Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PewDiePie

Гостин
И уште по весници се пишува за тој играчот што треба да дојде на пробен - дали е Ламела не се знае ама не верувам во никој случај дека ќе ризикуваме 15 милиони за 18 годишен играч. Киндер-јајце се таквите Јужноамериканци, прашање е дали ќе се снајде во Минхен, јазикот е секогаш проблем, па различна култура, менталитет, клима, услови, далеку од мама (па уште ако има некој „Беинс-синдром“)... Не знам што талент е ама и да има потенцијал да е новиот Пеле не може повеќе од 7-8 да вреди преку сила - нема никаква гаранција дека тој потенцијал ќе го искористи во Минхен.
Паметно размислување,а не сега јужно-американците и за шуто и за рогато бараат 10+ мил. И све се идни пелиња и марадони.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
spored TZ Van Gaal planira da go igra Kraft prva mesto Butt vo vtoriot del od sezonata. Isto taka se spekulira deka Van Bommel moze da ja zagubi kapitenskata lenta.

Н

'Никола'

Гостин

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.892
Nope. После Бомел, Лам е печен за капитен.
Ја па мислам се Германци ставате и мислев после Кан дека Швајни ви е. И Лам може, мислам дека и тој ви е од школата. Ама, при овие двајца, не знам како Ван Бомел станал капитен.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.396
Поени од реакции
26.388
според мене Швајнштајгер е подобар за капитен од Лам

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ја па мислам се Германци ставате и мислев после Кан дека Швајни ви е. И Лам може, мислам дека и тој ви е од школата. Ама, при овие двајца, не знам како Ван Бомел станал капитен.
Затоа што е холанѓанец. Ете затоа. ЛВГ е холанѓанец и преферира холанѓани. Се сеќаваш кога беше тренер на Барса тогаш пола репрезентација на Холандија беше во Барса.
Инаку што се однесува до мене може и одма да се продаде. Не заслужуе веќе да игра за Баерн. Го замрзив откако стана капитен. Традиција беше германци да се капитени на Баерн ете и тоа е нарушено.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
spored TZ Van Gaal planira da go igra Kraft prva mesto Butt vo vtoriot del od sezonata. Isto taka se spekulira deka Van Bommel moze da ja zagubi kapitenskata lenta.
Баш сега прочитав на ТЗ и сакав да постирам :smir:

Двете се ризични одлуки зошто би се донеле на сред сезона. Не го оспорувам талентот на Крафт ама задна линија со Крафт, Брено, Бади и Густаво/Контенто би имала просек од некои 21-2 години (Лам ќе го квари).

А за Марк има смисла зошто според вГаал „капитенот секогаш мора да игра“. Е сега сигурно и Луис не е ќор и виде какво срање од игра прикажува Марк па за да не си гази на изјавата а за да го остави вБомел на купа а Тимо (или евентуално Густаво) да игра дефназивна средина може да му ја одземе капитенската лента на вБомел. Ова би предизвкало помал потрес во екипата отколку заминувањето на вБомел. Само реално ако ова се случи можеби вБомел сериозно да размисли да му ја здува за Волфсбург (сега и тие имаат доста кеш од Џеко на располагање). Не дека на квалитет ќе изгубиме нешто - баш напротив - но ќе биде проблем експресно да се најде некаква замена.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Ван Бомел веќе одамна требаше да ја има загубено капитенската лента.

Мислам дека не треба да експериментира со Крафт во вториот дел од сезоната. Како што кажа Баварец неговиот талент не треба да се оспорува, но ќе биде многу ризично. Вториот дел од сезоната е критичен за нас и мислам дека ке треба да се искористи искуството на Бут. Крафт може пополека да добива стаж на некои полесни и посигурни утакмици.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
172
Поени од реакции
52
vo ponedelnik bi trebalo da da dobieme nov igrac ,vo imeto na Eric Manuel Lamela, deckoto e zakon , najverojtano baern ke potpise so nego na 5 god, a , posle toa ke go prati na pozajmica do krajot na sezonata vo Borusija Mehengladbah ili vo Nirnberg, sto licno mene ne mi se sviga taa opcija , za pozajmica , neka mu dadat sansa od klupata, pa neka se dokazuva , mislam deka bi bil odlicno zasiluvanje.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
vo ponedelnik bi trebalo da da dobieme nov igrac ,vo imeto na Eric Manuel Lamela, deckoto e zakon , najverojtano baern ke potpise so nego na 5 god, a , posle toa ke go prati na pozajmica do krajot na sezonata vo Borusija Mehengladbah ili vo Nirnberg, sto licno mene ne mi se sviga taa opcija , za pozajmica , neka mu dadat sansa od klupata, pa neka se dokazuva , mislam deka bi bil odlicno zasiluvanje.

Од кај ти ова жити се?? :salut:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
И јас мислам дека е рано и лош тајминг да му се даде доверба како голман бр.1 на Крафт.Многу ни е потребно искуството на Бут барем до крајот на сеонава,а Крафт може да влегува на некои лаганици натпревари чисто ради стекнување искуство,па за понатака...

Иначе тешко ми е да се одлучам за следен капитен помеѓу Штафцигерот и Лам :raz:

За многу години нека ни е празникот ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom