Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
P

PoisonLady

Гостин
Не дека ми е неШто криво дека овој скапаниов си замина, ама сега се прашувам со кој ќе играме во случај на нечија повреда??? Правилата налагаат секој натпревар да се започнува со 11 фудбалери а ние ко што сме тргнале не знам дали ќе имаме толку.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Не дека ми е неШто криво дека овој скапаниов си замина, ама сега се прашувам со кој ќе играме во случај на нечија повреда??? Правилата налагаат секој натпревар да се започнува со 11 фудбалери а ние ко што сме тргнале не знам дали ќе имаме толку.
Не се сеќирај длабочината на кадарот не е проблем, посебно со толку флексибилни играчи - проблем е квалитетот (или недостигот на квалитет) на 2-3 позиции.

А „на хартија“ во моментов, без дополнителни трансфери вака нешто изгледа ситуацијата:

Г: Крафт, Бут, Сателмаер
ДБ: Лам, Хамит
ЦБ: Бади, Брено, Тимо, Густаво, вБајтен
ЛБ: Прањо, Контенто, Густаво
ДС: Тимо, Густаво, Швајни, Кроос, Прањо, Отл
Крила: Робен, Рибери, Милер, Хамит, Прањо
10ка/Полушпиц: Швајни, Кроос, Милер
Н: Гомез, Клосе, Милер

Значи освен десен бек покриени сме ок секаде со овие 17 играчи + 3 голамни, проблемот не е во тоа, туку во квалитетот на одредени опции на конкретни позиции. Прањич е многу подобар во средина како крило отколку како бек а Густаво во дефанзивна. Имаме само една резерва за во централна одбрана која по природа игра таму и таа опција подобро да не ја споменува...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Би било лудост после сите играчи кои не напуштија(па макар биле и лоши)да не се донесе барем еден нов играч.

Многу шпекулации,но сеуште нема ништо официјално! Чекаме.....

Трансферот на Бехрами во Фиорентина денеска ќе се офизијализира,и се шпекулира дека со тоа Варгас добива зелено светло да си замине од Фиренца.

Баерн е најсериозен кандидат,и се поблиску до негов трансфер!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Би било лудост после сите играчи кои не напуштија(па макар биле и лоши)да не се донесе барем еден нов играч.

Многу шпекулации,но сеуште нема ништо официјално! Чекаме.....

Трансферот на Бехрами во Фиорентина денеска ќе се офизијализира,и се шпекулира дека со тоа Варгас добива зелено светло да си замине од Фиренца.

Баерн е најсериозен кандидат,и се поблиску до негов трансфер!
и што ТАПА трансфер над 13 милиони за играч кој е ТАПА во одбрана и кој не е некоја голема надградба.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
и што ТАПА трансфер над 13 милиони за играч кој е ТАПА во одбрана и кој не е некоја голема надградба.

Па не беше баш тапа кога ни го начука лани во осмина финале,тогаш не се буневте за да дојде кај нас.

Неможе за неполна година да го изгубил талентот и квалитетот.

Мислам дека за бек во оваа ситуација во која се наоѓа пазарот на играчи,и во однос на сумата дека е добро решение.Добиваме и на длабочина со тоа што може да биде одлична замена за Рибери или Робен кои гледаме дека констатно едниот е повреден.

Да не се разбереме погрешно,и јас го сакам Патрис Евра или Ешли Кол ама треба да сме реални.

P

PoisonLady

Гостин

Многу шпекулации,но сеуште нема ништо официјално!
Значи токму тоа и мене ми е поентата. Сите ги продадовме или позајмивме, а никој не купивме. Ко што тргнале работиве, ќе треба наскоро јас да идам у централна дефанзива да играм. :pipi:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
http://www.juanmanuelvargas.net/

http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern/medien-konkretes-angebot-vargas-1097342.html

Ова за Варгас станува најинтересно.

Момакот за понудата од Баерн објавил и на својата официјална веб страница......

И ТЗ информира дека постои понуда за Варгас,и дека поради одлуката на фиорентина да го продаде(но и доаѓањето на Бехрами) големи се шансите Баерн да го доведе Варгас во Минхен до крајот на преодниот рок.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Ја би сакал Бехрами да дојдеше кај нас, ама ако не оди Контенто, нека дојде и Варгас а Контенто на позајмица.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Ете бе Варгас ќе го биде ваљда не објавува на официјалната страна човекот ако нема нешто конкретно. И Варгас нешто слично ко Прањо може цела лева страна да ја покрива па во отсуство на Рибери би можел да покрива како класично крило место Милер да треба по страните да оди.

13 милиони Евра на три рати во три години била понудата. За Контенто се шпекулира не знам, јас сепак пре би го позајмил ама како и да е најважно нас ни е дека ни треба „готов“ играч, таленти извадивме и имаме доволно.

Со ова веќе би рекол сме ок покриени и лево, чисто заради бројот на опции кои ќе ги имаме на располагање. Од идејата за класичен лев бек по се изгледа ќе се простиме сега за сега јбг :toe: Сисоко, Тремулина, Беинс, Кришито, Коентрао и компанија до летоска веќе нема да се тема а од Јуни здравје ќе видиме кој како ќе се покаже и кај ќе се интервенира.

Со Варгас и Густаво, без Браафхајд, Алаба, Бомел и Мичо би рекол дека ок го средивме предониов рок.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ете бе Варгас ќе го биде ваљда не објавува на официјалната страна човекот ако нема нешто конкретно. И Варгас нешто слично ко Прањо може цела лева страна да ја покрива па во отсуство на Рибери би можел да покрива како класично крило место Милер да треба по страните да оди.

13 милиони Евра на три рати во три години била понудата. За Контенто се шпекулира не знам, јас сепак пре би го позајмил ама како и да е најважно нас ни е дека ни треба „готов“ играч, таленти извадивме и имаме доволно.

Со ова веќе би рекол сме ок покриени и лево, чисто заради бројот на опции кои ќе ги имаме на располагање. Од идејата за класичен лев бек по се изгледа ќе се простиме сега за сега јбг :toe: Сисоко, Тремулина, Беинс, Кришито, Коентрао и компанија до летоска веќе нема да се тема а од Јуни здравје ќе видиме кој како ќе се покаже и кај ќе се интервенира.

Со Варгас и Густаво, без Браафхајд, Алаба, Бомел и Мичо би рекол дека ок го средивме предониов рок.

Пребарај ги сите бекови на планетава моментално,дали има 3ца што ни одговараат.

Бејнс беше ок,ама плачко.

Кришито не бил добар(мене ми е ок)

Сисоко неможе да игра ЛШ/Контрао исто/Тремулинас можда ќе беше добра опција,ама не сум убеден.

А на Варгас ми текна пред некоја недела.Добро е што одлично игра како крило.Момакот Реал го бараа лани и цела италија.Кога некој од крилава ќе е повреден комотно ќе може да замени!

п.с.

И еден централен да зееме до крај на рокот ќе биде идеален преоден рок!!!

--- надополнето ---

http://firenze.repubblica.it/sport/2011/01/26/news/vargas-bayern_domani_l_incontro-11688149/

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Vargas nie eden od najdobrite opcii da go dovedeme covekov e ko karpa jas sum go gledal mnogu cesto i vo odbrana ka bek navistina ce ni bide super zasiluvanje (nesto slicen ka Bale od totenham)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Хуан Мануел Варгас патува во Монако на Баварија.
O meglio, il suo agente.​
Или подобро речено, неговиот агент.
Missione fissata per domani, quando di prima mattina Carlo Delgado lascerà Firenze e volerà alla volta della città tedesca.​
Мисија во собата за утре, кога Карло Delgado ќе заминат во раните утрински часови и слетал во Фиренца по германски град.
Scopo: mettere definitivamente in piedi la trattativa per portare l'esterno peruviano alla corte di Van Gaal.​
Цел: Да, конечно, стави се на договорот да се донесе од надвор, во дворот на Перу, Ван Гал.
Da subito.​
Веднаш.
C'è poco tempo (cinque giorni), e l'affare è complicato, ma si farà di tutto per riuscirci.​
Има малку време (пет дена), а договорот е комплицирано, но ние ќе направиме се да успее.
La Fiorentina chiede 13 milioni più Diego Contento, il Bayern offre 12 milioni.​
Фиорентина 13 милиони повеќе повици Мило Диего, Баерн има 12 милиони евра.
E basta.​
Тоа е доволно.
Se ne parlerà, e già nelle prossime ore potrebbero arrivare novità importanti.​
Ова ќе се дискутира, и во следните неколку часа би можела да достигне големи откритија.
Ај лав гугл транслејт :pos2:

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
oficijalen sostav protiv achen

Kraft
Lahm, Tymoshchuk, Badstuber, Gustavo
Ottl, Pranjic
Altintop, Schweinsteiger, Müller
Gomez

ah van gaal :helou: . Breno go nema Tymo pak bek Ottl sredina :kesa:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
172
Поени од реакции
52
LUGE VO SITUACIJAT VO KOJA MOMENTALNO SE NAOGA NASIOT BAERN MINHEN, NI SEKUNDA NE TREBA DA SE MISLI TUKU VEDNAS DA GO DONESE JUAN MANUEL VARGAS , COVEKOT E ZVER , KOGA KE SE VRATI I RIBERI LEVATA STRANA KE BIDE POJAKA OD BILO KOGA , EDVAJ CEKAM DA GO VIDAM VARGAS VO DRESOT NA BAERN , DA SE NADEVAME DEKA DO KRAJOT NA PREDSTOJNIOT VIKEND , VRAGAS KE PRISTIGNE VO MINHEN , :helou:

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Бомел само што ја играше првата утакмица за Милан,се на се добро се снајде ко за играч кој дојде вчера.

п.с кој ви е сега капитен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom