Фан Клуб: Вардар

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ајде нека ни е со среќа и вас и нас втора лига ;)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
А што ги ебам.Боље вака него цело време да го носиме срамот што ќе останеме во лига по административен пат.И во поразите треба големи да бидеме.Знаев дека ова ќе се случи........стандардна приказна,сите имаат сигурни извори дека ќе се шири лига, сите се знаат, Вардар ќе стане пак сила....и оп ко секоја година ни го начукуваат у газ.Тоа е реалноста.Играњето во втора лига не смее и не треба ништо да ни смени.Ако го сака некој клубот,тој ќе го сака и во 22 лига.
Ако ништо друго повеќе мерак ќе ми биде да играме лига со Пелистер,Победа и сл. клубови него со овие испрдоциве што се сега во прва.
Што и да се случи Вардар останува и ќе остане најголем клуб во Македонија.Клуб на кој никој нема да може никогаш ни до колена да му дојде.

И НА ВРВОТ И ПОСЛЕДЕН ТИ СИ ВАРДАР САМО ЕДЕН !!!!!!

П

Паспарту

Гостин
А што ги ебам.Боље вака него цело време да го носиме срамот што ќе останеме во лига по административен пат.И во поразите треба големи да бидеме.Знаев дека ова ќе се случи........стандардна приказна,сите имаат сигурни извори дека ќе се шири лига, сите се знаат, Вардар ќе стане пак сила....и оп ко секоја година ни го начукуваат у газ.Тоа е реалноста.Играњето во втора лига не смее и не треба ништо да ни смени.Ако го сака некој клубот,тој ќе го сака и во 22 лига.
Ако ништо друго повеќе мерак ќе ми биде да играме лига со Пелистер,Победа и сл. клубови него со овие испрдоциве што се сега во прва.
Што и да се случи Вардар останува и ќе остане најголем клуб во Македонија.Клуб на кој никој нема да може никогаш ни до колена да му дојде.

И НА ВРВОТ И ПОСЛЕДЕН ТИ СИ ВАРДАР САМО ЕДЕН !!!!!!
Тоа сакав и јас да го кажам, навивачот на Вардар со задоволство би гледал натпревари против Победа и Пелистер без разлика колку и да се тие слаби, отколку натпревари со Металург, Шкендија, Турново итн.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Абе коа ви викам не се летајте со информациите добиени од „сигурни“ извори, ама џабе изгледа. Прво беше сигурен Купот, па опстанокот и на крај проширувањето на лигата. Не знам кога се обидувате да излажете, самите себе или сите останати. Наредната сезона, помалку „сигурни“ информации да ни сервирате. Не за друго, смешни излегувате. Кога е во Вардар, се ми се чини дека ова испаѓање ќе му делува како инфузија и ќе излезе како посилен од ова дереџе.
Наша грешка, мада се мислам дека се одложуваше до денес ради изборите. Да паднеа вмро ќе останевме во прва лига повеќе од сигурно, али како и да е верувам дека ќе се вратиме МНОГУ посилни. Наслушнав некои информации дека догодина клубовите од прва лига преминуваат во АД, а тие од втора не. Ова ако е вистина само ради ова ќе ми е криво за ништо повеќе. Сеедно ми беше дали ќе играме прва или втора лига( потајно повеќе ја сакав втората лига од многу причини ).

Прва лига, втора лига, трета лига сеедно КЛУБОТ СЕ САКА ВО СЕКОЈА ЛИГА!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Наша грешка, мада се мислам дека се одложуваше до денес ради изборите. Да паднеа вмро ќе останевме во прва лига повеќе од сигурно, али како и да е верувам дека ќе се вратиме МНОГУ посилни. Наслушнав некои информации дека догодина клубовите од прва лига преминуваат во АД, а тие од втора не. Ова ако е вистина само ради ова ќе ми е криво за ништо повеќе. Сеедно ми беше дали ќе играме прва или втора лига( потајно повеќе ја сакав втората лига од многу причини ).

Прва лига, втора лига, трета лига сеедно КЛУБОТ СЕ САКА ВО СЕКОЈА ЛИГА!
Не постои логика да се направат само една лига АД, а другата не. Кога ќе влегуваат други екипи ќе има цели постапки итн... Тоа можеби ќе може да се направи за кој сака, а додека сите така да бидат не знам.
Сепак, одлична идеја.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
И јас мислам дека е така, затоа и напоменав дека само наслушнав така. Сега се има ли информации дали Брацо 100% останува и дали Гроздановски и Васоски доаѓаат?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
И јас мислам дека е така, затоа и напоменав дека само наслушнав така. Сега се има ли информации дали Брацо 100% останува и дали Гроздановски и Васоски доаѓаат?
Да да сега у втора лига ќе се стрчаат сите да играат да кршат ноги :)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Епа ондак нека не глумат лудило дека го сакаат Вардар. Ако го сакаат и сакаат да му помогнат ќе играат и во трета лига исток.

П

Паспарту

Гостин
Да де, а во прва се игра чисто професионален фудбал без тепање, сличен на оној во Шпанија...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Тотално бевме изманипулирани од Ффм и Фк Вардар, уште кога се навести дека клубот ќе паѓа сакавме да превземеме нешто, во најмала рака да не играат посраните бразилски педери, но од Брацо бевме уверени дека он не е луд да го превзема клубот ако не е договорено Вардар да остане во лига. Откако не го победија Скопје повторно беше дека договорено е проширување 100%. Кога заврши сезоната секој ден се одложуваше проширувањето, за одлуката да се соопшти ден после изборите.
Уште бевме уверувани од нашата управа дека ффм е на наша страна и да не се вадат пароли против нив на Македонија- Ирска, ние зашто сме искрени вљубеници и непокварени луѓе не поверувавме дека лагата може да биде толку подла.
Вардар ако треба нема да постои и ние ќе го расформираме,кои го одржаваме последниве неколку години ама нема да дозволиме да биде растурен од неколку удружени копилиња.
Во втора лига барем ние сите што сме овде може да го водиме клубот, не ни се потребни ни Бразилци ниту милионери.
Ффм не искина тотално цела сезона, од одземање бодови, до казни до забрана да може да го бодриме клубот на гостински терен.
ЌЕ НИ ПЛАТИТЕ И ЌЕ ПАТИТЕ; ОВА НЕМА ДА ОСТАНЕ ВАКА !
ВАРДАР ЗА НАС Е СЕ, ВАРДАР Е ЉУБОВ ЗА КОЈА СЕ ГИНЕ !!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.429
Поени од реакции
8.555
Не постои логика да се направат само една лига АД, а другата не. Кога ќе влегуваат други екипи ќе има цели постапки итн... Тоа можеби ќе може да се направи за кој сака, а додека сите така да бидат не знам.
Сепак, одлична идеја.
Постои за жал само прволигашките екипи со новиот закон за спорт ќе бидат професионални и ќе мора да се приватизираат односно да бидат акционерски друштва(со минимум од 25000 евра) а за второлигашите тоа не важи

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Постои за жал само прволигашките екипи со новиот закон за спорт ќе бидат професионални и ќе мора да се приватизираат односно да бидат акционерски друштва(со минимум од 25000 евра) а за второлигашите тоа не важи
Ахам, а оние што ќе влегуваат, ќе треба во рок од 3 месеци да се приватизираат(т.е. А.Д.)? Интересно, но не ме чуди ништо...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.734
Па доообро, прифаќам да играме таму каде што заслуживме. Ако нипто друго ни престои интересна сезона и дефинитивно многу посилна втора лига од прва. Зашто да не атакуваме и на купот:D
ДСа видиме како ќе се одвиваат работите. Очигледно се чекаше да видат дали ќе се смени власта, пошто ВМРО беше упорен да не турне. Видено, сторено. Се надевам дека ако Брацо останер конечно ќе почне со сериозно спонзорство. Ова дефинитивно ја прели чашата, така да во иднина одиме уште појако против ФФМ и сите апаши во Вардар. Гомната полека се исчистија, останува да влезе некој кој вистински ќе биде заинтересиран за вложување. штета што сега нема да може да се тансформира клубот во АД:confused:
--- надополнето: Jun 6, 2011 10:41 PM ---
Да размрдам малку атмосфера со еден виц што го прочитав во Шпиц (се извињавам ако се увреди некој, али не е моја измислица :)):)
Починал некој Чкембар и сега Господ го прашува: Момче за каде си ти?
Овој му вели: За во рајот
Господ: Синко таму одат само храбрите...
Чкембарот:Па храбар сум боже
Господ: Што си направил за да бидеш храбар?
Чкембарот: Па отидов на запад, и викнав ПЕЛИСТЕР...
Господ: Кога???
Чкембарот: Пред 5 минути...
:ROFLMAO:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Па доообро, прифаќам да играме таму каде што заслуживме. Ако нипто друго ни престои интересна сезона и дефинитивно многу посилна втора лига од прва. Зашто да не атакуваме и на купот
Браво ти си таа легенда што на својот клуб лошо му посакува, цел Аеродром стана на нозе кога Мзт тргна кон 2ра лига, а кај нас нашите членови се задоволуваат.
Па идиоти Вардар е бутнат во втора лига, клубот кога немаше денар и губеше од Милано 9-1 сепак опстојуваше во втора лига, сега некој ќе ми каже дека со 10пати подобри и поискусни играчи ние ќе губиме од тимови како Турново?
Ало освестете се, Вардар во втора лига.. НИКОГАШ !!
Има нешто што се вика традиција и гордост, како што Интер никогаш не испаднал во втора лига, така и Вардар не смее никогаш да испадне во втора лига

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Браво ти си таа легенда што на својот клуб лошо му посакува, цел Аеродром стана на нозе кога Мзт тргна кон 2ра лига, а кај нас нашите членови се задоволуваат.
Па идиоти Вардар е бутнат во втора лига, клубот кога немаше денар и губеше од Милано 9-1 сепак опстојуваше во втора лига, сега некој ќе ми каже дека со 10пати подобри и поискусни играчи ние ќе губиме од тимови како Турново?
Ало освестете се, Вардар во втора лига.. НИКОГАШ !!
Има нешто што се вика традиција и гордост, како што Интер никогаш не испаднал во втора лига, така и Вардар не смее никогаш да испадне во втора лига
Епа редно е да се преземат некакви мерки и да не го дозволиме тоа ако е така. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom