Фан Клуб: Германија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Ја гледаше утакмицата со Барселона ( втората за супер купот)?
Кога требаше највеќе Озил одигра најдобро во својот живот. Не ми е јасно што се случува во ЛаЛига и зошто играат толку слабо, ама кога сака да нагази може и тоа многу добро. Далеко е Геце од земање на местото на Озил.
На европското беше се ок додека не дојде Италија. Што е крив Озил што Лев им ја расипа целата филозофија. Цело време терај едно и на крај им ја смени тактиката.
Ќе се начека Геце да игра пред Озил, единствено како замена после 60та минута.
Види, Озил е супер играч ама проблемот е што често не го покажува тоа што умее, затоа и некни Морич играше на негово место мислам. То со Лев си во право но и покрај тоа на ЕП беше максимално просечен, поред мене и под тоа. Работата е што во Германскиот тим има конкуренција, не може Озил само од Геце да изгуби место, тука се и Милер, Ројс, Крос, Ширле итн. и ако не покаже добри резултати може и да биде сменет, тоа ми беше муабетот. А за Геце тој сега се врати од повреда и полека влага во форма, плус има 20г и има голем потанцијал да го надмине Озил за некоја година.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Види, Озил е супер играч ама проблемот е што често не го покажува тоа што умее, затоа и некни Морич играше на негово место мислам. То со Лев си во право но и покрај тоа на ЕП беше максимално просечен, поред мене и под тоа. Работата е што во Германскиот тим има конкуренција, не може Озил само од Геце да изгуби место, тука се и Милер, Ројс, Крос, Ширле итн. и ако не покаже добри резултати може и да биде сменет, тоа ми беше муабетот. А за Геце тој сега се врати од повреда и полека влага во форма, плус има 20г и има голем потанцијал да го надмине Озил за некоја година.
Модриќ играше заради ротација на играчите нешто што Мурињо го практикува често o_O.
Има конкуренција не велам, меѓутоа кој од овие што ги наброја е подобар плејмејкер од Озил?
Кроос е тука негде меѓутоа ми делува повеќе на ЦМ неголи на АМ, и заостанува со искуство зад Озил. Ројс/Ширле/Милер се далеку од АМ, повеќе како втори напаѓачи. Од друга страна и партнерот во нападот треба да е кадарен да се отвори за пас. Гомез игра на нафрлени топки. Ете им ја утката. Највеќе го обвинувај Лев за формата на Озил, односно за утнатата позиција на која сака да го игра и со бирањето на добар партнер во нападот, да има на кој да подаде топка. Не за џабе велеа повеќето навивачи на Германија дека Озил и Клосе се разбираат добро.
Види на Геце не му го оспорувам талентот, таман работа. Меѓутоа сеа за сеа е хот проспект кој има да се надополнува многу. И сам си велиш може да го надмине Озил за некоја година, ама на Германија и треба човек што ќе пополни веднаш, а не за некоја година. За тоа сега за сега Озил го шие по Геце. Ќе видиме за во иднина, не гледам на кугла.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
друже никој не му го оспорува квалитетот на Озил коа игра асално е еден од најдобрите на таа позиција, работата е што оддамна слаби партии прикажува за Германија а за разлика од играчите на други позиции каде што Лев одма ги мења (скоро сите се испомењаа на европсково) Озил продолжува да игра иако не прикажува ништо посебно. Затоа рековме треба можеби малце да го смени да го седне на клупа не дека нема други играчи кој достојно може да го заменат има дури премногу.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ја гледаше утакмицата со Барселона ( втората за супер купот)?
Кога требаше највеќе Озил одигра најдобро во својот живот. Не ми е јасно што се случува во ЛаЛига и зошто играат толку слабо, ама кога сака да нагази може и тоа многу добро. Далеко е Геце од земање на местото на Озил.
На европското беше се ок додека не дојде Италија. Што е крив Озил што Лев им ја расипа целата филозофија. Цело време терај едно и на крај им ја смени тактиката.
Ќе се начека Геце да игра пред Озил, единствено како замена после 60та минута.
]
Tocno taka , a za porazot od Italija krivicata e kaj Schweini zosto bese tapa na sredina i zatoa izgubivme , da igrase Schweini barem 50 % od toa sto moze da izigra tesko im se pisuvase na zabarite ama toa e 2014 pak ke sme favoriti ama bez mentalno da gi sredi deckite nekoj nema sansi da osvojat iako spred kvalitet gi gledam i pred spancite zatoa sto se premnogu mladi i imaat strasen , ubistven kapacitet !
--- надополнето: 8 септември 2012 во 19:00 ---
друже никој не му го оспорува квалитетот на Озил коа игра асално е еден од најдобрите на таа позиција, работата е што оддамна слаби партии прикажува за Германија а за разлика од играчите на други позиции каде што Лев одма ги мења (скоро сите се испомењаа на европсково) Озил продолжува да игра иако не прикажува ништо посебно. Затоа рековме треба можеби малце да го смени да го седне на клупа не дека нема други играчи кој достојно може да го заменат има дури премногу.
Tocno , se soglasuvam deka treba barem ednas vo 5 utakmici da go menuva Goetze na Ozil .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Како што кинисало не е прашајнето Геце или Озил туку кој е третиот со ними (y)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Тепаме со Аустрија? Пекол ќе биде во Виена а овие Аустрициве имаат солиден тим, не се за подценувајне.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 19:39 ---

