А по кој основ Вардар - чкенди е дерби, ќе ми каже некој од тетовскиве "ултраси"? 15-6 години играте во втора лига, а да не беше "австриецот" Љуљзим сеуште и ќе бевте таму... Продавате овде некои навивачки филмови, а сиротите немате ни 2 гостувања остварено до финалето од купот против МЃП. На децата кај вас може да им продавате приказни со тоа дека секогаш сте биле +3-4000 на трибини, но мене тешко да ме излажете. И пак доаѓаме до тоа, да не беше "австриецот" сега немаше да ви одговарам на глупиве прашања за тоа дали е дерби овој натпревар или не. Не бидете смешни, вас може сите натпревари да ви бидат дерби, но реалноста и историјата кажуваат нешто сосема друго. Тоа што Комити се спремале со кортео за овој натпревар верувај дека не е поради тоа што е "дерби", туку поради некои сосема други работи. Без разлика колку е муљаста лигава (повеќето од вас мислат дека никогаш не била подобра) овој натпревар е еден од позначајните за Вардар во сезонава, но тука пресудна улога има националната припадност на навивачите на чкенди, како и некои работи што се случија претходно. Од ДЕРБИ до "дерби" има огромна разлика и јадење на многу фурни леб...
За Вардар не навиваат само скопјани, за Вардар навива голем дел од Македонија. Убаво пишале погоре, некој од Гевгелија да не треба и хотел да плаќа за да може да стигне на натпревар? Терминот е тапа, Вардар губи најмногу тука, се поради таа љангурска и неписмена рамковна полиција, ој ноне...
И за крај, штета што ве немаше никаде во 90тите, тогаш ќе видевте што е македонски клупски фудбал и навивање, ова денес не е ни 0,000001% од тоа. Деца, не ја измисливте вие големата посета на стадионите во државава, таа постоеше додека постоеше и фудбалот кај нас, денес нема фудбал, а со тоа нема ни публика, затоа некој се обидува да 'мобилизира' пред натпревар, а не затоа што сака вас да ве гледа.