Фан Клуб: Вардар

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
Има разлика од дерби до еден од најважните мечеви за ова полусезона.
А за тоа дека повекето се копиљаци ( вклучувајки ме и мене во нив ) не е точно.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Не сакам да ви се мешам во темата.
Читам и се чудам , велите натпреварот не е никакво дерби , а од друга страна барате ноќе да се игра. Демек вие научени сте само под рефлектори да играте.

Другата причина според вас зошто треба да се игра ноќе било затоа што членовите ви биле на работа. Иако се гледа дека најголемиот дел на навивачите ви се тинејџери , а групата на возрасни ви се студенти , што значи во сабота се слободни.

Како за вас така и за Балистите.

А и самите вие со најавувањето на инциденти , придонесовте средбата да не се игра ноќе.
А јас и сличните од внатрешноста што треба да правиме? Да стануваме во 6:15 за да стигнеме на време?

П

Паспарту

Гостин
А по кој основ Вардар - чкенди е дерби, ќе ми каже некој од тетовскиве "ултраси"? 15-6 години играте во втора лига, а да не беше "австриецот" Љуљзим сеуште и ќе бевте таму... Продавате овде некои навивачки филмови, а сиротите немате ни 2 гостувања остварено до финалето од купот против МЃП. На децата кај вас може да им продавате приказни со тоа дека секогаш сте биле +3-4000 на трибини, но мене тешко да ме излажете. И пак доаѓаме до тоа, да не беше "австриецот" сега немаше да ви одговарам на глупиве прашања за тоа дали е дерби овој натпревар или не. Не бидете смешни, вас може сите натпревари да ви бидат дерби, но реалноста и историјата кажуваат нешто сосема друго. Тоа што Комити се спремале со кортео за овој натпревар верувај дека не е поради тоа што е "дерби", туку поради некои сосема други работи. Без разлика колку е муљаста лигава (повеќето од вас мислат дека никогаш не била подобра) овој натпревар е еден од позначајните за Вардар во сезонава, но тука пресудна улога има националната припадност на навивачите на чкенди, како и некои работи што се случија претходно. Од ДЕРБИ до "дерби" има огромна разлика и јадење на многу фурни леб...

За Вардар не навиваат само скопјани, за Вардар навива голем дел од Македонија. Убаво пишале погоре, некој од Гевгелија да не треба и хотел да плаќа за да може да стигне на натпревар? Терминот е тапа, Вардар губи најмногу тука, се поради таа љангурска и неписмена рамковна полиција, ој ноне...

И за крај, штета што ве немаше никаде во 90тите, тогаш ќе видевте што е македонски клупски фудбал и навивање, ова денес не е ни 0,000001% од тоа. Деца, не ја измисливте вие големата посета на стадионите во државава, таа постоеше додека постоеше и фудбалот кај нас, денес нема фудбал, а со тоа нема ни публика, затоа некој се обидува да 'мобилизира' пред натпревар, а не затоа што сака вас да ве гледа.

Член од
4 мај 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
А по кој основ Вардар - чкенди е дерби, ќе ми каже некој од тетовскиве "ултраси"? 15-6 години играте во втора лига, а да не беше "австриецот" Љуљзим сеуште и ќе бевте таму... Продавате овде некои навивачки филмови, а сиротите немате ни 2 гостувања остварено до финалето од купот против МЃП. На децата кај вас може да им продавате приказни со тоа дека секогаш сте биле +3-4000 на трибини, но мене тешко да ме излажете. И пак доаѓаме до тоа, да не беше "австриецот" сега немаше да ви одговарам на глупиве прашања за тоа дали е дерби овој натпревар или не. Не бидете смешни, вас може сите натпревари да ви бидат дерби, но реалноста и историјата кажуваат нешто сосема друго. Тоа што Комити се спремале со кортео за овој натпревар верувај дека не е поради тоа што е "дерби", туку поради некои сосема други работи. Без разлика колку е муљаста лигава (повеќето од вас мислат дека никогаш не била подобра) овој натпревар е еден од позначајните за Вардар во сезонава, но тука пресудна улога има националната припадност на навивачите на чкенди, како и некои работи што се случија претходно. Од ДЕРБИ до "дерби" има огромна разлика и јадење на многу фурни леб...

За Вардар не навиваат само скопјани, за Вардар навива голем дел од Македонија. Убаво пишале погоре, некој од Гевгелија да не треба и хотел да плаќа за да може да стигне на натпревар? Терминот е тапа, Вардар губи најмногу тука, се поради таа љангурска и неписмена рамковна полиција, ој ноне...
Kako prvo nikoj i nisto ne si pa da davas pamet ovde! normallno deka treba nekoj da ne sponzorira so mislis ti deka bez sponzor da bide kllubot?? i nemame samo eden sponzor sega imame 3 ako sakas da znaes! da ne bese Vmro vie nema da bevte u prva liga(ajde sega?)!!! za gostuvanja minatata godina vi kazevme na site!! i toa kazna imavmo site naviacki grupi nie pak sekade sme bile so nasiot kllub eve na primer: so vardar, so skopje(2pati) , so bregallnica , napredok , rabotnicki , teteks i renova ne se gostuvanja za nas posto od eden grad sme , imas i dokazi(ovie se samo za ova sezona sto projde).. vi kazevme i na vas kako se saka kllubot ;).. ne se praj tolku pameten deka "znaes" nesto..

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.378
Поени од реакции
4.924
Kako prvo nikoj i nisto ne si pa da davas pamet ovde! normallno deka treba nekoj da ne sponzorira so mislis ti deka bez sponzor da bide kllubot?? i nemame samo eden sponzor sega imame 3 ako sakas da znaes! da ne bese Vmro vie nema da bevte u prva liga(ajde sega?)!!! za gostuvanja minatata godina vi kazevme na site!! i toa kazna imavmo site naviacki grupi nie pak sekade sme bile so nasiot kllub eve na primer: so vardar, so skopje(2pati) , so bregallnica , napredok , rabotnicki , teteks i renova ne se gostuvanja za nas posto od eden grad sme , imas i dokazi(ovie se samo za ova sezona sto projde).. vi kazevme i na vas kako se saka kllubot ;).. ne se praj tolku pameten deka "znaes" nesto..
:eek: НЕ !

П

Паспарту

Гостин
Прва работа: Јас не давам памет, посебно не на некој што го нема...
Втора работа: Ме заболе курот за вашите лански гостувања, во мојот пост пишува: НЕМАТЕ НИ 2 ГОСТУВАЊА ДО ФИНАЛЕТО ОД КУПОТ ПРОТИВ МЃП (ако не сфаќаш ќе ти нацртам)
Трета работа: Јас не се правам паметен, јас ти кажувам факти, а тоа се две сосема различни работи што хомосапиенс како тебе очигледно не може да ги сфати.
Четврта работа: Прашав да ми објасните по кој основ Вардар - чкенди е дерби, а не на која година е најубаво да се прави сунет, прочитај пред да реплицираш.

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Види само колку нема везе тоа што ти го одговри, ама баш ич нема допирна точка со твојот текст. Убав е филингот кога се чукаш во гради дека си најјак, кога си го праиш филмот како они. :tapp:

Член од
4 мај 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Прва работа: Јас не давам памет, посебно не на некој што го нема...
Втора работа: Ме заболе курот за вашите лански гостувања, во мојот пост пишува: НЕМАТЕ НИ 2 ГОСТУВАЊА ДО ФИНАЛЕТО ОД КУПОТ ПРОТИВ МЃП (ако не сфаќаш ќе ти нацртам)
Трета работа: Јас не се правам паметен, јас ти кажувам факти, а тоа се две сосема различни работи што хомосапиенс како тебе очигледно не може да ги сфати.
Четврта работа: Прашав да ми објасните по кој основ Вардар - чкенди е дерби, а не на која година е најубаво да се прави сунет, прочитај пред да реплицираш.
Imamo kolku da sakas ti?? i toa kaj vas imamo gostuvano!
Da be da mnogu razlicni raboti sakas da mi kazes za mojot kllub koj go sponzorira aj gledaj go vojot kllub(da ne bese vmro vie u vtora liga ke bevte).. barem nie imamo super sponzori.
A vie "jakite" zosto ne doagate kaj nas?! tolku vi e tesko ili sto e rabotata?
Za toa dali e derbi ili ne kurot ne ki cue mene ova da go zanes posto vie ne ste naviaci na vardar tuku naviaci na miravci :D

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Затоа лепи ќе си го гледаш тимот на телевизија у сабота!!

П

Паспарту

Гостин
Види само колку нема везе тоа што ти го одговри, ама баш ич нема допирна точка со твојот текст. Убав е филингот кога се чукаш во гради дека си најјак, кога си го праиш филмот како они. :tapp:
Друже, не знам дали си приметил, но тоа е проблем со 90% од навивачите на чкенди што постираат на форумов, знаат за сите работи уназад 1 година, а немаат поима како било пред тоа, колку гледачи имало на стадиониве, кои играчи играле итн. Еден Силекс имаше повеќе народ на стадион отколку жители во градот, а да не правиме муабет за Вардар, Пелистер, Беласица, Саса, Брегалница Штип и Делчево, Борец, Тиквеш и Победа која во секое време имаше енормно голема посета за тогашни наши услови, услови кои подразбираа просек во нашава лига од по 3-4000 гледачи на стадион, ама ајде и ја најдов на кого да му објаснувам.

Па уште на крај "не се прави многу паметен и дека знаеш нешто" :pos:
--- надополнето: Sep 27, 2011 5:41 PM ---
Imamo kolku da sakas ti?? i toa kaj vas imamo gostuvano!
Da be da mnogu razlicni raboti sakas da mi kazes za mojot kllub koj go sponzorira aj gledaj go vojot kllub(da ne bese vmro vie u vtora liga ke bevte).. barem nie imamo super sponzori.
A vie "jakite" zosto ne doagate kaj nas?! tolku vi e tesko ili sto e rabotata?
Za toa dali e derbi ili ne kurot ne ki cue mene ova da go zanes posto vie ne ste naviaci na vardar tuku naviaci na miravci :D
Доста е постов што ти го прочитав, за да ти го измерам паметот.

Имате гостувано во Дестан на кебапи и никаде на друго место... Против Вардар имате гостувано само лани, пред тоа доаѓаа само родителите на играчите со националните ваши автомобили - голф 1 и 2.

Член од
4 мај 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Друже, не знам дали си приметил, но тоа е проблем со 90% од навивачите на чкенди што постираат на форумов, знаат за сите работи уназад 1 година, а немаат поима како било пред тоа, колку гледачи имало на стадиониве, кои играчи играле итн. Еден Силекс имаше повеќе народ на стадион отколку жители во градот, а да не правиме муабет за Вардар, Пелистер, Беласица, Саса, Брегалница Штип и Делчево, Борец, Тиквеш и Победа која во секое време имаше енормно голема посета за тогашни наши услови, услови кои подразбираа просек во нашава лига од по 3-4000 гледачи на стадион, ама ајде и ја најдов на кого да му објаснувам.

Па уште на крај "не се прави многу паметен и дека знаеш нешто" :pos:
Pa takvi ste site ve znaeme.. o budallo gledaj malce za shkendija? u treta liga imal 12.000 gledaci vo edna utakmica.. ti kazuvas ovde 3/4000 gledaci a nie vo sekoja utakmica minimum imame 4000 da ne zborimo za derbi utakmici polln stadionot e.. ama na koj da mu kazuvaz? takvi ste site samo so vi doaga dobro toa go zborite..
--- надополнето: Sep 27, 2011 5:46 PM ---
[quote="

Доста е постов што ти го прочитав, за да ти го измерам паметот.

Имате гостувано во Дестан на кебапи и никаде на друго место... Против Вардар имате гостувано само лани, пред тоа доаѓаа само родителите на играчите со националните ваши автомобили - голф 1 и 2.[/quote]

Hahahaha gledaj malce po nazad ili prasaj nekoj ke ti kaze dali samo lani sme bile ili poveke pati..

П

Паспарту

Гостин
Pa takvi ste site ve znaeme.. o budallo gledaj malce za shkendija? u treta liga imal 12.000 gledaci vo edna utakmica.. ti kazuvas ovde 3/4000 gledaci a nie vo sekoja utakmica minimum imame 4000 da ne zborimo za derbi utakmici polln stadionot e.. ama na koj da mu kazuvaz? takvi ste site samo so vi doaga dobro toa go zborite..
Не може во Македонска Каменица да има 12 000 народ, кога стадионот собира 3000. Не може во Делчево да има 12 000, бидејќи стадионот собира 4 000. Сфаќаш ли за кој просек зборам?

На мутави луѓе и луѓе без памет може да им кажуваат колку пати доаѓале тука, јас повеќе од 20 години го следам Вардар и знам кој дошол, а кој не...

Будала ќе викаш на таа што те родила или на некој од твоите 12 браќа, а не на мене!

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
Админ ај реагирај,нека не замара киселиов 8 поста има 8 му се во фан клубот на Вардар,додека е време бриши и прај што ке праиш да не биде после касно,да се заклучува темата и слични глупости

Член од
4 мај 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Цреп, не може во Македонска Каменица да има 12 000 народ, кога стадионот собира 3000. Не може во Делчево да има 12 000, бидејќи стадионот собира 4 000. Сфаќаш ли за кој просек зборам?

Будала ќе викаш на таа булата што те родила, а не на мене!
Ne se praj pameten deka ne zneme kolju publika imale porano na tia kllubovi so gi spomna znaem mnogu dobro za toa ama ti sakas da kazuvas deka e isto kako so shkendija! site znaat kallku narod ima kaj nas i toa i vo tia vreminja(treta liga vtora liga kaj nas imall vise od 5000 iljadi.

П

Паспарту

Гостин
Ne se praj pameten deka ne zneme kolju publika imale porano na tia kllubovi so gi spomna znaem mnogu dobro za toa ama ti sakas da kazuvas deka e isto kako so shkendija! site znaat kallku narod ima kaj nas i toa i vo tia vreminja(treta liga vtora liga kaj nas imall vise od 5000 iljadi.
Последниот натпревар против Вардар (сезоната кога испаднавте од лига) имаше 200 луѓе преку сила на трибина...

Прочитај го убаво целиот мој горен пост (оној долгиот), ти реков не ми реплицирај за џабе кога ти ништо не си сфатил од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom