Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Епа сега ние не сме управата на Ливерпул за да знаеме што е новинарска измислица што е поткрепена шпекулација што е 100 % вистина.Можеме само да го коментираме тоа што читаме.А читаме милино шпекулации за нашите играчи.Никој не заминал во ред но и никој јавно не кажал дека останува.Сите ќе одлучеле демек по првенството.Не се знае ништо.Ако не сакате да коментираме шпекулации тогаш во ред.А ако не коментираме шпекулации за друго не гледам што би коменитирале цело лето
Одличен пост......од почеток до крај...апсолутно си во право

--- надополнето ---

Пиши дека се заебаваш.....те молам пиши!:pos2:
Мртов сериозен сум....ајде кажи што сакаш да направам ако дојде Туран....еве бирај....А ако бидат Даглиш или Хидинк менаџери пак одбери нешто како бонус.....

--- надополнето ---

Играчите си се сите под договор. Никаде не сум чул ни видел играчите пред секоја сезона да велат дека ќе останат. Дека ќе останат се подразбира од договорот, се додека не речат дека ќе си одат. А никој до сега не рекол. А за тоа што велиш дека сите рекле дека ќе одлучат по првенството ќе те замолам да ми го објасниш. Од каде таа информација? И за кои играчи се работи?
Џерард,Торес,Маскерано.......

--- надополнето ---

П.С 10000000 пати пишав кажав дека сум ПЕСИМИСТ!!!!! Сигурно не очекувате дека ќе излезам со преоптимистички став:Торес останува yessss....Џерард исто.....Абе готово Шеици не купија сега 1ви ќе сме......дај не заебавајте

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Работата е што ги величиме играчите сред сезона (со исклучоци нормално) а сега ѓи третирате сите наши ѕвезди како предавници а уште ништо не се знае. Не ве разбирам.
По-официјална изјава дека Торес нема да си оди сезонава од онаа на официјалниот сајт на Ливерпул не можам да ви посочам. Ај за другите не можам да зборам.

Си бил песимист? Биди, ама не ја вреѓај пола екипа на неосновани работи. А фала богу нит оптимистички е нит песимистички е да мислиш дека Џерард и Торес остануваат.
Ајде, да коментираме на шпекулации, па наводно Бенитез бил пуштен да си оди за Џерард да остане. Тоа се истите шпекулации од кои читате дека Џерард можеби ќе си оди. Е ај сеа де? Биди оптимист или песимист за донесување добар/лош тренер, за добивање добри/лоши нови играчи ... тоа е логично и разбирливо. Уште малце човек да помисли дека завршена работа е, Ливерпул цел ќе се продаде, па ќе се бориме за опстанок. Толку од мене.

И кога ќе помислам ... на Американциве интерес им е да го продадат тимот целосно, што сметка ќе имаат со продавање на Торес, па макар тоа да се огромни пари? Подобро е за нив да си го задржат да примамат купувачи. А пак кога веќе нови газди би го купиле Ливерпул, а уште подобро ако се тоа шеици што спијат на пари, не само што финансиски ќе не вивнат во воздух, не само што ќе останат сите и никој нема да е продаден, туку и ќе купиме светски играчи. Ние ќе бидеме тие што ќе трошат.

Така да стварно не разбирам зошто би продавале играчи...:toe:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Работата е што ги величиме играчите сред сезона (со исклучоци нормално) а сега ѓи третирате сите наши ѕвезди како предавници а уште ништо не се знае. Не ве разбирам.
По-официјална изјава дека Торес нема да си оди сезонава од онаа на официјалниот сајт на Ливерпул не можам да ви посочам. Ај за другите не можам да зборам.

Си бил песимист? Биди, ама не ја вреѓај пола екипа на неосновани работи. А фала богу нит оптимистички е нит песимистички е да мислиш дека Џерард и Торес остануваат.
Ајде, да коментираме на шпекулации, па наводно Бенитез бил пуштен да си оди за Џерард да остане. Тоа се истите шпекулации од кои читате дека Џерард можеби ќе си оди. Е ај сеа де? Биди оптимист или песимист за донесување добар/лош тренер, за добивање добри/лоши нови играчи ... тоа е логично и разбирливо. Уште малце човек да помисли дека завршена работа е, Ливерпул цел ќе се продаде, па ќе се бориме за опстанок. Толку од мене.

И кога ќе помислам ... на Американциве интерес им е да го продадат тимот целосно, што сметка ќе имаат со продавање на Торес, па макар тоа да се огромни пари? Подобро е за нив да си го задржат да примамат купувачи. А пак кога веќе нови газди би го купиле Ливерпул, а уште подобро ако се тоа шеици што спијат на пари, не само што финансиски ќе не вивнат во воздух, не само што ќе останат сите и никој нема да е продаден, туку и ќе купиме светски играчи. Ние ќе бидеме тие што ќе трошат.

Така да стварно не разбирам зошто би продавале играчи...:toe:
Абе никој не ги навредува играчите......јас само викам дека би биле мочковци и предавници ДОКОЛКУ заминат.......единствено Маскерано уште сега го посочувам како предавник со неговите изјави од типот:сакам да играм за Барса,ме погоди тоа што не заминав минатото лето и тоа се одрази на мојата форма,ќе размислам за нов договор по светското итн...а ми беше (и сеуште ми е ) еден од најомилените играчи....е сега доколку ме демантира(а баш би сакал) и остане ќе се извинам со задоволство(како во случајот со Бенитез).....
До superstarpizza:ја прифаќаш кладбата????Ако дојде Арда ќе носам аватар по твоја желба и во потпис ќе пишам по твоја желба....а ако не дојде никому ништо....за Хидинк е плус...ОК?????

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Абе никој не ги навредува играчите......јас само викам дека би биле мочковци и предавници ДОКОЛКУ заминат.......единствено Маскерано уште сега го посочувам како предавник со неговите изјави од типот:сакам да играм за Барса,ме погоди тоа што не заминав минатото лето и тоа се одрази на мојата форма,ќе размислам за нов договор по светското итн...а ми беше (и сеуште ми е ) еден од најомилените играчи....е сега доколку ме демантира(а баш би сакал) и остане ќе се извинам со задоволство(како во случајот со Бенитез).....
До superstarpizza:ја прифаќаш кладбата????Ако дојде Арда ќе носам аватар по твоја желба и во потпис ќе пишам по твоја желба....а ако не дојде никому ништо....за Хидинк е плус...ОК?????
Каде ли само ова го прочита........... во Шит. ком?

Па ке повторам..... не го полните форумот со глупости!

За кладби.......не сум коцкар така да не се кладам.
Арда ако не дојде нема да биде поради тоа шо Бенитез не е тука.

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Hicks scuppers two 'perfect fit' offers for Liverpool - Exclusive

Tom Hicks has allegedly scuppered at least two 'perfect fit' offers for Liverpool, because of his unreasonable asking price.

Sources at Barclays Capital, who have been charged with selling the Anfield club, have revealed their private frustration at the American owner's unyielding stance in negotiations.

An insider revealed to the Mirror that they have found "exciting investors" they believe have the money and standing to buy the club and take them forward, despite the massive debts run up by Hicks and Gillett. One of the offers has come from the Middle East, and another is a consortium led by a prominent American businessman.

But, so far, the staggering valuation of almost £800million placed on Liverpool by their Texan co-owner has proved an insurmountable stumbling block, because potential buyers are refusing to pay his price.

A source working on the sale of the Merseyside club for BarCap revealed privately: "We have found more than one really good fit investors, who have the wealth not to worry about a few hundred million quid.

"But they will not be held to ransom, because they know the asking price is unreasonable, and they simply don't want to be taken for a ride, no matter how rich they are."

There is a growing fear amongst those close to the deal that Hicks' business empire has been suffering in the global economic crisis, and that is motivating his hard-line stance over a price.

But it is claimed that BarCap are losing patience with the valuation, even though they accept that the sales document put together by the club makes impressive reading.

A source for the investment firm suggested that the figures 'add up', even before a new stadium is being built, but that has persuaded Hicks to hold out for more money.

His partner, George Gillett, is willing to accept a more reasonable offer to enable him to get out of the club, and escape the angry campaign against them from disenchanted supporters.

Hicks though, remains the massive obstacle to the deal, and that could persuade the club's lenders the Royal Bank of Scotland, to step in and take action.

The RBS have given an undertaking to extend their current loan of £237million to the Americans for another 12 months.

But worried by reports from BarCap about the difficulty in finding the right price to tempt a buyer, the bank are considering making an ultimatum to Hicks and Gillett.

The RBS are increasingly frustrated at the process, and sources close to the deal are suggesting there is a chance they will offer the Americans an ultimatum of finding a buyer "within months", or they will pull the plug on the loans.

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Liverpool-takeover-Tom-Hicks-scuppers-two-perfect-fit-offers-for-Anfield-club-article452141.html
Tom Hicks одбил две "совршени" понуди за клубот затоа што барал преголема цена додека George Gillet би прифатил и помалку само за да си оди што побрзо :nerv:... Ако не друго барем знаеме дека има потенцијални купувачи и дека доколку Hicks продолжи со ваквиот однос кон продажбата на клубот RBS (Royal Bank Of Scotland на која што се должни тексашиве) ќе ја преземат продажбата во нивни раце.

Fans group ‘has money in place’ for Liverpool move

Moves to turn Liverpool into the first Barclays Premier League club owned by their own supporters have taken a step forward after the board of ShareLiverpoolFC confirmed it has the funds in place to underwrite a full share issue.

With dissension over the ownership regime of Tom Hicks and George Gillett Jr reaching new heights in recent weeks after Liverpool’s debt levels rose to an unprecedented £351million, ShareLiverpool is hoping to turn the tangible discord into a credible collective effort by supporters to buy a stake in the club.

The bid, which has the backing of a number of former Liverpool players including John Aldridge and John Barnes, had been in danger of failing in its infancy because of an inability to put together the six-figure sum necessary to underwrite it. However, funding has been provided to ensure that it can move to the next stage, which will involve fans being asked to commit to investing a minimum of £500 a share in the not for profit scheme.

ShareLiverpool officials believe that there are more than 4 million Liverpool fans in the UK and Ireland and are looking to tap into the huge interest that exists in the Merseyside club at home and abroad.

“I’m delighted ShareLiverpoolFC is now able to push on and issue the share offer,” Aldridge, who is on the board of the fans group, said. “We’ll need a tremendous response from the fans but I think millions of them are desperately worried about the current situation both on and off the field. At last, they’ve got a chance to actually to do something about it. Our fans have brought us ‘back from the dead’ in matches many times before: think only of the ‘miracle’ of Istanbul.

“They can do it again – this time at the heart of the club itself.”

The aim of the scheme is to emulate the model of European clubs such as Bayern Munich, where supporters own 80 per cent of the club. “ShareLiverpoolFC board will now look to specify a date for a share issue later this summer,” Dr Rogan Taylor, a founder member, said.

“This is a serious and rigorously professional undertaking and we believe our core aspiration is both desirable and deliverable. This is our time. It presents the best – and perhaps the only chance – of fans gaining control or at the very least a significant equity stake in the club they love and support.”

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/liverpool/article7145764.ece
Додека пак здруженијата на фанови на Liverpool како што се ShareLiverpool и Spirit Of Shankly сакаат да ги поттикнат фановите од Liverpool и пошироко и да купат акции во клубот со што клубот би бил на фановите нешто налик на Barcelona, Bayern Munich, Valencia итн.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
http://www.index.hr/sport/clanak/domagoj-bilic-dobro-cemo-razmisliti-dodje-li-ponuda-liverpoola/495232.aspx

Можно е Славен Билич да биде новиот тренер на Ливерпул
Само ова ќе го цитирам:
"Nikakva ponuda nije došla. No, ukoliko ponuda Liverpoola dođe, razgovarat ćemo"
Ова е очајност на хрватските медиуми.
Искрено им се восхитувам на Хрватите за духот што го имаат. Не знам со која основа толку се дигаат на фудбалска сцена :toe:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.162
Каде ли само ова го прочита........... во Шит. ком?

Па ке повторам..... не го полните форумот со глупости!

За кладби.......не сум коцкар така да не се кладам.
Арда ако не дојде нема да биде поради тоа шо Бенитез не е тука.
Ама ако замине доаѓам таму и :violent1::violent1:
И и јас не сум коцкар ама сега сум 100000% сигурен дека ќе добијам така да.....

--- надополнето ---

http://www.index.hr/sport/clanak/domagoj-bilic-dobro-cemo-razmisliti-dodje-li-ponuda-liverpoola/495232.aspx

Можно е Славен Билич да биде новиот тренер на Ливерпул
Да да......сигурно.....но сепак ако оној Даглиш направи некој глупав избор ветувам дека ќе карам и пцујам се живо и диво по него цело лето и цела сезона

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Само ова ќе го цитирам:

Ова е очајност на хрватските медиуми.
Искрено им се восхитувам на Хрватите за духот што го имаат. Не знам со која основа толку се дигаат на фудбалска сцена :toe:
Во право си....Билич мислам дека нема шанса да дојде....но ме плашат Ериксон и Хјуз.....верувам дека Даглиш не е толкава будала нив да ги одбере но оној кретен Парслоу или како се вика.....доволно е луд

--- надополнето ---

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/revealed-brand-new-away-kit

Откриен и новиот гостински дрес... Мене искрено ми е супер... :)
подобри беа црните...ама ајде не се лоши и овие

--- надополнето ---

А она за Хикс нема да го коментирам........

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Карсбергот не доенесе трофеј во ПЛ 20 години...Белки овој ќе разбие малер.Како тргнало тешко

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Почнаа по кладилници да не стават!:tv:

Next Liverpool manager odds at Blue Square:

Roy Hodgson – 11/10
Kenny Dalglish – 9/4
Martin O’Neill – 5/1
Sven-Goran Eriksson – 9/1
Mark Hughes – 20/1
Harry Redknapp – 20/1
Jurgen Klinsmann – 20/1
Guus Hiddink – 20/1
Frank Rijkaard – 20/1
Louis Van Gaal – 33/1
Didier Deschamps – 50/1
Others on request.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Почнаа по кладилници да не стават!:tv:

Next Liverpool manager odds at Blue Square:

Roy Hodgson – 11/10
Kenny Dalglish – 9/4
Martin O’Neill – 5/1
Sven-Goran Eriksson – 9/1
Mark Hughes – 20/1
Harry Redknapp – 20/1
Jurgen Klinsmann – 20/1
Guus Hiddink – 20/1
Frank Rijkaard – 20/1
Louis Van Gaal – 33/1
Didier Deschamps – 50/1
Others on request.
:tv:

Никогаш не успеав да ги разберам овие односи на кладилниците ама ова 11/10 за Хоџсон ми стои нешто како 1.07 на нашки?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
:tv:

Никогаш не успеав да ги разберам овие односи на кладилниците ама ова 11/10 за Хоџсон ми стои нешто како 1.07 на нашки?
1.10 :)

Од овие понудениве овде, а кој реално може да дојде, најдобар избор се Мартин О’Нил и Хотџсон. Билиќ нема шанси да дојде, а Ериксон... него ако го изберат стварно немаат памет.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom