Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Со Фланаган ме потсеќате како во наш фан клуб пред година и нешто кога Рафаел направи црвен против Баерн и се фрлаше со дрва и камења по него, а сега сите се молат да игра десно. Сега не чини а лани против Сити и Арсенал арен ви беше. Секој може да има лош ден, според мене грешка беше што остававте простор премногу и Хендерсон. Меирелес/Кајт, било кој ќе беше подобро да стартува отколку Хендерсон, вака 4 дебитанти имавте одеднаш.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Што се однесува со Лукас....
Никој не го одрекува фактот дека дечкото работи без топка одлично.... НО... работата е во тоа што при фантастични играчи на средина како Адам, Даунинг, Кајт, Хендерсон, Мираљес, Аква.... ние МОРА да имаме креативност.
Таа креативност неможе да се бара од Лукас кој сеуште има леб за јадење за да се каже да добро работи со топка.

Со оглед на тоа што ги имаме сите овие играчи во тимот... Ливерпул мора да разбива на средината.

Реина
Џонсон...........Карагер.........Агер............:Енрике
Аква...........Адам
Кајт................................Даунинг
Суарез
Керол
Скоро во се се слагам освен за Lucas. Adam и Aquilani се тапа дефанзивно затоа мора да се има играч како Lucas. Можеби Lucas ја нема креативноста што ја имаат Adam или Aquilani, ама кога тој игра одбраната изгледа далеку поцврста, а тоа може да се види и од пријателските каде што константно ја губевме битката на средината и на сите натпревари примивме по 3. Lucas е голем борец на теренот и затоа за 3-те менаџери до сега што играл во Liverpool тој е прв на листата на стартните 11 па дури и за Brazil во последно време односно Lucas кај нас е исто што и Busquets за Barcelona и Шпанија. Се слагам дека немора да игра на сите натпревари особено против тие со 11 во одбрана (или park-the-bus тимови) но против посилните тимови едноставно мора да игра затоа што со Aquilani/Meireles и Adam, средината ќе ни биде прегазена. Ако се сеќаваш на 2-та натпревари против Chelsea лани, ќе знаеш за што зборувам.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Со Фланаган ме потсеќате како во наш фан клуб пред година и нешто кога Рафаел направи црвен против Баерн и се фрлаше со дрва и камења по него, а сега сите се молат да игра десно. Сега не чини а лани против Сити и Арсенал арен ви беше. Секој може да има лош ден, според мене грешка беше што остававте простор премногу и Хендерсон. Меирелес/Кајт, било кој ќе беше подобро да стартува отколку Хендерсон, вака 4 дебитанти имавте одеднаш.
Проблемот не во тоа што Фланаган е млад..... проблемоте е во тоа што дечкото едноставно се губи кога е кај него топката!
Слабоста на Хендерсон не смее да се оценува на овој натпревар.... тој имаше поглема задача да го покравиа Фланаган одколку да напага!
Утакмиците со Сити и Арсенал никој не ги окарактеризираше како Одлични партии на Флано... туку како солидни за играч на негови години.....
Е сега од вчерашната утакмица.... изборот помегу Кели и Флано не смее да се падне на овој вториот.....сепак Кели има далеку поголемо искуство од Флано.
И да .. нормално е да се нема течна игра со 4 дебитанти..
--- надополнето: Aug 14, 2011 10:34 AM ---
Скоро во се се слагам освен за Lucas. Adam и Aquilani се тапа дефанзивно затоа мора да се има играч како Lucas. Можеби Lucas ја нема креативноста што ја имаат Adam или Aquilani, ама кога тој игра одбраната изгледа далеку поцврста, а тоа може да се види и од пријателските каде што константно ја губевме битката на средината и на сите натпревари примивме по 3. Lucas е голем борец на теренот и затоа за 3-те менаџери до сега што играл во Liverpool тој е прв на листата на стартните 11 па дури и за Brazil во последно време односно Lucas кај нас е исто што и Busquets за Barcelona и Шпанија. Се слагам дека немора да игра на сите натпревари особено против тие со 11 во одбрана (или park-the-bus тимови) но против посилните тимови едноставно мора да игра затоа што со Aquilani/Meireles и Adam, средината ќе ни биде прегазена. Ако се сеќаваш на 2-та натпревари против Chelsea лани, ќе знаеш за што зборувам.
Затоа и потенцирав уште на почетокот пред утакмицата..... Лукас може да се игра на утамици од првата 4 и слични на неа, кога треба да сее мисли на одбраната....... НО вчерашната утакмица не смееше да се мисли на нипто друго освен КРЕАТИВНОСТ на средината која се гледше дека и те како ни фали после нашето водство!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Проблемот не во тоа што Фланаган е млад..... проблемоте е во тоа што дечкото едноставно се губи кога е кај него топката!
Слабоста на Хендерсон не смее да се оценува на овој натпревар.... тој имаше поглема задача да го покравиа Фланаган одколку да напага!
Утакмиците со Сити и Арсенал никој не ги окарактеризираше како Одлични партии на Флано... туку како солидни за играч на негови години.....
Е сега од вчерашната утакмица.... изборот помегу Кели и Флано не смее да се падне на овој вториот.....сепак Кели има далеку поголемо искуство од Флано.
И да .. нормално е да се нема течна игра со 4 дебитанти..
Добро, секој нормален би кажал Кели > Флано ама сигурно Кени гледа нешто во него штом го форсира. Солидни ама има 17 години колку што пишувате, подобро еден кикс каде ќе научи од грешката. Да не испадне за година две да се крстите во него па и Џонсон да го седне на клупа. :)

skopje11

И ја би тата , ово радио!!
Член од
3 јуни 2011
Мислења
147
Поени од реакции
36
Лошо!!!
Таму каде што бевме лани најслаби т.с. Левата страна сеа ни е најакиот дел од тимот! а денсната сме катастрофа!
прво! Хедерсон супер изигра колка пати само се врати да покрие ? ногу!!!
второ! Флано е катастрофа , Кели на клупата тој да игра па незнам што политика води Кралот.
трето! Ни Кајт ни Хедерсон неможат да играат ДЕСНИ КРИЛА тоа да ви е јасно ! се осека разликата со Доунинг кога е лева страна ? епа така ке се осека ако дојде еден Хазард или било коа природно ДЕСНО КРИЛО!
и четврто! Мора да купими напагач!!!! Керол свака му час висок , јак , со бори , трча! Но уште стојам на тоа дека ТОЈ НЕ ВРЕДИ 40 МИЛИОНИ!!!!!

и одиме на победа со Арсенал!!!

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
друже ни знам кој си ни што си но ако после утакмицава немаш скршено нешто ти си тој што треба за или веќе навива за друг тим
- па дај не ме заебавај подготовкиве ај пишувам овдека демек на шала играат небитни натпревари но воа треба сериозност малце да си ја фанат работата како што треба , ај прв меч несе сите уште склопени но веќе од наредната против растурен арсенал и ред други мораме да имаме најмалку пет победи во низа :tapp:
Да .. за малце дресот ќе си го искинев , столовите почнав да ги фрлам .. текстот напишан не е од мене , го копирав. Видеото го гледаше? тоа е на полувреме со Милан коа Ливерпул губи со 3-0 !! Навивачите го пцуат Карагер оти грешеше како ти сега Фланаган или го оставаат срцето на трибините навивајки за својот клуб иако има 3 гола негатива. И после тоа видео ако не се наежиш и не сфатиш дека Ливерпул не е само клуб , туку е мн мн поеќе пред се за Англичаните , фазла муабет нема што да се прави. Самиот Кени рече дека овој тим може нема да блесна уште од првата сезона зш пола од тимот се нови играчи .. но сепак сите се надеваме на титула , сите сакаме повторно ЛШ. Кој не сака Арсенал да го растуриме и да имаме 5 победи по ред во низа??

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Керол свака му час висок , јак , со бори , трча! Но уште стојам на тоа дека ТОЈ НЕ ВРЕДИ 40 МИЛИОНИ!!!!!
Никој не рекол дека Carroll вреди 35М. Неговата цена е резултат на напуштањето на Torres 1-2 дена пред крајот на преодниот рок, тоа што англичанец, имаше нов договор со New Castle, заминувањето не беше по негова желба односно него го продаде алчноста на Mike Ashley (газдата на New Castle), New Castle знаеа дека мораме да купиме уште еден напаѓач, итн. Важно е дека Kenny него го сака во својот тим а газдите беа спремни да платат за него. Само што сеа поради високата цена платена за него, Carroll ќе има додатен притисок од медиумите и навивачите. Но верувам дека Kenny ќе го извади максимумот од Carroll, а исто така и играчите што ги донесовме сеуште се приспособуваат на новиот начин на игра, така да Carroll во вистинско светло ќе може да го видиме дури по 2-3 натпревари.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.159
Добро, секој нормален би кажал Кели > Флано ама сигурно Кени гледа нешто во него штом го форсира. Солидни ама има 17 години колку што пишувате, подобро еден кикс каде ќе научи од грешката. Да не испадне за година две да се крстите во него па и Џонсон да го седне на клупа. :)
Тој ќе научи ама сметката Ливерпул ќе ја плати. Како што Лукас се учеше пред 2 сезони а Ливерпул ги плаќаше сметките за "студирање" на Лукас. Верувам никој овде не се сомнева дека Фланаган еден ден ќе биде добар играч. Ама не сега.....не сега. Со Кели во тимот Фланаган не смее да игра. Еднинствено ако и Глен и Кели се повредени. Има време за учење. Карлин,ФА се тука па некои решени утакмици итн. Ама во ситуација кога треба да бркаме висок пласман Флано не смее да игра.
И упм гледам и Арсенал и Челзи кикснаа уште повеќе ми е криво што не ги тепавме оние дрвата вчера :tapp:
--- надополнето: Aug 14, 2011 3:43 PM ---
Да .. за малце дресот ќе си го искинев , столовите почнав да ги фрлам .. текстот напишан не е од мене , го копирав. Видеото го гледаше? тоа е на полувреме со Милан коа Ливерпул губи со 3-0 !! Навивачите го пцуат Карагер оти грешеше како ти сега Фланаган или го оставаат срцето на трибините навивајки за својот клуб иако има 3 гола негатива. И после тоа видео ако не се наежиш и не сфатиш дека Ливерпул не е само клуб , туку е мн мн поеќе пред се за Англичаните , фазла муабет нема што да се прави. Самиот Кени рече дека овој тим може нема да блесна уште од првата сезона зш пола од тимот се нови играчи .. но сепак сите се надеваме на титула , сите сакаме повторно ЛШ. Кој не сака Арсенал да го растуриме и да имаме 5 победи по ред во низа??
Другар.....не знам кој пцуел по играчите и не ме интересира. А и верувам дека ретки се тие што пцуеле по играчите. Само сме изнервирани што практично добиена утакмица ја поебавме. Фланаган не заеба па верувам Кени ја научи лекцијата и нема да му се повтори. Мене ме нервира играта во второто. Не можи онака да се игра. А ако веќе се игра нека играат како што треба. Не само бувни ја напред од секоја можна позиција и Керол само да ја закачи со главата како било колку да се речи
--- надополнето: Aug 14, 2011 5:04 PM ---
Абе гледам ни Челзи,ни Арсенал нити пак Јунајтед се нешто посебно на стартов. Само овие последниве знаат да победуваат. Тоа ни фали нас. И со онаква игра како вчера да победиме. Нека играме онака само да победуваме, Мада нема потреба од форсирање на онаква игра, знае Керол и по земја да игра не е фатен. Друга работа што сакам да кажам е дека веројатно Стивен Џерард ќе биде човекот кој ја направи разликата за титула ( доколку освоиме ) Само да се врати и да остане фит. Сеуште не го кажал последниот збор. Против екипи како Сандерленд и остало треба да играме со Раул,Стиви и Адам во средина ( ако си оди Аква ) пошто и Адам и Раул можат да играат како DM ако е потребно а и избалансиран ќе е тимот пошто повеќе време ќе напаѓаме. А со појаките екипи може Лукас во игра. Тоа е тоа

