Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, homophobe, islamophobe,
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.319
Поени од реакции
10.621
Rosemberg=Arshesavin од фан клуб:Арсенал :pos:
Е оти така бре???? Да не излажав нешто????? Само вистината ја зборувам т.е пишувам

--- надополнето ---

колку треба да губиме па да има измени :toe: :tapp:
Му текна на Рој барем.......па и Пачеко го стави во 89....добро е добро е......напредуваме....ај наредниот пат во 86 ќе ги стави

--- надополнето ---

Нгог никогаш нема да биде играч.НИКОГАШ ... Незнам зошто стручњаци неможат тоа да го видат ...

Неможиме.Истото како лани.Првенството почнато ние играчки сеуште не сме комплетирани.Ни се знае кој ќе си оди ни кој ке остане... Тоа е тоа
Вистината е таа!!!! За жал!!!
 

Johnny B

Misogynist, racist, homophobe, islamophobe,
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.319
Поени од реакции
10.621
Ко го видов составот ми беше се јасно, ако има некој паметен нека ми кажи шо е сменето од лани, Маскерано и Аквилани си заминаја а дојде Поулсен, него мајка му го неќи нас ќе не однесел до врвот е*аму жената. После утакмицава нема да ме изненади ако си замини и Кајт а и под морална одговорност тврдам нема да го сметам за предавник тој шо ќе си замини од овај тим. Како можи да имаме добар тим кога потрошивме само 2 милиони за смрдениот Поулсен, Аквилани на позајмица го пративме демек имаме милиооооон јаки играчи па детето не му е на ниво па ај да го пратиме на позајмица. Едноставно нели ова е ужас.
Брат алал ти вера за постов.....

--- надополнето ---

И пак Нгог крив? Е ај што напрај тој сега? Крив беше за нешто? Цел тим играше слабо, па и тој не беше ништо подобар. Остај то, имаше огромна шанса да даде гол, ама Сити имаат голман, не се ко ... Ливерпул.

И да ви кажам право, не играше Ливерпул во второ полувреме толку катастрофа. Кога примаш три гола од тим кој три пати шутнал на гол, што очекуваш повеќе? И тврдам дека тоа не беше пенал.

Не го обвинувајте Нгог за ништо. Барем сега не беше лош, барем не полош од другите. Жерард да беше маестрален, ќе речев „ај“. Исто и Торес, ама слабо и тие, нели?

И патем ... не беше до ротацијата на Рафа, нели :)

--- надополнето ---

P.S.

You'll never walk alone!!!
Да живее Ливерпул!
Па и не беше само до Нгог......оти никој не вика по Торес или по Кајт или по некој друг......на крај краева Нгог не се стави сам во игра.....Хоџсон го стави

--- надополнето ---

Од средина со Џерард,Алонсо и Маскерано дојдовме до Џерард,Лукас и ......???? па тие се...2ца.....супер...Аквилани на позајмица за да дојде Поулсен .......потоа маскерано цело време не ебава да му ја ебам ја него жената.....и не само јас ....туку цел фан клуб да му ја помине по 8 пати........до сега требаше да е заминат!!!!!!!!! А јенките и управата досега требаше да бидат мртви и погребани......само ми е жал што не се тука или пак ја не сум таму......жалам што не сум во иста земја со нив.....па треба да се обесат сите или живи да се запалат
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Можда сум млад, имам 21 година......не ги следам доволно долго Ливерпул да кажувам како било порано и како е сега.....има многу поискусни....али една знам.......дај бе престанете да ги сере** Н'гог и Лукас.......ова го пишав и на фејсбук на македонската страна......абе кај ви е паметот да се фаќате за најмладите.....Почнете од одбраната.....кара и шкртел ко да ги нема....оној агер само паѓа и бара нешто.....џонсон од грешка во грешка.....Џерард...капитен-лудак-ѕверка-го обожавам....али доста пробува се сам да направи.....мене ми иде на живци.....Кајт со паметот во интер торес уште во мисли му е светската титула и си вика к** ме боли немора да играм работава.....ме знаат дека сум добар ќе ме купи некој......!!!! И вие пак за најмладите.....РЕАЛНИ БИДЕТЕ......!!! Реина па....три шута - три гола работава испадна......али пак лукас и Н'гог се криви....не покриле во одбрана ваљда доволно добро.......!!!!!
 
Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Момци, вашето пропаѓање не започна со заминувањето на Аквилани, туку на АЛОНСО и АРБЕЛОА!!!
Имам повеќе пати спомнато на форумов, кога играше Алонсо кај вас, искрено многу повеќе ми се свиѓаше отколку Џерард.
Ја држеше цела средина, нешто слично ко Есиен порано кај нас (со таа разлика што ние барем имаме старчиња да закрпиме екипа, а вас и клупата ви е заникаде)

Бенитез освои ЛШ во првата година од доаѓањето, ама затоа наредните неколку години го уништи клубот.
Јас незнам некој негов добар трансфер освен Торес



Не е постов провокација, да не ме разберете погрешно
 
Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
moze li da mu odademe pocit....na nasiov liverpool so celodnevno ne postiranje!!! posto se nerviram kolku se drva ....pa taka vo znak na protest....nisto da ne postirame!!!!!
 

Johnny B

Misogynist, racist, homophobe, islamophobe,
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.319
Поени од реакции
10.621
Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Не се криви Лукас и Н гог шо се нашле во тим од калибарот на Ливерпул. Таман реков дека има за секоја позиција по двајца појде се во неповрат, сега имаме по двајца ама на Лукас замена му е Поулсен како шо рече еден претходно дрворед. Агер не можи да игра лев бек треба некој соодветен, Џонсон го плативме 20 милиони а во одбрана дрво си е чоекот сега гледам дека Арбелоа беше класа само шо не се мирисаја со Карагер. Не можи по никој закон да продаваме појке од шо купуваме и да бидиме јаки.

--- надополнето ---

Ако не си ја искажам нервата тука ќе добијам нервен слом за 24 часа
 
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.772
Гледајќи ја утакмицата на убава слика и навивајќи за Ливерпул во ситуацијава само се чудев како на Хоџсон не му беше жал за Агер. Па дечкото се изгуби тотално, мораше да излезе и нешто друго да се проба затоа што еден ебан дуел не зема без разлика дали е со глава или со нога.

Лукас камен и мораше Хоџсон порано да реагира и да го уфрли Бабел.

Иначе Маскерано одбил да игра вечерва за Ливерпул... Hodgson wouldn't say if Mascherano refused to play, but said "he could be unhappy for a long time" unless #LFC get acceptable bid about 1 hour ago via TweetDeck from Beswick, Manchester
 

Стеф...

30.05.1980 Time when the legend was born...
Член од
16 април 2009
Мислења
364
Поени од реакции
39
Многу грешки се правеа во одбраната.Тевез се шеташе како сака,не требаше да се дозволи таков гол ко шо беше првиот.Џерард коа шутираше,шутираше ко Маскерано јак шут без техника битно да се шутне.Торес не се ни виде шо кажува дека уше не е спремен за големи утакмици и тешко се снаоѓа со уше еден шпиц играјќи од левата страна тоа се виде и на светско.Џонсон добар у напад а у одбрана дрво.Едино Јованович изигра нешо и Лукас не беше лош како деструктивец.Агер мислам дека треба да одмори барем една утакмица пошо пола од ударите ги избацуваше со глава и како да се губеше на моменти.Според мое мислење Хоџсон треба да ја игра истата тактика ко Рафа со еден шпиц со тоа шо ќе има ротација помеѓу Кајт,Џерард и Јованович и нека го пушти више Аурелио у игра....Се на се земено мн тапа изиграно од страната на поважните играчи шо не требаа да изневерат.
 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Пепе Реина - КАМЕН !!!! Не е провокација постов...Уште еден лешперски гол прими.
 
Член од
26 мај 2010
Мислења
135
Поени од реакции
4
уште тоочно една недела и ќе го видиме официјалниот тим на нашиот ливерпул...едно не мие јасно како може јованович(само што дојде) и нгог да бидат стартери а бабел да седи наклупа....сите плачат од овој нгог а копуков таман ќе ја прелие чашата ќе му се погоди некоја и ќе даде гол како против арсенал и ќе не смири , а наредната утакмица па по старо си се шета по теренот ми прави некој дриблинзи што ни самоиот незнае што прави ...торес иако сум многу голем фан негов мислам дека ќе беше добро да го дадевме за 50 милиони ако и уопште имаше понуда ...оти тешко дека ќе се врати како што беше у форма секоја утакмица по 2 по 3 гола се плаши да не го повредат оти веќе нема да види ни ф од фудбал..."ако не го продадат клубот ѓубрињава до 31 декември организирам атентат"
 

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
[video]http://dai.ly/cEuCPR[/video]

Man City 3-0 Liverpool: Hodgson’s 4-4-2 completely outplayed
August 23, 2010

The starting line-ups
A dominant performance from City, who weren’t flattered by the 3-0 scoreline.

Roberto Mancini made changes on his wings, bringing in James Milner and Adam Johnson for Shaun Wright-Phillips and David Silva. Mario Balotelli wasn’t fit, and Emmanuel Adebayor was omitted. Joleon Lescott played at left-back in the absence of Aleksandar Kolarov.

Roy Hodgson shifted away from the 4-4-1-1 he used against Arsenal, and went 4-4-2, with Fernando Torres and David Ngog starting together for the first time in the Premier League. Javier Mascherano was unavailable with a transfer apparently imminent, so Lucas Leiva played in the centre of midfield.

The two-man strikeforce looked promising for Liverpool when Ngog and Torres combined nicely on the edge of the City penalty area after three minutes, but this was, amazingly, the final time one completed a pass to the either in the entire match. After that, they offered the same option – neither is particularly comfortable dropping deep or to the flanks, and both struggled to become involved in build-up play.

Traditional 4-4-2 v 4-2-3-1 battle


The classic problem for a 4-4-2 against a 4-2-3-1 (or 4-3-3) is that it is outnumbered in the centre of midfield, and that was particularly evident today. City’s three central midfielders were the same three used against Tottenham on the opening day, but they were used differently – Yaya Toure played high up the pitch, generally level with the two wingers (as he has done for the Ivory Coast), whilst Gareth Barry played a box-to-box role, starting alongside Nigel de Jong but also getting into the penalty area. And he did that to good effect on 13 minutes, when he sidefooted James Milner’s cutback into the far corner.

Liverpool’s problems going forward stemmed from the numerical disadvantage in the midfield. As they were 2 v 3 in that area, their wide players were forced to play extremely narrow to help Lucas and Gerrard, with Milan Jovanovic in particular barely getting near the touchline all game. Both he and Kuyt were decent defensively, but the narrowness meant there was never any out-ball when Liverpool regained possesion – and add in the fact that Torres and Ngog weren’t giving enough variation upfront, Liverpool looked clueless in possession.

Their midfield problems were emphasised when Carlos Tevez dropped deep, as he did so often at White Hart Lane. Today, he played a slightly more traditional striking role, but still moved into deep-lying positions that effectively created 4 v 2 in midfield, and allowed City to build up play easily and gradually around Liverpool’s midfielders. His passes are depicted below.

http://www.guardian.co.uk/football/chalkboards/4WfVWw091E63123444xK


by Guardian Chalkboards

Wingers cut in to dangerous effect

City’s problem against Tottenham was that Wright-Phillips and Silva saw little of the ball, but today in Milner and Johnson they had two wingers playing excellently. As Mancini favoured towards the end of last season, they were inverted, with Johnson on the right, and Milner generally on the left. Johnson caused Daniel Agger no end of problems in Liverpool’s left-back zone – and Agger looked completely uncomfortable dealing with the winger, not simply because he is not naturally a full-back, but also because Johnson was always looking to cut inside onto his left foot, towards Agger’s weaker right foot.

Perhaps the biggest problem with Liverpool playing a 4-4-2 is that it forces Steven Gerrard to play a very deep role, especially if he is playing alongside Lucas (rather than Javier Mascherano, who is much more able to cope by himself in the centre of midfield, as he does for Argentina). Following Liverpool’s disastrous final season under Rafael Benitez, a myth seems to have emerged that Gerrard is somehow better in the centre of midfield than he is playing just off Fernando Torres. Nothing could be further from the truth – Gerrard played the best football of his career at the head of a midfield three, and is much more subdued in a four. In a 4-4-2, he is too far from goal, unable to influence attacking moves, less likely to combine with Torres (a partnership that works well) and too likely to play wasteful diagonal balls that are easily intercepted. He didn’t have a particularly bad game, but he wasn’t in a position to inspire Liverpool.

Surprisingly, Hodgson opted to change nothing at half-time – Liverpool had rallied in the five minutes before the break, maybe convincing their manager to have faith in the 4-4-2. If Hodgson remains committed to that system long-term, then we must have patience with him, and understand that a change in formation rarely has instant results. But in the sole context of this game, Liverpool needed something different.

City continue dominance in second half

City’s second goal came from a corner kick. This was particularly interesting, since Benitez’s insistence on zonal marking was blamed whenever Liverpool conceded a goal from a set-piece. So will pundits point to man-marking as the reason why they conceded such a poor second goal? Probably not, but this element of Liverpool’s tactics is worth keeping an eye on in the next few months.

Liverpool had their best spell of the match just after going 2-0 down, when Joe Hart made an excellent double save, but City sealed the game in the 67th minute. Johnson yet again caused Liverpool problems, dribbling past two players, stumbling under their challenges, before Martin Skrtel came across and wiped him out with a crazy lunge. Tevez converted the penalty, and that was game over.

City won comfortably without ever playing spectacular football, which simply demonstrates how poor Liverpool were. The use of Toure further forward worked reasonably well (although he doesn’t look completely fit) and Mancini’s use of inverted wingers and a false nine was very successful – Tevez had a good game, Milner got two assists, and Johnson v Agger was probably the game’s key battle. With Silva and Balotelli waiting in the wings (literally), personnel might change, but this looks like being City’s first-choice formation this season.

Conclusion

Liverpool’s performance was extremely disappointing, and displayed all the classic failings of a 4-4-2. This is notoriously Hodgson’s favourite formation, but he has shown a willingness to venture towards a 4-2-3-1ish system in Fulham’s Europa League run. That still seems to be Liverpool’s best bet, but with Gerrard in the hole, rather than deep in midfield.

--- надополнето ---

Ете тоа е причината зошто ние изгубивме!

Тотално промашена тактика!!!!

Одлична анализа, за формацијата.

--- надополнето ---

Оцената за Лукас од Гоал.ком!

Lucas Flop of the Match 4.5
Asking the Brazilian to do the five-star screening job of Mascherano is like asking England's World Cup bid team not to make any public gaffes. Hopelessly outclassed.
:pos2:
 
Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Глен Џонсон: Сега имаме силен состав
Дајте пушка да се отепам оти не се издржува ова.
 
T

the Carpenter

Гостин
Се ќе биде подобро, откако ќе ги испукаме следните. Според мене, требаше тоа и Сити да биде, ама испадна криво нешто.

Но, кој и да е следен противник, наебал.
Ајде дечки, вие сте навивачи на најславниот тим на сите времиња, cheer up!
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom