Која беше замислата со Џеко стартер? Да се дојде до 60-та минута на нерешено, па да го пушти Лукаку на ура? Цело прво полувреме, делуваше дека тимот е одлично позициониран да го неутрализира Сити, што и го направија, но многу пасивни во напад, практично, статус кво.
Да, плус фактот што у ЛШ цело време стартуваше Џеко, групна фаза зашо Лукаку беше повреден, нокаут фаза зашо Инзаги така сакаше, у лига Лукаку старташе, а во ЛШ Џеко. Ова е нешто со кое никогаш нема да се сложам, подобриот играч да ти седи на клупа во финале....
Сити беа ранливи денес, а практично сите шанси на Интер беа откако влезе Лукаку во игра така да мораше и требаше да стартува Лукаку.
Изненаден сум од изданието денес, очекував Сити скроз да доминира и да не тормози, да имаат шанси, а ние да гребеме од контри, ама скроз обратно се деси, Сити бледи а ние тактички скоро перфектни и пак не успеавме да искористиме. Јебига во финале не може 15 шанси да имаш, мора да се користи тоа што ќе ти се укаже.
Негативно сум изненаден од Хакан и Лаутаро, ај првиов си е путка по карактер ама Лаутаро бе.... Не можам да разберам како не сфаќа дека не му се ова италијански судии и дека тие непостоечки фаули не му ги свират и нема никад да му ги свират. Па не е ни толку млад и неискусен веќе бе, има изиграно еден тон битни утакмици, дај преку кур од тие лигавења и влечења по терен. Хакан се посра скроз, језда имаше специјални задачи во дефанзива да покрива таму кај Стоунс и Бернардо ама сепак скроз слабокрвно и бледо негово издание.
Лукаку...
Сум рекол 100 пати не е фрка да се утне, поголем срам е да не пробаш да шутнеш, ама брат до кога бе? Како е можно да го утнеш она не сфаќам и никад нема да сфатам... Празен гол од 3 метри, он во Едерсон шутира, наместо во негово десно што е и природно и нормално. Ама џабе, човекот не е рутинер, скроз крут и коњест играч, башка што е пичка и чоукер.
Ау ама ми е криво да ти ебам животот неправеден да ти ебам, боље 10-0 да изгубевме.