Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.682
- Поени од реакции
- 22.538
Види, Озил е супер играч ама проблемот е што често не го покажува тоа што умее, затоа и некни Морич играше на негово место мислам. То со Лев си во право но и покрај тоа на ЕП беше максимално просечен, поред мене и под тоа. Работата е што во Германскиот тим има конкуренција, не може Озил само од Геце да изгуби место, тука се и Милер, Ројс, Крос, Ширле итн. и ако не покаже добри резултати може и да биде сменет, тоа ми беше муабетот. А за Геце тој сега се врати од повреда и полека влага во форма, плус има 20г и има голем потанцијал да го надмине Озил за некоја година.Ја гледаше утакмицата со Барселона ( втората за супер купот)?
Кога требаше највеќе Озил одигра најдобро во својот живот. Не ми е јасно што се случува во ЛаЛига и зошто играат толку слабо, ама кога сака да нагази може и тоа многу добро. Далеко е Геце од земање на местото на Озил.
На европското беше се ок додека не дојде Италија. Што е крив Озил што Лев им ја расипа целата филозофија. Цело време терај едно и на крај им ја смени тактиката.
Ќе се начека Геце да игра пред Озил, единствено како замена после 60та минута.