Добро е што победивме.Но не ми се допаѓаше играта кака тоа Баерн го изведоа.Концептот беше одличен да се удри од самиот почеток да се нападне да не се остави топката на противникот.Самиот факт дека 99% од акциите одеа преку Рибери е нешто што мора да го загрижи Клинсман.Премногу се оди преку Рибери.Не премногу туку се оди преку него.Рака на срце и тој е човек па може да нема свој ден,тоа не беше случај денес.Во таква ситуација сме во големо срање.Мора да се најде некој баланс.Десната страна ми е многу заспана.Незнаат како да направат простор,не се трча доволно и затоа таму е најгусто,и секогаш се бара Рибери,али буквално секогаш.Ни треба под итно еден Филип Лам по десната страна,како Рафиња на пример.И плус со Тимошчук тоа ќе биде одлично догодина.
Ми се свиѓаше како изигра Алтинтоп.Успеа да ја префрли рамнотежата повеќе кон средината да направи простор.Швајни е исто добар али нема многу креативност.Само трча до корнер знаменце и набацува.
Се на се и повеќе од заслужена победа.Честитки за Ренсинг,феноменална партија во дресот на Баерн!
Поздрав баварци!!!!