Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729
неможам да ве разбирам..како можи еден странски клуб да ви е пред македонската репрезентација...добро ајде сваќам Рома-Лацио да играше ама со некоја рандом екипа не можам да те разбирам..и јас во саботата едвај чекав да почни Дербито на Милано ама против друга екипа немаше теорија да ги гледам пред ракометот!
Демократија, 21 век... што сакам тоа ќе гледам...
Мене па ненормално многу ме нервира што и ќоро и сакато за време на ЕП/СП кај што играме ние (баскет, ракомет) се претвораат у невидени стручњаци преку ноќ. Сите разбираат тогаш, и знаат и пцујат и колнат и маме еб*ваат...
Машко/женско молат за слободни денови/саати, порано да си одат од работа за што, за да гледаат РАКОМЕТ... А у CV да им ѕирнеш... бланко, 1 минута ракомет немаат изгледано претходно... Не знаат со колку играчи на терен се игра, везе немаат...

Мрзам такви луѓе, на живци ми идат...

Ја вчера не бев нигде да глеам ракомет, пошо сакав да гледам фудбал, Интер - Џенова... Коа игравме со Милан исто не бев, пошо ќе утнев 20-30мин од дербито ради ракометот...

Ако нешто не сфати, види ја првата реченица у постов :)
Пријатно

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Иосоно ај кажи за што се работи во Warrior ? :)
ИОсоно е на одмор :)

Иначе е љубовна драма, за двајца браќа кои се заљубуваат во иста девојка. Класика бе...
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 18:01 ---
Мене па ненормално многу ме нервира што и ќоро и сакато за време на ЕП/СП кај што играме ние (баскет, ракомет) се претвораат у невидени стручњаци преку ноќ. Сите разбираат тогаш, и знаат и пцујат и колнат и маме еб*ваат...
Машко/женско молат за слободни денови/саати, порано да си одат од работа за што, за да гледаат РАКОМЕТ... А у CV да им ѕирнеш... бланко, 1 минута ракомет немаат изгледано претходно... Не знаат со колку играчи на терен се игра, везе немаат...

Ја вчера не бев нигде да глеам ракомет, пошо сакав да гледам фудбал, Интер - Џенова... Коа игравме со Милан исто не бев, пошо ќе утнев 20-30мин од дербито ради ракометот...

Пријатно
Сосема се согласувам со тебе. За дербито со Милан, ја гледав со друштво и пред да почне Интер 5 минути си заминав и сите: што ти е бе луд, за Интер нема да гледаш а-у, а сите тие немаат гледано ракомет колку што јас имам изгледано во една година. Тоа е.

Сепак, јас гледам фудбал на компјуер, ракомет на телевизија, и не ги пропуштам и двете :) (п.с. некад гледам 3 утакмици одеднаш)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.759
Ja разбирам Мкд пред све, глеам на фан клубот на Милан за тоа се расправаа, у стил као си можел Милан да глеаш а овие ракомет играле ...
Не се сите љубители на ракометот, глеам и хокеј почна у земјава, утре-задутре и у бадминтон ќе иаме репрезентација, може и во карлинг, srsly, до вкусовите е, да играа баскет ќе им дадев предност сигурно зашто го обожавам тој спорт, 100 процентна, вака мењав, се поклопуваа али се трпеше, ракометот привршуваше а овие почнуваа ( поготово за дербиво во неделата, таму све фатив ), ништо не пропуштив у секој случај.

У секој случај, глупо е да се замерува, ептен.

Инаку видете колку планираат од ПСЖ плата да му даваат на Теввез.

Paris SG offer: 12mln a year for 3.5 seasons plus 10mln bonus

Во Интер нит Мурињо нит Ибра нит Ето добивале волкава плата, fuck that shit.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Сосема се согласувам со тебе. За дербито со Милан, ја гледав со друштво и пред да почне Интер 5 минути си заминав и сите: што ти е бе луд, за Интер нема да гледаш а-у, а сите тие немаат гледано ракомет колку што јас имам изгледано во една година. Тоа е.

Сепак, јас гледам фудбал на компјуер, ракомет на телевизија, и не ги пропуштам и двете :) (п.с. некад гледам 3 утакмици одеднаш)

Ова и на мене ќе ми се случи во Сабота :)

ама и ставрно си бил заебан :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Абе кога дознав бе кој се шминкери отишле во Ниш,ми идеше да си каснам од јајцава.
Значи пазете не отишле поради ракометот и Македонија,туку поради тоа што е во мода последнава недела да седиш у кафиЌ,да пиеш кафе на сред Ниш и да кажеш дека си Македонец,да кажеш дека си дојден ради ракометот и Македонија.
Ма немој да ме јебеш бре,не знам дали некој слушаше вчера радио на 90,3,слушав резултати и се уклучуваа во живо од Ниш.
Арно кажа еден човек-се е океј тука во Ниш,голем број на Македонци,но повеќето ги гледав низ кафулињата како шљокаат кафе и се сликаат за на Фејсбук,отколку пред телевизор,шаторот наменет за македонските навивачи или пред сала.

Од секогаш сме биле таков народ.

Во врска со темава,Лацио во недела паѓа како крушка на Меаца,3+ како ништо ќе биде.
Овој Интер не се запира,тешко некој да го запре.

btw.СРБИЈА ДА ВИ ЕБАМ ПЛЕМЕТО !! :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Пријатно
Јас разбирам дека се е индивидуално..ти ја сфатив поентата на постот но од моја гледна точка кога ќе игра Македонската репрезентација во фудбал/ракомет/кошарка има предност пред Интер бидејќи јас колку толку сум гледал спорт многу во мојот мал живот и се разбирам од тие спортови..на пример сега неможам да ја гледам во ватерполо или во багминтот како што рече Syn...ракометот кај нас во мкд е спорт бр. 1 и секогаш нашите надежи биле насочени кон тој спорт...сега фала богу кога ќе играат Интер-Јувентус,Интер-Милан предност ќе добие Интер но кога играат некој небитен куп натпревар против Џенова и Љубов и Казна да игра на сител серијава ќе добие предност кај мене...ако беше првенство нормално ќе гледав фудбал..сепак се е индивидуално и кој како гледа на работите..

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729
@ Џони
Види... у принцип у Европа фудбалот е главен спорт.
Тоа што кај нас ракометот е главен спорт (и тоа замисли, женскиот) е наш проблем. У странство гледаат ракомет жени ко што кај нас глеаме сквош на пример :) Со други зборови, не гледаат :) А и од кај тоа дека ракометот ни е главен спорт? Ја па мислев по ЕП у баскет, кошарката го зема приматот.

Така што, ракометот главен спорт, ради тоа што таму од Х причини (Трифун фрлал пари некад) сме имале успех. Не се потресував и на ракометот кога беше у најголем ек, пошо нели, жени беа. Иако копиљ тогаш, им терав инат за Ференцварош и за Фаркаш (јаооо, страва беше, не ја гуглајте - грда е, али многу јако играше). Идиотски ми е, ме сфаќаш... никад не би глеал фудбал жени, ти? Пратиш нешто, а-у?
Аналогно на ова од погоре, зошто би си трескал глава у ѕид за ракомет жени? Кога станува збор за спортовите што мене ми се интересни, жените се инфериорни, машки спортови се тоа...

Шминкерајон у Ниш што е, пола да ги прашаш кај играл Кометал, ќе ти каже у Ѓорче Петров, салата не можат да ја најдат... :) Има и прави фанови, очигледно е.

Така да, ја си глеам Интер... Над 15 години ги глеам и Интер ми е пред заграда коа станува збор за спорт.

Ти го почитувам твојот став, али мојов е боље :) Да ме чита Морати од негде, дрес гратис иам 100% :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.471
Јас разбирам дека се е индивидуално..ти ја сфатив поентата на постот но од моја гледна точка кога ќе игра Македонската репрезентација во фудбал/ракомет/кошарка има предност пред Интер бидејќи јас колку толку сум гледал спорт многу во мојот мал живот и се разбирам од тие спортови..на пример сега неможам да ја гледам во ватерполо или во багминтот како што рече Syn...ракометот кај нас во мкд е спорт бр. 1 и секогаш нашите надежи биле насочени кон тој спорт...сега фала богу кога ќе играат Интер-Јувентус,Интер-Милан предност ќе добие Интер но кога играат некој небитен куп натпревар против Џенова и Љубов и Казна да игра на сител серијава ќе добие предност кај мене...ако беше првенство нормално ќе гледав фудбал..сепак се е индивидуално и кој како гледа на работите..
:pos:
Иначе се слагам во целост со Ултра, премногу квази фанови има во Ниш моментално, испувани луѓе кои се сликаат за на фејс и не прават ништо повеќе.
На пример јас лично за мене пратам доста спортови, ама не се правам експерт во сите, коментирам таму каде што знам дека нема да погрешам, каде што ги знам работите до детал. Еве на пример во ракомет не се разбирам баш многу многу иако гледам доста ракомет и ги знам повеќето од играчите али не се осеќам веродостоен да коментирам за евентуалната лоша игра и да критикувам некого. И да, коментирам само заради Кире Лазаров, зашто после утакмицата со Германија почнаа сите да го серат, а сега после Чешка на сите им е добар, ебате неписмените, не коментирајте кога не знаете што направил човекот за Македонија во неговиот живот.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.759
Кај нас кошарката е број 1, не ракометот, кошарката, а во нормални услови за европска земја се знае што е број 1, фудбалот, ко најдобра споредна работа на планетава, само што ние сме обратни ко земја па второразредни спортови се приоритетни, онаму каде што не треба многу да се вложува, мада кошарката бара пари, али не ко фудбалот, сеа у мода се и партиски клубови, значи све обратно од едно нормално функционирање на работите, затоа сме и таму каде што сме.

Не можеш да замериш на некој што не глеа ракомет, глуп став, значи некој не глеал ракомет со години, чат-пат две-три утакмици, а си прати редовоно фудбал и сеа како можел он на тоа предност да давал на сметка на ЕП во Белград.

Уште и срамота било тоа ... ебате затуцаниот амишки став.

Абе ... марш у три лепе, на крај краева, шо се замарате кој шо глеа, негово право е дома на телевизор што ќе глеа, ако сака и Циркотека на БТР ќе си пушти.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
:pos:
. И да, коментирам само заради Кире Лазаров, зашто после утакмицата со Германија почнаа сите да го серат, а сега после Чешка на сите им е добар, ебате неписмените, не коментирајте кога не знаете што направил човекот за Македонија во неговиот живот.
Тоа го пишуваат фанови кои не се разбираат воопшто од ракомет и кој не ја разбираат сеуште суштината на ракометот..а најмногу ме нервираат суштества кој гледаат само на едната страна а не опширно..зошто на пример повеќето не размислат дека и другите екипи знаат да играат ракомет и дека знаат односно имаат стриктна одбрана за Лазаров кога играат против нас па заради тоа Лазаров постигнал само 4 или 5 гола..многу ме нервираат со таквите ставови како демек ние се одбраните ,како се околку нас да се врти,и тие што заминаа ниш повеќето од пола не ги знаат ни основните правила на ракометот и којс е најдобри репрезентации и играчи...кога ќе ги слушнам со изјавите ''аууууу најбољи сме победуваме,идеме у полуфинале најбољи сме'' ми иди да повратам..и тоа не од дечишта туку од возрасни мажи...!
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 19:54 ---
Кај нас кошарката е број 1, не ракометот, кошарката, а во нормални услови за европска земја се знае што е број 1, фудбалот, ко најдобра споредна работа на планетава, само што ние сме обратни ко земја па второразредни спортови се приоритетни, онаму каде што не треба многу да се вложува, мада кошарката бара пари, али не ко фудбалот, сеа у мода се и партиски клубови, значи све обратно од едно нормално функционирање на работите, затоа сме и таму каде што сме.

