Фан Клуб: Вардар

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Кој цреп е овој Јовановски :facepalm:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Јовановски, Цикарски, Релиќ, се тоа во аут...

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Многу слабо, со ваква игра може само да губат утакмици. Ако претендираат за титула, нека мислат уште од сега какви мерки ќе превземат за да ја подобрат играта.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Многу слабо, со ваква игра може само да губат утакмици. Ако претендираат за титула, нека мислат уште од сега какви мерки ќе превземат за да ја подобрат играта.
Титула секако ќе освоите ама неиграва на русов уште ме мава у глава. Монотонија, сивило...
Тој копачот позади Трниниќ со Бојовиќ у маало играше денес?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Од иста кал сте правени со оној другиот кога веќе нема што да каже напаѓате лично. Исто ко брачата, и IQ горе доле исто имате :pos:
кој тоа другиот бе идиот еден..кој тоа другиот..ние сме македонци и никогаш и никаде нема да бидиме со албанците некакви си браќа..никој не се дели на битолчани и скопјани само ти како некаков морон ги делиш тука луѓето..ти од Австралија најде да кажваш за ситуацијата тука бе?..кој си ти тука да ни солиш памет зарем си некаков фактор?..засрами се од твоето размислување и општо твојот памет..Битола одсекогаш бил и ќе остане град со традиција и историја ..тоа што политичарите го уништија не сме ние криви..Битолчаните не се посебен народ туку сите ние сме Македонци ..тоа што се рчкаме во дербито е друго..во пракса не се мразиме со Скопјаните..тоа е се вештачко направено...

F

FARANG

Гостин
кој тоа другиот бе идиот еден..кој тоа другиот..ние сме македонци и никогаш и никаде нема да бидиме со албанците некакви си браќа..никој не се дели на битолчани и скопјани само ти како некаков морон ги делиш тука луѓето..ти од Австралија најде да кажваш за ситуацијата тука бе?..кој си ти тука да ни солиш памет зарем си некаков фактор?..засрами се од твоето размислување и општо твојот памет..Битола одсекогаш бил и ќе остане град со традиција и историја ..тоа што политичарите го уништија не сме ние криви..Битолчаните не се посебен народ туку сите ние сме Македонци ..тоа што се рчкаме во дербито е друго..во пракса не се мразиме со Скопјаните..тоа е се вештачко направено...

Се дур си ручате со нив и за вас е тоа ОК после она што ви го направија во 2001 и се дур се „рчкате“ и ги опејувате нема што да разговараме на таа тема. Можевте да одбиете ручек има милјон начини за да рчнете со нас на утакмица ама вие си го одбравте тоа. Нема љутиш сами си одбравте

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Се дур си ручате со нив и за вас е тоа ОК после она што ви го направија во 2001 и се дур се „рчкате“ и ги опејувате нема што да разговараме на таа тема. Можевте да одбиете ручек има милјон начини за да рчнете со нас на утакмица ама вие си го одбравте тоа. Нема љутиш сами си одбравте
Еве и со вас денес ручавме по шо?:D

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.725
Поени од реакции
3.095
Slab i anemicen Vardar... se poise veruvam vo toa deka Gjoko kaj i da e ke bide nov trener na Vardar

F

FARANG

Гостин
Еве и со вас денес ручавме по шо?:D
Абе вие кај најдете без пари јадете :D. Јас ги сфаќам клубовите - тој дел е ОК. Значи нека си развиваат односи и се тоа е во ред. Не ми е јасно како ваши дечки постираат тоа тука, не критикуваат, и уште лајкчиња си стискате.... Еден да речеше ова не е во ред или нешто немаше сега да рчкам ама си го преќутевте бе... На толку глупости што може да ни смислите секој втор збор/песна ви е се они. Од уста не ги извадивте :love:

Пишуваш на некој теми за навијачка култура и движење ова за тебе во ред е?

Член од
11 ноември 2012
Мислења
1.407
Поени од реакции
4.267
Беда, беда!!!
Не знам со кој памет се решив да одам на утакмицава, ама сигурен сум дека нема да одам до крај на сезоната.. барем додека не се направи смена на кловнот Андреев кој што вети дека ќе победи во сите 14 натпревари до крајот, а сиромашкиот одвај го совлада очајниот Напредок. Единствен потег што може да ме предомисли е ако на кормилото застане Ѓоко или барем Тетовче.
Иако, со овој тим и не знам дал треба да заслужуваме нешто повеќе. Рељиќ? Јовановски? Петров? Гробарот Илчета Наумовског??? Туга.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Абе вие кај најдете без пари јадете :D. Јас ги сфаќам клубовите - тој дел е ОК. Значи нека си развиваат односи и се тоа е во ред. Не ми е јасно како ваши дечки постираат тоа тука, не критикуваат, и уште лајкчиња си стискате.... Еден да речеше ова не е во ред или нешто немаше сега да рчкам ама си го преќутевте бе... На толку глупости што може да ни смислите секој втор збор/песна ви е се они. Од уста не ги извадивте :love:

Пишуваш на некој теми за навијачка култура и движење ова за тебе во ред е?
Тоа шо си прават раководствата е нивна работа,кој со кого ручал е ирелеватно...
А кога веќе ги спомна скандирањата....
За мене скандирањата и препукувањата на двете групи се апсолутно без врска...апсолутно немаат врскасо навивање и бодрење на тимот,само да се исплука ривалот,сепак ова е реалност секаде во светот,но кај нас ја помина границата на нормалното...... ,доста невкусни и несериозни,ај пред 20 години,ама уште со истите песни..:)
И ова се провлекува години наназад....
И затоа на ништо не личи...
Еве за Комити,навивањето доста солидно на почеток,се додека не влегоа Чкембарите,потоа почнаа добро познатите песни од двете страни и се изгуби ритамот...
Со ова се губи шмекот на навивањето....
Ама таа е реалноста и нема шо тука да се прави..

Последно уредено:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
тоа што ручавме со нив е дел од директната соработка на раководствата и клубовите а не значи дека сме браќа со нив..се знае ние сме македонци и неможиме да бидиме со нив браќа ни под разно..нас не ни направија ништо во 2001 бидејќи војната беше во Тетово и Куманово не во Битола бидејќи во Битола не се ни 5% за разлика од Скопје ...и затоа не мешај баби жаби кога тука се работи за фудбал а не политика..и ние не си одбравме ништо туку клубовите си одбраа..мене лично ако ме прашаат ќе ги отерам упичку матер но ете јас не сум никаков фактор..затоа не генерализирај

F

FARANG

Гостин
Тоа шо си прават раководствата е нивна работа,кој со кого ручал е ирелеватно,немаат врска
А кога веќе ги спомна скандирањата....
За мене скандирањата и препукувањата на двете групи се апсолутно без врска...апсолутно немаат врскасо навивање и бодрење на тимот,само да се исплука ривалот,сепак ова е реалност секаде во светот,но кај нас ја помина границата на нормалното...... ,доста невкусни и несериозни,ај пред 20 години,ама уште со истите песни..:)
И ова се провлекува години наназад....
И затоа на ништо не личи...
Еве за Комити,навивањето доста солидно на почеток,се додека не влегоа Чкембарите,потоа почнаа добро познатите песни од двете страни и се изгуби ритамот...
Со ова се губи шмекот на навивањето....
Ама таа е реалноста и нема шо тука да се прави..

За раковдствата нема проблем тоа е дури и добро, чекор напред. Групите се декларираат како националистички и како такви да во најмала рака такви фотки се за критика и ако утре нешто такво направи Вардар јас би го критикувал а верувам и сите во групата. Фактот дека се преќуте па и се фалеа со тоа некој ваши членови не беше во ред.

За скандирањата се сложувам. Гледам имаше дискусии за да држиме 70-30 да е посветено за Вардар ама тоа некако тешко оди. Треба воџите да се фокусираат повеќе на што се случува на терен и на нашата трибина а не на противничката. Ќе фати време да се смени ама барем се работи на тоа на наша страна. Има голема разлика во репертоарот на скандирањата ние може претеруваме и ви даваме повеќе значење од што треба место да се посветиме на Вардар ама ова со брачава не ви треба. За се друго може партал да се правиме ама за тоа не смее, треба да сме на иста фреквеција бар за таа работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom