Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
За „елко елко“ се збореше пред ден-два, со еден шпиц и Снајдер и Алварез зад него.

До вечер кузнае уште колку формации ќе свртат медиумиве. Важно ми е Рики да игра да и што помалку експерименти, ма да Рики нема да даде ист придонес со стрго определени задачи, а со Милан нема може да си ја игра аргентинската...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Не знаат дека помина НГ па да ја играат елко-елко.

Пишав поназад ми се чини, секоја формација со еден напаѓач и идам ја пишува во кладилница дека Интер не дава гол.
Според мене вака треба да излезе Ранчо:
---------Мота----Камби---Алварез----
---Алварез-----Снајдер---Алварез
------------Милито---Пацини----------
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 10:04 ---
Станковиќ во аут 2 месеци(пинг Менхетен)

Еве повеќе простор за младите играчи и евентаулно за некои засилување(иако сум моментално против да се носат играчи од ист квалитет како и оние што ги имаме). Мота, Камби, Занети, Оби, Поли, Алварез се доволни за средина.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Раниери не верувам дека ќе отстапи од неговиот 442, или 4411 систем (Милито му игра ко втор напаѓач).
Сега е на слатки маки, се надевам паметно ќе постапи зашто Алварез е греота да го седнеш на клупа а Снајдер се знае, мора да игра.

Форлан може да игра лево и да се враќа назад уз пут, Алварез десно, Снајдер позади Милито, во средина Мота и Камбијасо.
Или Снајдер и Алварез бочно во 4-4-2 формација, тоа на хартија може ќе изгледа глупо али сите гледате Алварез која слобода ја има на терен, те е лево, те десно, те централно, така може да функционира и Снајдер со тоа што во ситуација кога ќе изгубат посед 9 играчи да учествуваат во формирањето на одбраната, освен Милито, или Пацини, се зависи од тоа Ранко како ќе искочи во нападот, но Алварез и Снајдер реков, мора да играат од старт.

Според мене и нападот треба да е што е можно подинамичен, Пацини ќе е лесен залак за одбраната на Милан иако кадарен е и те како да ги користи отпадоците во шеснаестерецот само прашање е колку такви шанси ќе добие и дали воопшто ќе ги добие.Сеедно за ова последново, Рики и Снајди мора да стартуваат, за останатово без разлика каков ќе е изборот, Ранко има палец нагоре од мене. (y):cool:
Ако остане само еден напаѓач меѓу Силва и Мексес, у џеб ќе го стават. Добро си направи Ранко со Лече кога го стави Милито до Пацини, зошто двајцата во нивен шеснесетник се подобри отколку еден од нив. Претходно со Форлан кој шеташе по страните, Пацини не можеше да мрдне покрај два стопери.

Нека почне пак со 4-3-1-2, па зошто гледаме дека Алварез нема душа за исто темпо 90 минути, нека го игра 50-60 минути и после влага Снајдер. Мислам дека вака ќе одигра, ваљда не е толку глуп 4-4-2 да форсира и да го игра Алварез по страните, кога видовме дека младичов е најопасен кога има слобода во играта.

Со Мота малце понапаѓачки ориентиран, и Маикон и Нагатомо поактивни по страниве, Милито и Пацини ќе имаат доста шанси.

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Ајде малце еуфорија,ово оно,а у,ке ги јадеме ,ке ги потепаме сите. :)
И јас мислам дека ке се почне со 4-4-2 со Алварез,па после ке го убаци Снајди и Форлан.
Можеби и најдобро е така,зш се уиграни на последниве утакмици.Ќе видиме вечер.
И Форца Интер!!!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Gledam weather-ot ke bil so fog vo Milano...

Da se prashuvav jas lichno, bi ja igral slednava formacija, formacija koja nikogas nema da ja vidime Inter da ja igra:

Maicon----Lusio----Ranokija----Zaneti

-------------Mota-----Kambi--------------

Zarate-----------------------------Alvarez
------------------Snajper------------------
-------------------Milito---------------------

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Вечерва се надевам нема да излеземе со Пацини и Милито заедно напред со Снајдер зад нив.
Подобро со Алварез,Снајдер и еден шпиц Милито или Зарате во комбинација со еден шпиц.
За дербито Мота и Мајкон да влезат во елемент ке ги газиме.Мота многу ми се допаѓа како игра оваа сезнона.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас вчера цела ебана вечер правев анализи(од трезнење на алкохолот)..како прво Раниери е невозможно да излези со Алварез и Снајјдер уште од прва минута бидејќи едноставно овие играчи не се кадарни да бркаат во одбрана и не верувам дека ќе му бидат од корист на Камбиасо и Мота(кој сигурно ќе започнат) во средниот ред кога Милан ќе биди во напад...некако се ми оди дека Оби ќе стартува бидејќи дечкото содржи перфектни предиспозиции и квалитети за да брка во одбрана и исто времено да биди корисен во нападот...се си мислам дека Алварез ќе игра прва постава бидејќи е во подобра форма од Снајдер а овај вториот нема изиграно утакмица два-три месеци што не верувам дека Раниери ќе го фрли веднаш во оган уште од прва минута..во нападот скоро сигурен сум дека Пацини и Милито ќе стартуваат бидејќи не гледам како поинаку со еден напаѓач би постигнале погодок.......од кај нив само Боатенг ме плаши и неговата универзалност во нападот..од Ибра и Робињо немам некој страв бидејќи ако си изиграат како што треба назад Самуел и Лусио не верувам дека ќе има проблеми..како и да е сепак се работи за фудбал и топката се врти..кој знае се што ќе се случува во дербито....

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Никаде не го спомнав Пацини,А форлан за милито е Пепси :)
Не се праи со сила малоумен, не се труди ...
Сигурно ставов го изгради ради фактот што Форлан сезонава се изнаигра и даде дури 1 гол, и тоа против Палермо у 93та минута, кога губеа 4-2. :tapp:
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 14:27 ---
Да бе, како што кажа Син, Форлан лево, Алварез десно, Снајдер средина, Милито истурен.
Џабе правиме тактики на форумов, Форлан тешко дека денес ќе игра, треба да бидеме среќни ако Алварез и Снајдер стартуваат, мислам дека 90% е сигурно дека напред Пацини и Милито ќе стартуваат, после 5ката со Парма тешко дека Раниери би го растурил тој тандем.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.945
Поени од реакции
15.071
Ај едно глупо прашање :D

постои ли стрим што може да се паузира ( како на макс тв ) . Пошо сакам да ја гледам цела ама неможам зошто од сала во ниш додека стигнам до соба ќе помине прво полувреме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.761
Уствари да се поправам, со враќањето на Снајдер постои голема веројатност и еден од напаѓачите да го јаде ( Пацини ), се зависи од безмадестиот Ранко.
Не мора да значи дека еден од напаѓачите ќе биде изеден, тука од големо значење ќе е играта на оние позади него во нападот, Алварез, Снајдер, Мота и Маикон.

Реков, на слатки маки е сега Раниери, го има најсилниот состав на располагање, вистински тест за него и Интер со оглед на фактот дека мораат да победат, после овој натпревар многу работи ќе се појасни во врска со можностите за оваа сезона, не дека и сега не се јасни, Раниери e тука фор фак сејк. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Ај едно глупо прашање :D

постои ли стрим што може да се паузира ( како на макс тв ) . Пошо сакам да ја гледам цела ама неможам зошто од сала во ниш додека стигнам до соба ќе помине прво полувреме.
Постои стрим што може да си ја снимиш утакмицата, али не глеам како ќе успееш освен ако имаш некој „дома“ да ти пушти да се снима.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.945
Поени од реакции
15.071
Постои стрим што може да си ја снимиш утакмицата, али не глеам како ќе успееш освен ако имаш некој „дома“ да ти пушти да се снима.
рецепционерот :D
ако некој има линк ако може пред 17 да ми го прати.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Се чудам што толку нови членови имаме а тоа да ти било можело да се менуват никови.
Сега сум Ил Феномено.:icon_lol:
Ајде еден гол од него во дербито.
Кога ке имаме ваков фудбалер пак.Никогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom