Fear and loathing
>pleb
- Член од
- 31 јануари 2011
- Мислења
- 779
- Поени од реакции
- 382
Да беше Милан во ситуација на Интер, ја би го пречекал Раниери со раширени раце, и би бил среќен со трето, а не па второ место.
Мислам дека ќе биде Делио Роси, ама јас сепак би свртел уште еднаш за секој случај до Турција и до Хидинк.Quique Sanchez Flores, Delio Rossi, Claudio Ranieri и Gigi De Canio. Се имиња засега што се спомнуваат. Ова ке биде тежок ден, ко да е последен ден од трансфер периодот.
А добра вест е и тоа што Маикон почна да тренира со екипата, значи за со Болоња и ЦСКА ке биде спремен.
АмбициозностКаков е тој звер кога на три кола пред крај губи титула дома со Самдорија,за разлика од Гасперини е многу подобар али нејќеме второ место сакаме прво
Збориш за Гвардиола зошто не би дошол во Интер или зошто класа тренер не би дошол?Е зашто да биде луд да прифати. Во ваква ситуација Ван Гал ја донесе Барса. Во Јануари беа последни или предпоследни, па ја презема Радомир Антиќ и од дното на табела за 5 месеци ја донесе на 6 место на крај. А башка кај нас сега почна сезоната тек сме трето коло.
Па ако гледаш реално првиот конкурент Милан не бега многу,додека вас да ви се повредат неколку играчи и ке паднете кога тогаш,Наполи добра екипа имаат али не ги сметам за прво место! Сега радувај се,али на полусезона ке видиме како ке стојат работите!Амбициозност
Sarcasm?Каков е тој звер кога на три кола пред крај губи титула дома со Самдорија,за разлика од Гасперини е многу подобар али нејќеме второ место сакаме прво
Тој од куп на Италија е прилично голем, сите капитени се мачат со него додека го креваатВреме е Раниери конечно да освои голем трофеј
Dude, srsly, Милан вечер у најлошо сценарио, 3 бода ќе им бега.Sarcasm?
Епа ради ова претходните 2 сезони Јуве отпадна рано за борба за титулата пошто имаше скоро половина тим повредени .. Ама ете сега имаме здрава конкуренција дури 6 напаѓачи (Ква, Матри, АДП, Вучко, Јакинта, Амаури) и многу крила и играчи во средниот ред, само немаме лев бек (треба да крпиме до полусезона со Гросо и Де Чеље) ... И мислам дека нема да ни претставуваат проблем повредите ради тоа што имаме голема конкуренција и адекватна замена и не се губи многу квалитет ако на пр ни се повреди Вучко, или др напаѓач ...Па ако гледаш реално првиот конкурент Милан не бега многу,додека вас да ви се повредат неколку играчи и ке паднете кога тогаш,Наполи добра екипа имаат али не ги сметам за прво место! Сега радувај се,али на полусезона ке видиме како ке стојат работите!
Да бе, им требаат играчи како Сидорф, Неста, Гатузо кои немаа освоено ништо, па затоа лани сакаа да освојат со милан Сериа А, за да имаат некоја титула во кариерата. Или Гигс, и него лани лесно го мотивираа, па не бива да заврши кариера без титула. Да не збориме за Чави, на него се за малку му бегаат титулите и личните признанија, па затоа секоја година е ненормално мотивиран.Може ќе ме критикувате бидејќи не сум за Интер а сакам да дадам мое мислење тука .. Вие сте во ваква позиција т.е клубот не бидејќи немате класа играчи туку тие играчи немаат амбиција и немаат мотив затоа што веќе све освоија и не се на ниво како пред 2 години ...
Јебига, се врати песимизмот во мене...Dude, srsly, Милан вечер у најлошо сценарио, 3 бода ќе им бега.
Немој да ми кажеш дека шансите за борба за титула се сведени на нула во моментов ...
Чим Лео со оној скрпен тим од лани, уништуен пола година со мал милион повреди, влезе у битка за титула и тоа на пола сезона, за сеа ич муабет да не праам ...
Шанси за тоа да се случи во моментов има, каде-каде поголеми од оние кои Лео на пример ги имаше, е сеа дали тоа ќе биде случај или не, ќе видиме во остатокот од првенствово, али сега да ги отпишам, нема шанса.
Освен ако не дојде Раниери.
Aбе јас само си кажав мое мислење не мора да е така како што зборам .. Не знаеш што се дешава кај нив во соблекувална пред утакмица (мотивирање дали има бла бла онака зборувам) или пак во нивните редови на тренинг и какви комбинации уиграваат .. Може за некој тактиката Гасперини што ја вади на утакмици е лоша, можеби за некој формата на играчите и кој знае друго што ..Да бе, им требаат играчи како Сидорф, Неста, Гатузо кои немаа освоено ништо, па затоа лани сакаа да освојат со милан Сериа А, за да имаат некоја титула во кариерата. Или Гигс, и него лани лесно го мотивираа, па не бива да заврши кариера без титула. Да не збориме за Чави, на него се за малку му бегаат титулите и личните признанија, па затоа секоја година е ненормално мотивиран.
Е, но овие ги имаат Станковиќ, Камбијасо, Мунтари, не се мотивираат тие играчишта лесно, за разлика од оние погоре...