Фан Клуб: Барселона

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Бускец го игра ова од многу одамна. Мене ми е меѓу омилените, тоа шо го прави изгледа као да е едноставно па затоа и не добива кредит, треба да ги гледаш утакмиците по втор пат и само него да го гледаш за да видиш дека е клучен за секоја идеа на Пеп. На колку години го играше финалето во Рим и како го изигра! Он е баш како шо кажал Меноти, изумрен/загрозен вид! Како што бил Гвардиола коа се појавил, слабо височко дете шо ја чита играта многу, мнооогу пред другите. Тоа шо глумел и паѓал му е дел од играта, street smart е Бускец. А имаше муабет дека малце паднал психолошки после Интер, затоа Чави и Пујол застанаа до него и коа правеа славје за титулата во примера ја тераа публиката да му напраи некое СЕЕЕЕРХИИООО. И од тогаш као да се смени скроз. Он е некој си, unsung hero, шо откако ќе го снема сите ќе зборат дека бил фантастичен.
Инаку Тошак на Revista de la Liga, после Класико напраи многу добар муабет, беше у стил, не може Бускец да изигра лошо коа Пеп му е учител, Гвардиола го играше истово шо го игра Бускец! Идеите на Гвардиола најлесно може да ги сфати и да ги спроведе само Бускец..

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Бускетс е врската помеѓу одбраната и средниот ред,без него не функционира тој премин од одбраната кон средината со пасови без грешни додавања.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Се повеќе се шпекулира дека се склучил некој договор за Нејмар...

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Во медиумите се појавија гласини дека Гвардиола ја губи мотивацијата.

Гвардиола два пати ја покори Европа и светот, и наводно доколку го повтори тој успех оваа година ќе го напушти тимот на Барселона.

Тој одбива да го продолжи договорот за повеќе од една година, според него доколку нема резултати ќе си замине.

Уште една титула би го уверила Гвардиола дека е вистинско време да се повлече од клупата на Барселона.

Според шпанските медиуми доколку освојат уште една титула, Гвардиола ќе земе пауза од една година.

http://tocka.com.mk/index2.php?ID=57201

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
nekoj informacija utre barca so koj sostav ke nastapi vo kupot ?
Со комбиниран состав ќе излезе Пеп утре, дел првотимци дел младинци.

5-те трофеи во 2011 година во мало клипче.

п.с. Се надевам дека ќе направат подобар клип со подобра помотивирачка музика.

Kajgana Shop

На врв Bottom