Фан Клуб: Италија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Касано е 60 % спремен играч,ако мислиш дека е ова најдоброто од него значи постираш само од инает
Сите знаеме дека не е спремен но добро го разигрува нападот и вака нели?

Го дава максимумот и гледа што повеќе да заштеди за да игра повеќе,супер е што е достапен и што игра.

Со Џовинко на ова првенство треба да го разигруваат нападот.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Какво идиотиште од играч. Дали има барем 1 грам памет во тоа на рамењата што му стои?

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.651
Поени од реакции
7.300
Ме изненадија.

Де Роси одлично играше у одбрана, Киелини убица човече.
За Пирло е залудно е да се трошат зборови.
Колку фали лев бек чудо.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Второ полувреме Балотели надвор за да не го однесе натпреварот во неповрат. :pos:
ПОООО колку беше глуп. Значи онаква ситуација само Балотели и Торес можат да заебат.

Се на се закон меч. Оние од вчера можат да си пуштат снимка и да учат како се игра фудбал.
Касано е ок али со кондицијата и со брзината потфрла малку. Од Џовинкото не видов ништо за да коментирам, џабе 20 минути имаше ко спласна малку Италија баш тој дури играше а Шпанците си се пазеја за контри.
ДиНатале од друга страна се надевам дека го седна Телето на клупа и дека нема многу да го гледаме.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Ти и кило мед да изедеш пак ќе речеш дека не е благ.
Трескаш зелени јас сум реален и ти кажав што како сега ти кога неможеш да го прифатиш тоа не е моја работа. Да не ја имаше операцијата и да играше константно немаше да се бунам ич! Ама вака...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Трескаш зелени јас сум реален и ти кажав што како сега ти кога неможеш да го прифатиш тоа не е моја работа. Да не ја имаше операцијата и да играше константно немаше да се бунам ич! Ама вака...
Реално во мементов нема некој што е болје од Касано на неговата позиција,па макар и пет операции да имал направено.И само немојте тоа џуџето да го спомнувате.

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Што си ми кажал бе? Па јас не сум можел да го прифатам тоа o_O
Зар мислиш дека твоето мислење ми е репер за тоа што е најдобро за италијанска репрезентација? Па ти си бил поголем селектор и од селекторот на Италија! Прандели незнае дали е спремен Касано ти знаеш.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Одлична игра на цела репрезентација со исклучок на Џакерини и Џовинко.Првиов цела утакмица не успеа да прими топка,а Џовинко како да се криеше цело време.

Балзарети на позицијата на Џакерини можеше многу повеќе да прикаже и се надевам дека тој ќе стартува таму на наредните утакмици или некој друг.За напред ќе треба да се ротира помеѓу Касано,Бало и Ди Натале иако мислам дека Касано треба да стартува на сите зошто одлично ја игра улогата на втор напаѓач.

п.с Мислам дека требаше Матри да биде повикан на местото на Борини или Џовинко.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Што си ми кажал бе? Па јас не сум можел да го прифатам тоа o_O
Зар мислиш дека твоето мислење ми е репер за тоа што е најдобро за италијанска репрезентација? Па ти си бил поголем селектор и од селекторот на Италија! Прандели незнае дали е спремен Касано ти знаеш.
Епа видовме колку е спремен освен 2 нафрлувања и некој пас друго ништо посебно не направи.Како што реков секој друг подобро ке изигра и ете ти го тука Ди натале. Да бев поголем селектор сега немаше на форумов да дремам :).

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Епа видовме колку е спремен освен 2 нафрлувања и некој пас друго ништо посебно не направи.Како што реков секој друг подобро ке изигра и ете ти го тука Ди натале. Да бев поголем селектор сега немаше на форумов да дремам :).
Гледам дека водиш инает затоа секоја дебата со тебе би била излишна. Ајт позз

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Маестро Прандели :cuc::cuc::cuc: секоја чест ! поставеноста,просторот каде се вршеше притисок(30тина метри од противничкиот гол),како и феноменалниот тајминг за замени ги изврши за чиста 10ка

мило ми е за нигерот - уште еднаш покажа колку е способен да изигра голем меч и да го означи,во иднина СЕ помалку ќе се смета на него,мора да се расчисти еднаш дилемата - ќе го биде или не

Џакерини - не знам зошто толку критики за фудбалер кој поседува крилни офанзивни карактеристики,а принудно беше поставен како лев бек,пробна солуција да биде новиот Замброта,но иако ја има неговата спремност,ја нема цврстината и безкомпромираноста за да биде новиот Замброта,инаку добро покриваше и се трудеше,со физичката спремност ја оправда довербата,инаку не се сомневам дека ќе беше заменет

СЕ супер,арно ама тројката во одбрана откако влезе Торес сериозно се размрда и се отвараа лесно при полуконтри,нешто што очигледно е голема слабост за оваа формација,пред таа тројка се пребавните Пирло и Мота кои немаат шанси да затворат на полуконтра........со ваква формација,освен ако не се дозатворат и играчите да добијат подефанзивни задачи - нема борба за медали

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.750
Поени од реакции
3.790
Bonucci - 10,164km
De Rossi - 10,262km
Chiellni - 11,799km
Maggio - 11,35km
Thiago Motta - 10,999km
Pirlo - 11,891km
Marchisio - 12,179km
Giaccherini - 12,463km
Balotelli - 6,291km
Cassano - 6,515km
Di Natale - 4,342km
Giovinco - 3,520km
Nocerino - 0,576km

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Не ви оставија простор Италијаниве да зборите против било кого што настапи попладнево. Шпанија неутрализирана и речиси безопасна. Главните шанси на мечот ги пропушти Италија а кога Шпанија ќе направеше шанса тука беше Џиџи како последна пречка за Шпанците.
Балотели ме изненади пријатно, трчаше се залагаше и што е најважно, не направи многу глупости кои би предизвикале црвен картон:). Ди Натале успеа да ме демантира и конечно да направи нешто корисно за репрезентацијата. Касано покажа дека сепак може да биде предводник во нападот на оваа генерација. Маџо одигра за две-три нивоа подобро отколку со Русија. Киелини цар во одбраната исто како и Де Роси, а Бонучи не направи некоја посериозна грешка(единствено би им замерил што толку многу се раздвоија при израмнувачкиот гол на Цеск). Пирло цар во средината, Џак не се виде во второ ама тоа не се почувствува толку во играта на Италија (сепак мислам дека следната не треба да биде стартер и на негово место да игра Балзарети), Маркисио солиден, можеше и да донесе водство ама не ја зафати убаво топката.

Што се однесува до коментаторот на МТВ заедно со Панчев, ми дојде да се запрашам дали разбираат Ф од фудбал. Кај на мајка им видоа автобус и кој ги имаше позрелите шанси на мечот? И од кога тактика со 2 напаѓачи е автобус при што Касано и Балотели воопшто и не помагаа на одбраната а тактика без напаѓач (Шпанија) е напаѓачки фудбал?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Вака со 3 во одбрана во прво полувреме добро идеше но оти Шпанија беа без напаѓач а со влегувањето на Торес се осети офанзивноста и мора да има 4 во одбрана, и ќе мора Касано по назад а Ди Натале и Балотели (ако не поцрвенее до крај) да играат напред а еден денешните што играа од средината да одмара Мота или Маркизио оти е многу густо и тоа е тоа штом Шпанија не успеа да не наполни можеме и со другите фаворити кои ништо посебно не покажаа а утре ќе видеме Франција како ќе игра. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom