Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Y

Young J

Гостин
Добро, да и ја сум за некаква промена во клубот, но во овој момент смена на Rafa би било уште поголемо уназадување. Да, има направено грешки многу, но од друга страна пак мислам дека нема кој да го смени во ова време кога ситуацијата во клубот е многу лоша. Кој би го сменил сега? Mourinho? Hiddink? Нема голем менаџер кој би сакал да води клуб кој е во голема криза и долгови, во кој нема доволно пари за нови засилувања, итн. Америве веќе оддамна правеа договор со Klinsmann да им биде кукла преку која би имале поголема контрола во клубот, и верувам дека кога би заминал Benitez, тој ќе биде прв кој ќе го заземе местото. Ако се сеќавате Klinsmann го водеше Bayern 2008-2009, и што се случи со него.

Јас искрено несакам да си оди Rafa, барем не сега, и мислам дека ако си оди летово последиците ќе бидат катастрофални. Мислам дека прво треба да си одат Америве (а тоа тешко ќе се случи) па после да се размислува за негова смена, како што се вели "Рибата смрди од главата". Во последно време гледам се повеќе се протестира против јенките од страна на фановите, бивши играчи и менаџери истотака зборуваат по интервјуа против нив, а и некои од сегашниве играчи (како Torres Reina и Mascherano) зборуваа по весници и телевизии дека се потребни нови инвестиции во клубот и дека се потребни најмалку 5 нови големи имиња како засилување. Ни останува само да се надеваме дека може некој ден ќе им текне дека е веќе време тие да си одат, дека никој не им ги сака нивните пари и долгови кои го ставија клубот на колена. Сепак тоа е само мое мислење.

А еве го и интервјуто на Torres

http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Fernando-Torres-I-could-quit-Liverpool-unless-we-bring-in-five-top-class-players-article353613.html
Мое мислење е дека Торес барем во блиска иднина нема да си отиде...
А за Рафа, до пред некое време ми беше омилен тренер али више неможам да го смислам. Ја изгубив више желбата да ги гледам Ливерпул, неможам да гледам како пропаѓа се повеќе и повеќе....

Ја лично сакам Мурињо да дојде а Хидинг да дојде не ми се верува, зошо е тренер на Турција.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.206
Мое мислење е дека Торес барем во блиска иднина нема да си отиде...
А за Рафа, до пред некое време ми беше омилен тренер али више неможам да го смислам. Ја изгубив више желбата да ги гледам Ливерпул, неможам да гледам како пропаѓа се повеќе и повеќе....

Ја лично сакам Мурињо да дојде а Хидинг да дојде не ми се верува, зошо е тренер на Турција.
vaka sega....mourinho ako dojde ke ima rezultati...vo toj pogled i ja bi sakal da dojde...no igrata ke bide losa odnosno neatraktivna i drugar4eto pogore ke se razo4ara:pos2::pos2: a mourinho izjavi deka bi sakal da dojde vo finansiski stabilen klub..nesto sto nie ne sme...e sega da dojde ke bide super NO....

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Гледам грешка ме сфативте, не го бранам јас Benitez и мислам дека голем дел од вината за оваа сезона е негов, зборот ми беше дека доколку Rafa си оди ќе имаме уште поголеми проблеми. Викате дека сакате нов менаџер кој нема да биде толку дефанзивен и ќе биде со победнички менталитет, епа ајде кажете ми некој пошо јас не гледам нитуеден... Викате King Kenny ама тој веќе подолго време е надвор од бизнисот, и има проблеми со срцето (што и е причината затоа што не е менаџер веќе). Друг викате Mourinho, епа ајде ставете се на негово место и остајте го Интер (кој има големи шанси да ги освои лигата и CL) за Liverpool (кој се бори за 4-то место и е голема шансата да не го освои и е финансиски слаб). Еве на пр. јас искрено би сакал да дојде Martin O'neil ама неверувам дека и тој би си ја оставил сигурната работа во A.Villa за Liverpool.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.206
Гледам грешка ме сфативте, не го бранам јас Benitez и мислам дека голем дел од вината за оваа сезона е негов, зборот ми беше дека доколку Rafa си оди ќе имаме уште поголеми проблеми. Викате дека сакате нов менаџер кој нема да биде толку дефанзивен и ќе биде со победнички менталитет, епа ајде кажете ми некој пошо јас не гледам нитуеден... Викате King Kenny ама тој веќе подолго време е надвор од бизнисот, и има проблеми со срцето (што и е причината затоа што не е менаџер веќе). Друг викате Mourinho, епа ајде ставете се на негово место и остајте го Интер (кој има големи шанси да ги освои лигата и CL) за Liverpool (кој се бори за 4-то место и е голема шансата да не го освои и е финансиски слаб). Еве на пр. јас искрено би сакал да дојде Martin O'neil ама неверувам дека и тој би си ја оставил сигурната работа во A.Villa за Liverpool.
Martin bi dosol...moe mislenje....ima da ja ostavi vila za liverpool pa ne znam so da e...hiddink nema sansa da dojde...king kenny kako sto rece ti...veke podolgo vreme ne e menager a i e bolen....mourinho bi dosol samo vo finansiski stabilen klub...ako dojdat bogati sopstvenici a i darezlivi mislam deka bi dosol...posto najavi deka bi sakal da se vrati vo anglija...no vo ovoj slu4aj ne....rajkard bi bil dobar spored mene...a i klinsman ne e los menager...samo bayern ne mu dadoa sansa da se dokaze...moe mislenje....loren blan bi bil dobra opcija isto taka...a i roj hodgson ne e los...ama e star

Y

Young J

Гостин
Martin bi dosol...moe mislenje....ima da ja ostavi vila za liverpool pa ne znam so da e...hiddink nema sansa da dojde...king kenny kako sto rece ti...veke podolgo vreme ne e menager a i e bolen....mourinho bi dosol samo vo finansiski stabilen klub...ako dojdat bogati sopstvenici a i darezlivi mislam deka bi dosol...posto najavi deka bi sakal da se vrati vo anglija...no vo ovoj slu4aj ne....rajkard bi bil dobar spored mene...a i klinsman ne e los menager...samo bayern ne mu dadoa sansa da se dokaze...moe mislenje....loren blan bi bil dobra opcija isto taka...a i roj hodgson ne e los...ama e star
Да да Онил или Ходсон се одлични, видете Ходсон со каков состав до кај стигна у лига европа. Али ипак да би бирал ја, Мурињо е на прво место:)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Во моментот и Рој Хоџсон да дојде на местото на Рафа би било подобро.

Значи поентата е само да го извадиме Рафа од тимот што побрзо, додека не сме влегле во уште поголема лоша ситуација од оваа што се наогаме.

Рафа можеби беше добар првите 2-3 сезони но одтогаш навак влегуваше од грешка во грешка и со играчи и со ротацијата на истите па дури и со тактики или поточно да кажам тактикА кој од кога тој го презема тимот ние не сме ја промениле истата, така да веке не читаат ко селски буквар.

Мора да се менува Рафа.....мое а верувам и на многу овде на форумот!

Менувањето верувам дека ке се случи по завршувањето на сезоната па дури и порано доколку продолжиме со ваквите игри!

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Гледам во четвртокот со татко ми Лил - Ливерпул и он така неутрално искоментира во еден момент: Значи кога не оди не оди.
Не е тој за ливерпул нити за било која екипа, јас гледав па мораше и он.
Ама тоа што го кажа држи. Значи не е само рафа тој што не чини, туку и формата на играчите и целиот баланс на играта е уништен. Уште се тие истите играчи од лани, рафа сигурно не ги игра како што треба, но и тие самите се индиспонирани.
Криза е, типична за било кој клуб, кога тогаш ќе се опорават (Sooner rather than later hopefully).

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Американци заинтересирани за 40% дел од Ливерпул

Investment firm Rhone Group make offer to cut Liverpool FC's debts
Mar 14 2010

liverpoolecho.co.uk

Tom Hicks and George Gillett have been offered a way of relieving the financial pressure at Liverpool after global investment firm the Rhone Group made a £100million-plus offer for a 40% stake in the club.

Liverpool’s co-owners have been looking for an injection of cash to help reduce the current level of debt leveraged on the club.

When they successfully renegotiated the terms of their loan with the Royal Bank of Scotland last summer one requirement was that they had to cut £100million off the £237million debt.

Liverpool chief executive Christian Purslow set a deadline of Easter to have secured new finance.

After much speculation over the source of potential investors, it is understood the submission from the Rhone Group is the first genuine offer to be received.

If the offer is accepted by Hicks and Gillett it would considerably strengthen the club’s financial position.

The people behind the Rhone Group bid have been keen to stress that the offer comes in the form of fresh money - not borrowed - which would immediately be used to slash Liverpool’s debt by nearly half.

That would have the effect of immediately making the Merseysiders a more attractive option for outside investment.

It would also dramatically reduce the £30million a year interest payments to service the debt and improve the club’s appeal to lenders, which could, in turn, lead to cash being secured to finally begin work on the long-awaited new stadium in Stanley Park.

If successful the Rhone Group’s bid would give them the controlling interest in the club, with Hicks and Gillett reducing their shareholding to 30% each.

Details of the offer were only received by Liverpool yesterday and the matter has yet to be discussed at board level.

There have been suggestions today that the American co-owners are looking for a better price but with the clock ticking on the time they have to meets RBS’ requirements it may yet prove to be a viable option.

Founded in 1995, the Rhone Group have their headquarters in New York, although sources close to the bid have assured Liverpool fans vehemently opposed to Hicks and Gillett that this should not be seen in any way as another American investment.

The group have other offices in London and Paris, where one of its two owners Robert Agostinelli currently lives, and are considered a global company rather than solely US-based.

Sources also tried to reassure fans concerned about a private equity company buying into the club by stating Rhone have a reputation for being conservative investors and are not short-term opportunists.
WHO ARE THE RHONE GROUP?

Founded in 1995, the group are headed by Robert Agostinelli and Steven Langman who, contrary to reports, are not American billionaires but just very wealthy financiers. Although their headquarters are in New York, the group also have offices in London and Paris and describes itself as “one of the world’s leading mid-market private equity firms.”

WHAT IS THEIR PLAN?

To buy a controlling interest - 40% - in Liverpool at a cost of £100million-plus. The money would be in the form of a cash payment which would not place any further debt on the club and would, in fact, reduce Liverpool’s £237million liabilities by nearly half.

WHY LIVERPOOL?

Despite their on-field problems this season, Liverpool remain a globally-recognised brand with endless marketing opportunities. In spite of their huge debt, the club made a profit last year and if the Rhone Group’s investment helps hurry along a new 60,000-seater stadium another huge income stream will be opened up.

HOW WOULD THEY RUN THE CLUB?

It is not entirely clear at the moment, but, considering the lack of investment by current co-owners Tom Hicks and George Gillett, they could not do much worse. However, with a potential 40-30-30 split of shares it may make decision-making even more complicated. Despite the truce between Hicks and Gillett it seems unlikely they would side with each other in the boardroom.

DO THEY HAVE SUPPORT?

The reaction has been mixed in fans forums. Many are wary of another American investor - although the company have been keen to stress they are a global operation and not US-based - and the words “private equity” are never likely to be welcomed by football fans who think with their hearts and not their heads. On the flip side, so desperate are supporters for investment to catch up with Chelsea, Arsenal, Manchester United and Manchester City, that anyone who can bring money to the table is seen by many as a saviour.

WHAT CHANCE DOES THE BID HAVE OF SUCCEEDING?

It will all come down to whether Hicks and Gillett are willing to accept the price and the loss of a controlling interest. Murmurings from the Hicks camp have already suggested the Texan feels the offer is on the low side. However, the co-owners have an obligation to Royal Bank of Scotland to slice £100million off their debt by the summer and, if no other bids are forthcoming, then Rhone Group’s offer may be their only option.

http://www.liverpoolecho.co.uk/liverpool-fc/liverpool-fc-news/2010/03/14/investment-firm-rhone-group-make-offer-to-cut-liverpool-fc-s-debts-100252-26031864/3/

Член од
5 јуни 2009
Мислења
185
Поени од реакции
2
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday dear LIVERPOOL
Happy birthday to you

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Сакам Аврам Грант да дојде на местото на Бентез....

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.206
SREKEN 118 RODENDEN LIVERPOOL FC i do godina so titula da go proslavime 119....a so e sega ova so amerive???malku ni se ovie pa sega i drugi da idat???
btw ke ne davaat vecer??? ako ne ...o4ekuvam stream ;)

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Епа ај нека ни е срекен роденденот, и очекувам да нашите фудбалери не почестат со една 5 во голот на Портсмутавите!:kesa:

Y

Young J

Гостин
Епа ај нека ни е срекен роденденот, и очекувам да нашите фудбалери не почестат со една 5 во голот на Портсмутавите!:kesa:
Каква црна петка, Бенитез е задоволен и со минимален пораз хахахах
Ај Happy Birthday

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Каква црна петка, Бенитез е задоволен и со минимален пораз хахахах
Ај Happy Birthday
Цитирано после утакмицата со Портсмут:
Добро е, задоволен сум со играта, играчите се вракаат во форма!

Резултат:
Ливерпул - Портсмут 1-1:kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom