Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Н

'Никола'

Гостин
честитки,робен е ѕвер,голманот нивни му беше патетика во раскош
Не беше голманот крив, немаше некој кикс, цел тим му беше катастрофа, или да не речам, Баерн беше прејак за нив.:baeh:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
гледав хајлајтс, еднаш не се постави како што треба

I

InF3cTeD

Гостин
Да не се залетуваме премногу со резултатот,тоа само може да е знак до екипите во Бундес,да им се даде до знаење кој е кој таму,а како шо кажаа погоре едно е БЛ друго е ЛШ,сосема различни работи,сосема различни игри се прикажуваат

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Истото го мислам и јас. Гледајќи го како игра не ме чуди ни да не купат бек, туку да одат со него наредна сезона и даље. Па и Демикелис ако си оди Бади со вБајтен да играат централни.:toe:
Иначе потслушнав вчера на CNN дека било можно да се одложат полуфиналните мечеви од ЛШ поради овој вулканов.

Со автобус ќе доаѓале. Лион-Цирих па тек другиот ден Цирих-Минхен :helou:

Инаку Рибери и Михо биле малку повредени и ќе биле под специјална лесна програма до Среда. Вангаловски вика дека ова е чиста претпазливост и дека нивниот настап против Лион не е под знак прашалник.

M

Mario Gómez

Гостин
By Sunday, seasoned defender Cris was smiling again. After a sleepless night, a 600 km bus trip and a gentle warm-down, the Olympique Lyon skipper was in good spirits at the morning news conference. “Seven hours on the bus wasn’t easy. We didn’t sleep,” he explained after returning from the away trip to Bordeaux, “but it was a good chance for a chat.”

Cris and his team-mates will be back on the bus again soon for the 750 km journey to Munich, venue for Wednesday’s Champions League semi-final first leg against Bayern. The French party is unable to fly due to the current restrictions caused by the volcanic eruption in Iceland. The first stage of the trip takes the team from Lyon to Zurich, and then on to Munich on Tuesday. “It’ll be a total of ten hours on the bus, which is hard,” said Cris, “but there’s no choice and we have to accept it.”
Готови се, 17 часа во автобус во рок од 4 дена.:pos2:

Фала вулкану од Исланд.:back:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Епа гледа Господ......

Сакаа да одложуваат натпревари,еве им сега мала компензација!

Па пак нека одложуваат.

Н

'Никола'

Гостин
Ај да ве позамарам малку со статистики.:)
Најдобри стрелци до сега сезонава:

Играч БЛ ЛШ Куп
Робен 14 3 2
Милер 10 2 4
Гомез 10 1 3
Олиќ 10 4 0
вБајтен 6 1 2
Рибери 4 1 1
Клосе 2 1 2
Швајни 2 0 0

Ова многу ме радува, од една причина што годинава не зависиме од еден или двајца кои даваат голови, туку како што се гледа погоре, имаме многу расположени стрелци, и тоа е одлично, противниците не можат да знаат од каде доаѓа опасноста за гол.

Еве уште нешто :
Во Бундес лигата имаме 18 победи, 9 нерешени и 4 порази. Односот на дадени со примени голови е 65:28, што значи +37 гол разлика. Единствен тим досега кој што има дадено повеќе голови е Вердер со 67, а тоа што посебно ме радува и воедно чуди се 28-те примени голови, што ја прави нашата одбрана (моментално) најдобра во Германија.:vozbud:
И за крај, натпревар кога последно не сме постигнале гол е ремито со Штуггарт (0:0), кое се одигра на 03.10.2009.

Епа Лионе, мисли му ја.:wink:

P

PoisonLady

Гостин
Ај да ве позамарам малку со статистики.:)
Најдобри стрелци до сега сезонава:

Играч БЛ ЛШ Куп
Робен 14 3 2
Милер 10 2 4
Гомез 10 1 3
Олиќ 10 4 0
вБајтен 6 1 2
Рибери 4 1 1
Клосе 2 1 2
Швајни 2 0 0

Ова многу ме радува, од една причина што годинава не зависиме од еден или двајца кои даваат голови, туку како што се гледа погоре, имаме многу расположени стрелци, и тоа е одлично, противниците не можат да знаат од каде доаѓа опасноста за гол.

Еве уште нешто :
Во Бундес лигата имаме 18 победи, 9 нерешени и 4 порази. Односот на дадени со примени голови е 65:28, што значи +37 гол разлика. Единствен тим досега кој што има дадено повеќе голови е Вердер со 67, а тоа што посебно ме радува и воедно чуди се 28-те примени голови, што ја прави нашата одбрана (моментално) најдобра во Германија.:vozbud:
И за крај, натпревар кога последно не сме постигнале гол е ремито со Штуггарт (0:0), кое се одигра на 03.10.2009.

Епа Лионе, мисли му ја.:wink:
Лелееееее,колку сакам статистика еј :pipi: од кај ја извади?Од која страна?
А за одбраната наша т.е. само 28-те примени голови,па тоа е така благодарение на секогаш сигурните интервенции на Мартинчо :pipi:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Затишје пред бура... :jaj:

Инаку за статистики: http://transfermarkt.de/en/fc-bayern-muenchen/startseite/verein_27.html

Кликни на играч некој па на перфоранс дата во левото мени. Настапи, голови, асистенции, картони, посебно за клуб во лига, ЛШ и куп и за репрезентација... глава да те фати...

http://transfermarkt.de/en/fc-bayern-muenchen/leistungsdaten/verein_27.html еве ти споредба...

Голови

1. Робен - 14 голови во Бундес/19 вкупно
2. Милер - 10/16
3. Гомез - 10/14
4. Олиќ - 10/14
5. вБајтен - 6/9
6. Рибери - 4/9
7. Швајни - 2/2

Асистенции

1. Милер - 10/14
2. Лам - 6/8
3. Олиќ - 6/8
4. Робен - 6/7
5. Рибери - 5/11
6. Гомез - 5/8
7. Прањич - 4/4
8. вБомел - 3/10
9. Швајни - 2/3
10. Бади - 2/3

Статистикава само потврдува дека резултатите годинава се последица на вистинска тимска игра.

:fcb3:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Статистиката го потврдува тоа што субјективно и го мислев, дека Робен, Милер, Олиќ, Бајтен па и Швајни гидунава се гарант на успехот. Јасно дека и другите играчи како Бут, Лам, Рибери итн. не се за фрлајне ама горе споменатите посебно покажаа јаки натпревари. Изначуден сум од Милер, прва година играт детево во Бундеслига и во ЛШ...ме потсеќава на Швајни во времето :wink:

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ако си оди од Англија, Бербатов ќе заврши во Баерн?

Бугарскиот интернационалец Димитар Бербатов следната сезона ќе настапува за Баерн Минхен, јавија вчера англиските таблоиди

Ова откако Бугаринот не ги оправда очекувањата во Манчестер јунајтед, па се шпекулира дека по крајот на сезоната Алекс Фергусон ќе го продаде напаѓачот за кого на Тотнем му плати 31 милион евра.

Баерн Минхен бил подготвен да го спаси Димитар Бербатов и наскоро ќе достави понуда до Мен-ју. Напаѓачот помина пет години во Баер Леверкузен пред да се пресели на Вајт Харт Лејн кај Тотнем, па затоа се шпекулира дека Бербатов преферира враќање во Бундеслигата доколку треба да го напушти Јунајтед.

http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=419101049363&id=19&prilog=0&setIzdanie=21962

M

Mario Gómez

Гостин
Каков Бербатов бе, дрво е. Откако рекоа дека ќе се троши летово, 30-тина играчи беа поврзани со Баерн, нема шанси за Бербатов. Ако иде во Њемачка ќе оди пак во Неверкузен.

Prema pisanju njemačkog lista Bild, uprava minhenskog Bayerna ima popis 17-orice fudbalera među kojima će odabrati pojačanja za sledeću sezonu.

Na njemu je tvrdi Bild, pet kandidata za golmansku poziciju, i to Manuel Neuer iz Schalkea, Igor Akinfejev iz moskovskog CSKA-a, Samir Handanovič iz Udinesea, Heuerlho Gomes iz Tottenhama i Hugo Lloris iz Lyona, koji je i najbliži Bayernu, tvrdi se, u ovom trenutku.

Rješenje za lijevu bočnu poziciju u obrani je francuski reprezentativac iz Lyona Aly Cissokho, dok za desnu stranu kandidiraju Rafinha iz Schalkea i Hrvat Darijo Srna, kapiten Shakhtara.

Od veznih igrača u Münchenu čekaju povratak 20-godišnjeg Tonija Kroosa sa pozajmice Leverkuzenu, a takođe prate i holandskog reprezentativca PSV-a iz Eindhovena Ibrahima Affelaya.

I u napadu na popisu trenera Louisa van Gaala odnosno direktora Christiana Nerlingera stoje dva igrača: Francuz Andre-Pierre Gignac iz Toulousea i belgijski 16-godišnji centarfor Anderlechta Romelu Lukaku.
http://www.fussballtransfers.com/poker-um-ribery-bayern-nimmt-sich_article7480.html

Според Кикер, Баерн би одбиле понуда од 40-50 милини евра летово за Франк Рибери, и ќе ризикуваат да го изгубат безпари вгодина.

http://www.bigsoccer.com/forum/showthread.php?t=1399738

http://news.yahoo.com/s/afp/20100418/sp_soccer_afp/fblfrawc2010francecrimeprostitution_20100418203429

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/7606656/French-international-footballers-Franck-Ribery-and-Sidney-Govou-in-prostitute-scandal.html

И ова требаше.:pop::pop:

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Be ostajgo ziti se bugarinov ako saka da dojde bespari moze drukse nema sansi

Sto se slucuva so Ribery nemozem ubo da razberem nesto za SEX so nekoa Marokanka maloletna ako ima nekoa kazna 3godini zatfor :nesvest:
E DUPACISTE:pipi::pos2:

M

Mario Gómez

Гостин
Тежок скандал на повидок, четворица француски репрезентативци обвинети за секс со малолетнички.

He was questioned as a witness - for us the matter stops there,
Досега не е докажана никаква инволвираност на Франк.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ова не е добро.Ако се покаже негова инволвираност,ондак е крај со него.Незнам премногу секс скандали искочија ебате,све јебачи опасни.Ај нашиов грд е па ваљда морал да плати,ама кај баш малолетнички....Еееее со многу пари кога си а малце памет,тогаш е грдо!

Ќе си ја упропасти кариерата,ако се покаже точно ова!

Околу Бербатов,може да дојде за некојси 7-8 милиони,па да седи џокер на клупа,нема проблем.И така ни треба резерва напаѓач!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom