Фан Клуб: Вардар

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Па Драган Канатларовски е роден во Белград така да ја си го рачунам ко странец. Пред да дојдеше во Вардар 2 години само настапуваше во Пелистер, Атон Лика не знам што е по нациналност но прво заигра кај нас, Стјепан Бобек исто во Македонска лига настапуваше само за Вардар во последните години и заврши кариера во Земун, има и многу други само нека одговорат постарите. :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.849
Господ сакал така да биде ;) !!! Блесинг и Вандаир играа во Цементара а Оливеира мислам дека прво во Победа па после во Работнички ;) !!! За екипиве што носат квалитетни странци ете ти факт Вашингтон, Амбурет, Оса, Де Брито ги барате да играат за вас... не се они квалитетни ??? :)
Сега ми текна дека играше Оливеира прво во Победа. Иначе Блесинг и вандаир беа позајмени од Вардар во Цементара...
Го заборавив и Бранковиќ кој си пикна автогол мислам на реваншот со гент па после тепавме на пенали:)
Муабетот ми е дека толку ни се квалитетите за носење на странци. Колку пари толку музика. Кога иамвме повеќе пари во минатото воглавно се насочувавме кон македонските играчи. Трендот на носење на Бразилци и слично почна со влезот на Брацо. Дотогаш мислам дека уи во првенството немаше многу, едино Џеферсон и Жилсон ги паметам од претходно...
Исто и тој Бугарот Петков што ни играше во златната генерација :D
Чат-пат некоја екипа ќе добнесе по некој добар странец, како вие со горенабројаните или Работнички со Ковачевиќ, Станишиќ, Пејчиќ, Лукмон итн...

П

Паспарту

Гостин
Петков прво играше во МЃП, па после дојде во Вардар :)

Инаку од Вашингтон, Амбурет и Брито има многу подобри фудбалери кои играле во нашава лига, а кога ќе видам што значеа овие тројца за МЃП, а сега се курац-ипол играчи, ми доаѓа да се измочам на цела наша лига, па ние дефинитивно имаме меѓу најслабите лиги во Европа!

Вашингтон во последниве 2 години има дадено 6 гола, Брито којзнае дали игра фудбал сеуште, а Амбурет е резерва во Динамо Тирана...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Сега ми текна дека играше Оливеира прво во Победа. Иначе Блесинг и вандаир беа позајмени од Вардар во Цементара...
Го заборавив и Бранковиќ кој си пикна автогол мислам на реваншот со гент па после тепавме на пенали:)
Муабетот ми е дека толку ни се квалитетите за носење на странци. Колку пари толку музика. Кога иамвме повеќе пари во минатото воглавно се насочувавме кон македонските играчи. Трендот на носење на Бразилци и слично почна со влезот на Брацо. Дотогаш мислам дека уи во првенството немаше многу, едино Џеферсон и Жилсон ги паметам од претходно...
Чат-пат некоја екипа ќе добнесе по некој добар странец, како вие со горенабројаните или Работнички со Ковачевиќ, Станишиќ, Пејчиќ, Лукмон итн...
Џеферсон играл за Вардар ??? Џеферсон играше во Македонија Ѓ.П. кај нас, па во Осогово, една сезона играше за Куманово и мислам после ја заврши кариерата а Жилсон е играч на Победа !!! Марио Петков прво играше кај нас во Ѓорче па после отиде во Вардар ... Памтам многу јак гол им брцна на Вардар во Ѓорче последно коло кога Брале ја местеше Ѓорче да ја пушти утакмицата (имаше замешано прсти кај нас тогаш брклето) зошто на Вардар му требаше :) па победивте 2-3 . Среќа наша што Силекс даде гол во последна минута во Кратово за 4-4 против Саса па останавме во лига :D.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Петков прво играше во МЃП, па после дојде во Вардар :)

Инаку од Вашингтон, Амбурет и Брито има многу подобри фудбалери кои играле во нашава лига, а кога ќе видам што значеа овие тројца за МЃП, а сега се курац-ипол играчи, ми доаѓа да се измочам на цела наша лига, па ние дефинитивно имаме меѓу најслабите лиги во Европа!

Вашингтон во последниве 2 години има дадено 6 гола, Брито којзнае дали игра фудбал сеуште, а Амбурет е резерва во Динамо Тирана...
Тие играчи да не беа Ѓорче немаше титулата да ја види. А, во другите клубови не заиграа за прв тим... Е на кое ниво сме -.-

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.849
Џеферсон играл за Вардар ??? Џеферсон играше во Македонија Ѓ.П. кај нас, па во Осогово, една сезона играше за Куманово и мислам после ја заврши кариерата а Жилсон е играч на Победа !!! Марио Петков прво играше кај нас во Ѓорче па после отиде во Вардар ... Памтам многу јак гол им брцна на Вардар во Ѓорче последно коло кога Брале ја местеше Ѓорче да ја пушти утакмицата (имаше замешано прсти кај нас тогаш брклето) зошто на Вардар му требаше :) па победивте 2-3 . Среќа наша што Силекс даде гол во последна минута во Кратово за 4-4 против Саса па останавме во лига :D.
Не ме свати добро...
Ти пиша дека и кога сме имале пари не сме носеле добри странци. јас ти реков дека во тоа време воопшто немаше многу странци во лигата, па и ние се насолчувавме кон македонците. Реков дека едино Џеферсон, Жилсон и Петков ги паметам како странци кои играа во нашето првснтво од тоа време (ако ги занемариме Србите :D) а не дека играле во Вардар.

П

Паспарту

Гостин
Тие играчи да не беа Ѓорче немаше титулата да ја види. А, во другите клубови не заиграа за прв тим... Е на кое ниво сме -.-
Тоа го викам и јас...

Инаку едни од најдобрите странци што играле во нашава лига се Оливеира, Вандеир, Блесинг, Љубиша Савиќ, Ахмет Ахметовиќ, Бранковиќ, Чановиќ, Мијановиќ итн.

Член од
7 декември 2009
Мислења
138
Поени од реакции
40
Оливеира и Жилсон дојдоја истовремено во Победа и мислам дека се првите бразилци во МКД. Двајцата беа одлични фудбалери а Оливеира беше избран за најдобар странец во Македонија. Според мене тој е и воопшто најдобрио странец кој некогаш играл во Македонија, иако имаше и други блиску до него! Да се однесуваше попрофесионално мислам дека многу че постигнеше во неговата кариера!

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Не знам другар, може си у право, може сите Македонци се у право со овој муабет, али ја сум навикнат она коешто го работам да го сработам најдобро што е возможно. Не се задоволувам со трошки, не сакам второ место, играм за да бидам најдобар и со тоа да победам.

А со овој третокласен господин, тимот за којшто навивам, нема да може да ја победи ниту Ренова, а не па Шкендија, а да не праиме муабет за Партизан.
Не би се согласил дека е третокласен, играч што настапувал со години стандардно во лига, поквалитетна од нашата. Мислам дека е прекритичко ова размислување. Всушност останува да не увери со настапите во Вардар дали е доволно квалитетен за да биде во клубот за кого навиваме ;)

М

Мартин`

Гостин
Од кај може да се купи дрес на ФК Вардар, ако е можно воопшто и ако се продаваат ?

П

Паспарту

Гостин
Од кај може да се купи дрес на ФК Вардар, ако е можно воопшто и ако се продаваат ?
Јас земав од Тобако Белос (пред Тобако 2 кога одиш од Железничка накај Бисер), друга опција ти е фабриката на МакСпорт во Инџиково :)

Kajgana Shop

На врв Bottom