Фан Клуб: Барселона

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Очекувано плановите за реновирање на Ноу Камп пак се одложени на неопределено. Клубот е во очајна финансиска состојба сакал некој тоа да го признае или не.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Очекувано плановите за реновирање на Ноу Камп пак се одложени на неопределено. Клубот е во очајна финансиска состојба сакал некој тоа да го признае или не.
Изгледа дека се поочигледно станува дека е можно триото напред да се раздели. Уште од летово има овакви статии, баш поради таа финансиска состојба, дека е можно некој да си оди...
А кога сум кај триото, ова им е можеби нивната најочајна утакмица заедно на сите тројца.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.437
Поени од реакции
39.055
Баш излегоа шпекулации вчера дека двата Манчестеровци нудат 150 милиони за Суарез. Колку и да се јаки тројцата напред ова би го прифатил со 2 раце , со оглед дека Суарез ја гази 30та веќе. Со тие пари може да се тргне по Обамејанг , Гризман , па дури и Лукаку би бил квалитетно засилување , сам го носи на грб Евертон.
Оваа сезона трансферите беа супер економични , и еднакви по квалитет со сумата. Единствен кикс им беа 35те милиони за Алкасер.

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Разбирам дека голем финансиски товар се платите за играчите, но не знам каква замена ќе добиеме ако го пуштат Суарез..Не се способни да ангажираат некој второкласен напаѓач, а не пак некој од калибарот на Суарез...Дури и да ги имаат парите..Обамејанг, Гризман..заборавете...Едниот е убер навивач на Реал, другиот не верувам да го пушти Атлетико кај нас..

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.437
Поени од реакции
39.055
Реков дека има шпекулации , не дека ќе го продаваат со сигурност.

http://kajgana.com/dvata-manchestera-vo-trka-po-luis-suarez

И да , од финансиска гледна точка 150 милиони евра за Суарез се исто како лотарија да си добиеш. Да сум јас одговорен , нормално со согласност на играчот , одма би го почнал процесот.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Мене поверојатно ми се чини дека е да се продадат правата за името на стадионот. Од наредната сезона ќе биде доста голем и договорот за спонзорство на дресот.

Зборот ми беше дека веќе 10 години се прават вакви грешки се излегува со голем проект и потоа се стопира а однапред е познато чинењето на истиот.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Како е можно да нема пари, кога од управа се фалеа дека оствариле најголем приход во историјата? Имаше и официјални податоци дека оствариле ненормална сума пари, каде одат тие пари е прашањето.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Ситуацијата не е толку страшна како што претпоставувате , само во менаџерскиот тим се претпазливи пред да почне проектот за Камп Ноу да се сведе долгот под 200 милиони евра.

http://www.espnfc.com/barcelona/story/2983935/barcelonas-bartomeu-responds-to-la-liga-chief-over-bottle-incident
At the assembly, the Catalan club announced record revenues for the previous season, reaching €679 million.

The club's aim, as professed by Bartomeu, is to become the first team to break the €1 billion mark, and by crushing the anticipated €633m in 2015-16, they seem on course to do so.
We have beaten the economic forecasts. We have taken a record €679m in revenue, it's an absolute record in any sporting club in the world," Barca vice-president Susana Monje said.
The club's outlay was €630m, of which the bulk went on players' wages.

Monje added: "Sixty-nine percent of the bills come from sporting salaries. We have lowered them a bit, before it was 73 percent."

She explained that the club have a debt of €271m at the moment, reduced by €57m in the previous year, but also said work would not start on the Espai Barca project, including the Nou Camp Nou, until the debt was below €200m.

"It's true that the important work will not start until the debt is €200m," she said. "This season we have made a big investment in players, over €70m. We have a lot of scope to reduce the debt in years when we don't invest so much in players. The debt is workable. Nor will we place the first stone without the contract for the stadium's surname [Barcelona are trying to sell naming rights]."

The club had hoped to start the building work in 2017 but that date is now likely to be pushed back.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Реков дека има шпекулации , не дека ќе го продаваат со сигурност.

http://kajgana.com/dvata-manchestera-vo-trka-po-luis-suarez

И да , од финансиска гледна точка 150 милиони евра за Суарез се исто како лотарија да си добиеш. Да сум јас одговорен , нормално со согласност на играчот , одма би го почнал процесот.
Ke go prodajs i posle sho? ? Ke zemis nekoj ko auba ili lukaku ne se ni pola od kvalitetot na suarez a ke vredat prilicno golema para. . Da imavme nekoj supertalenti ko vo 2008 so messi bojan i dos santos pa go prodadovme ronnie razbiram, ama nemame. . So paco bi propadnal timot

Член од
29 април 2015
Мислења
4.315
Поени од реакции
4.233
Абе што ви е на вас, ние тука знаеме они таму какви тимови имаат и незнаат...
Нели гледате дека секоја година ги продолжуваат договорите на играчите и се им качуваат плати, да немавме пари немаше да биде така. Мислам дека чекаат другата година за нов спонзор, плус да се земат пари од името на стадионот и ќе напраат како што треба.
Продавање на Суарез ни под разно, најјаката 9ка, кој дава по 50 гола и 30 асистенции во годината...
уште 3-4 години има фудбал во него и тоа квалитетен, типот игра и се радува како 20 години да има.
Ако некој би продавал за пари, ја би Ракетата, секако би му земале 50 милки, а тука ги имаме веќе Гомес, Денис, Рафиња... и Маскерано на лето мора да се продаде, Умтити мора да го зацементираат во прв состав, тоа е тоа.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.767
Џ

Џонтра Волта

Гостин
http://sportsport.ba/ino_fudbal/barca-ga-prodala-za-400000-sada-vrijedi-100-miliona-eura/207412

:pos::pos::pos::pos::pos:

Кој клуб ќе искешира 100 м за Икарди слободно нека се расформира.
Баш излегоа шпекулации вчера дека двата Манчестеровци нудат 150 милиони за Суарез. Колку и да се јаки тројцата напред ова би го прифатил со 2 раце , со оглед дека Суарез ја гази 30та веќе. Со тие пари може да се тргне по Обамејанг , Гризман , па дури и Лукаку би бил квалитетно засилување , сам го носи на грб Евертон.
Оваа сезона трансферите беа супер економични , и еднакви по квалитет со сумата. Единствен кикс им беа 35те милиони за Алкасер.
:pos::pos::pos::pos::pos:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А шо демек Икарди богот да не вреди случајно 100 милиони?..60 милиони(под услов да постигни над 20 гола) максимум преку сила бидејќи е(ќе биди) 24 години на лето..

Kajgana Shop

На врв Bottom