Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
мислам дека Сена ќе биде добра конкуренција на Буски за нивната позиција.....некако не ми се бендисува неговата возраст,но би требало да издржи уште една сезона во добро светло....Сена е играч со големо искуство,сепак е добредојден

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Чао легендо,засекогаш ќе бидеш запаметен по твоите украдени топки,доадавања,глупости....ЗБОГУМ РАФА МАРКЕЗ!
Добредој(довт)е,Сена (и Фабрегас).

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Pinto, Adriano, Bojan, Ibrahimovic, Keita, Maxwell, Milito and Victor Sanchez from the first team squad and Miño, Armando, Benja, Dalmau, Edu Oriol, Ilie, Jonathan dos Santos, Jonathan Soriano, Martí Riverola, Muniesa, Nolito, Sergi Gomez, Sergi Roberto and Tello from the reserves.

Играчите кои ќе патуваат во Норвешкa, за утрешниот натпревар со Валеренга.

B

boki10messi

Гостин
На денешниот тренинг се појави Пујол да ги види соиграчите.

Маркос Сена: "Ова е чест за мене и сон"

--- надополнето ---

Нека му е среќен роденденот на откритието на сезоната, Педрито. Човекот кој ќе ја освои златната топка еден ден. Да си ни жив и здрав и да продолжиш да напредуваш, како никој друг, ваков играч ретко се раѓа. Се најубаво.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Што ќе прајме со Виктор Санчез? Нема ваљда да го задржиме.:nesvest:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
Barselona dužna "ko Grčka"

Има нешто вистина во ова ? Ај некој од поупатените фанови нека ми објасни на што се должат овие огромни долгови.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
*ако ти е некаков индикатор земи го Задрид кој должеше МИЛИЈАРДА,продаваше од своите недвижнини,правеше и прави прилично скапи трансфери....подобро да гледаш што се случува на терен,гигант како Барса не пропаѓа така лесно

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
*ако ти е некаков индикатор земи го Задрид кој должеше МИЛИЈАРДА,продаваше од своите недвижнини,правеше и прави прилично скапи трансфери....подобро да гледаш што се случува на терен,гигант како Барса не пропаѓа така лесно
А јас го спомнав во постот некаде Реал, и спомнав некаде дека Барса ќе пропаѓа ? Ме интересира чисто за Барса, од каде произлегуваат тие долгови, пошто во две години беа освоени многу трофеи, па чудно ми е малце тимот да има толкав долг.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909

Има нешто вистина во ова ? Ај некој од поупатените фанови нека ми објасни на што се должат овие огромни долгови.
Па и не се баш "огромни" долгови. Тоа се неопходни долгови за функционирање на клуб од највисока класа... Иначе неплатени пари за тв права, пресметување на платите на фудбалерите во долгот, немање главен спонзор на дресот, неколку лоши трансфери, тука сигурно спаѓа и земениот кредит (150 милиони) на Росел итн.

Еве поубаво објаснето.

You've fallen for it, as have the Madrid press by the way. This is simply Rosell trying to shit on Laporta. The debt they talk about here, as has been explained a TON of times on these forums is all inclusive of contractual debt (for example, we have 35 ME of debt for the Villa contract that see him at 7ME salary for the next 5 seasons, we have a debt of about 48ME left on the Ibra contract at his 4 years of 12 ME, another 50 ME or so for Messi's contract salary, etc.... ). As you can see, when you pay your players well, that 'Debt' ends up being a big number. The key is, what is our income and does it cover our contractual obligations.

Well, the previous board ran the numbers, and showed them to the public: we had 11 ME more income last season than we had money out. This board has 'revised' those numbers to show a loss of 77 ME over that season. Now, the question is, why this sudden change of 89 ME for last season? It's explained in detail by the club, and most of it is smoke and mirrors, passing income on to next season that the previous administration had on last year, and passing expenses back to last year that the previous administration had for next season's budget. Some examples:

* The sale of land for 14.9 ME was used on last year's books as income by Laporta's admin, yet this admin is saying the money is not yet received despite the contract being completed, and therefore can't be counted yet.

* 12 ME signing bonus payment for a contract with MediaPro that was counted as income by Laporta's admin, yet this admin says the contract calls for 3 payments of 4ME in each of the next 3 years, so despite the contract and income being on the books for last year, they won't count it until payments have been made.

* They disagree on how to count some 8.2 ME dealing with the Henry transfer and his contract situation on leaving Barca for the Red Bulls.

* The biggest sum of money they disagree on is 37.8 ME due but not paid from Sogecable for TV rights from 04/05 season.

The point is, this is yet another attempt from Rosell's team to try and paint the Laporta administration as an economic problem, when in fact it has been proven to be otherwise. The simple fact that Rosell's team still says we have 50 ME in our transfer budget should really be the part that sheds the most light on what they are doing. They are saying "Laporta and his team have run us into financial problems, don't worry, we'll fix it for you.... but we're going to keep the same transfer budget as Laporta's team had". It's ridiculous.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
без гајле,ова е само редовно функционирање на секој голем клуб или институција....никаде не се спомнуваат долговите кон Барса,туку само оние на Барса...некој очигледно посакува да ја растури хармонијата која владее во клубот,а кога би бил попогоден момент од моментот кога има промена на раководните функции

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815

Просто кажано, економската ситуација во Барса не е ни од далеку толку лоша како што ја претставуваат новите функционери кои го прават тоа за да го оцрнат името на Лапорта. Не може да планираш да дадеш 45 милиони евра на еден играч ако си должен пола милјарда нели?

Факт е дека Барса не е без долг како што пробуваше да ја претстави Лапорта но не е ни во сериозна финанскиска ситуација. Како што знаеш Мадрид имаат трикратно поголеми долгови од Барса, а пак функционираат одлично и не се во опасност од банкрот. Така е и со Барса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom