Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.518
Срамота ќе беше ова да не се победеше многу ќе се изнервирав, 200 пати појаки, една од екипите што ќе испадне годинава, нереално ќе беше да ги изгубиме овие бодови.
Инзаги ја реши со измените дефинитивно, немавме среќа иначе и порано имавме неколку прилики за гол, ми се свиѓа Интер каков е, Димарко само нека продолжи вака може и да се наметне и пред Госенс кој кур, топ изигра, конечно издржа поише од една година у Интер така да очекувам напредок од него у иднина, нека биде нешто ко оној Калабрија од Милан кој беше отпишан од фан базата на времето па еве го сеа и репрезентативен статус има, кој кур.

Небитно бе, мило ми е за победава, ја сакаа се гледаше, вриеа, и радоста на крај све уствари си кажуе, следни Специја така да топ прилика за убав старт годинава.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Ми се допаѓа што Инзаги отиде ол ин после примениот гол, лани у ваквите ситуации позиција за позиција мењаше, сеа фрли се на една карта што ме израдува искрено, доказ дека не е ограничен ко пепељара и дека може да напредува уште многу ко тренер у иднина.

Многу глупо ќе беше да не тепавме, трилион шанси имавме после 1-1, ме нервира што за малце ќе беше истата прича ко лани, милиони шанси а изгубени бодови против вакви умреници од екипи. Сеа тука е и Лукаку, мора да се подобри таа ебана реализација, не може вечно да утињаме зицери. Џанго мора да е стартер, откако влезе он матер им ебавме на Лече по таа страна, а и по левата со Димарко кој покажува дека ќе биде доста битен играч сезонава кога ќе е во состав.

Лукаку се гледа дека е зарѓан ама ќе крене форма нема гајле он, сеа со Специја нека дае 7-8 гола и таман ќе биде.

Уште од прво коло паца Интер, ако планираат цела сезона вака има матер да им изнаебам на сите.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.518
Касадеи ќе оди во Челзи, 15м евра плус 5 бонуси, реално не верувам некој од нас да го гледал ама трендот на губење таленти си продолжува, колку да се долови оваа ситуација, Гаљардини останува во средината а најголемиот талент од младинска се пушта во друг клуб и потенцијално може да испадне една од многуте глупи проценки на Интер доколку во иднина се развие во топ фудбалер.

Ок, сеа се дава ради лошата финансиска состојба, но сепак ...

Иронично е што баш кога си у вакво стање, добро би било да се потпираш и на млади таленти, нарочито ако испадне некој од младинска, за кој нит си дал пари, нит пак има јака плата, али ете ние се ослободуваме од таквите а чуваме небитни фаци што зимаат три пати повеќе од нив а импактот у првиот тим им е мизерен. Али треба и Лукаку некако да почне да се исплаќа, да не заборавиме дека е само на позајмица тука која кошта 10м.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801
Јас им замерувам што не го продадоа Касадеи многу порано и со тие 15 милиони плус 30 понудени ќе го потпишеа Бремер.
Ама очигледно дека нашите не им се трошат ич пари и моментот што Шкриниар е сеуште наш играч е најголемата работа за која можеме да бидеме задоволни од овој трансфер рок. Сега со тие 10-15 ќе купат некој сомнителен, а не ме чуди и ништо да не купат односно да донесат некој за ич пари како Ачерби.
Само да напоменам дека мене Ачерби како опција од клупа ми е солиден избор иако лично не би го одбрал него, затоа што ваквата трансфер политика не ми се допаѓа воопшто. Типот има 34 години и за една до две сезони пак ќе мора да бараме нов. Значи воопшто не се размислува долгорочно и планот се крои секое лето. Миранда, Годин, Коларов, Ешли Јанг...сите тие не издржаа повеќе од две сезони иако не се изнаиграа ич. Не знаат кај тераат кинезиве а без пари колку и да се добри Марота и Аусилио не можат да создадат силен Интер.

А да, да не заборавам да ги критикувам и за ужасните потези каде Лазаро, Пинамонти, Далберт и слични се праќаат на бесконечни позајмици до нивно истекување на договор а од друга страна пак за ситни пари дозволуваат таленти како Касадеи, Заниоло да си идат од клубот. Па зарем до толку тие 10-15 милиони не можат да ги земат од Торино за Лазаро на пример? Еден Далберт не може да го увалат за некои 5-10 милиони а Жоао Марио го платија еден куп пари за да го праќаат на позајмици и на крај за 0 евра да го дадат на Бенфика. Сенси, Вајнхаузден? Не ме чуди и многу од останатите кои се на позајмица ние да се на платен список кај Интер. :unsure:

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.190
Поени од реакции
10.205
Плачеме за глуп примен гол за 1-1 со промашениве шанси. 4 зицери промашија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801
По се изгледа Ачерби нареднава недела ќе биде преставен како ново, веројатно последно засилување летово.
Одлично тргнаа нашиве со договарањето на Лукаку, Мхтиријан и Аслани во почетокот на трансфер пазарот ама потоа успорија и целовкупно гледано ова беше еден просечен трансфер рок.
Би го оценил 6/10

Позитивно:
-Лукаку
-Аслани
-Мхтиријан
-останувањето на Шкринијар

Негативно:
-Дибала
-Бремер
-лев бек замена за Госенс. Мене Ди Марко не ме убедува офанзивно дека би можел константно да биде користен, особено што и кај Бастони немаме играч кој би покривал. Пишував и претходно, Таљафико беше продаден за 4 милиони евра а Марсело е сеуште слободен агент. Истотака и оној Анхелињо од Лајпциг го дадоа во Хофенхајм на позајмица, па речиси сигурен сум дека ако нашиле посакале, ќе го добиеле и ќе ни послужеше одлично по левата страна макар и како замена. Не ми го споменувајте Дармијан, он требаше да си биде замена за Думфриз и место Беланова да се купи некој по левата страна.
-друга негатива би била праќањето на толку младинци по позајмици додека кај нас сеуште висат диносауруси како Гаљардини и Дамброзио. Немам намера да ги кењам сега, ама што побрзо ги замениме, толку подобро за тимот. Ем стареат, ем никако не се подобруваат. Еден Сатриано кој според мене има огромен потенцијал е пратен во Емполи да грее клупа на Дестро и Ламерс. Отпадоците од Серија А. Па бољи нека грее клупа на Лукаку и нека тренира со нашиве, повеќе ќе научи.

Бремер можеби ќе беше вишок во овој тим доколку не продадевме никој од светото тројство Шкриниар-Дефрај-Бастони, ама ќе им замрсеа сметки на Јуве ако го купеа и сигурен сум дека се исциганчиле нашиве за 5-10 милиони, ништо повеќе.
Ачерби како опција плус е ок, иако мислам дека некој како Загаду или Аканџи повеќе ќе ни се најдеа. Ептен не ми се свиѓа кога се полниме со старци за од клупа место некои младичи.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.047
Поени од реакции
1.175
Ќе не казнуваат од УЕФА поради непочитување на ФФП.
Па како може да не ги почитуваме тие "правила" кога продаваме играчи за 150м а купуваме за 15.
Забрана за трансфери.
Што би значело тоа пример за Лукаку? Нема да може да остане и наредна сезона ни на позајмица?
Затоа бараа Супер Лига и не смееше да се откажат од проектот. Вака само англичаните и ПСЖ се привилегирани.

ПСЖ кој се спонзорира самиот, само Мбапе зема плата колку цел наш тим, со Меси заедно колку цела серија а.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Ќе не казнуваат од УЕФА поради непочитување на ФФП.
Па како може да не ги почитуваме тие "правила" кога продаваме играчи за 150м а купуваме за 15.
Забрана за трансфери.
Што би значело тоа пример за Лукаку? Нема да може да остане и наредна сезона ни на позајмица?
Затоа бараа Супер Лига и не смееше да се откажат од проектот. Вака само англичаните и ПСЖ се привилегирани.

ПСЖ кој се спонзорира самиот, само Мбапе зема плата колку цел наш тим, со Меси заедно колку цела серија а.
Шитбол е станат фудбалов, јбг, ако вака продолжи којзнае кога пак италијански тим ќе стане компетитивен во Европа, се помалце атрактивна ќе биде Серија А (ако може помалце и од ова)...

Kajgana Shop

На врв Bottom