Фан Клуб: Барселона

P

pepito*

Гостин
Се повеќе се зборува за формација со 3 играчи во одбрана за Ел Класико, па ај да удрам и јас една претпоставка, да биди поинтересно

----------------Валдес----------------
----Пујол---Маскерано--Абидал-
Алвес-------Бускетс------Кеита--
----------Чави--------Иниеста------
---------Меси-------Виља-----------

П.С. Знам дека нема да погодам

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.701
Поени од реакции
22.842
После играњето со формација 3-4-3 со Алвес како крило напред, на Местаља, кога крилата на Валенсија си играа со нашата одбрана, не сакам ни да помислам што се можат да направат Кристијано и Ди Марија ако им остават исто толку простор. :cenzura:

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
нема шо да погодуваме,нема простор за калкулации се иде со најдобар можен состав

валдес
алвеш----пике/пујол----маскерано----абидал
чави-----бускетс-----иниеста
меси------- виља-------санчез

мислам дека треба санчез да стартува и тоа како лево крило,а виља центарфор..

I

IBIZA SOUND

Гостин
kolku e tocno ne znaeme,ama demek pep za natprevarot so real ke igral so formacija 3 5 2
kolku e sigurna ovaa formacija isto taka ne znaeme :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.701
Поени од реакции
22.842
Џабе ќе си типувате и прогнозирате. Само Пеп знае со кој состав ќе излезе на Бернабеу. Можно е и Кеита и Тиаго да ги гледаме во прв тим, можно е и Пике и Пујол да седат на клупа. Според мене, само едно е 99% сигурно. Стартуваат Валдес, Дани и Меси. :)
А, за пишувањата на медиумите дека Пеп ќе игра со 3-5-2 формација, чисти глупости.... Од кај знаат уште од сега новинарите со која формација ќе излезе Пеп?!

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Точно е дека да се погоди сезонава состав на Барселона е речиси невозможна работа, а за Ел Класико па и да не правиме муабет .... Бог знае што ќе му текне на Пеп, ама јас мислам дека вака некако треба да изгледа сето тоа :

Валдес​
Алвес Пиќе Пујол Абидал​
Маскерано​
Чави Иниеста​
Цеск​
Меси Виља​

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Никако ама баш никако не треба да играме со формација 3-4-3 или пак во било каква формација без Бускетс.Значи мора да игра Бускетс,многу нешто ни значи тоа....
Ако играме 3-4-3 би било самоубиство,со оглед на тоа што на контри се многу брзи и може да направат контра за неколку секунди,многу ќе патиме така,ќе дуваат многу ветришта по десната страна....Бускетс мора да игра,тој е еден од најважните во тимот,тој е врската помеѓу одбраната и средината,без него нема да имаме толку многу пасови и препознатливите триаголници и излегување од нашиот простор кон средината......
Значи вака според мене :
................................ВВ......................................
....Дани........Пике........Маскерано.......Абидал...
..............Чави.......Бускетс.........Иниеста..........
............Санчез...........Меси..........Виља............
Дани и Пике на десната страна да се справат со КР и Бензема,верувам дека Санчез ќе е многу успешен против Марсело,а Виља секогаш дава голови при вакви натпревари......
Со Фабрегас можеби креираме повеќе шанси,но со него сме и понестабилни,така да останува резерва.....толку.....

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Слично ќе пишам како Чавиеста само на местот на Маскерано Бускетс...
Значи како јас сакам да излезе тмот на Бернабе :

----------------------Валдес------------------
--Алвес---Пујол-------------Пиќе---Абидал--
-------Чави--------Бускетс-------Иниеста----
---------------------Фабрегас----------------------
--------Меси-------------------------Виља--------

Цеск со уфрлување како лажна 9-ка, одлично му иде таму, плус можност за повеќе контрола на топката во средината од теренот.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Џабе ќе си типувате и прогнозирате. Само Пеп знае со кој состав ќе излезе на Бернабеу. Можно е и Кеита и Тиаго да ги гледаме во прв тим, можно е и Пике и Пујол да седат на клупа. Според мене, само едно е 99% сигурно. Стартуваат Валдес, Дани и Меси. :)
А, за пишувањата на медиумите дека Пеп ќе игра со 3-5-2 формација, чисти глупости.... Од кај знаат уште од сега новинарите со која формација ќе излезе Пеп?!
И секако Чави ;)

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.665
Поени од реакции
7.309
Афелај повреден вие, типот ни на клупа го нема?

Kajgana Shop

На врв Bottom