Не можеш да замериш на некој што не глеа ракомет, глуп став, значи некој не глеал ракомет со години, чат-пат две-три утакмици, а си прати редовоно фудбал и сеа како можел он на тоа предност да давал на сметка на ЕП во Белград.

Уште и срамота било тоа ... ебате затуцаниот амишки став.

Абе ... марш у три лепе, на крај краева, шо се замарате кој шо глеа, негово право е дома на телевизор што ќе глеа, ако сака и Циркотека на БТР ќе си пушти.
вака сега...кај нас со години и со континуитет ракометот останал за спорт бр. 1 во државата поради повеќе причини..кошарката со успехот во Литванија почна да се величи иначе до вчера ни лига немавме во кошарка..а во ракометот Пелистер и Кометал Ѓ.П значеа нешто во Европа ..имаме играно финалиња,полуфиналиња еден куп на клубски колективи....луѓето едвај чекаа да има дерби во ракомет да одат да гледаат(исто и во фудбал)..на никој порано во мкд не му беше до кошарка освен со некој повремен блесок на МЗТ чат пат Работнички..ракометот секогаш беше понапред од сите спортови посебно со вложувањето на Костовски..јас не викам дека е срамота да не се гледа ракометот во Србија туку секој индивидуално е тоа кој што гледа како што напиша ти во последната реченица...

а тоа дека сме обратни во спортот и постојат партиски клубови е нормална работа кај нас...како да очекуваме фудбалот да биди бр.1 спорт кога политиката длабоко е навлезена во фудбалот и се што треба кажува власта ..затоа сме и ќе останеме ѓупска земја ...
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 19:58 ---
@ Џони
Види... у принцип у Европа фудбалот е главен спорт.
Тоа што кај нас ракометот е главен спорт (и тоа замисли, женскиот) е наш проблем. У странство гледаат ракомет жени ко што кај нас глеаме сквош на пример :) Со други зборови, не гледаат :) А и од кај тоа дека ракометот ни е главен спорт? Ја па мислев по ЕП у баскет, кошарката го зема приматот.
Напишав зошто ракометот е кај нас главен спорт..а тоа женски машки не правам некоја разлика бидејќи сепак се работи за исти спорт...во право си за тоа дека ракометот не е гледан спорт..според мене тој е и глуп спорт (да не излези вака дека го сакам) ама пред реалноста неможи да се мижи..

Иначе јас не спомнав дека пратам ракомет туку дека кога ќе играат овие јануарскиве првенства секогаш ми се интересни за гледање и од тука ги научив сите играчи и репрезентации:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
ИОсоно е на одмор :)

Иначе е љубовна драма, за двајца браќа кои се заљубуваат во иста девојка. Класика бе...
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 18:01 ---

(п.с. некад гледам 3 утакмици одеднаш)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.486
Поени од реакции
114.471
@Syn
Не е темата за тоа ама ај чим ја почнавме да ја довршиме дебатава. Моментално кошарката е спорт број еден во Македонија али се заради Литванија инаку ракометот беше неприкосновен до лани. Па и сега не е ништо поназад, еве гледаме Металург што прават во Лига на Шампиони, репрезентацијава сега... Е сега МЗТ наредна година ќе игра Јадранска лига, нашиве можеби ќе се пласираат за Олимписки Игри, па со сето тоа ќе се дигне нивото на кошарката на едно повисоко ниво, може и повисоко од ракометот. Али се ова е АКО, до тоа АКО има време.
Он топик: Повредени, казнети за со Лацио освен Форлан и Кутињо?

Kajgana Shop

На врв Bottom