Ова е тоа, што го зборев знам тешко е да се разделите од Камбиасо, Деки, Милито, Лусио или Самуел(посебно кога ќе се потсетите на годините кога тие играчи донасале титули), ама ете време е, можеми нема сите од еднаш да го напуштат тимот, но најпрво тренер како долгорочно решение, па потоа заедно со тренерот и управата, селектирање на играчите кои се први на листата за заминување и играчите кои треба да се купат ... незнам за тој Бранка колку е добар, ама многу битно е новиот тренер и спортскиот директор да се на иста фрекфенција сто се однесува до купување и продавање на играчиSpremanje u Interu: Kraj za Stankovića?
Klub iz Milana na leto 2012. planira veliko podmlađivanje igračkog kadra, što znači da bi i naš internacionalac mogao da promeni sredinu.DEJAN Stanković, doskorašnji kapiten srpskog nacionalnog tima, verovatno igra svoju poslednju sezonu u dresu Intera!
Iako ima ugovor sa „neroazurima“ do juna 2014. godine, pojedini italijanski mediji najavljuju da će gazda Masimo Morati, usled loših rezultata, izvršiti veliko spremanje narednog leta.
Pored srpskog internacionalca koji će tada imati već 34 godine, „Meacu“ bi mogli da napuste i drugi veterani poput Argentinaca Havijera Zanetija, Estebana Kambijasa, Dijega Milita i Valtera Samjuela, Brazilaca Maikona, Lusija i Žulija Cezara, Kolumbijca Kordobe, pa čak i Holanđanina Veslija Snajdera.A, ceh bi mogli da plate i sportski direktor Intera Marko Branka, kao i sadašnji trener Klaudio Ranijeri.
aбе нека игра ЏонатанMozen sostav protiv LIL:
.............Kastelaci...............
..Zaneti...Lucio...Ranokia....Naga.....
...Stankovic...Cambiaso...Obi........
.....................Snajder.....................
.......Pazzini...............Zarate.............
Според Tuttomercato:Mozen sostav protiv LIL:
.............Kastelaci...............
..Zaneti...Lucio...Ranokia....Naga.....
...Stankovic...Cambiaso...Obi........
.....................Snajder.....................
.......Pazzini...............Zarate.............
Bes vrska za Kastinjos ama ovo sostav po mi se dopaga.Ne e bitno dali ke igra Milito ili Pazzini od 1 min.Според Tuttomercato:
Inter (4-3-1-2): Castellazzi; Zanetti, Lucio, Ranocchia, Chivu; Cambiasso, Thiago Motta, Obi; Sneijder; Zarate, Milito.
A disposizione: Orlandoni, Samuel, Faraoni, Stankovic, Alvarez, Castaignos, Pazzini. All.: Ranieri
Го ставиле и Кастињос а нема право на настап во Лига на шампиони...
Само да не се ризикува со стаклените Ранокиа и Мота од прва минута и да се одмори Снајдер.Bes vrska za Kastinjos ama ovo sostav po mi se dopaga.Ne e bitno dali ke igra Milito ili Pazzini od 1 min.
Покрај Самуел и Ранокија,Киву нема шанси да заигра.Само да не се ризикува со стаклените Ранокиа и Мота од прва минута и да се одмори Снајдер.
---------------Кастелаци----------------
Џонатан--Лусио------Киву--Занети
---Станкович--Камбијасо--Оби---
----------------Алварез-----------------
-----------Зарате-----Милито------------
Е оваа средина веќе наликува на нешто,ако искочиме со овој состав сигурно победуваме!Иначе ако не победиме со овој ист состав,јас нема до крај на сезона да го критукувам Раниери бидејки ке се покаже дали било до тренерот или до формацијата,но ја сум сигурен дека ке победиме и ке се покаже дека Раниери е лузер!Според Газета се на се добар состав, имам само една замерка Мота да го смени местото со Камби, и спремни сме во поход кон победа.