова Македонски Фан Клуб на Ливерпул нели?
2) Стави си некоја Ливерпулска слика, а не тоа стрелките да ги гледам :D
Поздрав и се надевам оти ретко ќе постираш овде....
Една работа само - не се познавам лично со него.
А шо не кажа дека Бт студираш? Наместо на камениот мост ќе средевме за некое мовче на Драгор :pos:
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 16:21 ---
Отприлика ќе имаме 30м за трошење такада еве поефтина моја варијанта

1.Кеита , Хоилет и Овен- без пари
2.Адам Џонсон или Џејмс Родригез ,(еден од нив отприлика по 15м нека вредат)
3.Макси аут ,Спиринг аут,Кајт аут(иако ми е жал за него али бар док можеме некој милион да лапнеме)
Старци и предавници не

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Каде беше Guardiola пред да стане тренер на Barca (се разбира не се мисли и на кариерата како фудбалер), каде беше еве Kloop пред B. Dortmund, и еве еден попознат пример за нас каде бил Rafael Benitez пред Valencia, и уште многу такви примери. Значи ако немаат дебело CV немора да значи дека не чинат, а ова се примери кои го докажуваат тоа. Значи тимови како Barca и сл. ризикувале со менаџери на второлигаши (Benitez, Kloop итн.) или тренери на младински и резервни тимови (Guardiola), во кои верувале, и успеале да состават екипи кои моментално владеат.

Иако можеби донекаде има право Biafran Jet Set во врска со спомнувањето на Mourinho и Chelsea, и дека можеби направија грешка газдите односно Tom Werner, сепак Liverpool не е тимот кој што бил некогаш и зошто да се надеваме на големи имиња. Можеби ние треба да си изградиме големо име во B. Rodgers (а можеби и не, никој не гарантира, јасно е тоа), но важно е ние како фанови да го подржуваме менаџерот и да му дадеме време да ни ја возврати подршката, кој знае може и ќе ни се посреќи.

P.S. Постот се однесуваше најмногу за Biafran Jet Set , за кој имам голема почит и ми еден од поомилените на форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom