Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Повикани за гостувањето во Неапол:

Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni;

Midfielders: 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi;

Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Sve e sovrseno vo karierata na Mur se do odenjeto vo Madrid, toa nema sto da ne interesira nam momentalno, imame drugi problemi vo timot nie.

Ovoj Mota ako e tolku neblagodaren i da si odi sega vo Januari navistina nema da mozam da najdam grdi zborovi za nego. Ako pak saka povisoka plata, slobodno letovo neka si odi, so sila da go drzis ne biduva. Morati ne se obide Eto da go drzi (koj iako ne ja vrsi ni polovina od rabotata sto Mota ja vrsi vo timot sepak psiholoski dava moral boost +10000 za site interashi) ne gledam prichina zosto bi se kontral na drug igrach momentalno vo Inter da si zamine.

Edno e sigurno, slicen igrach na Mota e mnogu teshko da se najde. Defanzivno donekade mu e ramen i na Kambi, so toa sto tehnichki e vo isto nivo kako Snajder, i ima pobednichki mentalitet (t.e. kur go boli protiv kogo igra, za nego site protivnichki ekipi se Novara), minus mu e sto ponekogas ima slabi nervi ama i toa ne e nesto kojznae sto. Koj bi mozel da go zameni jas ne znam. Osven ako ne planirat Zaneti ushka da si go nosi Kambi i toa da se vazi kako eden igrach, mada ni togas nema da e toa toa.

Koi budali bevme be, se nadevavme na igrach rano vo Januari... Lele ej, sredinata ni e za plachenje, eden bek ni treba, eden napagjach ni treba :D smeshno mi e, deka the minute the awesome winning streak (led by an incredible Aura of our coach) stops, kurot sme go jadele. Ima da ne siluva pak novara :D

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.672
Поени од реакции
790
Edno e sigurno, slicen igrach na Mota e mnogu teshko da se najde. Defanzivno donekade mu e ramen i na Kambi, so toa sto tehnichki e vo isto nivo kako Snajder, i ima pobednichki mentalitet
Зезаш, така?
Ти фали уште делот дека офанзивно спремен е ко Роналдо (The real one) и да ти биде комплетен постот.
Дај не заебавај...

П.С. Немој нареден викенд да типуваш колку од конкурентиве ќе тепале, пошо сите ги “погоди“ овој викенд.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Зезаш, така?
Ти фали уште делот дека офанзивно спремен е ко Роналдо (The real one) и да ти биде комплетен постот.
Дај не заебавај...

П.С. Немој нареден викенд да типуваш колку од конкурентиве ќе тепале, пошо сите ги “погоди“ овој викенд.
Ne bre, seriozen sum, da se zafrkavav ke go pisev i toa deka e spremen ko Ronaldo.

P.S. Nareden vikend sakale nie ili ne, edna ekipa minimum ke "kiksne" a moze i dve da kiksnat so remi. Juve-Udine igraat, a i so malku sreka ako na Milan ne im se dade free penalty-kick, na konj sme :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Уште Лече да се предадеа и да почнеме да ги правиме математиките...

How hard is it to replace someone like Thiago Motta?
Ранко: "I think he's staying here. That's what we're all hoping for."

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Уште Лече да се предадеа и да почнеме да ги правиме математиките...

How hard is it to replace someone like Thiago Motta?
Ранко: "I think he's staying here. That's what we're all hoping for."
Тоа ке биде засилувањето на тимот кое го најави Морати.. останувањето на Мота! :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.182
Поени од реакции
46.372
Не ми се веруе колку е глупо ова со Мота еј, па тоа драма се развива тука мислиш Снајдер ќе си оди, или Маикон ... Самуел, те Морати се јавува те Раниери те од Франција, бре.
Непотребно тотално, малоумно делува.
Ја не гледам никаква логика сега да замине, и од страната на Интер, во овој дел од годината да го дадат и да ослабнат на тој дел од теренот, и од негова, без разлика што плаче за нов договор, ако ете не сакаат да му го дадат, ете му уште 6 месеци квалитетен фудбал и бујрум во ПСЖ, во секој случај он ништо нема тука да изгуби, освен 6 месеци помалце пари ( во ПСЖ ќе му дадат гарант побогат договор ), може он со тоа да се носи.

Исто и ПСЖ имаат и сега квалитетен тим, сигурно Мота не е алката што фали во екипава, сериозно ...

Ќе остане, стварно би бил изненаден да си замине, ко што вика Морати, зашто воопшто сега би го продале ?
Ја гледав логика во ова само зашто сум погрешил во врска со клаузулата, инаку сеа ко што се иам изјаснето, нема апсолутно никаква логика Мота да си оди.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.977
Поени од реакции
16.363
Пуштете си еуроспорт да си го гледате мојот аватар :):)
Баш ко пуштив го извадија да го еам, забораив дека денеска игра Гана.:D
Додека сме кај Гана, солиден тим скоцкале.. на чело со нашиот пулен.:cool:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Мота сака повисока плата се шпекулира околку 4ипол милиони евра, што е многу според мене, добро е за Интер да не замине сега, па на лето нека оди, неможе со сила да го чуваат, ќе се најде некоја замена тогаш, сега нема многу време, уште неколку дена останаа до затворање на трансфер пазарот.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Не ми се веруе колку е глупо ова со Мота еј, па тоа драма се развива тука мислиш Снајдер ќе си оди, или Маикон ... Самуел, те Морати се јавува те Раниери те од Франција, бре.
Непотребно тотално, малоумно делува.
Ја не гледам никаква логика сега да замине, и од страната на Интер, во овој дел од годината да го дадат и да ослабнат на тој дел од теренот, и од негова, без разлика што плаче за нов договор, ако ете не сакаат да му го дадат, ете му уште 6 месеци квалитетен фудбал и бујрум во ПСЖ, во секој случај он ништо нема тука да изгуби, освен 6 месеци помалце пари ( во ПСЖ ќе му дадат гарант побогат договор ), може он со тоа да се носи.

Исто и ПСЖ имаат и сега квалитетен тим, сигурно Мота не е алката што фали во екипава, сериозно ...

Ќе остане, стварно би бил изненаден да си замине, ко што вика Морати, зашто воопшто сега би го продале ?
Ја гледав логика во ова само зашто сум погрешил во врска со клаузулата, инаку сеа ко што се иам изјаснето, нема апсолутно никаква логика Мота да си оди.
Кога се работи за продажба на Мота не сум сигурен дали треба или не треба да се продава..
Од една страна се работи за еден од најдобрите играчи во тимот кој тешко може да се замени но од друга страна се работи за играч од 29 години и склон на повреди па можеби токму сега е моментот да се извади сума над 10 милиони евра...

Доколку замине Мота мора да има адекватна замена, а тоа не може да биде Куцка. Одлична беше споредбата во еден од предходните постови - од коњ на магаре... (не се секавам на кој беше постот). Или не знам, можеби се очекува Поли да биде замената за Мота.

Остануваат уште неколку денови до крајот на трансфер периодот, и убеден сум дека со такви засилувања од просечни играчи Интер нема да има никаква корист. Ако се носи засилување, тоа мора да биде вистинско засилување кое може да помогне на тимот во борбата за скудетото.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Moментално најдобро ќе биде Мота да остане до лето во Интер,а зимава да се доведе Сахин на позајмница.
Полна капа ќе имаме тогаш,што повеќе играчи,толку поголема конкуренција и желба за докажување...а и Станко и Мунтари кога ќе се врати ќе немаат минимални шанси да заиграат за Интер.
Сахин колку добро би дошол во овој Интер...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Na cie mesto ke igra Sahin? Udrejte ja slednava matematika, Zaneti i Kambi se nedopirlivi, isto nedopirliv e i Snajche. Na kraj tie sto ke gi sedne Sahin na klupa se eden od Alvarez i napagjachite, sto voopsto ne e kul.

Jas se pomiriv deka i Fabregas da dojde pak rezerva na Zaneti ke bide..

Branka se vrati od Brazil, pa sigurno mu kazal na Morati kako stoime vo vrska so Lukas, nisto od transferive, ovoj Morati cheka 2-3 pobedi i posle kazuva deka ne ni trebaat igrachi :D

Kajgana Shop

На врв Bottom