M

Mario Gómez

Гостин
Некое добро стримче.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 20:39 ---
Хумелс да ти ебат ботот, цел живот Бади гзот ќе му го ваѓат?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Некое добро стримче.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 20:39 ---
Хумелс да ти ебат ботот, цел живот Бади гзот ќе му го ваѓат?
Како бе една грешка направи, па и Бадштубер имаше 1-2 утки. Хумелс се стабилизира и супер беше. Ројс цар, Лам жива катастрофа и Кедира ме нервира остава дупка на средина сенки центарфор да е.

M

Mario Gómez

Гостин
Како бе една грешка направи, па и Бадштубер имаше 1-2 утки. Хумелс се стабилизира и супер беше. Ројс цар, Лам жива катастрофа и Кедира ме нервира остава дупка на средина сенки центарфор да е.
Aбе глупо е да се критикува играчи коа сите мизерно играат, дупки имат свегде. Мизерни играчи од бундеслигата како Харник и Иваншиц ги надигруваат. Ама јасно е дека се голема екипа, и затоа водат сеа. Инаку Милер и Клосе се најмизерни, иако Клосе е класа како повлече дефанзивци коа го даде Ројс голот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Aбе глупо е да се критикува играчи коа сите мизерно играат, дупки имат свегде. Мизерни играчи од бундеслигата како Харник и Иваншиц ги надигруваат. Ама јасно е дека се голема екипа, и затоа водат сеа. Инаку Милер и Клосе се најмизерни, иако Клосе е класа како повлече дефанзивци коа го даде Ројс голот.
Дада, многу се запнаа Австрициве ама голов ги скина. Милер поред мене ок беше и Клозе ама ако оди на крилата фалит шпиц вцентар.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ѕвер е Кедира бе будали едни,ко Јаја Туре е,фаќа топка на средина,дрибла пола репрезентација и сака со топка у гол да влезе....дечкото е на дроги...

Иначе тапа се вака....Немаат душа,нема воџа,неможе со просек одбрана 22 години успех да се очекува....Не се уиграни Бадштубер и Хумелс,лошо се читаат и затоа се остава простор.

Швајни многу фали,Озил млитав...

M

Mario Gómez

Гостин
Дада, многу се запнаа Австрициве ама голов ги скина. Милер поред мене ок беше и Клозе ама ако оди на крилата фалит шпиц вцентар.
И Јоги малце ја имат изгубено работава, некако многу брзоглаво играат, нема прецизни топки, го нема Швајни да ги смири. Ама ете пак водат против квалитетен тим на гости.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.682
Поени од реакции
22.538
Не зафркавајтe, слаб беше ама Лам е тотална катастрофа денес во споредба со Шмелцер. Иначе играва беше многу слаба, неможам да се пресмеам дека Германија тепа :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom