Ај да пишам и тука нешто, без да ме читаат индијанци...
Пишав поназад, реално е да се очекува Бате да иде понатака, така и испадна. Ми се допадна тоа што играчите дадоа се од себе, истото го слушнав и од други луѓе, кои беа свесни дека сме послаби и дека е битно да се остави срце на терен. Колку истрча Костовски, толку Ибрахимович во 10 утакмици не трча.
Сајбер спомна дека требало да почнеме со Стојаковиќ, што не се согласувам. Кога влезе во вториот дел, немавме никаква игра. На Вардар не му одговара игра без крилни напаѓачи и крај. Истава игра ја гледавме во поголемиот дел од вториот дел од сезоната, кога Лико не играше, а Гроздановски си замина, а од повреда се врати токму Стојаковиќ. Иста игра, копија, тупаџиска без никаква идеја во нападот.
Илчо ме разочара со замената на шпанецот, очекував да влезе Петров, он исто знае да помине и да истрча иако и он не е за големи натпревари. Се на се, очекувана игра, се надевав на гол од шанса како на Костовски во последна минута.
За другите шанси, првата шанса беше на Темелков и беше одлична, празен беше голот, да паднеше таму гол поинаков фудбал ќе гледавме. Исто мислам дека можеше да свирне и пенал за нас судијата, кога му влегоа во движење на Костовски, само тешко се одлучуваат судиите за таков фаул. Ранѓеловиќ шутираше многу лошо, поубаво ич да не ја шутира отколку да шутира така. Ах бе Костовски, да беше поостра топката и да ја закачеше убаво, па да го раздрмавме Скопје.
Од играчите, Таневски беше солиден, Вајс катастрофа, Мите во одбрана лош, али имаше два добри шпринта во вториот дел, Илиевски солиден, Темелков е многу цврст играч и добро одигра, Ранѓеловиќ добар освен во второ кога го играше и како десно крило, шпанчето ја гледал барса и решил и он да глуми инаку добар играч само не е во форма се гледа, Ѓоргиев брз али глуп
, Костовски го остави срцето на терен.
Со правилен развој на Темелков, Ѓоргиев, шпанчето, Ранѓеловиќ, Оса, мислам дека можеме другата година повеќе да направиме. исто и со уште едно две засилувања...
Не го заборавив Захов, ѕвер!