Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Само да забележам, ако претходниов период и претходниве сезони Маикон играше 60% - 40% во однос напад - одбрана, последниве утакмици добро се покажува во одбраната, во нападот игра така-така колку да се смени процентуалниот однос што го наведов погоре :)

Како и да е, вчера ме изненади во одбраната, Малуда беше убиен во поим, само еден шут имаше кон голот, ѕвер беше, не им даде да мрднат по десна страна, како што рече Марли во моментите кога Маикон му ја одзеде топката на Малуда : Абе Роналдињо не го поминал на овој (Маикон), не па ти ќе го поминеш :pos:
 
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ај честито победа и од мене.Навивам за вас во ЛШ.Браво за Мурињо,и добро што го стави Пандев.
 
Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Честито плсаман, реално Челзи не изигра ништо, дури беа и полоши од првиот меч.
 
M

mercenary

Гостин
Ахх...да можат вака мотивирано да играат на секоја утакмица(па дури и со Катанија)..кај ќе ни биде крајот.......:helou:
 
Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Дечки ај нека ни е честита победава, сега само Барса да ја избегнеме ( ако оди понатаму) со сите други може да се носиме иако и овие Арсенал не ми се некако по мерак.

Ме интересираше да видам колку претрчал пандев па искочи 8600, а уште повеќе ме зачуди цезар 4100, не сум знаел дека волку активни се и голманиве. Иначе пандев има 22 прецизни додавања од 30, со 73% е втор после занети, а ако видите pasing distribution од првите 4 комбинации пандев е во три нормално во податоци за интер.
Поопширно тука за тие што ги интересира.
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Ајде сега Интер - Јунајтед, и одиме во Милано :)
 

UNKNOWN_ARTIST

Blue is the colour!!!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
892
Поени од реакции
555
:bravo:
Заслужено не поминавте...и ви посакувам многу среќа во понатамошниот дел од ЛШ.
п.с. Ќе навивам за вас во ЛШ.
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.484
Поени од реакции
58.763
Боби[Мкд];3402974 напиша:
Со здравје да си го носиш аватарчето :pipi:

Inter igrashe podobro na terenot protiv Chelsea so 4-3-3 ili ako veke sakate i 4-5-1 bidejki Pandev i Eto imaa dosta rabota vo sredinata.
No Inter, a voedno i Eto go dade golot koga izleze Pandev i zaigravme so standardnata formacija.
So toa se pokaza kade Eto e najdobar, onamu koga e najblisku do golot, vo zavrsnicata, dodeka na 4-3-3 imase samo posed na topka i retko doagashe do sansa..
Ali kako i da e.. Mecot go dobi Murinjo.. Prvo gi neutralizira so 4-3-3 nivnite bekovi koi mozea da sozdadat dopolnitelna nevolja, za potoa da go prati Eto tamu kade e najopasen..
Grande Murinho! :pipi:
Точно така. Читав вчера изјава од Ето. Вели: Мурињо два дена пред натпревар ми кажа дека ќе треба да играм подефанзивно, но јас бев спремен да се жртвувам за тимот. Истото го направи и Пандев на другата страна од теренот, ако забележавте, дури три пати се враќаше да стои на аутите на Бане Ивановиќ. Балотели може да учи од овие двајца и тоа индиректно вчера му го кажаа 3-4ца фудбалери на Интер.

Анчелоти призна дека изненадувањето било што Ето и Пандев му ги оневозможиле бековите. Одлична замисла на Мурињо. Подоцна кога Анчелоти го уфрли Калу, Мурињо веднаш реагираше, се префрли на 4-4-2 и го премести Ето онаму каде што е најопасен, и овој постигна гол.

Вчерашниот натпревар беше мастерпис на Жозе. Се разбира дека се потребни и играчи кои можат да го остварат она што тренерот го замислил, а вчера ги имаше.

Помина еуфоријата време е да се навратиме на темата :)

Ме изненади коментарот на Липи кој се издвои од другите што воглавном беа пофални,поготово од Италијаните кој Интер им е единствена надеж за повторно вракање на трофеот во италија после многу години.Но Липи скептикот најде друга мана во Интер го поставил прашањето Каде се италијаните во Интер?
За неколку години, кога Липи нема да биде селектор на Италија туку ќе обавува некоја функција во Јувентус, Интер ќе ја има последната линија на Италијанската репрезентација: Сантон, Бонучи, Ранокиа. Не може Интер да има Италијани само затоа што се Италијани. Видете ги другите екипи кои имаат повеќе Италијани како поминуваат и на кое ниво се. Италија во моментов нема доволно квалитет, а Интер веќе е доволно силен во иднина да го собира најдоброто што ќе доаѓа. Но само кога ќе има квалитет.
 

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога веќе помина еуфоријата од вчера и јас да дадам еден асолен коментар......Едноставно вчера изигравме машки,без страв,покажавме квалитет,покажавме знаење,му ги затворивме муцките на скептиците и хејтерите за нас,едноставно покажавме како се игра во ЛШ...сега работата е тоа што не треба многу да летаме бидејќи не се сите екипи како челзи(не дека е слаб туку ни одговараше нивната игра,поставеност и повредите нивни),вчера игравем со формација 4-3-3 што беше доволен показател дека функционира САМО кога имаме англиска екипа како противник(Син го кажа ова),едноставно ето и пандев се изнатрчаја кога никогаш досега ,ем во напад ем во одбрана ...тие скоро и крила беа ,среќа наша што беше мал теренот па немаше доволно простор за бековите на челзи...е што ќе биде понатаму за ЛШ?..Барса да се избегне(како прво и основно),Манчестер? ако ни се падни ќе биде пата пата утакмица(ние сме посилни од лани ,тие послаби),Арсенал нема да ни одговара дефинитивно(не би сакал да играме со нив ,ќе не убијат со брзите и ркатките подавања посебно кога ќе играме кај нас на Меаца(нас и челзи ни ја скри топката а камоли арсенал)),Баерн? од оваа екипа гледам опасност само Робен...Невиден играч,многу подвижен,башка игра на таа страна каде од кај нас се Занети и Сантон..и налето и по двајца/тројца играчи навлеква..Рибери според мене добро чуван би бил...остатокот од тимот на баерн и не се ништо посебно..сметам дека со запирање на робен можиме да ги поминиме(и секако да имаме среќа)..за другите ќе напишам подоцна...сега засега Forza Inter
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.299
Поени од реакции
15.535
Сега го прочитав ова што го кажал Мурињо и слатко ме изнасмеа и баш во негов стил:
"If I wanted to have an easy job... I would have stayed at Porto - beautiful blue chair, the Uefa Champions League trophy, God, and after God, me."
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.484
Поени од реакции
58.763
Сега го прочитав ова што го кажал Мурињо и слатко ме изнасмеа и баш во негов стил:
"If I wanted to have an easy job... I would have stayed at Porto - beautiful blue chair, the Uefa Champions League trophy, God, and after God, me."
Старо е ова :)
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.760
Поени од реакции
9.925
Помина еуфоријата време е да се навратиме на темата :)

Ме изненади коментарот на Липи кој се издвои од другите што воглавном беа пофални,поготово од Италијаните кој Интер им е единствена надеж за повторно вракање на трофеот во италија после многу години.Но Липи скептикот најде друга мана во Интер го поставил прашањето Каде се италијаните во Интер? Па како што сите знаеме Интер никогаш (освен далечните 1910 итн) немал обилен број на Италијани во тим и можеби се затоа поуспешни од другите тимови кој изобилуваат со Италијани како на праимер Јувентус кој се борат за пласман во квалификации за лига шампиони..

...сакам да си ви го поставам прашањето ... Дали липи сака да му наштети на Интер?
Јас мислам дека има такви амбиции но знаат Италијанците кој е нивната гордост во ЛШ и верувам нема никаков ефект врз нив...

Линк за целата сторија...

http://www.football-italia.net/mar17d.html
Рече човекот кој го има Каморанеси (Аргентинец) и Амаури (Бразилец) во репрезентација...да беа добри играчи ОК ама па и за никаде се...oh the irony...
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom