Мислам дека време е да престанам да јадам гомна за Конте, иако рака на срце ова сезона не толку, само кога не елиминираа од ЛШ...
Човекот имаше право кога рече нема веќе Паца Интер... и токму тоа и се случи, на 4 кола пред крајот ние веќе станавме шампиони. Последните 10 натпревари знаевме дека ќе бидиме шампиони, и во никој момент не се тресевме за истото, така да навистина немаше ПАЦА ИНТЕР.
После Конте најголеми заслуги јас мислам дека има малиот Жанг, токму заради тоа што му го достави на Конте тоа што го бараше(Лукаку).
Лукаку според мене е клучот кон ова скудето, со 20гола+ и 10+ асистенции...
Сметам дека Конте беше премногу тврдоглавен, поготово со ситуацијата на Ериксен, и тоа беше негова најголема утка на сезоната.
Конте да го седнеше на клупа Видал малце порано, сигурен сум дека ќе имавме уште подобри резултати во ЛШ, јас мислам дека касно му текна, но подобро касно него да продолжеше неговата тврдоглавност, и тука ја спаси сезоната, поготово во Сериа А, само кога ќе се сетам каков намерен пенал направи против Фиорентина, тоа ме убива и сега, а да не збориме за ЛШ, сите знаеме што направи...
пс. Има индикации дека кинезиве го решиле на некој начин ситуацијата со финансиите, можеме да очекуваме најмалце 2 засилувања, а можеби повеќе ако има излезни трансфери од Интер.
ПИНТУС е уште еден МВП затоа што имавме најмалце повредени играчи... нормално тука крши просек само стаклениот Сенси, он роден е повреден така да ништо не му помага нему.