- Член од
- 25 април 2012
- Мислења
- 443
- Поени од реакции
- 580
Браво за Борусија, иако сум фан на Баерн навивам за сите германски екипи кога играат низ Европа, баш сакам сите да поминат во наредна фаза.
Не знам дали би му лежело на Клоп ритамот на репрезентација. Вака секојдневна работа поќе му лежит ама и договор има до 2016, лани го продолжи. И повеќе пати изјави дека најмалце до 2016та ќе биде тука.Све си мислим дека е време клоп да стане тренер на германија,иако знам дека ова не ви се свиѓа,ама на германија и е потрбен ваков лудак у позитивна смисла.
Тоа е тоа, ме потсети вчерашниот натпревар на минатите пет натпревари со Баерн. Гроскројц помагаше у дефанзивата и лево и десно неколку пати го видов со Гетце трчаат по Роналдо. Притисок на сите страни као со нас Рибери и Робен кога неможеа да мрднат. Само така неискусна екипа како Дортмунд ќе има успех во европа.Klopp e fenomenalen motivator, pred da vleze timot na teren so Real im rekol na igracite: "Wer heute nicht richtig defensiv arbeitet, der ist ein Arschloch." - "Sekoj sto denes ne raboti i vo defanzivata, e kreten". Rezulatot se vide.![]()
Ali krenaa igracite i so iskustvo. Ova na poketo im e vtora pa i treta sezona vo Evropski kup, plus sega zad sebe imaat golem turnir kako EP. I na toa pole Dortmund i igracite ne se poveke pocetnici, mislam i toa dobro se gleda godinava.Тоа е тоа, ме потсети вчерашниот натпревар на минатите пет натпревари со Баерн. Гроскројц помагаше у дефанзивата и лево и десно неколку пати го видов со Гетце трчаат по Роналдо. Притисок на сите страни као со нас Рибери и Робен кога неможеа да мрднат. Само така неискусна екипа како Дортмунд ќе има успех во европа.
Абе само да се увиди разликата од првото и второто полувреме и ќе му стане јасно на човек за каков тренер станува збор. Дортмунд во првото полувреме не играа ништо, нула беа, голот на среќа го дадоа поради грешката на Пепе, а во второ излезе друг тим, тим кој го стави Реал во џеб. Течна игра, точни пасови, и пред се одличен пресинг. Тоа што беше Дортмунд во прво беше Реал во второ. Честитки за победата до сите фанови на Дортмунд и од се срце сакам да идете што е можно подалеку во ЛШ и пред се гнаснине Сити да не поминат групна фаза.Klopp e fenomenalen motivator, pred da vleze timot na teren so Real im rekol na igracite: "Wer heute nicht richtig defensiv arbeitet, der ist ein Arschloch." - "Sekoj sto denes ne raboti i vo defanzivata, e kreten". Rezulatot se vide.![]()
Не само што ги мотивира на пауза туку одма има и видеоанализа од првото полувреме. Не само Клоп туку цел тим е одличен околу него и си ја тера работата.Абе само да се увиди разликата од првото и второто полувреме и ќе му стане јасно на човек за каков тренер станува збор. Дортмунд во првото полувреме не играа ништо, нула беа, голот на среќа го дадоа поради грешката на Пепе, а во второ излезе друг тим, тим кој го стави Реал во џеб. Течна игра, точни пасови, и пред се одличен пресинг. Тоа што беше Дортмунд во прво беше Реал во второ. Честитки за победата до сите фанови на Дортмунд и од се срце сакам да идете што е можно подалеку во ЛШ и пред се гнаснине Сити да не поминат групна фаза.
Чешити, играта катастрофа до сега поради снегот.што е со снегов бе![]()