Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
7.310
Ранокиа - Хуан, тоа е тој тандем што треба да се форсира во одбрана.
Касано 3 утакмици, 2 гола и 1 асистенција.
Алварез солидно изигра, ако се знае дека после повреда ова му беше прва утакмица.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
не сте нормални .... малце објективно , Алварез изиграл СОЛИДНО :?????

Човекот направи 450 грешки пред акцијата за голот ....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.753
Поени од реакции
115.598
Добро е за тимов и ваква победа, потребни се овие грди победи, особено против босиве тимови. Само со ваква формација повеќе НЕ, не знам дали беше тактички од Страма или стварно нешто пробувал али со 6 бека повеќе никако. Си има златни играчи за во среден ред, Сакатомо и Џонатан може да греат клупа, и така само вишок се и грешки прават.
По вчера виденото можам да кажам дека Гаргањо МОРА да игра прва постава, човекот е одличен, и исто така Милито сам во напад НЕ, барем да има поддршка од Касано или Паласио/Кутињо. Со најистурен Милито и позади него Снајдер тимов неможе да просперира, ќе има слаби резултати со ваква формација.

4-3-1-2 мислам дека е најидеална, со Милито и Касано напред а позади нив Снајди, во среден ред Гуарин-Гаргањо и Камби/Рики, а во одбрана Хуан и Ранокија како централни, капитенот десен а Переира лев бек. Според мене ова е едно од поидеалните и попродуктивните решенија за моменталниов тим на Интер.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Според мене против послабите екипи како Сиена на домашен терен треба да се излези поофанзивно и да се запечати победата уште во првото полувреме на пример со овој состав..

Занети--------Ранокија-------Хуан-------Переира

-----------------Гаргањо---------Гуарин-------------
Алварез------------------Снајдер-------------Кутињо
-----------------------Милито-------------------------------

ех сега овај состав што го напишав според мене е идеален за против екипи што се бранат ама кој сум јас да му солам памет на страмачиони ..
за во дерби натпревари или екипи што истот ака напаѓаат и имаат квалитет можи да искомбинира нешто подефанзивно

Нагатомо------Ранокија--------Хуан--------Перера

-------------Занети------Гаргањо------Гуарин

------------------------Снајдер---------------
-----------------------------------Касано/Паласио
------------------Милито

важно можат да се направат повеќе комбинации со составот и се надевам дека Страмачиони ќе го искористи колку толку квалитетот на тимот и ќе ги искомбинира играчите најдобро што можи..

во небитни натпревари како ЛЕ или Купот на Италија можи да си извади сосема друг состав за да ги одмора првотимците..

Џонатан-------Силвестре-----Хуан--------Нагатомо

---------Мудингаи------Камбиасо-------
Алварез------------Кутињо----------Ливаја
-----------------Паласио-----------------------

Врти Сучи и неможиме да му се лутиме на Морати и Бранка ако имаме пак лоша сезона и ако не се пласираме во ЛШ..едноставно тимот е колку толку добар за трето место во Сериа А и се надевам дек Страмачиони ќе ја направи шемата во тимот и ќе почниме да личиме на нешто

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Не знам ни јас која беше идејата на составот, најмногу затоа што целите подготовки и ЛЕ натпреварите ги одигравме најмалку со 2 напаѓачи и доста креативен среден ред. Сега одеднаш итрчавме со Раниери формација, ама со оглед на тоа дека тепавме 2-0 нема потреба да креваме прашина, најверојатно е one-time-thing и важно е дека пројде. Сум за тоа секогаш покрај Милито да игра најмалку еден од Паласио/Кутињо/Касано, Переира да игра бек, не зошто не е добар во средина туку затоа што е подобар од бековите што ги имаме, Гаргањо да игра место Камби. Мило ми е што Хуан се наметнува а мислам дека Силвестре не е толку лош колку што не може барем од почетоков да се справи со притисокот. Нека му даваат шанса во ЛЕ да добие самодоверба човекот. Киву нека си ги троши парите.

Ја не знам зошто е Џони толку збунет со овие коментари дека не требало да му се лутиме на Морати и Бранка ако не се пласираме во ЛШ ама тимот бил колку толку добар за 3 место... Има три тима во Италија кои имаат капацитет за првите 3 места оваа сезона: Интер, Јувентус и Наполи, а другите се толку полоши (вклучително и Рома без разлика што изгубивме од нив) што ќе биде трагедија да не се пласираме во првите три.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ја не знам зошто е Џони толку збунет со овие коментари дека не требало да му се лутиме на Морати и Бранка ако не се пласираме во ЛШ ама тимот бил колку толку добар за 3 место... Има три тима во Италија кои имаат капацитет за првите 3 места оваа сезона: Интер, Јувентус и Наполи, а другите се толку полоши (вклучително и Рома без разлика што изгубивме од нив) што ќе биде трагедија да не се пласираме во првите три.
Да разјасниме..поентата ми беше дека Морати и Бранка со играчите си го направија своето и дека колку толку склопија конкурентен тим за во ова првнество и ако случајно се случи да не влезиме во првите три до крајот на сезоната тоа ќе биди катастрофа и одговорноста ќе ја превземи тренерот..односно неможиме повеќе да плукаме дека во тимот нема квалитет..

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Има три тима во Италија кои имаат капацитет за првите 3 места оваа сезона: Интер, Јувентус и Наполи.

Рома оваа сезона може да изненади со добра борба за првите 3-4 места во Калчото.
Не ги заборавај Лацио,кои последниве неколку години играат се подобро и подобро од сезона во сезона.
Тука се и Милан,не дека имаат големи шанси,ама Милан е Милан,клуб кој со традиција е меѓу првите 3-4 екипи.

Мое мислење е дека оваа сезона борбата за првото место ќе биде помеѓу Јувентус и тимот кој ќе успее највеќе да држи чекор со него.

Наполи нема тим за тоа,очекувам некаде јануари-февруари веќе да почнат да опаѓаат во формата,и се надевам дека токму Интер ќе биде конкурент број еден за преземање на скудетото оваа сезона од стариот досаден Јувентус.
--- надополнето: 17 септември 2012 во 23:49 ---
Да разјасниме..поентата ми беше дека Морати и Бранка со играчите си го направија своето и дека колку толку склопија конкурентен тим за во ова првнество и ако случајно се случи да не влезиме во првите три до крајот на сезоната тоа ќе биди катастрофа и одговорноста ќе ја превземи тренерот..односно неможиме повеќе да плукаме дека во тимот нема квалитет..
Не би се согласил со тебе.
Мислам дека овој Интер (оваа и претходната сезона) е можеби најслабиот Интер од своето постоење.
Гледано генерално,од позиција до позиција и од тренер па се до стручен штаб.

Се надевам дека грешам и дека они на терен ќе ме негираат ама од Нагатомо,Хуан,Касано,Алварез,Кутињо,Оби итн можеме да очекуваме добри и солидни партии но не и константност во играта како што било тоа случај со ред други играчи во последните неколку сезони.

Сепак,останува сезоната да покаже.

Forza Inter!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Наполи оваа година не игра ЛШ и мислам дека сега им е шансата да се фокусираат на Серија А, имаат одлична генерација на играчи, катастрофална конкуренција, и ако успеат постојано да вршат притисок врз Јуве ќе биде многу интересно првенството до крајот. Исто ќе треба да видиме Јуве како ќе се снајде во три конкуренции да атакува на победи и каква среќа ќе имаат со повредите како еден многу клучен фактор. И двете екипи имаат игра, тоа не им е проблем.

За Интер, ќе видиме...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Што ве гледам чудни,како да држиме чекор со ѓубретарите бре кога секое ебено коло им се суди по еден пенал.Нема шанса да се држи чекор со таква местачка екипа,јас со овој состав ќе бидам задоволен и со вицешампионското место баш поради причината што ја кажав погоре.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Што ве гледам чудни,како да држиме чекор со ѓубретарите бре кога секое ебено коло им се суди по еден пенал.Нема шанса да се држи чекор со таква местачка екипа,јас со овој состав ќе бидам задоволен и со вицешампионското место баш поради причината што ја кажав погоре.
Така е.И јас тоа приметив по натпреварот против Џенова во неделата.Срамота.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
еве прошлата сезона на милан 12 му досудија, аа интер доста имаше, а на Јуве само 3.... и подобриот освои

Inter have conceded five penalties in eight games, the latest in a 1-1 draw at Atalanta on Wednesday.

Лани не се бунеше убаво ти беше?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.161
Поени од реакции
46.268
Имаше сеа пенал за нив, плус еден недосуден при 1-0 за Џенова, all in all заслужија и пенал и победа против Џенова.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 00:48 ---
еве прошлата сезона на милан 12 му досудија, аа интер доста имаше, а на Јуве само 3.... и подобриот освои

Inter have conceded five penalties in eight games, the latest in a 1-1 draw at Atalanta on Wednesday.

Лани не се бунеше убаво ти беше?
Лани ако некоја екипа беше убиена буквално од судиите, тоа беа Интер, ти уште со муабетов викаш дека судиите ги фаворизирале. good one.

Kajgana Shop

На врв Bottom