Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Добро со навивачи на Интер ќе се раправате? Уште кога после првиот натпревар прочитав во нивниот фан клуб дека немало никакви судиски грешки се ми стана јасно. Ама ги разбирам, си навиваат за клубот, башка и едно 232134 години немаат финале видено. Она што не ми е јасно се сите тие задридисти, челски, по некој афроналовец (тие па тие па...). Која патетика е тоа човече. Незнам дали под називот комплекс треба да се смести или ментално растројство, состојба на being butthurt. И уште нешто. Син и компанија може да продаваат магла на некој што гледа фудбал 3-4 години, ама кај постарите така тоа не оди. Грд тим сте ебаго, најгрд. Бљувотница од игра, смрдежи. Незнам кому му е ЛШ опсесија? Дали на Пеп и Барса што секогаш играат тотал фудбал или на португалскиот циган што изигра најпедерски во историјата на ЛШ. Можете да освоите уште 10 титули на овој начин. Можете и Господ за муда да го фатите. Ама класа немате. Само еден клуб е повеќе од клуб. Сите останати се тука да ме потсетат зошто навивам за клубов со душа.

This is class!:smir:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Луѓе џабе се расправаме,коа место тотал фудбал(Барса,Арсенал,Манчестер,па донекаде и Челзи)отиде катанаџо и сеа ќе си глеаме финале на пенали...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Нема везе дали играле катанаџо, си добија резултат на првиот натпревар, среќно или несреќно никаква разлика не прави. На реваншот нормално беше дека Интер ке се брани. Чекаа 50 години за титула, Мурињо ке им ја донесе и ке си отиде, постоа ке чекаат уште 50. Он игра на резултат, на сигурност, освојување на титула на што е можно побезболен начин. Се надевам дека ако некогаш се врати во Барселона, ке се врати како преведувач.

На спротивната страна беше Барселона, најдобриот тим на денешницата, која секогаш ке игра за публика, за нас, и се надевам дека никогаш нема да го смени стилот на игра па макар да не видиме титула уште 100 години.
Никој не е непобедлив, особено не кога си изиграл 56 натпревари, веројатно 10-тина повеќе од која било друга екипа, и кога МОРА да останеш доследен на својот стил, па макар тоа те носело во пораз.

Се надевам дека сеа сфаќате зашто Пеп не сакаше толку рано да го обнови договорот, зашто чекаше толку, за на крај со молење и убедување од фановите и управата да се согласи на обновување со новиот претседател.
Пеп е генијалец, Пеп знаеше дека она што тој го направи лани, она што никој друг не успеал да го направи, нема да може ниту тој, ниту Мурињо, ниту Господ да го надмине. Пеп знаеше дека следниве сезони во споредба со таа ке бидат неуспех, Пеп знаеше дека неможе да биде иста мотивацијата кај играчите после освојување на се што може да се освои.

"Иднината на Барса е црна" - тоа беа неговите зборови и како и секогаш искочи дека е во право.
Уште 4 натпревари до крај во Примера, сите финалиња.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Испаднавме да...но најважно е тоа што го покажавме дека сме соединети.

Ова испаѓање не прави само посилни и помотивирани.Следната сезона верувам дека играчите ќе се вратат со многу поголема желба за да триумфираат на оваа натпреварување.

Иако испаднавме во ниту еден момент не се посрамотивме...игравме храбро,напаѓавме со се што имавме но толку ни беше среќата вчера.

И да Интер покажа анти-футбал тоа е ФАКТ.Без ниту една креирана шанса не може да се каже дека не покажале анти-футбал.Но кажав и вчера сепак си го заслужија оваа големо финале,си го заслужија бидејќи успеаа да го запрат овој тим на БАРСА можеби најдобриот во историјата на клубот,овој тим што успеа во една година да освои се што можеше да се освои,овој тим што сите успеси ги постигна со убава и храбра игра.
И токму поради ова Интер си го заслужи финалето.

Јас сум горд што сум навивач на овој клуб...не не грешка сум...ова е повеќе од клуб.
Да токму така бидејќи сетете се само како се организираа пред натпреварот,како само беа соединети,мотивирани со желба за победа.
Вчера видовме како се игра со срце за својата екипа...сите играчи даваа се од себе...но ова е фудбалот и некогаш и победа не е доволна.Мора некогаш да се губи..но ние изгубивме како голем тим.

И ако оваа сезона не освоиме ништо сепак овој е еден од најсилните тимови на планетата...и да не освоиме ништо искрените навивачи секогаш ќе го бодрат овој тим.
Се додека го имаме овој тим не се секирам,знам дека секогаш сме во конкуренција за титула.

Не се разочарувајте премногу....продолжуваме како и секогаш!

VISCA EL BARCA!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Жално е ова што се случува за фудбалот....Јас навивам за Арсенал, но Барселона моментално го играше најубавиот фудбал, а сега ке гледаме финале никакво...За жал, почнува да победува ваков „фудбал“....Искрено жалам што нема да играте во финале...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе луѓе цело време се зборува дека Барса го играла најдобриот фудбал, Интер со 10 играчи у одбрана поминал незаслужено итн...

Точно е дека БАрса го игра најубавиот фудбал (за око) во моментов, ама за резултат е потребно и нешто друго. Токму Интер сега, а години наназад оние пацери Манчестер покажуваат како се игра на резултат.

А втора работа, лесно е Барса д аго игра најубавиот фудбал со играчите што ги поседува нели? Што да праи Интер со играчи од кои повеќето најголем квалитет им е физичката изджливост и трчањето до смрт (читај Станковиќ, Занети, Мунтари, Марига, Камбиасо, Кордоба итн....)? Со овие играчи ова е феномален резултат и треба да им се честита бидејќи ја сопреа големата Барселона.

Е сега финалето е друго нешто. Гледам Интер е фаворизиран арно ама Германци си се Германци :smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Значи вака:

Не кењајте на судии немојте како Манчестер или како Челзи фанови да ми станувате. Не исфрлија заслужено кога незнаевме на првата утакмица да си го одржиме резултатот. За вторава утакмица се знаеше дека ќе се бранат тоа беше повеќе од јасно. Шо мислевте вие како ку*ва од Кајзер Штрасе ли да се отворат??? Црвениот беше за жолт, а со оглед на тоа дека Мота имаше жолт црвениот си дојде сам по себе (иако де блекере му покажа дирекно црвен).
Голот на Пике мене лично ми е сумњив и ми е многу посомнителен од поништениот гол со иргањето со рака. Искрено мислам дека Пике беше пред Мунтари, а за раката мислам дека немаше игра со рака и тоа го реков уште одма кога ја гледав утакмицава. Немавме среќа да влезе некој од шутевите на Меси, Педро и Кркиќ порано, па во последните 20 минути да имаве да бркаме еден гол само. И да Интер си го изигра нивното - италијанското. Го оставија противникот да игра цела утакмица, а на крај они славеа. Јебига не е ни прв ни последен пат да гледаш италијанци во вакво издание. По тоа си се они препознатливи и нема зошто да викате дека незаслужено поминале.
Ибрахимовиќ. Човекот можеби постигна голем број на важни голови годинава, ама општо во сеознава може слободно да земе и најблискиот мост да се фрли:tapp::tapp: Откако испадна вчера он и влезе Кркич се разигра Барса многу повеќе и се виде дека човекот ја кочи играта. Он беше донесен во Барса за да се буртка за Барса да добие на снага, а он досега не покажа ни С од таа СНАГА:nesvest:
Се на се заслужено си се пласираа Интер, Мурињо го надигра Пеп на тактички план и тоа е тоа:toe:
П.С. Дај жити се мислете прво шо пишувате, а не само да пишувате. И немора во секој втор пост да се спомнуваат к*р, мајка ти, жена ти, пи*ки и слични глупости:nesvest:

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Читам и се чудам со интерашите....Демек ние ко ви дадовме гол требаше сите назад да се вратиме ? Со тој резултат ние одевме до 20 минута...!!! Ама не....Арсенал играше исто, напагаше, можеби не шуткаше, но пробуваше да направи нешто, а не се бранеше до 10 играчи во поле....

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Лани Челзи,сега Интер.
Разликата е што лани имавме среќа да дадеме гол на крај,а сега ни беше поништен.

И гледајте на позитивна страна малку,после 5 утакмици конечно даваме гол на домашен терен у 1/2 финале.:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom