Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.335
- Поени од реакции
- 47.007
Кај нас у фан клуб еден дечко пиша пред 2 недели мислам дека Сабатини го договарал ова со Валенсија а мене лично ме мрзи да барам сеа како и што се дешавало минатото лето, а ја од старт уште кога дојде на темава пишав дека Никогаш нема да се реализира ваквиот дил, знаев уште тогаш ама па убеден бев дека ќе искористиме ради кондогбија и муриљо, ни на крај памет дека Валенсија исто ќе мора да покрива минус па нема да прифаќа попусти и слично.Настрана Валенсија, мене не ми е јасно зашто Интер не го купи, и ако веќе биле во сериозни проблеми со ФФП (иако ова со купувањето на Кансело има скоро многу малку врска бидејќи ефектот од него е за наредните години), како тогаш направиле таков договор со Валенсија не ми е јасно, и како можевме да дадеме 20+ милиони лани за Далберт (играч на кој не му се даде шанса,а се натегавме до последно), наместо за плус 5-10 милиони да си оставевме бафер за Кансело.
Не е битна одбраната, тоа ти е како 1% од аргументот зашто фејлнавме со Кансело, сосема небитно. Убаво си кажуваш, работа плус си отвараат, што наназад 8 години не успеаа да ја решат.
Киксна на велико прошлото лето, освен Скринијар, се друго беше скоро па фејл (што од играчки кадар, што од преговарачкиот дел)...
Али како и да е тоа е нешто што тој, кој договарал, требал да го има во предвид, за тоа е и платен, или бил платен, значи дилот како дил е промашен од старт, а истото важи и за Рафиња, играч кој 2 години не играше фудбал скоро, година ипол повреден, и тоа две језиви повреди кои ги доби у една сезона, и пола година ја враќаше формата и кондицијата кај нас, ама ај за овој може и ќе предоговорат нешто.
Како и да ја вртиме, усраа бајаги тука, ако е аусилио, не знам шо уште бара тука, сабатини ако е ... више не е дел он од Интер, ја мислам дека аусилио једино нешто што го остави тука е фактот што успеаа да се протнат во ЛШ, иначе и он ќе беше избркан од екипава, најверојатно у пакет со Спалети и ќе се правеше целоссен ремонт што со играчи што у техничкиот кадар. Вака добија и двајцата уште една шанса.
Ја ке се стрпам да судам ко и увек, ајде добро почнаа со де вриј, асамоа и мартинез, али ова со кансело ти е отварање на уште еден трансфер фронт непотребно, да го имаа него, плус асамоа лево, полесно ќе можеа да изиграат, да бркаат уште еден бек у случај далберт ете да си иде, кој би бил помлад и алтернатива. Вака сеа мора првотимец по секоја цена да се земе, и ако замине далберт, уште плус еден играч за ротација. Глупости ...