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Абе каков Лукас бе не ве сфакам што е со вас??? Треба да се напаѓа на домашен терен да се игра офанзивно си има 4 во одбрана што го чуваат голот и имаме одличен голман ние бараме ДМ играч. Иди напред дај 2-3 гола да си раат после па ако сакаш вади ги Керол и Суарез стај Лукас и Плесил. Значи ако се иде на титула или топ 4 пласман треба да се оди на победа во секоја утакмица, а со играч како Лукас тоа не е можно. Значи нема никаков офанзивен талент дечкото. Само ја кочи играта. Неможе Аквилани и Меирелеш да седат на клупа а Лукас да игра. Ако искочи пак така Кени против Арсенал тури му курот.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.159
Абе каков Лукас бе не ве сфакам што е со вас??? Треба да се напаѓа на домашен терен да се игра офанзивно си има 4 во одбрана што го чуваат голот и имаме одличен голман ние бараме ДМ играч. Иди напред дај 2-3 гола да си раат после па ако сакаш вади ги Керол и Суарез стај Лукас и Плесил. Значи ако се иде на титула или топ 4 пласман треба да се оди на победа во секоја утакмица, а со играч како Лукас тоа не е можно. Значи нема никаков офанзивен талент дечкото. Само ја кочи играта. Неможе Аквилани и Меирелеш да седат на клупа а Лукас да игра. Ако искочи пак така Кени против Арсенал тури му курот.
Значи со послаби тимови кога ќе напаѓаме нема потреба од него. Ама со јаки екипи и те како е потребен. не можеш ти со Арсенал,Јунајтед,Челзи итн само да напаѓаш. Треба некој да им ја руши играта.
Туку ни фали бе она знаење да се победи и кога не оди и оној менталитет што го имаа момците во ерата на Бенитез. Зборувам за онаа сезона кога бевме втори. Какви пресврти се правеа тогаш, какви негативи се анулираа......од 2 гола разлика се имавме враќано. Оние вчера добив впечаток дека ако Сандерленд постигне втор гол нашиве ќе си излезеа и ќе одеа во соблекувални :D

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Значи со послаби тимови кога ќе напаѓаме нема потреба од него. Ама со јаки екипи и те како е потребен. не можеш ти со Арсенал,Јунајтед,Челзи итн само да напаѓаш. Треба некој да им ја руши играта.
Туку ни фали бе она знаење да се победи и кога не оди и оној менталитет што го имаа момците во ерата на Бенитез. Зборувам за онаа сезона кога бевме втори. Какви пресврти се правеа тогаш, какви негативи се анулираа......од 2 гола разлика се имавме враќано. Оние вчера добив впечаток дека ако Сандерленд постигне втор гол нашиве ќе си излезеа и ќе одеа во соблекувални :D
Јас вчера бев задоволен од новите дечки. Значи за прва утакмица сезонава беше добро. Меѓутоа неможам веќе тој Лукас да го гледам. Воопшто не ми се свиѓа како игра. Нејќам да плукам по играчите ама него го мразам ептен. Хејтер :(

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.159
Јас вчера бев задоволен од новите дечки. Значи за прва утакмица сезонава беше добро. Меѓутоа неможам веќе тој Лукас да го гледам. Воопшто не ми се свиѓа како игра. Нејќам да плукам по играчите ама него го мразам ептен. Хејтер :(
Добар е Лукас. Ама тоа е. Не можам да те натерам да го сакаш. Твој избор.
Туку друга работа абе и лани вака се заебавме со Арсенал па после кај Сити 3 примивме. Сега слично оди работата. За зафркнавме со Сандерленд и одиме кај Арсенал. Абе си сонував 0-3 за нас ама обично обратно е во соништата. Да не ни се повтори ланскиот почеток ? Или сепак не? :D
Башка после играме со Болтон. Имаме мислам 9 победи по ред со нив. Еднаш мора и ова да се прекине. Само да не е сезонава

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
За вчерашната утакмица јас ќе кажам немавме среќа. сакам да гледам позитивно на работите.
Но не беше баш така реално. Прво и основно, мораа да ја убијат утакмицата во прво полувреме и никако не смееја да се опуштат во второ. Особено ме загрижува што после 1-0 некако ноншалантно се понашаа и после изедначувањето изгубија ментална сила за враќање назад...што мора да го имаме ако сакаме ЛШ а да не збориме титула.
Од аспект на поединци...Кели дефинитивно требаше да добие шанса, јас сум за експериментирање ама првата утакмица е ептен ептен ептен важна, мораше да искочиме со најдоброто што го имаме. И Хендерсон никако не смееше пред Кајт. Прво е нов, четртиот новајлија во стартиот тим и дете на сандерленд. Е сега 20 годишник го пушташ да игра деби утакмица против својот сопствен тим. Ако тоа не е непотребен притисок незнам што е. а делува дрско и ми с свиѓа тоа. Сепак кајт си е Кајт и верувам дека ќе ги шмукневме минимум 3-0 со него во екипата.
Што се тиче средина ја би го шитнал Аквилани, премногу ми е сакам нејкам во Ливепрул. епа нејќу такви, пре би го играл Спиринг:))))) Адам Џерард, Лукас и меирелеш се доволни за во средина.

Се на се не беше лошо,но.... требаше да биде одлично, можеше да биде одлично ама тоа , барем вакви срања се дешаваат на почеток паима време за увидување на грешките.
Поздрав момци и наредна со Арсенал да знаете ја добиваме. Осеќам у пм дека ќе ги кркнеме.

skopje11

И ја би тата , ово радио!!
Член од
3 јуни 2011
Мислења
147
Поени од реакции
36
Добар е Лукас. Ама тоа е. Не можам да те натерам да го сакаш. Твој избор.
Туку друга работа абе и лани вака се заебавме со Арсенал па после кај Сити 3 примивме. Сега слично оди работата. За зафркнавме со Сандерленд и одиме кај Арсенал. Абе си сонував 0-3 за нас ама обично обратно е во соништата. Да не ни се повтори ланскиот почеток ? Или сепак не? :D
Башка после играме со Болтон. Имаме мислам 9 победи по ред со нив. Еднаш мора и ова да се прекине. Само да не е сезонава
Аууу!! страшна ДЕМОТИВАЦИЈА! :DDDDD

За вчерашната утакмица јас ќе кажам немавме среќа. сакам да гледам позитивно на работите.
Но не беше баш така реално. Прво и основно, мораа да ја убијат утакмицата во прво полувреме и никако не смееја да се опуштат во второ. Особено ме загрижува што после 1-0 некако ноншалантно се понашаа и после изедначувањето изгубија ментална сила за враќање назад...што мора да го имаме ако сакаме ЛШ а да не збориме титула.
Од аспект на поединци...Кели дефинитивно требаше да добие шанса, јас сум за експериментирање ама првата утакмица е ептен ептен ептен важна, мораше да искочиме со најдоброто што го имаме. И Хендерсон никако не смееше пред Кајт. Прво е нов, четртиот новајлија во стартиот тим и дете на сандерленд. Е сега 20 годишник го пушташ да игра деби утакмица против својот сопствен тим. Ако тоа не е непотребен притисок незнам што е. а делува дрско и ми с свиѓа тоа. Сепак кајт си е Кајт и верувам дека ќе ги шмукневме минимум 3-0 со него во екипата.
Што се тиче средина ја би го шитнал Аквилани, премногу ми е сакам нејкам во Ливепрул. епа нејќу такви, пре би го играл Спиринг:))))) Адам Џерард, Лукас и меирелеш се доволни за во средина.

Се на се не беше лошо,но.... требаше да биде одлично, можеше да биде одлично ама тоа , барем вакви срања се дешаваат на почеток паима време за увидување на грешките.
Поздрав момци и наредна со Арсенал да знаете ја добиваме. Осеќам у пм дека ќе ги кркнеме.
Се е тоа арно да го продадеме Аква! ама за 6 милиони ли ?? повеке вреди тој , повеке.
Инаку Миралеш оваа сезона ни малку нема да наликува ко Ланската тоа да ви е јасно + Кајт веке е во години и тој ја немаа таа форма! Кајт последните 3 години бесе борец се оставаше на теренот но сега веке му треба замена а тој да флева од клупа но сепак мислам дека Хедерсон не му е достојна замена по десната страна.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Реина​

Џонсон...........Карагер.........Агер............:Енрике​

Аква...........Адам​

Кајт................................Даунинг​

Суарез​

Керол​

Чекај чекај,како тоа Џерард не спаѓа во првите 11 а ја незнам ? :)
Или правите муабет за сега достапините играчи..Џерард повреде ?
Нињото ѕвер бил вчера.Али пак не дал гол а !? :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom