Фан Клуб: Баерн Минхен

.

• .

Гласови: 7 87,5%
  • .

Гласови: 1 12,5%

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Да бидам искрен, вчера на DSF ги гледав шансите и ми се темнеше од тоа што видов. Дортмунд има многу стопроцентни шанси, не ми се веруваше какви топки фати Ренсинг, обично од такви шутеви ја вади топката од голот. Ама се добро заврши, Баерн победи, а оние од управата треба сериозно да се запрашаат како понатака.
Па и немаа до толку многу шанси Дортмунд, посебно во второто полувреме. Конечниот резултат можеше да биде многу повисок, ако се реализираа некои добри шанси. Се на се, заслужена победа на Баерн.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Franck Ribéry je smijenio izvješća da je mogao biti postavljen za pomicanje u Real Madrid ili Barcelona po sebi navodeći da Bayern München za naredne dvije sezone.

Francuzi igre bio povezan s prebaciti na bilo koji od španjolski divovi i spekulacije fuelled bio kad mu je predsjednik kluba, Franz Beckenbauer, izjavio je da je bivša zvijezda Marseille mogao ostaviti dobro.

Usred svih pritisnite izvješća, Ribery je odlučio navode da on nema namjeru napustiti Allianz Arena i da on želi ostati najmanje ostatak njegova ugovora.

"Imam ugovor do 2011 Bayern München i želim da je kompletna", rekao Bild.

"Ja sam s velikom klubu i JA stvarno uživati igranje u Bundesliga i znati da ima fanova poput mene ovdje. To je nešto što sam ne zaboravlja."

Od Bayern pridružio u 2007, bilo je izveštaja da Ribery će ostati samo kratko vrijeme prije nego što se kreće u jedan od mega-kontinent's bogate klubove, međutim, on je uvijek negirao rekavši da želi premjestiti.

"Nikad nisam rekao da bih mogao ostaviti", on je nastavio. "Želim pomoći moj klub i vidjeti tim rastu i osvojiti trofeje.

Извор www.goal.com

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Franck Ribéry je smijenio izvješća da je mogao biti postavljen za pomicanje u Real Madrid ili Barcelona po sebi navodeći da Bayern München za naredne dvije sezone.

Francuzi igre bio povezan s prebaciti na bilo koji od španjolski divovi i spekulacije fuelled bio kad mu je predsjednik kluba, Franz Beckenbauer, izjavio je da je bivša zvijezda Marseille mogao ostaviti dobro.

Usred svih pritisnite izvješća, Ribery je odlučio navode da on nema namjeru napustiti Allianz Arena i da on želi ostati najmanje ostatak njegova ugovora.

"Imam ugovor do 2011 Bayern München i želim da je kompletna", rekao Bild.

"Ja sam s velikom klubu i JA stvarno uživati igranje u Bundesliga i znati da ima fanova poput mene ovdje. To je nešto što sam ne zaboravlja."

Od Bayern pridružio u 2007, bilo je izveštaja da Ribery će ostati samo kratko vrijeme prije nego što se kreće u jedan od mega-kontinent's bogate klubove, međutim, on je uvijek negirao rekavši da želi premjestiti.

"Nikad nisam rekao da bih mogao ostaviti", on je nastavio. "Želim pomoći moj klub i vidjeti tim rastu i osvojiti trofeje.

Извор www.goal.com

Одлични вести за Баерн!!!Да се надеваме само дека Рибери ке си го одржи зборот,и дека заспанава управа ќе го искористи ова што побрзо да реагира за да го зачува Рибери на подолг период со богат договор каков што залужува!

M

Mario Gómez

Гостин
Баерн без Рибери е една екипа без никакви шанси за ЛШ и ќе се изедначи со другите Германски екипи.Да се надеваме дека ќе го задржат и дека ќе изградат компетитивен состав за Европа!:helou:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Баерн без Рибери е една екипа без никакви шанси за ЛШ и ќе се изедначи со другите Германски екипи.Да се надеваме дека ќе го задржат и дека ќе изградат компетитивен состав за Европа!:helou:
Точно така.За жал моментално Баерн е Рибери,и Рибери е Баерн.Добро тука се и Лам и Зе,и тоа е тоа.Али оската е Рибери.Стварно се надевам дека конечно ке успееме да ја поместиме играта,да се ослобди Рибери.Со Дортмунд мислам на крајот немаше душа више.Се праеше сам,и со помош од Зе и Лам.Деснава страна посматраа ко шутраци.Али тоа е тоа.Само со квалитет може да се реши тоа прашање.А квалитетот се плаќа денес.

M

Mario Gómez

Гостин
Точно така.За жал моментално Баерн е Рибери,и Рибери е Баерн.Добро тука се и Лам и Зе,и тоа е тоа.Али оската е Рибери.Стварно се надевам дека конечно ке успееме да ја поместиме играта,да се ослобди Рибери.Со Дортмунд мислам на крајот немаше душа више.Се праеше сам,и со помош од Зе и Лам.Деснава страна посматраа ко шутраци.Али тоа е тоа.Само со квалитет може да се реши тоа прашање.А квалитетот се плаќа денес.
Али си немаш поим како ме нервираат десната страна.Една акција не знаат да направат и само посматраат игра.На Швајни не го разбирам, тој е еден од најдобрите млади германски играчи а игра толку слабо!!

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Иднината на Франк Рибери е многу актуелна тема во последните неколку дена и се шпекулира дека Реал Мадрид притиска за ангажман на Французинот. Неодамна тренерот на Баварците, Јирген Клисман за медиумите откри дека за Рибери официјален интерес има од Кралскиот Клуб и неколку други екипи, но Румениге го негираше тоа.
“Морам да го поправам Јирген. Нема понуда или пак барање за цената на Рибери од страна на Реал Мадрид.” – рече Румениге.
“Дури и да има нешто ќе биде само обична конверзација помеѓу двете екипи.”
“Сакам да повторам нешто и сакам тоа да биде многу јасно: Ние имаме договор со Рибери до 30 јуни 2011 и нема да има трансфер на Франк Рибери.”
“Доколку некоја екипа не праша за трансферот на Рибери ние ќе им кажеме дека тој не е на продажба.”
Франц Бекенбауер неодамна изјави дека во модерниот фудбал играчите имаат поголема моќ од клубовите и дури кажа ’Доколку Рибири посака да замине ние нема да можеме да го сопреме.
“И ова исто така не точно. Договорите во себе содржат права и обврски. Законси играчот треба да го испочитува времето и клубот платата.”
“Кога ќе ставите потпис на договор знаето колку долго сте обврзани кон клубот.”

Извор http://24fudbal.com.mk/Default.aspx?news=0f62b5c9-e302-4593-ae3a-c2669793aeda&ln=3&typeBack=default

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Дебакл на Хофенхајм.Со победа денес над Херта,конечно ќе избиеме ПРВИ на табелата!!!!!!Ајмо Баварци!!!!!

M

Mario Gómez

Гостин
Ајмо уште неколку минути баварци па ќе почне долго очекуваниот натпревар за нас , по кој се надевам ќе избиеме на долго очекуваното прво место на табелата!
Едвај чекам Швајни да се врати во форма ида ја видам десната страна како ќе игра.Кога ќе се врати Одо, мислам заслужува да игра!

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Го јадевме. Епа тоа е дур не се купат играчи нема фудбал, колку пари толку музика.

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Ебате екипата.Никако да стигнеме на првото место.Во досегашниот дел на првенството,не успеавме во ниедно коло да бидеме на прво место.Се ми личи дека оваа година ќе Бундес лига ќе има нов шампион.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom