Фан Клуб: Борусија Дортмунд

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ништо, Баерн ни ги купи ирачите и затоа губиме.

Сепак не се откажувамме, GGMU !

:D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Сами сте криви ко го играте Дортмунд. За џабе се буните.

Иначе нема што да се објаснува поќе, мислам сите можни објаснувања ги чувме последните месеци. Донесете ги најдобрите психологи во светот тука на помош иначе црно му се пишува на Дортмунд.

Член од
20 мај 2014
Мислења
27
Поени од реакции
24

Иначе нема што да се објаснува поќе, мислам сите можни објаснувања ги чувме последните месеци. Донесете ги најдобрите психологи во светот тука на помош иначе црно му се пишува на Дортмунд.
Ako Dortmund ne uspee da se kvalifikuva vo LS naredna godina rizikuvate ama bukvalno site podobri igraci da gi izgubite i nema zosto poske da se lutite na bayern deka vi gi krade igracite .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577

не знам што се дешава,многу ми е чудна целава ситуација,пред две години финале лига на шампиони каде несреќно изгубија,оваа година на дното на бундес лига табелата.
Се надевам дека Клоп ќе ги доведе во ред во брзо време,имаат супер состав за тие услови,но повредите се тие што ја реметат работата,според мене тие се главен виновник за ваквата лоша ситуација во Дортмунд.Сепак голема е разликата од комплетно здрав прв состав и половина болница каде ниту 10% од главните играчи не можат да се опорават,па играат тотално небитни играчи на позиции каде што не се навикнати.
Да се вратат повредените и мислам дека Дортмунт ќе почне да игра пак јако,но одбраната е пак во дупка бидејќи Хумелс многу често влече повреда и е неконстантен,па се нема негова достојна замена.
И Ројс почнаа да го мачат повреди,Гундоган веќе долго време влече повреда на грбот од која не може да се опорави и да заигра како што знае и умее.
Нивни достојни замени би требало и мора да се доведат ако Дортмунд пак сака да се бори за врвот на Германија бидејќи ова што се случува во Дортмунд е криминал и многу ми е криво.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Таен договор помеѓу Баерн Минхен и Борусија Дортмунд за Марко Ројс?

Поред мене доста реален е ваков договор. Само не ми е јасно однесувањето на Румениге кое наликува детски. И добро се сеќавам на Ули Хенес пред една година ко лумпуваше поради интересот на Реал Мадрид за Левандовски. Сега познато е и што беше работата.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Изгледа истекува времето на Роман Вајденфелер во Дортмунд. Малку жално но не смее да се згреши тајмингот за промена на голманската позиција.

Три опции има:
- Вајденфелер останува најмалце до 2016та нов голман
- Лангерак добива до зима шанса, ако се покаже ќе стане нов голман.
- Влето ќе се купи нов голман ако и Вајденфелер и Лангерак не се покажат. Дортмунд има шанса да бира меѓу Германските таленти. Освен Нојер и тер Штеген сите се можни.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.648
Поени од реакции
22.380
Барем, ако Дортмунд одпадне, нема да биде бламажа како ќе беше со Базел на пример. Мислам дека и двата тима имаат шанси, ако сме реални. Јуве е јак тим, се надевам на добри партии и секако подобриот нека помине. Само се надевам тимот во зимската пауза ќе се прероди иначе збогум ЛШ за подолго време.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Барем, ако Дортмунд одпадне, нема да биде бламажа како ќе беше со Базел на пример. Мислам дека и двата тима имаат шанси, ако сме реални. Јуве е јак тим, се надевам на добри партии и секако подобриот нека помине. Само се надевам тимот во зимската пауза ќе се прероди иначе збогум ЛШ за подолго време.
Знаеш како Јуве е според мене меѓу најталентираноте тимчиња во ЕУ но талентот не е се. Ние имаме ментален блок во ЛШ и се додека не победиме јак тиж во ЛШ нема да ни помини. Во ЛШ сме меѓу 'послабите' само поради неискуството и лошата игра прикажана, оваа година имаме надеж поради новата формација која менува многу, и верувам дека ќе сме солидни во одбраната, предност ние шо не напаѓаме 'безумно' а притоа сме одговорни во одбраната ама полека се уигруваме и таму. Вие сте одличен тим и јак тим во тежок период во домашното првенство, како и да е нека победи подобриот.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom