Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.624
- Поени од реакции
- 59.477
Персони за фајрфокс на тема Интер
Има и некои залутани таму...
2 месеца веќе имам тема од Интер на лисицата, изгледа феноменално, само што повеќе време сум на ОпераПерсони за фајрфокс на тема Интер
Одамна ваков пост не сум прочитал, браво за постот.Од каде да почнам не знам...
Не знам дали јас гледав друга екипа и друг играч, или пак Мурињо (настрана тоа што е бриљантен тренер) е најтврдоглаво нешто во светот? Зборот ми е за 4-3-3 формацијата, зборот ми е за прекрасниот Пандев кој првите мечеви ги играше како напаѓач, зборот ми е за Ето кој сам мора да сфати дека со сила ништо не бидува, и на крај зборот ми е за Балотели гадно копиле, ама најопасен во нашиот тим.
Не знам како може по две изиграни сезони пак да ја форсира најслабата формација на светот. Полека само, не зборувам за 4-3-3, каде што 3 играчи на средина се плејмејкери или box-to-box играчи, него зборувам за тројца деструктивци, кои подобро би се снашле како CD, далеку од тоа дека Камби не е најдобриот играч во светот за својата позиција, или дека Занети не остава душа на теренот, а овој збор кога го слушам ми иде да пукам, и јас душа ке оставам на терен, ама што фајде од тоа кога не би ме бивало? Другите нема да ги спомнам, дека искрено не вредат. (ке сјаат на 2 утакмици и тоа е).
Одиме понатаму, тројцата напаѓачи се тотално класични напаѓачи, значи тоа ти се играчи за внатре во шеснаесетникот, Милито зошто се растуре од давање голови? Дека од тројцата напаѓачи само тој ја има честа да игра на неговата природна позиција, сигурен сум дека и Ето би имал олку постигати голови ако не и повеќе и тој да играше на местото на Милито наместо да се мачи еднаш од лево еднаш од десно... Доаѓаме кај Пандев, колку само се радував кога го зедовме, уште му се радувам, му се радувам дека знае да игра, ама Мурињо ќе го убие Пандев, буквално, ненамерно нормално. СЕкоја чест за ова што го прави Пандев, од напаѓач стана крилен играч, вие ако немате попаметна работа какајте врз него дека не постигнал гол, ама си ја врши работата толку колку што може, само не заборавајте тој е само еден ’’нормален’’ талент, роден да игра како напаѓач, не е Пандев како Меси или К.Роналдо, ама ајде, оди разубеди го Мурињо, јас на негово место би го држел резерва, и кога би го ставил да игра, на местото на Милито или Ето (кој патем би бил партнер да Милито, а не крилен). Нормално дека нема да сјае како во првите средби, кога ако ви такнува какви само додавања имаа со Милито, ама ете, Мурињо сака да го игра крило, а се знае која е работата на крилен играч да трча и да подава, Пандев не е брз како Кварезма да речеме, а ни знае како него да подава било тоа високи или ниски топки. 4-3-3 грда формација, а гледајте само колку добри резултати имаме, искрено ова, играме мртва формација, а баш солидно се држиме.
Балотели, кој летово има големи шанси да замине, поседува талент кој К.Роналдо може само да го сонува, или евентуално да го има во некоја игра ако си се костумизира 99 за секој скил, ама ајде оди речи му го тоа на Мурињо. Крив е и Морати, кој би требало да му даде наредба на Мурињо да го игра како стартер Марио, ама не сака да се меша Масимо, срце е. Замисли само Фергусон така да се однесува со Руни, или Гуардила со Меси, ке си заминаа одма, а и во право ке се. Ама не, Марио пак ке е резерва и пак ке игра крило, and no matter how much it hurts there is nothing to do about it :pos2:
Формацијата со која Интер треба да игра е многу далеку од ова со која игра сега Интер, тоа е со факти докажано дека 3 деструктивци не можат да контактираат со 3 класични напаѓачи, факт! Сме го имале Снајдер, ама што кога ке го држат двајца него? Камбиасо ке изиграва плејмејкер? Сега е доца, и да сака да смени Мурињо формација, не може дека нема играчи за тоа, може да игра класична 4-3-3 каде што клупата би ја глееле сите од напаѓачите освен еден среќник, а другите двајца напред би биле крила, класично крила, Кварезма и некој друг. А средина Мота, Деан, Снајдер. Доцна е. Сега само среќа, среќа и ништо друго. А за другата сезона, реални трансфери ми се Хамшик, Варгас, Торес, и уште еден играч од среден ред.
Нема везе, само се поклопија така работите, иначе и со Снајдер во тим тој знаел да пружи супер партии, Милан првата, Рубин Казан, Челзи, вториот дел против Болоња и тн и тн, не ми текнува на некои други мечеви каде заедно со Снајди бил супер, нејсе тоа, на Мота му фали само континутет без повреди, тие го кочат најмногу иначе во моментов може е еден од ретките кои ја има истемпирано формата на највисоко можно ниво, тука е и Снајди.Ако имате заприметено мота игра одлично кога во тимот не е снајдер:smir:..изгледа треба да ги ротира мурињо бидејќи двата не оди некако