Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
Малку срамота е шампионот на Италија да зема само 20 милиона и да му пишува некое нитчуонитвидео лого ама и онака се е отидено у 3 лепе,па ова ќе си го прогутаме ко поп сармичка.

Према тоа во каков слободен пат е клубов и ова у моментов е премија :)

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
6 април 2014
Мислења
5.125
Поени од реакции
6.559
За разлика од 10М на Пирели и овие 20М им се премија у Корона кризата. Само никаде не прочитав на колку години е договорот?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Го прочитав интервјуто на Инзаги и кажа доста работа..а една од нив е дека ќе сметал на Ди Марко и Сенси.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
За разлика од 10М на Пирели и овие 20М им се премија у Корона кризата. Само никаде не прочитав на колку години е договорот?
Се е премија за Интер. Кога зема 20 милиони за лого на дрес е премија, кога шитка играчи вредни 110 милиони за 60 е премија, кога зема 7.5 милиони за Жоао Марио е премија (ова стварно е премија), кога се ослободува од плата од тренер или играч тоа не е премија туку добивка на лото, сигурно 3 дена журки прават таму во канцелариите по повод истото.

Се е премија, кога не ја разбираш вистинската големина на брендот што го поседуваш.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768
А како може да е во пад клубот кога за спонзорство зимаме дупло повеќе од лани?
Пирели ми текнува сега скоро ја појачаа сумата, мислам дека пред неколку години 8 милиони беше по сезона од нив.
Сега зимаме 20 мил. од некој си социос, што уствари не прави втор или трет тим со најбогат спонзор во Италија, и тоа не чини.
Тоа е Серија А и тие се парите. Не е ова ПЛ па да зимаат 50 милиони годишно.
Еве успеав да најдам еден фајл од ГДС во врска со спонзорствата на предната страна од дресот и колку чинеле во сезоната 2019-20

1625900135529.png

Значи две англиски екипи од врвот зимаат исто толку колку цела лига во Италија.
20 мил. е и повеќе од премија во овој период.

P.S. Еве и линк од каде ја најдов табелата - https://www.gazzetta.it/Calcio/Serie-A/storie/22-08-2019/sponsor-maglia-sorpresa-comanda-sassuolo-ecco-classifica-incassi-3401868421438/1-sassuolo-18-milioni.shtml

Последно уредено:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Тоа е Серија А и тие се парите
Интер е бренд надвор од Серие А. Имаме газди кои наводно беа први другари со Џек Ма, со Самсунг, ти реков ми рече... за на крај да добиеме некои анонимуси на дрес. Ако не најдоа начин да впумпаат пари преку спонзорство за дрес, сега кога им се отвори патот после Пирели, значи дека никогаш нема да го направат тоа. Ќе си прават купи продај и тоа е. Ако имаа амбиции лесно ќе го наредеа ова преку фирми блиски на Сунинг и лесно ќе внесеа 30-40 милиони. Никој не го прашува Сасуоло зошто има 18, никој немаше да го праша Интер зошто има 40.

Ќе заборавев да речам, тие веќе го правеа тоа кога дојдоа. Внесуваа пари вака или онака, го стабилизираа клубот. Но сега изгледа како да прегореа после кризава, и дека имаат сосема други планови и намери.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
Интер е бренд надвор од Серие А. Имаме газди кои наводно беа први другари со Џек Ма, со Самсунг, ти реков ми рече... за на крај да добиеме некои анонимуси на дрес. Ако не најдоа начин да впумпаат пари преку спонзорство за дрес, сега кога им се отвори патот после Пирели, значи дека никогаш нема да го направат тоа. Ќе си прават купи продај и тоа е. Ако имаа амбиции лесно ќе го наредеа ова преку фирми блиски на Сунинг и лесно ќе внесеа 30-40 милиони. Никој не го прашува Сасуоло зошто има 18, никој немаше да го праша Интер зошто има 40.
Сеа следи - Ама банот од Кина?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.969
Поени од реакции
15.226
Значи дуплирани се приходите од главниот спонзор на дресот. OriZAri gLUpi amAN veKJe!!!
Факт е дека од кога дојдоа кинезите сме во континуиран раст. Секоја сезона е подобра од претходната според сите основи. Менаџментот досега се покажа како мнпгу способен, нема потреба од паника. Да, финансиската криза е најголем предизвик со кој сме се соочиле досега во нивниот мандат ама сппред мене досега океј се справуваат. Го изгубивме хакими, и мене ме боли тоа ама ако он е единствениот кој ќе го загубиме, а притоа тимот ги пополни останатите дупки, не сме лоши. Гледајќи ги ростерите, се уште го инаме најсилниот тим.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Види, дека тие си имаат проблеми, имаат. Ретко кој нема, со кризава. Јас само сакам да им порачам на другариве кои се дебело влезени во denial mode, дека ништо убаво нема да се случи во наредниве години. Сите сме заслепени од тоа што направи Сунинг после Тохир, а и како да не сме, кога бевме дно во тој период. Но за мене Интер е многу поголем од начинот на кој го водат, на Интер му се потребни похрабри луѓе кои со амбиции да направат нешто резултатски, а не маркетиншки. Овие во наредниве години ќе ни продаваат бројки, како сме се стабилизирале, сме срушиле рекорди во посетеност, сме срушиле рекорди на социјални мрежи... додека истовремено ќе ги шиткаат најдобрите играчи и ќе купуваат фри-трансфер и млади играчи и ќе чекаат да се погоди. Ќе не убедуваат дека ФФП е проблемот, дека реалноста е таа, кога во пракса луѓе што водат клубови и сакаат да внесат пари за да стигнат до успех, лесно наоѓаат начини да внесат пари. Едноставно недозволиво е да ослабнуваш екипа после освоено Скудето, недозволиво е да продаваш играч кој може да биде најдобар десен бек на светов, ако веќе и не е, недозволиво е да се доведеш во таква ситуација кога имаш цела година да најдеш начин да ја избегнеш таа ситуација. Тие поминаа пола година обидувајќи се да го продадат клубот за милијарда евра, наместо да ги решаваат проблемите.

Никој исто не сака да ги критикува за супер лигата која фала и на УЕФА пропадна, а инаку ќе го направеше Интер уште послаб во однос на најдобрите екипи во Европа, посебно дома каде што секогаш ќе бевме инфериорни со Јувентус. И самиот факт дека Стивен мали стана другарче со Ањели, се е тоа во ред, затоа што Тихо, Морати, Бантер ера...

#SuningOut

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.768

Ќе заборавев да речам, тие веќе го правеа тоа кога дојдоа. Внесуваа пари вака или онака, го стабилизираа клубот. Но сега изгледа како да прегореа после кризава, и дека имаат сосема други планови и намери.
Па може имаат некој договор да социос намерно пумпа пари. Мене искрено Социос не ми изгледа на компанија која би фрлила 20 милиони за спонзорство.
Башка тимот е солиден. Се продаде Хакими за убава сума, што можеби ќе се продадел и доколку некоја компанија близа на Сунинг вложела 40 милиони за спонзорство. Пак ќе споменам, во моментов ПСЖ со овој дрим тим кој го создава е многу лесно да дојде до било кој играч.
Се донесе солидна замена за Конте, и со две солидни засилувања ние пак ќе сме во борба за титула, дали со 5 или со 40 мил. спонзорство.

Друже, јас мислев поголемо депре од Трибиани во фан клубов нема. Гадно сум се лажел, ти си број 1.
Трибиани барем беше депре кога Интер ништо не правеше на резултатски план а ти стана најголемо депре во најуспешната сезона последнава деценија.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
Па може имаат некој договор да социос намерно пумпа пари. Мене искрено Социос не ми изгледа на компанија која би фрлила 20 милиони за спонзорство.
Башка тимот е солиден. Се продаде Хакими за убава сума, што можеби ќе се продадел и доколку некоја компанија близа на Сунинг вложела 40 милиони за спонзорство. Пак ќе споменам, во моментов ПСЖ со овој дрим тим кој го создава е многу лесно да дојде до било кој играч.
Се донесе солидна замена за Конте, и со две солидни засилувања ние пак ќе сме во борба за титула, дали со 5 или со 40 мил. спонзорство.

Друже, јас мислев поголемо депре од Трибиани во фан клубов нема. Гадно сум се лажел, ти си број 1.
Трибиани барем беше депре кога Интер ништо не правеше на резултатски план а ти стана најголемо депре во најуспешната сезона последнава деценија.
Брат ја не сум тема на муабет овде,Интер е.
Ако сум ти депре,твој проблем.
Стај ме на игнор и со здравје.

Мое мислење е дека вистината околу клубов е депре,а праењето будали дека се е ок е и полошо од тоа.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.167
Види, дека тие си имаат проблеми, имаат. Ретко кој нема, со кризава. Јас само сакам да им порачам на другариве кои се дебело влезени во denial mode, дека ништо убаво нема да се случи во наредниве години. Сите сме заслепени од тоа што направи Сунинг после Тохир, а и како да не сме, кога бевме дно во тој период. Но за мене Интер е многу поголем од начинот на кој го водат, на Интер му се потребни похрабри луѓе кои со амбиции да направат нешто резултатски, а не маркетиншки. Овие во наредниве години ќе ни продаваат бројки, како сме се стабилизирале, сме срушиле рекорди во посетеност, сме срушиле рекорди на социјални мрежи... додека истовремено ќе ги шиткаат најдобрите играчи и ќе купуваат фри-трансфер и млади играчи и ќе чекаат да се погоди. Ќе не убедуваат дека ФФП е проблемот, дека реалноста е таа, кога во пракса луѓе што водат клубови и сакаат да внесат пари за да стигнат до успех, лесно наоѓаат начини да внесат пари. Едноставно недозволиво е да ослабнуваш екипа после освоено Скудето, недозволиво е да продаваш играч кој може да биде најдобар десен бек на светов, ако веќе и не е, недозволиво е да се доведеш во таква ситуација кога имаш цела година да најдеш начин да ја избегнеш таа ситуација. Тие поминаа пола година обидувајќи се да го продадат клубот за милијарда евра, наместо да ги решаваат проблемите.

Никој исто не сака да ги критикува за супер лигата која фала и на УЕФА пропадна, а инаку ќе го направеше Интер уште послаб во однос на најдобрите екипи во Европа, посебно дома каде што секогаш ќе бевме инфериорни со Јувентус. И самиот факт дека Стивен мали стана другарче со Ањели, се е тоа во ред, затоа што Тихо, Морати, Бантер ера...

#SuningOut
Ова ја го зборам години уназад.
Ако сакаа ќе најдеа (и ќе најдат)начин пари да се внесат.
Ако не се способни,ако неможат,не сакаат или штокурзнам ја ќе ги плукам.

Не е ова колонијал од дебар маало, па ај ќе го земеме да го работиме,ако не бива,ќе го остапиме на друг или ќе го затвориме,110+ години историја и светско реноме е у прашање,мајката да им ја изнаебам кинеска.

Јбг неможе сите да бидеме Кастиеловци и све да ни биде ок,мора да има и навијачи ко мене кои се задоволни само со многу.
Таков сум за се во животот,па и за Интер.
Медиокритет мене уопште не ме бендисува.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.601
Чекај, што пумпаат, 20 милиони? Клубот е во криза, каде се големите партнери на Сунинг? Каде е Самсунг, каде е Алибаба? Сега беше моментот да внесат добри пари, мислам дека не можеше да биде поедноставно од ова, чист зицер имаа.

Ова ја го зборам години уназад.
Да ама ти кога го збореше Сунинг тераа одлично, донесоа едно чудо мали спонзори и го стабилизираа клубот. Никогаш нема да се сложам со тебе за тој период. Сега одат во друга насока, нема амбиции, нема пари, нема нови спонзори, нема продавање примавера младинци за милиони... не мрда ништо, се стои.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.125
Поени од реакции
6.559
Се е премија за Интер. Кога зема 20 милиони за лого на дрес е премија, кога шитка играчи вредни 110 милиони за 60 е премија, кога зема 7.5 милиони за Жоао Марио е премија (ова стварно е премија), кога се ослободува од плата од тренер или играч тоа не е премија туку добивка на лото, сигурно 3 дена журки прават таму во канцелариите по повод истото.

Се е премија, кога не ја разбираш вистинската големина на брендот што го поседуваш.
Ок не се нервири ајде догодина на дресот ќе ни биде спнзор ПорнХуб за 40-50М, бе куууул анд релакс.

Kajgana Shop

На врв Bottom