Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Го гледаме со тој памет што ти го немаш, ај оди гледај Рома _ Братислава :tapp:
Dell'inesausta tua miseria godi.
Tanto ti valga, anima mia, sapere;
sì che il tuo male, null'altro, ti giovi.

O forse avventurato è chi s'inganna?
né a se stesso scoprirsi ha in suo potere,
né mai la sua sentenza lo condanna?

Magnanima sei pure, anima nostra;
ma per quali non tuoi casi t'esalti,
sì che un bacio mentito indi ti prostra.

A me la mia miseria è un chiaro giorno
d'estate, quand'ogni aspetto dagli alti
luoghi discopro in ogni suo contomo.

Nulla m'è occulto; tutto è sì vicino
dove l'occhio o il pensiero mi conduce.
Triste ma sollegiato è il mio cammino;

e tutto in esso, fino l'ombra, è in luce.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Да беше форумов под 14 годинки членство, па да го тераше овој муабет, вака ...

А ако приметивте, арапите и русите ја одбегнуваат Италија, ама проблемот е тролањево а не некој да си стави знак прашалник да глава и да укапира зашто е тоа така.

Овој Анжи што ги има сакаше Рома да ја купи избега ко циган со двд у рука што бега, сеа еве и Франција и Шпанија станаа актуелни, во Англија повеќето клубови имаат сопственици надвор од таа земја ... е каде е Италија тука ?
огромни даноци има во Италија... сега прочитав дека 190 000 годишно требале да плаќаат ПЛУС професионалните фудбалери во Италија... хххмм а што е со тие што земаат плата годишна од 100 000 евра ?? ќе треба да се позајмат 90 000 за да платат данок??

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Ако не се укине и данокот на солидарност ке видиш како ке бегаат и појаките фудбалери...:eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
огромни даноци има во Италија... сега прочитав дека 190 000 годишно требале да плаќаат ПЛУС професионалните фудбалери во Италија... хххмм а што е со тие што земаат плата годишна од 100 000 евра ?? ќе треба да се позајмат 90 000 за да платат данок??
Помал е данокот за нив таман работа, процентуално иде.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.363
Ова шанса денес што е создадена е прва од акција досега не забележав на другите пријателски да создадеме шанса за гол преку акција се ние се преку прекини.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас знам 10% е данокот на тие што имат поголем приход од 150 илјади евра годишно.
Кажав предходно Интер Ето го кошатше со даноци плата 20 мил на 10 мил чисто исто толку данок има.
Играчите се бунат затоа што клубовите се изјаснија дека немат намера да ги покријат новите давачки фудбалерите да си ги плаќат.
Така на пример Ибра сега зема најмногу во Италија има 1 милион евра помалку плата.Ќе остане Италија без ниту една ѕвезда и така веќе се веќе изумрен вид.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.774
Банега имаше одлична утакмица, Валенсија цело време бркаше негатива и направија пресврт во последните минути, тепаа 4-3.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Фараони асистира и Милито ГОЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!
--- надополнето: Aug 27, 2011 7:57 PM ---
Каков голл примивме 30метрии

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
"Players leaving? A lot can happen between now and the 31st but certain things I think are closed. Signings? We're talking with Kucka, Forlan is sorting out his problems and that's it. Tevez or Zarate on loan? No, for the time being that's not something that's happening."

Е па Морати гледај ја со Киево иднината на Интер...
Јебала те иднина!!!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Не дај боже Гасперини да го игра на оваа позиција Алварез на официјални мечеви како во второво полувреме со Киево.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
До кај стигнавме Киево да прави шанси како Бари да сме, Пацини да игра крилен напаѓач..
Катастрофа, 1-2 губиме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.774
Оладете малку бе, пријателска е, и максимално сме неуиграни. Незнам што очекувате кога до 31-ви не знаеме кој оди а кој останува... Ќе играме подобро, во Ноември. Chill.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.363
Веќе немам што да коментирам, усто како што Интер нема идеа да даде гол.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom