Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.185
Ова ти е многу неточно. Прееска напишав подолг пост со објаснение зошто ама ми падна конекцијата и ме мрзи сеа истото пак да го пишувам.

Само ќе кажам дека под други околности ливерпул ќе играше многу подобро, Челзи беше екипата без игра. И тоа што ја пуштија утакмицата беше тотално логично. Со готово изгубени шанси за ЛШ, попрво би влијаеле Манчестер да не не помине со титулите.

И не се радуваа нашите фанови за поразот поединечно, туку затоа што (вие) манчестеровци, сте пред губење на титула. Чисто образложение за очајните фанови на јунајтед.
Си можел да го копираш и потоа пак да го ставиш.....јас обично така правам кога ке ми падне конекција.....сега да се навратам на Ливерпул...било што било уште една утакмица и крај....потоа ке видиме што ке биде.....веројатно нов менаџер нови сопственици(дај боже) и нови играчи....по којзнае кој пат ке ги напишам своите желби.....Balotelli (30 милиони) Kjaer (20 милиони) Taiwo (15 милиони).....би било добро да се земат овие и по можност по помала цена(оваа што јас ја напишав беше максималната цена што би ја понудиле) и да остане некое милионче еве на пример за Van der Vaart.....или некој сличен....се на се околу 60-70 милиони.....газдите нека дадат 50 а другите од продажба.....така би можеле да практикуваме и 4-3-3 (Реина,Џонсон,Агер,Кјаер,Таиво,Маскерано,Џерард,Аквилани,Балотели,Торес,Бабел) а Кајт,Банајун и Макси би биле златни резерви....или пак 4-4-2(Реина,Џонсон,Агер,Кјаер,Таиво,Маскерано,Аквилани,Џерард,Ван дер Варт,Балотели,Торес)......со овие 4ца наведени играчи би имале и 4-4-2 и 4-4-3...и Тевез би завршил работа не мора да е Балотели(мада мене ми е омилен).....и ќе си имаме златни резерви како Кајт,Бенајун,Макси,Инсуа,Карагер,па потоа Пачеко,Кели,Ајала,Дарби итн...се на се квалитетен тим

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Си можел да го копираш и потоа пак да го ставиш.....јас обично така правам кога ке ми падне конекција.....сега да се навратам на Ливерпул...било што било уште една утакмица и крај....потоа ке видиме што ке биде.....веројатно нов менаџер нови сопственици(дај боже) и нови играчи....по којзнае кој пат ке ги напишам своите желби.....Balotelli (30 милиони) Kjaer (20 милиони) Taiwo (15 милиони).....би било добро да се земат овие и по можност по помала цена(оваа што јас ја напишав беше максималната цена што би ја понудиле) и да остане некое милионче еве на пример за Van der Vaart.....или некој сличен....се на се околу 60-70 милиони.....газдите нека дадат 50 а другите од продажба.....така би можеле да практикуваме и 4-3-3 (Реина,Џонсон,Агер,Кјаер,Таиво,Маскерано,Џерард,Аквилани,Балотели,Торес,Бабел) а Кајт,Банајун и Макси би биле златни резерви....или пак 4-4-2(Реина,Џонсон,Агер,Кјаер,Таиво,Маскерано,Аквилани,Џерард,Ван дер Варт,Балотели,Торес)......со овие 4ца наведени играчи би имале и 4-4-2 и 4-4-3...и Тевез би завршил работа не мора да е Балотели(мада мене ми е омилен).....и ќе си имаме златни резерви како Кајт,Бенајун,Макси,Инсуа,Карагер,па потоа Пачеко,Кели,Ајала,Дарби итн...се на се квалитетен тим
Балотели е многу добар, мене лично многу ми се свиѓа како игра, али тешко дека некој тренер ке може да се справи со него (едино Венгер е звер за со копиљаци што се замилсуваат ѕвезди)
Дај боже да дојдат некои арапи со 100 миљарди :) и нов менаџер (Мој фаворити: Рој Ходсон, Мурињо... а најнови шпекулации се Мартин Јол)
Е сеа за играчите.... Лев бек ни треба под итно, по можност Таиво или Коларов. Лево крило (Ди Марија или Силва) и уште еден напаѓач, пример Жињак би завршил работа.
И за крај една чистка: Ел Жар, Деген, Риера, Аурелио и евентуало Бабел (мојот омилен играч после Торес и Џерард) и Кајт (се труди многу остава срце на терен но не е доволно добар).
Ајде поззз

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.185
Балотели е многу добар, мене лично многу ми се свиѓа како игра, али тешко дека некој тренер ке може да се справи со него (едино Венгер е звер за со копиљаци што се замилсуваат ѕвезди)
Дај боже да дојдат некои арапи со 100 миљарди :) и нов менаџер (Мој фаворити: Рој Ходсон, Мурињо... а најнови шпекулации се Мартин Јол)
Е сеа за играчите.... Лев бек ни треба под итно, по можност Таиво или Коларов. Лево крило (Ди Марија или Силва) и уште еден напаѓач, пример Жињак би завршил работа.
И за крај една чистка: Ел Жар, Деген, Риера, Аурелио и евентуало Бабел (мојот омилен играч после Торес и Џерард) и Кајт (се труди многу остава срце на терен но не е доволно добар).
Ајде поззз
За сопствениците....ДАЈ БОЖЕ!!!!!!...менаџерите....Мурињо и Ходсон се ОК но не и Јол....да не мислеше на Мартин о Нил??? Лев бек Коларов -се плашам да не биде Досена 2.....Крило преферирам десно...лево Бабел(исто така мој омилен играч-да не речам најомилен заедно со Маскерано)....мада и Ди мариа и Силва не се лоши...но Бабел си го сакам повеќе.....за напаѓач...ке видиме....и за крај во чистката....Ел Жар,Деген,Аурелио,Н гог, Леива(се двоумам-би бил замена за Маскерано кога е повреден/суспендиран) и Кајт(би бркал работа-но ако се потребни пари.....:toe:)...и Риера....поздрав

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
За сопствениците....ДАЈ БОЖЕ!!!!!!...менаџерите....Мурињо и Ходсон се ОК но не и Јол....да не мислеше на Мартин о Нил??? Лев бек Коларов -се плашам да не биде Досена 2.....Крило преферирам десно...лево Бабел(исто така мој омилен играч-да не речам најомилен заедно со Маскерано)....мада и Ди мариа и Силва не се лоши...но Бабел си го сакам повеќе.....за напаѓач...ке видиме....и за крај во чистката....Ел Жар,Деген,Аурелио,Н гог, Леива(се двоумам-би бил замена за Маскерано кога е повреден/суспендиран) и Кајт(би бркал работа-но ако се потребни пари.....:toe:)...и Риера....поздрав
Не не, за Јол мислев...http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/03/1907246/ajax-manager-martin-jol-flattered-to-be-linked-with
А Н гог може да се испрати на позајмица негде да игра стандардно, а Лукас на некоја утакмица игра топ а некоја дрво невидено. Незнаеш што да мислиш:toe:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.800
Поени од реакции
12.185
Не не, за Јол мислев...http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/05/03/1907246/ajax-manager-martin-jol-flattered-to-be-linked-with
А Н гог може да се испрати на позајмица негде да игра стандардно, а Лукас на некоја утакмица игра топ а некоја дрво невидено. Незнаеш што да мислиш:toe:
Во право си....а овој Јол мислам дека не е за во Ливерпул

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Момци со оглед на ситуацијата во која се наоѓаме јас најпрво како поскромна изјава би бил задоволен и со тоа да останеме со овој кадар.Сваќам како е.Торес и Џерард колку и да го сакаат Ливерпул ги јаде психа дека губат една година не играјќи во ЛШ.Плус Џерард е во години во кои фаќа паника дека ќе се остане без титула.Џерард не изигра ништо сезонава но убаво знаеме кој е.Знаеме дека ако се консолидира знае да биде еден од тројцата најдобри на неговата позиција.Торес да ги среди повредите.Ние имаме добар состав кој сезонава покрај тренерот ги јаде и пехови со повреди.Торес и кога играше се плашеше да не биде повреден и не му се влегуваше во дуел.Тој е со срце играч да е некој педер нема да игра за репрезентацијата со цел да биде спремен за онаму каде што дават пари.Но овој не е таков.Зборот ми беше за Ливерпул можеби е најдобро да не настапи за Шпанија но тој едноставно тоа нема да го дозволе.Џерард мислам и осеќам дека ќе експолдира на светското.Да се средат работите во тимот прво со ново тренерче и со неколку засилувања ете на пак на врвот.КАтастрофа сезона.Сезона која беше мизерна но сезона која не научи и не натера да си го сакаме клубот уште повеќе.Ја осетивме вистинската љубов за еден тим.Љубов која јунајтедовци и челзовци можат само да ја сонуваат.Подобро да не ни играме во ЛЕ.Едноставно да одмориме.

Еве ги моите желби за засилувања секако во рамките на нашите можности...Кога би бил тренер на Ливерпул во моментот а да ми дадат 50 мил за трошење би го направил следниов избор...Најпрво би ги продал Риера (7 мил) подоцна би направил еден радикален потег.Да се пордаде играч од првата постава.За Дирк верувам дека би ни дале 20 мил бидејќи го ценат на пазарот.Со 50 мил + 30 мил = 80 мил.Формација 4-4-2.Фрлам половина од парите значи 40 милиона на страшен голгетер кој со Торес би правеле каша.Во средината Џерард,Маскерано и по страна Бабел и Макси.Останатите 40 мил за Рафаел ( 10 мил),лев бек(10 мил) и солиден среден играч...
Со тоа имаме постава:Реина,Карагер,Агер,Инсуа,Џонсон.Џерард,Маскерано,Макси,Бабел,Торес,Виља
И страшна клупа...Аквилани,Лукас,Бенајун,Рафаел ВВ,новиот среден,новото бекче...

Ама штета што не сум.И уште една забелешка.Како ќе купуваме класа играчи?Тие не идат за да играат ЛЕ.Тоа ќе е главниот проблем

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Еве ги моите желби за засилувања секако во рамките на нашите можности...Кога би бил тренер на Ливерпул во моментот а да ми дадат 50 мил за трошење би го направил следниов избор...Најпрво би ги продал Риера (7 мил) подоцна би направил еден радикален потег.Да се пордаде играч од првата постава.За Дирк верувам дека би ни дале 20 мил бидејќи го ценат на пазарот.Со 50 мил + 30 мил = 80 мил.Формација 4-4-2.Фрлам половина од парите значи 40 милиона на страшен голгетер кој со Торес би правеле каша.Во средината Џерард,Маскерано и по страна Бабел и Макси.Останатите 40 мил за Рафаел ( 10 мил),лев бек(10 мил) и солиден среден играч...
Со тоа имаме постава:Реина,Карагер,Агер,Инсуа,Џонсон.Џерард,Маскерано,Макси,Бабел,Торес,Виља
И страшна клупа...Аквилани,Лукас,Бенајун,Рафаел ВВ,новиот среден,новото бекче...

Ама штета што не сум.И уште една забелешка.Како ќе купуваме класа играчи?Тие не идат за да играат ЛЕ.Тоа ќе е главниот проблем
Го заборави Jovanovic :pos2:... Значи вака, прво што треба да се секираме е дали воопшто ќе добиеме некој денар за трансфери, дали уствари ќе добиеме нови газди уште ова лето или ќе биде понатака. Ако не добиеме скршен денар, е тогаш мислам дека и дури и пола тим може да си оди на чело со капитенот. Како што кажав во еден претходен пост, сезонава може беше кошмарна но летово што ни доаѓа може да биде уште полошо, не очекуваат многу турболенции. Желби имам многу, но подобро да не ги изјаснувам некако многу пари ќе коштат :).

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
За жалење сте..! :tapp:

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
За жалење сте..! :tapp:
Жаре па како беше чуството да се зависи од некој кој е за жалење?
Тоа е за самоубииство...Ние сме жалосни но зошто тоа не го напиша овде да речиме пред еден месец него сега?Зошто наеднаш станавме жалосни?Поради тоа што останавте без титула?

Единствената разлика меѓу Ливерпул и Манчестер е што одгодина ќе играте ЛШ ние нема,така да ако мислете дека сте многу заднас во жалоста НЕ СТЕ

И веќе реков.Вие не обвинувате нас зошто останавте без титула,ние ги обвинуваме Астон Вила и Болтон зошто не гии тепаа Тотенхем и Сити, од тоа ти следува одете жалете се во нивните фан клубови.И онака за секоја загуба барате виновник во друг.Добра ноќ ил и утро како ти иде

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Cahill open to summer switch
3rd May 2010 - Media Watch
EmailPrintShare With News Archive
Star defender Gary Cahill has hinted that he is ready to leave Bolton this summer if a 'big team' makes the Trotters a suitable offer.

The highly-rated centre-back, who is still hopeful he can make England's World Cup squad, has conceded it may be best for all parties for him to move on.

The former Aston Villa man admits he is more than happy with life at the Reebok Stadium, but he would find it hard to turn down an offer from a 'top' club.

Trotters boss Owen Coyle has already stated he would not stand in Cahill's way if a big club did come calling.

"If a big team wanted me to come and play for them, then you have got to be realistic and look at the fact it may be a right decision for both sides," he told the Bolton News.

"I'm not saying for one minute I want to leave the club. I have loved my time here and the club has done brilliantly for me.

"I love all the staff and the players. But every player is ambitious and if a chance came to play for a top four team then I am sure, like most players, you would take it with both hands.

"The club will have its own agenda but I have ambitions to go as far as I can in my career.

"Not for one minute am I saying I want to leave and I have loved my time here. I am settled.

"The manager is understanding that probably any of our players had a chance to maybe to better their careers, I think that's nice he wouldn't stand in their way.

"Like I said, the club has been outstanding for me and I firmly believe I have become a better player.

"Who knows? It's a big window and there is a lot of business done. If I stay, I won't for one bit be unhappy.

"It's been spoken about that I am the club's most valuable asset but until a team comes and puts money on the table, I am going to be a Bolton player."

Manchester United, Manchester City, Liverpool and Arsenal are all reported to have shown an interest in the 24-year-old in recent months.

Cahill, who missed a chunk of the season with a blood clot in his arm, is hopeful of grabbing a place in Fabio Capello's squad.

"Maybe, looking at it honestly, it's a big ask," he said. "But I am pushing and striving to get myself in that long squad of 30 that goes to Austria.

"I think that's my main aim now. If it happens, that will be brilliant for me, If it doesn't I will keep plugging away until it does."

This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Author: Teamtalk

......................................

Reds chase Chelsea star
4th May 2010 - Media Watch
2 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Liverpool want England and Chelsea midfielder Joe Cole to spearhead an Anfield revival.

Cole is known to have infuriated Chelsea owner Roman Abramovich with his wage demands during preliminary contract talks.

The 28-year-old is potentially one of the best Bosman free transfers on the market and Liverpool, who are driving to bolster their English contingent, have earmarked the skilful Londoner as a potential signing.

Manager Rafa Benitez has already signed up-and-coming stars Raheem Sterling (from QPR) and Jonjo Shelvey (from Charlton) and has talked openly about his desire to instill more 'English passion' into the club.

Even if Benitez leaves, the club will look to sign at least two more English players over the next month as they pursue a policy of signing more homegrown players to prepare for new UEFA guidelines.

Cole, who has struggled to hold down a Chelsea first-team place under Carlo Ancelotti, would give the club Premier League experience, plus the star quality that would appease disillusioned fans.

He would not command a transfer fee but is looking for around £6.2million a year in wages - £120,000 a week.

A move to Liverpool is believed to interest Cole as a next-best alternative to staying at Chelsea.

But that plan was originally smoothed by the idea of the Anfield club qualifying for the Champions League - which they have not - and being in a position to build this summer.

Instead, Liverpool find themselves in turmoil with big questions over the management and ownership still to be resolved.

That could open the door for Tottenham and Manchester City to make rival offers for Cole.

This story has been reproduced from today's media. It does not necessarily represent the position of Liverpool Football Club.

Author: Daily Mail

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Леле летово да не купиш весник.Јас мислам дека секој играч се поврзува со секој клуб...
Џо Кол е слободен играч.Ако дојде во Ливерпул ќе имаме голема добивка.Ќе добиеме страшен играч за безпари

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Agent - No Rafa bids
Agent insists Benitez wants to remain at Liverpool helm

Last updated: 4th May 2010

Benitez: Aims to remain at Anfield

Rafa Benitez's agent says there have been no offers for the Spaniard's services from other clubs, while insisting his client wants to stay at Liverpool.

The Anfield boss has been heavily linked with a move to Juventus this summer, while Real Madrid are also thought to be interested.

But Benitez's agent Manuel Garcia Quilonsaid on Tuesday that his client wants to stay at Anfield, where he is under contract until June 2014.

He said: "We have not received any offers from any club.

Aim

"Benitez's aim is to remain at Liverpool and try to help the team improve with new owners.

"He is under contract and his wish is to remain at Liverpool."

Quilon's insistence comes as Benitez has a meeting scheduled with new Liverpool chairman Martin Broughton this week to discuss the plans being put in place for next season.

The Reds' American co-owners Tom Hicks and George Gillett have brought in Broughton, the chairman of British Airways, to oversee the sale of the club.

Benitez has been under pressure after a poor season in which the Reds missed out on qualifying for the UEFA Champions League knock-out phases, as well as next year's competition for the first time in recent history.

If Benitez was to seek a new challenge, Juventus are thought to have lined up the Spaniard as their No.1 candidate to succeed coach Alberto Zaccheroni in Turin this summer.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11661_6132809,00.html

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Рафаел Бениез од кога дојде освен успех во ЛШ друго не видовме од него.Знам дека е добар тактичар за двобои.Ние одгодина ЛШ не играме.Така да тој не ни треба.Сето ова е игра од негова страна ништо повеќе.Сега едната страна (газдите) чекаат две позитивни опции.Првата и најдобрата доколку некој клуб сака да го ангажира да плати некаква оштета.Втора сам да си замине за да нема потреба да му се плаќаат.И една негативна,да го отпуштат и да му платат 20 мил Е.Рафаел чека пак да му скурчи на газдите да го избркаат и да си ги земе тие 20 милиончиња и да си бара нов клуб.Затоа се овие изјави.А веќе ако не сака да си замине самиот или некој да го купи тогаш најдобро е да остане.Тие 20 мил што треба да ги дадеме за играчи ние ќе ги дадеме за тренер.Плус што ќе треба да го откупиме и тој новиот тренер.Се надевам ме разбравте

Kopites

You'll Never Walk Alone
Член од
25 август 2008
Мислења
760
Поени од реакции
10
Само чекам да заврши сезонава и што побрзо да ја заборавам, здравје од другата ако сме со нов тренер ќе бидам оптимист, ако остане како сега пак ќе си тапкаме у место :toe: А за засилувања додека не видам потпис не верувам во весниците...

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Леле летово да не купиш весник.Јас мислам дека секој играч се поврзува со секој клуб...
Џо Кол е слободен играч.Ако дојде во Ливерпул ќе имаме голема добивка.Ќе добиеме страшен играч за безпари
Аиии нема проблем, фантастичен е:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom