Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Барса сака да го земе Сена за да му даде шанса на Буски да се развива полесно, а овој да биде негова златна резерва.:)

B

boki10messi

Гостин
Барса сака да го земе Сена за да му даде шанса на Буски да се развива полесно, а овој да биде негова златна резерва.:)
Најнормално:). Само се прашувам колкава би била цената?:raz:

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Јас типувам дека до Илинден ќе биде договорено со Сена.
За да го прослават празникот заедно :)

Сена не дека беше лош играч ама не ме бендисува што е старец. Има 34 години и не знам зошто се купува, можда за поефтина цена од другите, ама колку може да придонесе во Барселона на 34 години стварно не знам. Ај ќе видиме. Мое мислење е дека треба да се оди со помлад играч, па да се борат за позицијата заедно со бускетс.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Екстрим баниран недела дена, Демонсфал 3 дена зошто врати на навреда. Убаво ви вика човек кога ќе се појави ваква легенда не реплицирајте, како да не знаете дека е некој дупли јузер за спрдавање дојден :)

B

boki10messi

Гостин
Сена ќе биде златна замена за Серхио, кога ќе му се укаже шанса, одлично ќе ја искористи. Е, сега од него не треба да очекуваме како од Бускетс, разликата е повеќе од 10 години. Кај Маркос ми се допаѓа што има прекрасно чувство за пас. И добар е од слободни удари:):).
Сепак, уште не е официјално, ама очекувам до Илинден да биде.

I

IBIZA SOUND

Гостин
3 mil ne se nisto ama svarno e mnogu star sena,neznam kolku ke moze da ni pomogne
kako i da e ke vidime

pozzzz do site i odam malku da odmoram i ja kako drugite lugje :) i se citame za nedela vreme :)

B

boki10messi

Гостин
Senna will be in London next Thursday, where he will play another friendly against Tottenham Hotspur with the Yellow Submarine. This may coincide with the visit of Sandro Rosell, who intends to travel to the English capital at the end of this week to finish the signing of Cesc from Arsenal.
Ете, се е испланирано. Уште ако испадне дупли трансфер.:):):)

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Senna will be in London next Thursday, where he will play another friendly against Tottenham Hotspur with the Yellow Submarine. This may coincide with the visit of Sandro Rosell, who intends to travel to the English capital at the end of this week to finish the signing of Cesc from Arsenal.
Ете, се е испланирано. Уште ако испадне дупли трансфер.:):):)
Супер ќе биде ако се оствари тоа.:)

B

boki10messi

Гостин
Збогум легендо. Ќе те паметам како еден од играчите заради кои почнав да навивам за Барселона. Ти посакувам се најубаво во понатамошната кариера, уште многу титули, уште многу успеси.

Повеќе од 6 години, еден од најдобрите на неговата позиција. Милиони одземени топки, илјадници пасеви, стотици слободни удари и што уште не...
СРЦЕТО НА ТЕРЕН, со овие зборови може да се опише неговата игра во Барса од 2003 до 2010.

ЗБОГУМ ЛЕГЕНДО
Засекогаш ќе останеш во моето срце

Твоите дела ќе бидат испишани си златни букви во историјата на Барселона.
TRUE LEGEND, NEVER DIES!!!

--- надополнето ---

Нека му е среќен роденденот на откритието на сезоната, Педрито. Човекот кој ќе ја освои златната топка еден ден. Да си ни жив и здрав и да продолжиш да напредуваш, како никој друг, ваков играч ретко се раѓа. Се најубаво.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Сена е добро решение ако знаеме дека Пеп за таа позиција го планира Бускетс.Па кога еден Туре ротираше со Бускетс тогаш очекувано е да биде некој ваков трансфер.
Сена е добар за замена,воопшто не се двоумам во неговите квалитети.

Се знаеше дека Рафаел Маркез ќе си замине.Даде многу за Барселона,беше еден од најдобрите дефанзивци кога беше во форма.Последната сезона ја одигра добро,имаше слаби натпревари но во глобала беше добар.
Сега кога заминаа 2-ца одбранбени играчи очекувам едното место меѓу резервите да биде осигурано за младинците.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Одлично ако Сена е новото засилување. Одличен играч, одличен шут има од далечина, големо искуство... Со овие карактеристики одговара на профилот на Барселона, како играч кој е физички спремен (барем за неговите години) и знае да одземе топка и да ги поврзе одбраната и средината со нападот. Ќе му биде замена на Бускетс, земени во предвид годините нема ни да се жали зошто е повеќе на клупа. Згора на се е и цената. Одлично, ми се допаѓа како размислуваат Пеп и Росел.

Уште да се земе играч кој би можел да игра на местото на Чави, тогаш би имале многу покомплетен тим од минатата сезона, затоа што средината во последните 2 сезони ни беше најкритична и чудо како издржа Чави без сериозна повреда. Затоа треба да се земе играч со неговиот профил (не класа, зошто не постои таков, Чави е класа сам за себе) кој ќе може да влезе секогаш во критична ситуација, па така би можеле и да ротираме. Тогаш би биле спремни за секаков предизвик.

Mourinho, bring it on!! :)

B

boki10messi

Гостин
Не знам за вас, ама јас сум убеден дека Рафа треба да биде прогласен за легенда. Еден од РЕТКИТЕ кои го оставаа срцето на терен, Рафа го заслужува тоа. За Барселона даваше максимум што можеше и беше еден од најзаслужните за титулите кои Барса ги освојуваше во периодот од 2003 до 2009 год.
Еве што значи игра со срце, иако не верувам дека некој ќе одвои 10 минути.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Го изгледав целосно клипот, ме потсети како блескаше во Барса а и за репрезентацијата на Мексико, даде неколку супер голови од слободен удар па така овој играч заслужува место во ЛЕГЕНДИТЕ на Барса, никогаш нема да ја заборавам неговата игра особено во 2005/20006 сезона, никогаш нема да заборавам дека на секоја утакмица го оставаше срцето на теренот го ценам тоа што го направи за Барса и знам дека каде и да замине никогаш нема да игра толку јако како што играше во Барса, му посакувам многу успеси и трофеи во својот нов клуб а и многу среќа во приватниот живот.

ADIOS RAFA ! ! !

ЗАСЕКОГАШ ЌЕ ТЕ НОСИМЕ ВО НАШИТЕ СРЦА И ЌЕ ТЕ ПАМЕТИМЕ ЗА СЕ ШТО НАПРАВИ ЗА БАРСА. :(

M!K!

supersonic
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.966
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom