Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Ne be ne veruvam deka ke go pratat na pozajmica...

Eden igrac od sredniot red ni treba...

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Ццц... Три дена ме нема нигде и викам ај да надокнадам тоа шо сум пропуштил отварам фан клуб и шо да видам... две страни сте напишале само.

Дај те бе малце поактивно. Уште 6 дена и играме за првиот трофеј за сезоната. До тогаш ако има трансфери ќе бидат завршени, а ако нема ќе се молиме никој да не се повреди од средината.

Ај јас да ја размрдам малце темата со денешни вести.

1.Се очекува Ибра утре да добие “зелено светло„ и да почне да тренира нормално со тимот. Веројатно ќе изигра едно полувреме од гампер купот.

2.Чики уште не се откажува од Маскерано и Чигрињски, а можно е да се проба за Фабрегас.

3. Има репорти дека Пеп го сака само уште Чигрињски, а Лапорта сака да го купу Фабрегас.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Ццц... Три дена ме нема нигде и викам ај да надокнадам тоа шо сум пропуштил отварам фан клуб и шо да видам... две страни сте напишале само.

Дај те бе малце поактивно. Уште 6 дена и играме за првиот трофеј за сезоната. До тогаш ако има трансфери ќе бидат завршени, а ако нема ќе се молиме никој да не се повреди од средината.

1.Се очекува Ибра утре да добие “зелено светло„ и да почне да тренира нормално со тимот. Веројатно ќе изигра едно полувреме од гампер купот.

2.Чики уште не се откажува од Маскерано и Чигрињски, а можно е да се проба за Фабрегас.

3. Има репорти дека Пеп го сака само уште Чигрињски, а Лапорта сака да го купу Фабрегас.
Treba eden da se zeme ili Fabregas ili Mascherano....ja za Chigrinsky ne mislam deka mora da go imame vo timot imame odbranbeni igraci!

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Идеално решение би бил Компани кој може да реши проблем и со одбраната и со средината ем не е скап колку Максерано или па колку Чигрински за едно 10 - 15 милиони мислам би можеле да го земеме и исто може да се проба и со Фабрегас да се земе па да биде се како што треба..значи според мене би требало да се земат Фабрегас и Копмани :)

P

pepito*

Гостин

Ами стар_даст види ете,ја како и др членови цело време се обидувавме да го размрдаме фан клубов ама како може да развијаме дискусија со овие шпеккулации

Ајде еден тип да мавнам кој играчи ќе ги купиме,па после и сите др членови нека напишат нивни тип (барем да испишиме до 1000 стр.)

Јас велам Фабрегас,Чигрински и Мата!

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Барселона се интересира за средниот играч на Манчестер Јунајтед, Луис Нани.
Ако дојде Нани ќе биде супер ваков играч им треба на Барса за во средината млад, брз, добар шутер и сл.
Не верувам дека Фергусон ќе го даде но треба да се обидеме да поставиме некоја понуда од 10 до 15 Милиони.
http://sportdenes.com/fudbal/shpеkulacii/barsеlona-go-posakuva-nani.html

B

Beck's

Гостин
spred mene najmnogu sto ni trebaat zasega se:
1.Mascherano-bi igral kao defanzivec,pred nego Xavi i Toure koj bi igral nesto po ofanzivno,a na krila bi mozel Iniesta ili Henry,ova zboruvam vo slucaj na povreda na nekoj od sredniot red
2.Cigrinskiy-ni treba eden CB iskustven,fizicki moken bas kao sto e Cigrinskiy.
a za Fabregas nemam sto da komentiram,ne ni treba tolku mnogu,za na klupa ne e,ne bi mozel on da poceka da se povredi Iniesta ili Henry.No spored mene najverojatno nema da zemaat niti eden od ovie:toe:

V

Viktoranius

Гостин
Нема шанси за Нани, да не си праиме илузии. По заминувањето на Роналдо сеа он ќе биде златното дете на Манчестер. Така да ова отпаѓа.

Чигрински веќе играше во кфалификациите за лига шампиони, така да и да дојде ќе нема право за игра во ЛШ, и мислам дека и не е баш добра опција.

Е сеа еден играч во среден ред да се земе за замена. Лапорта запнал за Фабрегас, али таков играч да го држиш на клупа тешко брате ... Подобро би било да се направи притисок за Маскерано, па потоа следната сезона веќе да се размислува и за Фабрегас кога и во прашање ќе биде играта на Чави. Од Чави очекувам уште 1-2 сезони максимум, тешко за повеќе ....

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.872
Поени од реакции
10.382
За Фабрегас нема да биде проблем тоа што Чави и Иниеста се прв состав знаејќи го системот на ротација на Пеп, плус оваа сезона имаме премногу натпревари. Фабрегас е уште млад а Чави е на залезот така да не можеше подобро да се склопат коцките. Проблем е што Арсенал продаде 2 важни играчи и не верувам да го дадат и Фабрегас. Маскерано е исто така потребен со оглед на тоа што Јаја и Кеита ќе бидат отсутни цел месец, а Бускетс не може сам да го пополни тој дел од теренот. Не ми е јасно како можеше Ливерпул да го даде Чави Алонсо а не го даде Маскерано иако ние први дадовме понуда и тоа 30 милиони што е тука некаде со понудата за Алонсо. Сега тешко дека и вториот DM ќе го продадат. Така да тешка е работава со овие двајца што најмногу ни требаат. За Мата искрено немам оформено мислење иако на Купот на Конфедерации изгледаше како доста надежен фудбалер. Одбраната мислам дека е ОК, но Чигрински не би бил лош само што многу го преценуваат од Шахтјор. Мислам дека ова е конечниот состав за сезонава и нема да купуваме ништо до крајот на трансфер периодот.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Гледам сите сте запнале Чигрински и Маскерано,јас ама ич несакам да дојде Маскерано,како прво би се запоставил талентот на Бускетс,а како второ кога ке се врати Туре од Африканскиот куп ке нем аместо за Маскерано,а за Чигрински би бил задоволен да го земеме но највеке би се задоволил со Компани,ем млад,ем висок и корпулентен играч и Фабрегас а оваа или наредната година треба да се земе Мата за да го замени Анри :smir:

V

Viktoranius

Гостин
Ако дојде Чигрински ќе ротира со Пике и со Пујол во примера. Во ЛШ веќе нема да може да игра, така да добро би дошол за да ги одмара Пеп на овие двајца кога ќе има згуснат распоред.

А иначе знае некој за Маркез, почна со тренинзи или?

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Ако дојде Чигрински ќе ротира со Пике и со Пујол во примера. Во ЛШ веќе нема да може да игра, така да добро би дошол за да ги одмара Пеп на овие двајца кога ќе има згуснат распоред.

А иначе знае некој за Маркез, почна со тренинзи или?
Почна Маркез со мали тренинзи но се уште не е комплетно опоравен за да може да игра, Маркез можеме да го видиме дури на 31-ви август против Спортинг Де Хихон.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom