Тоа сакав и јас да го кажам, навивачот на Вардар со задоволство би гледал натпревари против Победа и Пелистер без разлика колку и да се тие слаби, отколку натпревари со Металург, Шкендија, Турново итн.А што ги ебам.Боље вака него цело време да го носиме срамот што ќе останеме во лига по административен пат.И во поразите треба големи да бидеме.Знаев дека ова ќе се случи........стандардна приказна,сите имаат сигурни извори дека ќе се шири лига, сите се знаат, Вардар ќе стане пак сила....и оп ко секоја година ни го начукуваат у газ.Тоа е реалноста.Играњето во втора лига не смее и не треба ништо да ни смени.Ако го сака некој клубот,тој ќе го сака и во 22 лига.
Ако ништо друго повеќе мерак ќе ми биде да играме лига со Пелистер,Победа и сл. клубови него со овие испрдоциве што се сега во прва.
Што и да се случи Вардар останува и ќе остане најголем клуб во Македонија.Клуб на кој никој нема да може никогаш ни до колена да му дојде.
И НА ВРВОТ И ПОСЛЕДЕН ТИ СИ ВАРДАР САМО ЕДЕН !!!!!!
Наша грешка, мада се мислам дека се одложуваше до денес ради изборите. Да паднеа вмро ќе останевме во прва лига повеќе од сигурно, али како и да е верувам дека ќе се вратиме МНОГУ посилни. Наслушнав некои информации дека догодина клубовите од прва лига преминуваат во АД, а тие од втора не. Ова ако е вистина само ради ова ќе ми е криво за ништо повеќе. Сеедно ми беше дали ќе играме прва или втора лига( потајно повеќе ја сакав втората лига од многу причини ).Абе коа ви викам не се летајте со информациите добиени од „сигурни“ извори, ама џабе изгледа. Прво беше сигурен Купот, па опстанокот и на крај проширувањето на лигата. Не знам кога се обидувате да излажете, самите себе или сите останати. Наредната сезона, помалку „сигурни“ информации да ни сервирате. Не за друго, смешни излегувате. Кога е во Вардар, се ми се чини дека ова испаѓање ќе му делува како инфузија и ќе излезе како посилен од ова дереџе.
Не постои логика да се направат само една лига АД, а другата не. Кога ќе влегуваат други екипи ќе има цели постапки итн... Тоа можеби ќе може да се направи за кој сака, а додека сите така да бидат не знам.Наша грешка, мада се мислам дека се одложуваше до денес ради изборите. Да паднеа вмро ќе останевме во прва лига повеќе од сигурно, али како и да е верувам дека ќе се вратиме МНОГУ посилни. Наслушнав некои информации дека догодина клубовите од прва лига преминуваат во АД, а тие од втора не. Ова ако е вистина само ради ова ќе ми е криво за ништо повеќе. Сеедно ми беше дали ќе играме прва или втора лига( потајно повеќе ја сакав втората лига од многу причини ).
Прва лига, втора лига, трета лига сеедно КЛУБОТ СЕ САКА ВО СЕКОЈА ЛИГА!
Да да сега у втора лига ќе се стрчаат сите да играат да кршат ногиИ јас мислам дека е така, затоа и напоменав дека само наслушнав така. Сега се има ли информации дали Брацо 100% останува и дали Гроздановски и Васоски доаѓаат?
Епа ондак нека не глумат лудило дека го сакаат Вардар. Ако го сакаат и сакаат да му помогнат ќе играат и во трета лига исток.Да да сега у втора лига ќе се стрчаат сите да играат да кршат ноги![]()
Да де, а во прва се игра чисто професионален фудбал без тепање, сличен на оној во Шпанија...Да да сега у втора лига ќе се стрчаат сите да играат да кршат ноги![]()
Постои за жал само прволигашките екипи со новиот закон за спорт ќе бидат професионални и ќе мора да се приватизираат односно да бидат акционерски друштва(со минимум од 25000 евра) а за второлигашите тоа не важиНе постои логика да се направат само една лига АД, а другата не. Кога ќе влегуваат други екипи ќе има цели постапки итн... Тоа можеби ќе може да се направи за кој сака, а додека сите така да бидат не знам.
Сепак, одлична идеја.
Ахам, а оние што ќе влегуваат, ќе треба во рок од 3 месеци да се приватизираат(т.е. А.Д.)? Интересно, но не ме чуди ништо...Постои за жал само прволигашките екипи со новиот закон за спорт ќе бидат професионални и ќе мора да се приватизираат односно да бидат акционерски друштва(со минимум од 25000 евра) а за второлигашите тоа не важи
Браво ти си таа легенда што на својот клуб лошо му посакува, цел Аеродром стана на нозе кога Мзт тргна кон 2ра лига, а кај нас нашите членови се задоволуваат.Па доообро, прифаќам да играме таму каде што заслуживме. Ако нипто друго ни престои интересна сезона и дефинитивно многу посилна втора лига од прва. Зашто да не атакуваме и на купот
Епа редно е да се преземат некакви мерки и да не го дозволиме тоа ако е така.Браво ти си таа легенда што на својот клуб лошо му посакува, цел Аеродром стана на нозе кога Мзт тргна кон 2ра лига, а кај нас нашите членови се задоволуваат.
Па идиоти Вардар е бутнат во втора лига, клубот кога немаше денар и губеше од Милано 9-1 сепак опстојуваше во втора лига, сега некој ќе ми каже дека со 10пати подобри и поискусни играчи ние ќе губиме од тимови како Турново?
Ало освестете се, Вардар во втора лига.. НИКОГАШ !!
Има нешто што се вика традиција и гордост, како што Интер никогаш не испаднал во втора лига, така и Вардар не смее никогаш да испадне во втора лига