Фан Клуб: Барселона

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Филе може драматизира но факт е дека во Барселона односите се затегнати. За тоа говорат и колумните на Кројф, ставовите на Марк Ингла, ставовите на Алфонс Годал и останатите истакнати фаци од времето на Лапорта. Росељ ја клекна Барса на колена. Не само во фудбалот во се и во ракометот и во футсал и кошарката. Си заминаа истакнати личности кои ја градеа Ла Масиа.

Во однос на Абидал. По операцијата докторот изјави: Можеби Абидал е физички јак но после ваква тешка интервенција, професионалата кариера за него е готова, до крајот на животот ќе прима лекарства и ќе му биде тешко да продолжи со тоа темпо како досега.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.730
Поени од реакции
22.881
Се сложувам дека Росељ може вода да му носи на Лапорта, ама и ставовите на некои од гореспоменатите неможеме да ги фатиме здраво за готово, оти се тоа сепак личности кои сакаат да дојдат на власт во клубот. Да видиме што ќе биде наредната сезона. Ако ни се здеси катастрофа, нормално дека ќе го истераме Росељ. :icon_mrgr:

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Секоја чест за Филевски , премногу го поштувам, сите знаеме дека тој е и сосио во клубот, НО понекогаш со предпоставките ја утнива работата до степен на спротивност .... Пред лигашкото прво класико кажа: Мадрид е во залет, Барса не е во ритам, беше сигурен дека Мадрид ќе победи, а сите знаеме што се случи .... Пред второто лигашко класико веруваше во петарда на Камп Ноу .... Сега вели дека во Барселона е многу тензично, дури најави и предвремени претседателски избори ....

Ќе кажам уште еднаш браво за Игор, го ценам секое негово мислење, но многупати крајно непрецизно ги прогнозира работите ....

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.730
Поени од реакции
22.881
^ А, па што зборуваше пред почетокот на СП 2010? :facepalm:
Не прогнозираше триумф на Аргентина, туку беше сигурен во триумф на Аргентина на тоа СП. Ни Нострадамус и Баба Ванѓа со таква сигурност не ги предвидувале работите. :tapp:
За муабетите пред 1/4 финалето Аргентина-Германија, Боби[Мкд] знае најдобро. :rolleyes:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Не верувам дека се толку лоши работите во клубот, како што сакаат да ги прикажат.
Во Спорт ја имаше ова вест:
Record profit. Rosell’s economic management, a total success. A 40 million euros profit

Иначе плачипичката:

Cristiano: “I’m better than Messi”

Од Мундо Депортиво го поздравија :D

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.730
Поени од реакции
22.881
Не верувам дека се толку лоши работите во клубот, како што сакаат да ги прикажат.
Во Спорт ја имаше ова вест:
Record profit. Rosell’s economic management, a total success. A 40 million euros profit
Росељ е одличен економист. Уште кога ги доби изборите кажав дека за претседател добивме успешен економист кој може клубот од економска гледна точка да го однесе на правиот пат. Начека Барселона во огромни долгови и минуси. Се надевам дека кога ќе ја напушти ќе ја има подобрено значително финансиската состојба.
Во поглед на трансферите кои ги направи, одлична работа заврши. Како само се исценка за Алексис и Фабре. Да беше Лапорта, без размислување ќе лупнеше по 40 милиони за двајцата. :icon_mrgr:
Е, сега од друга страна, како целосен претседател, Лапорта многу подобро се поставуваше од Росељ. Во вербалната битка со Мадрид, Лапорта не попушташе, Росељ ретко дава коментар. При оштетувањата кои ги претрпевме од судиите оваа сезона, Лапорта лично ќе идеше во федерацијата и пуздер ќе ги направеше сите, да беше претседател. Росељ воопшто не коментираше.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Иниеста на фејсбук: "Многу среќа Алба!" Дали тоа значи дека Жорди Алба е веќе во Барселона?? Да потсетиме дека Алба беше посакуван од страна на Барселона, уште пред да заврши сезоната и беше спомнуван како можен трансфер ова лето. Ваше мислење, дали би се вклопил овој играч во Барселона?

sum za alba da dojde :)

B

Beck's

Гостин
Иниеста на фејсбук: "Многу среќа Алба!" Дали тоа значи дека Жорди Алба е веќе во Барселона?? Да потсетиме дека Алба беше посакуван од страна на Барселона, уште пред да заврши сезоната и беше спомнуван како можен трансфер ова лето. Ваше мислење, дали би се вклопил овој играч во Барселона?

sum za alba da dojde :)
Toa e negoviot klub od detstvoto Albacete sto ke igraat na Segunda Division

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
534320_428723990485808_146032762088267_1459684_962085886_n.jpg
Ја би за ова, али да го земеме и Јаја Туре назад и плус Алба лев бек и еден напаѓач. :D
Кеита, Адриано и Куенка мора да си одат, може и Афелај да се стаи у некој трансфер и ќе имаме топ екипа.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Прегледај го приврзокот 43644
Ја би за ова, али да го земеме и Јаја Туре назад и плус Алба лев бек и еден напаѓач. :D
Кеита, Адриано и Куенка мора да си одат, може и Афелај да се стаи у некој трансфер и ќе имаме топ екипа.
Ако си оди Адриано ќе останеме само со еден класичен лев бек. Не дај боже да се повреди тој што ќе го купиме за таа позиција, што ќе прајме после ? Со Пујол ли ќе тераме на таа позиција...:)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Ако си оди Адриано ќе останеме само со еден класичен лев бек. Не дај боже да се повреди тој што ќе го купиме за таа позиција, што ќе прајме после ? Со Пујол ли ќе тераме на таа позиција...:)
Па мислам дека имаше изјави од клубот дека Адриано ќе си оди, пишуваше дека можно е да го вметнат у трансферот на Тиаго.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Па мислам дека имаше изјави од клубот дека Адриано ќе си оди, пишуваше дека можно е да го вметнат у трансферот на Тиаго.
Ако го пуштат да си оди ондак ќе треба да купуваат 2 леви бека, еден е премалце за долга сезона и атак на сите трофеја.

I

IBIZA SOUND

Гостин
milan ke go pustat tiago kaj nas ako mu go dadime nie nasiot tiago :)
povike sum za nekoj od kuenca ili tello da zemat od kolku tiago,ama pod dogovor da moze da se vratat kako vo slucajot na bojan

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
milan ke go pustat tiago kaj nas ako mu go dadime nie nasiot tiago :)
povike sum za nekoj od kuenca ili tello da zemat od kolku tiago,ama pod dogovor da moze da se vratat kako vo slucajot na bojan
Читав али постов не можам да го игнорирам.
Мислиш дека Милан се ретардирани да го дадат најдобриот нивни играч за вашиот Тиаго а башка Барса да има опција да си го врати истиот?Или пак да прифатат да земат некој од Куенка и Тељо од кои Милан би немал ама апсолутно никаква корист?

Тиаго Силва тешко да си замине од Милан,не се надевајте напразно....

Единствено ама многу мали се шансите за ова некаде 0,001 % за Милан да прифати понуда за Силва е да пратите нешто што не може да се одбие,а таква понуда со Алкантара не праќате.

Поздрав и се најубаво.

Kajgana Shop

На врв Bottom