ko sto rece clenov nad mene, problemot denes bese prvicno takticki, koga pristapot e pogresen, a denes bese bajagi, glupo e da se nametnuvaat odredeni stavovi za random fudbaleri, osven nekoi ko galjardini na primer.
Konkretno lukaku, se znae kakov profil na igrac e i kakov fudbal treba da se igra za nego, da se hrani so krosevi konstantno, tocno 0 krosevi denes upotreblivi imase za nego i opsto, neupotreblivi, krilata totalno neutralizirani, inter konstantno se obiduvaa po zemja ili visoka do nego pa on da spusti do lautaro ili nekoj drug, bea procitani ko selski bukvar i zatoa skoro cela utakmica bea bezopasni, so par isklucoci ( golot i 2-3 sansi sto imaa, ali edna bese od mrtva igra ).
Dobi nekakva dinamicnost igrata koga vleze politano koj e razlicen igrac od lautaro, ama za zal ostana galjardini, namesto da ostane lautaro, a sredinata da ja drzat barela i sensi, baska sto vo 352 formatov sensi bese zadnji vezni, a galjardini poofanzivno postaven cela utakmica, valjda denes uvide konte kolku ova ednostavno e disfkunkcionalno i dobro za protivnicite, a loso za inter.
Zatoa i vikendov napisav, de paul ili elmas trebaa da gi zemat vaka u januari Mora da se pazari prviov ako e toa mozno, so brozovic, barela i sensi imame dobra sredina, uslovno receno dobra zasto ne znaeme brozovic u kakvo stanje ke bide, ama alternativite ni se limitiranni igraci i eden nomad ( valero ).
Ostanuva opcijata politano da igra, ko nekoja improvizirana 10ka, so pogolema sloboda na dvizenje na teren so ogled deka i prirodno uvek go vlece da ide levo ili desno krilno, a u sredina da se barela i sensi, napred lukaku so sancez ili lautaro.
Nema da mi bide tolku tragicen ovoj bod, jebiga nema nazad, kolku sto ke mi bide tragicno slednovo, da ne vidime promena u sistem ili igra seedno, uste od slednovo kolo pa nagore, a za ls so gospod napred, 1 ton sreka ke ni treba, pokraj znaenje.