M
Mario Gómez
Гостин
Како што тргнаа и тие ќе бидат пензионери!!
Не е точно ама ај, така нека биде.Во Германија е само Баерн и други клубови кои се две класи зад Баерн
Мислам да не бидеме скромни многу
Само што Баерн стана пензионерски дом.
Ченто пријателе, велиш дека Швајни не е светска класа, и дека не може да не однесе до финале, и дека ни е потребен Пандев. Значи според тебе Пандев е светска класа? Пандев ќе не однесе до финале?Еј немој да ми праите трагедии кај што ги нема.До вчера сите викавте браво Клинсман ѕвер додека имавме серија од 13 утакмици без пораз и сеа као одма леле готово пропаднавме.Што фанови ќе бевте??Не е работата дека ние лошо игравме со Хамбург.Работата е дека едноставно реалната ситуација е таква и мора да се помириме.Мора да се помириме дека ке треба да се чека до лето да се поправи сето тоа.Можеби Рибери беше досаден за управата на Баерн дека се потребни засилувања,но тоа е најреалната вистина.Знам дека со Штутгарт беше беспрекорно но тоа се само моменти на светлина кога Швајни ќе изигра добро.Дечкото едноставно и најобјективно НЕ Е ИГРАЧ ОД СВЕТСКА КЛАСА!!!Не може да не однесе во финале на ЛШ,и тоа треба на сите да им е јасно.Мислам разликата од кога Алтинтоп влезе и периодот кога играше Швајни вчера беше огромна.Значи он нема техника нема доволна брзина и тоа е тоа.Тука мора да се менува да се појача.Друга работа.Сеа свативте сите зошто ни треба Пандев????Ја мислам дека свативте.Ако мислите дека со Клосе ќе стигнеме до финале ондак топ,па и со Олиќ.Трета работа.Лел!!!Дечкото е добар се труди,ама НЕ Е СВЕТСКА КЛАСА.Неможе да покрене акција,коа има топка бара само кај е Рибери.И на Рибери може да му се случи да не му е денот.Се на се Хамбург беше перфектен,борбен брз противник.Ние бевме изгубени,немавме цела десна страна.Се оди преку левата.Утакмицата со Штутгарт беше некој момент на инспирација,но нема да биде постојано.Тоа е тоа.Фалат едно 50 милиони да се добро потрошат па да биде се како што треба.А до тогаш ќе се случуваат и вакви работи.Нема потреба да паничите бар кога се работи за Бундеслига и Купот бидејќи тука нема некој конкуренција.Но за ЛШ,е тука станува опасно.После вчера ме фаќа страв и од Спортинг!!!
Абе друже грешка си ме разбрал.Јас воопшто не направив компарацаија меѓу Пандев и Швајни.Значи тоа е невозможно сооглед на позициите на кој играат.Неможе да се споредува напаѓач со играч од средина,нема логика.Ако прочиташ уште еднаш ќе видиш дека коа спомнав дека ни треба Пандев(па и немора баш он може и некој подобар)мислев на тоа како Клосе играше вчера,и дека едноставно ни е потребен еден добар константен напаѓач доста помлад од Клосе.Вчера Клосе тотално беше изгубен,и затоа напоменав дека за во иднина да не ни се случува тоа ни треба еден млад полетен напаѓач со добра техника и константност.Тоа е тоа!!!Ченто пријателе, велиш дека Швајни не е светска класа, и дека не може да не однесе до финале, и дека ни е потребен Пандев. Значи според тебе Пандев е светска класа? Пандев ќе не однесе до финале?
Има и подобри играчи од Пандев, и дај бидете малце реални, немој да бидете пристрастни, за Баерн се работи. Да беше Пандев од некоја друга држава, сигурен сум дека никој тука немаше да го спомне дека би сакал да го види да игра во Баерн. Според мене Лавеци од Наполи е правиот играч за нападот во Баерн. Имаме шанса додека игра во Наполи да го купиме, а не ми се верува дека уште долго ќе биде играч на Наполи. Ќе треба да потрошиме за него малце повеќе, но мислам дека ќе вредат парите, исто како за Рибери.
Сакам да кажам дека не да гледааат да купат некој офанзивец,тие гледаат него да го купат.Не реков дека Ван Бомел е добар(кога ќе си оди тој неработен ден ќе биде во Минхен)туку дека треба да купат некој како Малоуда или друг да зајакнат офанзива,или пак некој како Зе Роберто ама помлад.А овој Тимошчук колку години има?:helou::helou:Грешка си. Ван Бомел е играчот кој ги кочи Баерн. Трансферот на Томошчук значи дека налето екипата ја напушта Ван Бомел.
Тимошчук е одличен организатор на играта. Не е ист тип на играч со Бомел и Боровски, бидејки украинецот има одлични додавања и знае прекрасно да проигра за разлика од двајцава. Исто така е многу подобар во дефанзивата, знае да затвори и не е толку анонимен во играта на својот тим, напротив.