Искрено да ти кажам.. Не да го мразам Ето.. Не да провоцирам заради Ибра.. Али не очекував ништо од него... Напротив.. токму ова што го прикажува.. Како некоја изгубена полутка напред.. Без топки во празно и шанси за реализација.. Онаму каде Ето е најдобар.. Не е крив Ето.. Крива е средината на Интер.. Го очекував токму ова..Иначе, искрено, и јас многу повеќе очекував од ЕТО.
Не си требало толку да ја форсираш, имаше секакви компликации за денес. Јас ја чекав како последна на ливче ама кога видов дека нема да ја биде некаде 70-75 минута ставив Х и барем не сум зијан.
И дете што почнало да гледа фудбал од лани знае дека до минатата сезона Интер имаа само 1 играч у тим кој се двои од останатите и беше способен да реши меч со 1 потег, сега откако ги добија Милито, Пандев, Ето, Снајдер, работите се многу .... многу поинакви.Кој рече 40 +? Да не сонуваш нешто?
Јас реков некои рекоа 50 + голови.. Не што бил муабетот.. Ако сакаш ќе ти го најдам постот незнам чиј беше.. Дека ќе има 50 тина голови..
А што ме интересира каде бил Ето? Тоа го знаеа пред да го купат..
Дали бев во право ќе видиме на крајот.. Што постигна екипата само со Ибра..
И што ќе постигне екипата со Лусио, Мота, Ето, Снајдер па еве и Пандев гратис ти го давам..
Оти успехот се гледа на крајот.. Незнам кај не сум бил во право..
Фудбалот не се игра за повеќе постигнати голови на првенствената табела.. И лани имаа 10 тина бодови предност.. И пред тоа имаа.. Али дека тимот кој наместо еден има 6 нови од кои ти тврдиш 5 мина играат и се вклопени 100 %, тој тим има игра недозволива за него тоа е факт.. Еден натпревар добар.. 2 натпревари тиња.. А првенствената табела е таква бидејќи Милан и Јуве се потиња од лани.. Исто и тоа ти е факт.. Можеби Милан не толку, али Јуве секако..
И како што велиш.. Дај боже да грешам и да ме демантираат..
И кој муабет не памтам искрено 32 голови? Ги сметаш 25 на Ибра и 7 на Балотели? Што не ги сметаш тогаш 25 на Ибра со 5 на Маикон? Нека бидат 30.. Нема врска тој муабет.. И мене не ми е муабетот за поединци како што ти одма го фати Ибра за носот..
Јас онака да си кажам нешто оти последно време освен ваквите дискусии кои ги започнував не гледам нешто интересно на фан клубов.. Глеам некој нови дечишта кои се палат на Пандев.. и тоа е..Не ми е до вакви дискусии, ко сеа пази, ја да ти речам дека Ибра у последно време е многу лош па и Пеп го викал на приватни разговори бла бла, а Барса сеуште незнае за пораз у Шпанија, сеедно ... стварно сеедно што некој не бил у право дека Ибра ке даде 30+ голови во Примера кога тимот му е скоро и перфектен.
Абе во серија беа, си викам нема да дозволат Парма да промрчи нешто...Не си требало толку да ја форсираш, имаше секакви компликации за денес. Јас ја чекав како последна на ливче ама кога видов дека нема да ја биде некаде 70-75 минута ставив Х и барем не сум зијан.
Наполи, Сампдорија па Челзи.. Со Фиорентина дури по два месеци играат..Играат со Наполи, па со Фиорентина куп, па дома со Сампдорија и тек после следи мечот со Челзи. Него Рони замина од Барса по очајна сезона да бидеме реални, не по сезона во која тој беше лидерот во екипата.
Грешка друже.. Го продадовме Ибра и го добивме Ето.. А ние ги имавме Лусио, Мота, Милито и највероватно Снајдер ќе дојдеше уз Ибра во Интер..Уште ли не е завршена дискусијата. Просто е: го продадовме Ибра и со парите направивме каде-каде подобра и попасна екипа.